Layout: current: getSitedefLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:198, Did:0, useCase: 0

Nākamā lapa

Cepeškrāsnī gatavota cūkgaļas krūtiņa ar brokoļiem kalvadosa mērcē 25.11.2020 13:32

Šis ir fantastisks ēdiens, bauda garšas kārpiņām un vienreizīga svētku recepte, kuras rezultātā visparastākā cūkgaļas krūtiņa pārvēršas brīnumgardā cienastā. Te, protams, savu artavu devis neparastais dzēriens- kalvadoss, kas pie mums vēl nav sevišķi atpazīstams, taču Francijā tas jau sen ieguvis cieņpilnu vietu svētku ēdienkartē.

Cūkgaļa apelsīnu mērcē 23.11.2020 09:38

Šis ēdiens prasa no gatavotāja nedaudz pacietības, taču rezultāts pārspēj gaidīto. Apmēram viena stunda virtuvē un iegūsiet burvīgu ēdienu, kas baudāms tikai labākajos pasaules restorānos.

Gardais cūkas stilbiņu cepetis 20.11.2020 19:09

Īsteniem cepeša gatavošanas lietpratējiem šī recepte varētu šķist pārāk demokrātiska, taču tai ir vairākas priekšrocības. Pats galvenais - nav jāraizējas par cepeša sīkstumu, jo pēc kārtīgas vārīšanas gaļa vienmēr ir mīksta, bez tam pārpalikušo buljonu lieliski var izmantot gan zupām, gan mērcēm. Lieliska maltīte, kas labi garšo aukstās un lietainās dienās gan svētkos, gan ikdienā!

Cūkgaļas karbonāde medus un koriandra marinādē 20.11.2020 09:11

Šādi pagatavota cūkgaļas karbonāde ir neizsakāmi garšīga. Pamēģiniet un redzēsiet, ka tā kļūs par vienu no jūsu iecienītākajām gaļas pagatavošanas receptēm.

Pildīti pipari 16.11.2020 14:10

Lai arī zaļās piparu pākstis var nopirkt jebkurā gadalaikā, manuprāt, šis ēdiens vislabāk ir izgaršojams tieši rudenī. Atkal - cik saimnieču, tik variantu -, un es piedāvāju savējo.

Kāpostu tīteņi 13.11.2020 15:48

Šis ir viens no gardākajiem kāpostu ēdieniem ar senu vēsturi. Tas tiek gatavots ar dažādiem pildījuma variantiem, cepts un sautēts, tomēr itin visos veidos varen labs. Protams, kāpostu tīteņu gatavošana prasa nedaudz pacietības un laiku, taču galarezultāta deļ ir vērts pacensties.

Lāčplēša spēks – garda ēdienu recepte svētku galdam 11.11.2020 10:23

11. novembrī tiek svinēta Lāčplēša diena. Kā vēsta latviešu teika, Lāčplēša pārspēka avots bijusi cepure ar lāča ausīm, kas palīdzēja uzveikt Melno bruņinieku. Diemžēl cepuri ar tik maģisku spēku mūsdienās ir grūti atrast, taču skaidrs ir arī tas, ka ar tukšu vēderu Lāčplēsis nebūtu paveicis savus varoņdarbus, aizsargājot tēvzemi no iebrucējiem. Tāpēc restorāns “Tex-Mex Republic” sveic ikvienu svētkos, piedāvājot īpašu recepti patriotiskām valsts svētku vakariņām. Labu apetīti!

Ar garšvielām cepti kartupeļi zemnieku gaumē 08.11.2020 20:05

Šis ēdiens viennozīmīgi ir klasika un tā vienkāršības dēļ iecienīts daudzās, jo daudzās valstīs. Tikai vienviet to gatavo, pievienojot tikai sāli, bet citviet padara gardāku ar daudz un dažādām garšvielām.

Bukstiņputras sacepums ar asinsdesu, kraukšķīgo bekonu un ābolu - dzērveņu mērci 06.11.2020 14:19

Valats svētki turpinās. Lai svētkus aizvadītu pacilātās un ģimeniskās izjūtās, mums ir vērts pacensties klāt svētku galdu arī gada pirmajā dienā. Restorāna “Tex-Mex” šefpavārs Kristaps Viesturs iesaka tradicionālo bukstiņputru mūsdienīgā izpildījumā.

