Grila pannā cepti dārzeņi 22.04.2024 19:11Sātīgs, veselīgs, krāsains un ar tik daudz garšām piesātināts ēdiens, kas vēl turklāt ar savu burvīgo aromātu piepilda visu māju, un liek iegūt itin garšīgu noskaņojumu labu laika sprīdi pirms tā nobaudīšanas. |
Krēmīgā pasta ar vistu un tomātiem 13.04.2024 14:32
|
Melnais cūkgaļas barbekjū amerikāņu gaumē 10.04.2024 08:20“Tā ir īsta ASV dienvidu garša, kas ir cieņā “dziļajos” Dienvidos, kur kūpināšanai, sālīšanai, cepšanai uz grila ir ierādīta goda vieta,” par cūkgaļas barbekjū saka aizrautīgais britu pavārs Džeimijs Olivers. |
Cepeškrāsnī garšaugos cepta menca 26.03.2024 16:23Dažreiz, lai kaut ko pagatavotu garšīgi, nemaz nevajag daudz. Patiesībā garšīgākie ir pašos vienkāršākajos veidos pagatavoti produkti. Piemēram, lai garšīgi pagatavotu mencu, tā tikai jāizcep zaļo garšaugu maisījumā. |
Pikantās cūku ribiņas 16.03.2024 09:18Grilētas vai krāsnī ceptas ribiņas ir ēdiens, kas lieliski iederas dažādos svētkos un ballītēs. To garša ir tik pilnīga, ka piedevās nav nepieciešams nekas cits, kā vien svaigi dārzeņi, zaļumi un kraukšķīgas salātu lapas. |
Pupiņu, gaļas un kartupeļu kotletes 12.03.2024 08:40Pupiņas, gaļa un kartupeļi vienmēr bijuši cieņā latviešu virtuvē, bet kad tos visus samaļ un saliek kopā, sanāk gardas, jo gardas kotletes. Garšvielas, ar kurām tās papildināt, protams, varat variēt, bet ķipoku gan noteikti pievienojiet. |
Plovs ar vistu un žāvētiem augļiem 08.03.2024 09:03Šo plovu pirmo reizi nogaršoju pie kādas savas draudzenes, kurai, tāpat kā man, patīk virtuvē eksperimentēt, lai ik pa brīdim pārsteigtu visus ar neredzētiem kulinārijas gardumiem. |
Cepeškrāsnī cepta forele ar kartupeļiem 02.03.2024 19:08Šī ir viegli un ātri pagatavojama maltīte, kas, turklāt, lieliski garšo. Krāsnī gatavota, forele saglabā savu maigo un dižciltīgo garšu, bet timiāns, ja tā daudzums nav pārspīlēts, piešķir patīkami niansētas notis, kas papildinātas ar ceptiem kartupelīšiem un ķiplokiem, veido neaizmirstamu garšu piedzīvojumu. Ja vēl papaildināsiet to ar glāzi laba vīna, svētku sajūta būs garantēta. |
Kartupeļu biezeņa receptes 6 dažādās krāsās 29.02.2024 10:40Visi zina, kas ir kartupeļu biezenis. Un daudziem, sevišķi bērniem, tas ļoti garšo. Bet cik bieži jūs savam gatavotajam kartupeļu biezenim esat piešķīruši krāsu? Ja vēl neesat to mēģinājuši, tad rudens ir īstais laiks, lai jūsu šķīvī rotātos jautras krāsas. Tas radīs ne tikai vizuāli pievilcīgu izskatu, bet arī uzlabos garastāvokli un sniegs dzīvesprieku. |
Maltās gaļas un auzu pārslu kroketes 28.02.2024 21:40Maltās gaļas un auzu pārslu kroketes ir sātīgs pamatēdiens vai gardas uzkodas, kas pasniedzamas ne tikai siltā, bet arī aukstā veidā. Lieliski sader ar dažādām putrām, rīsiem, kartupeļiem, pastu un svaigiem lapu un dārzeņu salātiem. |
Cepeškrāsnī gatavoti pildīti kartupeļi 28.02.2024 07:47Arī parastus kartupeļus var pagatavot daudz interesantāk. |
Seleriju sacepums 16.02.2024 23:31Kraukšķīga selerija, kas pagatavota krējuma un garšvielu maisījumā, kārtām ar sieru, ir sātīgs un garšīgs ēdiens tām reizēm, kad nevēlaties neko no gaļas. Nemaz nerunājot par veģetāriešiem, kuri gaļu uzturā nelieto: viņiem seleriju sacepums būs gards pamatēdiens, ko iekļaut savas ikdienas ēdienkartē. |
Ar garšvielām cepti kartupeļi zemnieku gaumē 15.02.2024 14:46Šis ēdiens viennozīmīgi ir klasika un tā vienkāršības dēļ iecienīts daudzās, jo daudzās valstīs. Tikai vienviet to gatavo, pievienojot tikai sāli, bet citviet padara gardāku ar daudz un dažādām garšvielām. |
Zaļajā tējā cepts lasis 15.02.2024 11:02Veselīgs un līdzsvarots ēdiens ir viens no nosacījumiem, lai nodzīvotu garu un piepildītu mūžu, saglabājot možu garu arī sirmā vecumā, ir pārliecināts slavenais pavārmākslas virtuozs un cīnītājs par pareizu uzturu Džeimijs Olivers. Lūk, viena, itin viegli pagatavojama maltīte no Džeimija veselīgo recepšu apcirkņiem, kas paredzēta divām personām. Priecīgu gatavošanu! |
Pikantā cūkgaļas mērce ar zirnīšiem 09.02.2024 13:36Pikantumu šai mērcei piešķir sarkanais čili pipars, tāpēc atkarībā no tā, vai pievienosiet to ar visām sēkliņām vai bez tām, būs atkarīgs, cik ugunīgs būs jūsu ēdiens. Ja mērci nevēlaties pārāk pikantu, tad sēkliņas labāk neizmantot gatavošanas procesā. |
Folijā cepta karūsa ar dārzeņiem 09.02.2024 09:30 |
Vārītu kartupeļu un kabaču plācenīši ar sieru 08.02.2024 07:55Garšīgs veids, kā izmantot vakardienas palikušos vārītos kartupeļus! |
Maltīte indiešu stilā 04.02.2024 18:10
|
Dārzeņu sacepums 01.02.2024 20:28Šis dārzeņu sacepums garšos ne tikai veģetāriešiem (tiem, kuri savā ēdienkartē iekļauj piena produktus), bet arī gaļēdājiem. Dažreiz arī viņiem ir nepieciešamas ēdienreizes, kas nesatur gaļas produktus. |
Cūkgaļas rulete ar žāvētām plūmēm 29.01.2024 16:53Lai ķimeņu garša būtu izteiktāka, tās apgrauzdē uz pannas; lai būtu smaržīgākas, viegli samaļ kafijas dzirnaviņās. Šo ruleti var pasniegt gan karstu, gan aukstu. |
Skaidiņās rīvētu kartupeļu pankūkas 25.01.2024 07:52Garšīgas kartupeļu pankūkas (ar citādu garšu) var izcept, ja kartupeļus sarīvē uz rupjās sakņu rīves. Šādai kartupeļu masai nav jāpievieno ne ola, ne milti, ne arī kādas citas piedevas. |
Kartupeļu sacepums 22.01.2024 18:32Maltīte, ko var baudīt vienu pašu vai arī kopā ar gaļas un zivju ēdieniem. |
Pildīts vistas cepetis 19.01.2024 16:57Vistas cepetis tiek likts galdā dažādos svētkos un godos. To var pagatavot neskaitāmos veidos. Piedāvājam vienu no tiem. |
Pasta ar olīvām un baklažāniem 17.01.2024 16:17Piedāvājam mazliet pavasarīgu nokrāsu un garšu tavā pusdienu vai vakariņu šķīvī šajā rudenī. |
Spageti ar cukini un garnelēm 12.01.2024 16:44Šī recepte nāk no Vidusjūras virtuves un, kā jau visi šī reģiona ēdieni, ir pasakaini garšīga. Tomēr gatavošanas process nav ne laikietilpīgs, ne sarežģīts. |
Kabaču plācenīši 11.01.2024 23:09Šie plācenīši garšos visiem, pat tiem, kuri nav iecienījuši kabaču ēdienus. Daži mani draugi saka, ka tie paši kūst mutē. Izmēģiniet arī jūs. |
Klasiskā polenta 09.01.2024 10:47Polenta ir no kukurūzas putraimiem (miltiem) pagatavota putra, kas īpaši iecienīta Ziemeļitālijā. Sākotnēji tas bijis vienkāršu zemnieku ēdiens, bet mūsdienās polentu pasniedz pat izsmalcinātos restorānos. |
Garšvielās cepts jēra plecs 07.01.2024 10:41Jēra gaļa ir lieliska pati par sevi, bet, ja tai pievieno dažas "pareizās" garšvielas, jūs iegūstat augstas klases restorāna cienīgu ēdienu. Galvenais to nepārcept, svarīgi, lai vidū gaļa ir nedaudz sārta un maigi sulīga. |
Ābolu sulā marinēta cūkgaļa 04.01.2024 15:36Maltītes dažādošanai un papildināšanai ar vitamīniem saturošiem produktiem lieliski noder dabā iegūstamie sezonas dārzeņi un ogas. Piemēram, pīlādžu čatnijs ne tikai papildinās un bagātinās pamatēdiena garšu, bet stiprinās organisma aizsargspējas pret apkārtējās vides kaitīgo ietekmi, jo ir bagāts gan ar vitamīniem, gan minerālvielām. |