8 garšīgas klasiskas marinādes. Receptes grilēšanai 05.11.2020 14:24

Piedāvājam 8 garšīgas marinādes receptes, ko izmantot, lai sagatavotu gardus marinētus produktus grilēšanai. Grilēšanai iesakām pamēģināt ne tikai gaļu, bet arī jūras produktus. Tāpat arī izmēģināt gan klasiski ierastās, gan kādas no jaunām un modernām garšu sajūtām.

Baravikas ar dārzeņiem 2 rudenīgās receptēs 04.11.2020 13:41

Rudens aizvien vairāk liek par sevi manīt, taču joprojām Latvijas mazdārziņos atrodami daudzi produkti, ko izmantot ēdienu pagatavošanai un garšas dažādošanai. Piemēram, redīsi, spināti un sīpoli. Arī cilvēkiem, kuriem nav sava dārza, nevajag bēdāties – Latvijas tirdziņos joprojām plašā klāstā pieejama zemnieku audzētā raža. Rudens un sēņu burvība slēpjas iespējā apvienot rudens un vasaras garšas ar bagātīgā vitamīnu devu kā pievienoto vērtību.

Zaļās pupiņas ar ķiplokiem un sieru 04.11.2020 07:47

Šādi pagatavotas zaļās pupiņas ir lieliska vakariņu uzkoda vai piedeva pie gaļas ēdieniem. Pupiņām pievienotie ķiploki padara tās nedaudz pikantas, bet siers piešķir izsmalcinātākas garšas nianses. Ja gatavosiet pupiņas īsāku brīdi, tās būs burvīgi kraukšķīgas, savukārt mazliet ilgāk gatavotas kļūs maigi mīkstas.

Ribiņas sarkanvīna un medus mērcē 27.10.2020 11:33

Kraukšķīgas, taču vienlaikus maigas un sulīgas- tādas ir sarkanvīna un medus mērcē gatavotas ribiņas, kas lieliski garšos gan ar maigiem salātiem, gan arī ar mums tik iemīļotajiem kartupelīšiem. Turklāt tās pasniedzamas kā ikdienā, tā arī svētkos.

Cepeškrāsnī cepts baklažāns ar tomātiem un zaļumiem 27.10.2020 08:57

Rezultāts ir neticami garšīgs. Baklažāns tiešām ir īsts brīnumdaris. Tas palīdz gan taukus sadedzināt, gan arī garšo kā īsta delikatese, un nezinātājs pat nevarēs iedomāties, ka šis ir mazkaloriju ēdiens.

Folijā cepta karpa 23.10.2020 19:34

Neapšaubāmi, visu zivju ēdienu topa augšgalā atrodas karpa. Bez tam tās zvīņas pēc notīrīšanas var saglabāt un pietaupīt Ziemassvētkiem, lai būtu ko radiem un draugiem dāvāt vai pašam makā turēt - lai nauda nezūd un tikai nāk klāt.

Skaidiņās rīvētu kartupeļu pankūkas 22.10.2020 10:48

Garšīgas kartupeļu pankūkas (ar citādu garšu) var izcept, ja kartupeļus sarīvē uz rupjās sakņu rīves. Šādai kartupeļu masai nav jāpievieno ne ola, ne milti, ne arī kādas citas piedevas.

Franču sacepums – TARTIFLETTE 20.10.2020 17:36

Tartiflette ir franču virtuves gardums, kas sevišķi iecienīts Savojas reģionā. Tradicionāli to gatavo no kartupeļiem, sīpoliem, bekona un reblochon siera. Pēdējo gan pie mums samērā sarežģīti atrast, tāpēc reblochon vietā varat izmantot, piemēram, kamambēra vai kādu citu mīksto sieru.

Rudenīgi zeltainais puķkāpostu sacepums 18.10.2020 14:40

Puķkāposts ir lielisks produkts ar vērtīgu sastāvu un apbrīnojamu garšas īpašību buķeti. Gatavojams gan svaigā, gan vārītā un ceptā veidā. Šoreiz to liksim viegli un ātri pagatavojamā sacepumā, kas iederēsies gan uz vakariņu, gan vieglu pusdienu galda.