Cūkgaļas krūtiņa ar brokoļiem kalvadosa mērcē 30.12.2023 17:59Šis ir fantastisks ēdiens, bauda garšas kārpiņām un vienreizīga svētku recepte, kuras rezultātā visparastākā cūkgaļas krūtiņa pārvēršas brīnumgardā cienastā. Te, protams, savu artavu devis neparastais dzēriens- kalvadoss, kas pie mums vēl nav sevišķi atpazīstams, taču Francijā tas jau sen ieguvis cieņpilnu vietu svētku ēdienkartē. |
Gadu mijas kārums – cūkas stilbs 28.12.2023 15:57Latviešiem vienmēr paticis labi paēst, tāpēc mūsu viruvē tik daudz bijis sātīgu un smeķīgu ēdienu. Tāds ir arī vārīts žāvētas cūkgaļas stilbiņš, kas bieži vien celts galdā arī svētku reizēs. Pasniegts kopā ar grūbu putru vai tradicionālajiem vārītiem kartupeļiem un štovētiem kāpostiem, tas būs varen gards cienasts ikvienam gardēdim. |
Cepts lasis ar granātābolu mērci 26.12.2023 21:09Lasis ar granātābolu mērci daudziem būs īsts pārsteigums un reizē arī atradums. Ja vēl pasniegsiet to kopā ar zaļajiem zirnīšiem un mazajiem sarkanajiem tomātiņiem, tad iegūsiet īstu baudu katrai garšas kārpiņai. Svētku sajūta garantēta. |
Folijā cepta karpa 22.12.2023 09:51Neapšaubāmi, visu zivju ēdienu topa augšgalā atrodas karpa. Bez tam tās zvīņas pēc notīrīšanas var saglabāt un pietaupīt Ziemassvētkiem, lai būtu ko radiem un draugiem dāvāt vai pašam makā turēt - lai nauda nezūd un tikai nāk klāt. |
Vistas cepetis ar apelsīniem un dzērvenēm 20.12.2023 10:30Vistas cepetis ar apelsīniem un dzērvenēm ir gardums, no kura grūti atteikties. Tik kārdinoši aromātisks, sulīgs un pasakaini gards, tas tā vien aicina nobaudīt kaut gabaliņu, radot īpašu svētku sajūtu pat parastā darbdienā. Un kurš gan teicis, ka ikdienas kopā būšana ar ģimeni un sev mīļiem cilvēkiem nav svētki? |
Cepetis griljāžā 14.12.2023 00:13Laba Ziemassvētku cepeša griljāža ir viegli pagatavojama. Šajā receptē tiek izmantotas divu veidu sinepes, rīvmaize un ola. |
Kāpostu tīteņi 11.12.2023 09:25Šis ir viens no gardākajiem kāpostu ēdieniem ar senu vēsturi. Tas tiek gatavots ar dažādiem pildījuma variantiem, cepts un sautēts, tomēr itin visos veidos varen labs. Protams, kāpostu tīteņu gatavošana prasa nedaudz pacietības un laiku, taču galarezultāta deļ ir vērts pacensties. |
Cūkgaļas cepetis ar folijā ceptiem dārzeņiem 09.12.2023 00:46Kur slēpjas garšīga cepeša noslēpums? Domājat kādās īpašās garšvielās? Nebūt nē. Patiesībā, lai pagatavotu garšīgu cepeti, pietiek ar sāli, pipariem un ķiplokiem. Gaļas kvalitāte gan ir svarīga. Jo labāka būs gaļa, jo maigāks un sulīgāks izdosies cepetis. Ja vēl pasniegsiet to ar folijā ceptiem dārzeņiem, svētku cienīgs mielasts būs garantēts. |
“Chili sin carne” – sarkanās pupiņas bez gaļas 08.12.2023 10:12Tiem, kas atteikušies lietot uzturā gaļu, noteikti noderēs Chili sin carne recepte- gards un barojošs ēdiens. Savukārt tie, kas uzturā lieto gaļu, šādi pagatavotas pupiņas var izmantot kā piedevu gaļas ēdieniem. |
Cūkgaļas cepetis ar konjaku un zemesriekstiem 01.12.2023 12:30Cūkas cepetis ar zemesriekstiem ir tieši tas, kas vajadzīgs. Mērcei pievienotais konjaks (var aizstāt ar brendiju) cepetim piešķir maigu sulīgumu, čili dod patīkamu pikantumu, bet medus un rieksti veido kraukšķīgu garoziņu. |
Burkānu, balto biešu un saldo kartupeļu biezenis 01.12.2023 09:10Šis gaisīgais un pēc garšas nedaudz saldais biezenis, kura sastāvā iekļauts arī tāds neparasts dārzenis kā baltā biete, ir lielisks vitamīnu avots. Tas labi garšo kopā ar balto gaļu, diedzētiem graudiem un sēkliņām. |