Kartupeļu laiviņas ar gailenēm 17.10.2020 10:28

Jau atkal klāt laiks, kad mūs mežā, tirgos un veikalos priecē elegantās un krāšņi rotaļīgās gailenes, kuru garšīgai pagatavošanai ir neskaitāmi varianti . Piedāvājam vienu no tiem.

Garneles ar tomātiem itāļu gaumē 16.10.2020 21:21

Itāļu virtuve ieguvusi popularitāti visā pasaulē, pateicoties vieglumam, oriģinalitātei un dārzeņu, jūras velšu, makaronu un garšvielu interesantajiem salikumiem. Izmēģinot pagatavot Garneles ar tomātiem itāļu gaummē, arī jūs kļūsiet par šīs virtuves piekritējiem.

Maltās gaļas un auzu pārslu kroketes 16.10.2020 09:31

Maltās gaļas un auzu pārslu kroketes ir sātīgs pamatēdiens vai gardas uzkodas, kas pasniedzamas ne tikai siltā, bet arī aukstā veidā. Lieliski sader ar dažādām putrām, rīsiem, kartupeļiem, pastu un svaigiem lapu un dārzeņu salātiem.

Pasta ar olīvām un baklažāniem 15.10.2020 17:07

Piedāvājam mazliet pavasarīgu nokrāsu un garšu tavā pusdienu vai vakariņu šķīvī šajā rudenī.

Klasiskā Boloņas mērce 14.10.2020 16:08

Boloņas mērci pasniedz pie pastas, īpaši labi tā garšo kopā ar spageti un lazanju.

Cepeškrāsnī cepta forele ar kartupeļiem 13.10.2020 17:28

Šī ir viegli un ātri pagatavojama maltīte, kas, turklāt, lieliski garšo. Krāsnī gatavota, forele saglabā savu maigo un dižciltīgo garšu, bet timiāns, ja tā daudzums nav pārspīlēts, piešķir patīkami niansētas notis, kas papildinātas ar ceptiem kartupelīšiem un ķiplokiem, veido neaizmirstamu garšu piedzīvojumu. Ja vēl papaildināsiet to ar glāzi laba vīna, svētku sajūta būs garantēta.

Cūkgaļas rudens šašliks 10.10.2020 12:06

Arī šoruden neiztiksim bez tradicionālā latviešu ''nacionālā ēdiena''- šašlika. Ar ko rudens šašliks atšķiras no silto dienu ēdiena? Ar atmosfēru un dzērieniem. Alus vietā prasās ko karstāku un stiprāku. Ar mēru!

Gaļas, kartupeļu un miežu putraimu kotletes 09.10.2020 07:56

Ļoti interesantas kotletes sanāks, ja maltai cūkgaļai pievienosiet miežu biezputru un vārītus kartupeļus. Tās vairs nebūs tik gaļīgas, bet iegūs īpaši maigu un saistošu konsistenci, ko sevišķi novērtēs bērni. Mums šīs kotletītes ļoti patīk burgeros vai siltas kopā ar svaigiem lapu salātiem.

Biešu šniceles ar sieru 07.10.2020 17:00

Maltīte tiem, kas noguruši no gaļas ēdieniem un vienlaikus neapstrīd, ka uzturā lietot bietes ir veselīgi, lēti un garšīgi.

Spageti alla carbonara 05.10.2020 16:19

Spageti ar kraukšķīgiem gaļas gabaliņiem un maigo saldā krējuma un olu mērci ir īsts baudījums gardēžiem.

Grilēts liellopu filejas steiks ar baltajām pupiņām 02.10.2020 15:43

Sulīgs, mazliet reibinošs un gards – tieši tā var raksturot šo maltīti, kur liellopu steika sulīgums veido lielisku kombināciju ar pupiņu krēmīgumu un saldumu. Rudens sezonai tuvojoties, šādu izcilu recepti sarūpējis pavārmākslas virtuozs Džeimijs Olivers. Pasteidzies, šis ēdiens tev noteikti pagatavo, kamēr vēl turpinās grilēšanas sezona! Bet, protams, tas lieliski padosies arī kādā siltā atvasaras dienā, kad kopā ar ģimeni vai draugiem gribēsi izmēģināt kādu uz mēles kūstošu grilējumu, atpūšoties pie dabas krūts.

Kartupeļu un gaileņu sacepums 01.10.2020 16:31

Kartupeļu un gaileņu sacepums ir lielisks sezonāls ēdiens, kas noteikti jānobauda katram. Varat to gatavot gan no zaļiem, gan arī no vārītiem kartupeļiem.

Spēcinošā liellopa gaļa – piparotais rumpsteiks ar tomātiem 27.09.2020 22:01

Pateicoties lieliskajām garšas īpašībām, liellopa gaļa tiek augstu vērtēta. Tā ir piemērota gan vienkāršākiem ēdieniem ikdienā, gan ekstravagantākām receptēm svētkos. Daudzi iecienījuši liellopa strogonovu un gulašu – ēdienus ar bezgalīgu variāciju daudzumu, citi novērtē mājās gatavotu burgeru ar liellopa malto gaļu. Tikmēr īsteni gardēži labprāt ļauj sevi kārdināt ar nobriedinātas liellopa gaļas steiku. Rimi Gardēdis, šefpavārs Normunds Baranovskis aicina iemēģināt roku steika pagatavošanā mājās, piedāvājot divas receptes.

Mājās gatavoti pelmeņi ar biezpiena pildījumu 24.09.2020 06:14

Vienkāršs, bet garšīgs ēdiens, par kuru visvairāk parasti priecājas tieši bērni. Turklāt tas nebūt nav ne tik sarežģīts, ne laikietilpīgs, kā daži mēdz domāt. Pamēģiniet kaut reizi pagatvot pelmeņus paši un jūs redzēsiet, ka turpmāk vairs nekad tos negribēsiet iegādāties veikalā.

Pikantais sakņu sautējums 22.09.2020 08:49

Ļoti spēcinošs un sātīgs sautējums, kas lieliski iederēsies uz tava galda jebkurā gadalaikā. Atkarībā no sezonas, to var gatavot no jaunajiem vai rudens perioda dārzeņiem. Izpildījums mainīsies, taču garša jebkurā gadījumā būs perfekta.

Tunča steiks ar ķirbju biezeni un granātābolu 21.09.2020 13:04

Tunča steiks pats par sevi ir īsti karalisks gardums, taču, lai tas nezaudētu savu fantastisko garšu, tunci ir jāmāk pareizi pagatavot. Pats svarīgākais- nepārcept. Labāk, lai viducī steiks ir nedaudz jēls, bet apkārt skaisti brūns. Šāds rezultāts panākams, ja tunci uz vidēji lielas liesmas no abām pusēm cep apmēram 1 līdz 2 minūtes. Ilgāk gan nē, jo tad tuncis zaudēs savu patīkamo sulīgumu.

Kartupeļu un tomātu sacepums 21.09.2020 08:40

Kartupeļu un tomātu sacepums - gards un satur tikai 1100 kkal

Baraviku un riekstu kotletes 19.09.2020 18:02

Mežos atkal baraviku netrūkst - piedāvājam interesantu sēņu recepti. Pat, ja jums nav kastaņu, nebēdājiet un cepiet bez tiem. Tik un tā kotletes būs brīnumgardas.

Pupiņu un kartupeļu sautējums ar cūkas ribiņām 16.09.2020 07:35

Ļoti latvisks, gards un sātīgs sautējums, kura gatavošanai iepriekšējā vakarā nedrīkst aizmirst aukstā ūdenī iemērkt pupiņas- lai tās uzbriest un kļūst ātrāk pagatavojamas.

Slinkie kāpostu tīteņi 15.09.2020 12:48

Gribas tīteņus no svaigajiem kāpostiem, taču nav laika ilgi stāvēt pie plīts? Piedāvājam raitāku risinājumu, taču ar tik pat garantētu, baudāmu rezultātu.

Ar tunci un rīsiem pildīta paprika 05.09.2020 16:37

Tuncis ir bagāts ar olbaltumvielām, tam ir zems taukvielu saturs, tas satur visas aminoskābes, daudz proteīnu, bez tam ir ļoti viegli pagatavojams, kā arī ir labi sabalansētas diētas sastāvdaļa.

Cepeškrāsnī garšaugos cepta menca 31.08.2020 17:12

Dažreiz, lai kaut ko pagatavotu garšīgi, nemaz nevajag daudz. Patiesībā garšīgākie ir pašos vienkāršākajos veidos pagatavoti produkti. Piemēram, lai garšīgi pagatavotu mencu, tā tikai jāizcep zaļo garšaugu maisījumā.

Nākamā lapa