Layout: current: getSitedefLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:198, Did:0, useCase: 0

Nākamā lapa

Cūkgaļas karbonāde medus un koriandra marinādē 28.05.2020 19:43

Šādi pagatavota cūkgaļas karbonāde ir neizsakāmi garšīga. Pamēģiniet un redzēsiet, ka tā kļūs par vienu no jūsu iecienītākajām gaļas pagatavošanas receptēm.

Cūkgaļas cepetis ar dzērveņu mērci 27.05.2020 16:58

Amerikāņu tradīciju pamatakmens ir Pateicības dienas svinēšana. Svētku fabulas pamatā ir stāsts par pamatiedzīvotājiem, kas paglābuši no bada nāves ieceļotājus no Eiropas, ceļot galdā cepeti ar dzērveņu mērci un saldajiem kartupeļiem.

Kā pagatavot gardu picu itāļu garšu tradīcijās 26.05.2020 23:43

Sākotnēji picu skaidroja kā maizi, kura apslacīta ar eļļu un papildināta ar garšaugiem. Tam sekojusi tomātu mērce un tomāti, kas nu jau kā Modernā pica tika pārdēvēta par Neapoles pīrāgu. Kurš to būtu domājis, ka siers kā pamata sastāvdaļa pievienota tikai 1889.gadā. Katrs, protams, papildina picu ar produktiem, kas pašam ir visiecienītākie, taču vai nav lieliski, ja picu var apvienot ar salātiem? To iesaka restorāna “Galleria d’Arte” šefpavārs Sanjeev Negi, kurš apvienojis klasisku picu ar svaigiem rukolas salātiem. Tās sastāvdaļas un galvenā ideja ir atceļojusi ar īpašām sajūtām no Itālijas, kur gaisīgu salātu garša lieliski papildina šīs picas recepti.

Lai uzceptu garšīgu picu, nepieciešams to darināt paša spēkiem jau no pamatiem, sākot jau ar picas pamatni un pēc tam papildinot to ar īpašām sastāvdaļām.

Kāpostu tīteņi 24.05.2020 19:08

Šis ir viens no gardākajiem kāpostu ēdieniem ar senu vēsturi. Tas tiek gatavots ar dažādiem pildījuma variantiem, cepts un sautēts, tomēr itin visos veidos varen labs. Protams, kāpostu tīteņu gatavošana prasa nedaudz pacietības un laiku, taču galarezultāta deļ ir vērts pacensties.

Krāsnī cepta karpa ar ēdamajiem kastaņiem 22.05.2020 15:38

No ēdamajiem kastaņiem var pagatavot dažādas sātīgas un gardas maltītes. Mūsu ģimenē visvairāk iecienīti tieši cepeškrāsnī cepti kastaņi. Kastaņos ir divas reizes vairāk cietes kā kartupeļos, tāpēc tie lieliski der kā pamatēdiens. Garšo lieliski- nedaudz salda, lazdu riekstiem līdzīga garša. Vienvārdsakot- delikatese.

Kraukšķīgais šašliks piknikam 18.05.2020 16:34

Aiz loga silda saule un jāiet ārā gatavot - laiks piknikam. Protams, ievērojot 2020. gada pavasara noteikumus: tātad pikniks divatā vai vienas mājsaimniecības ietvaros. Pikniks bez šašlika Latvijā kā govs bez piena. Piedāvājam šašliku recepti, kuras pagatavošanā izmanto eļļu. Pateicoties tai, gatavā gaļa ir gan sulīga, gan kraukšķīga.

Vistas fileja ar kartupeļu putru un ceptām baravikām 17.05.2020 16:27

Sulīga vistas fileja, maigi gaisīga kartupeļu tume un kraukšķīgas baravikas, ko papildina burvīgais RASA krēmsiers, kuram pievienota biešu sula.

Recepte tapusi Melnās kastes meistarklases laikā Arvja Zēmaņa vadībā.

Ābolu sulā marinēta cūkgaļa 15.05.2020 12:15

Maltītes dažādošanai un papildināšanai ar vitamīniem saturošiem produktiem lieliski noder dabā iegūstamie sezonas dārzeņi un ogas. Piemēram, pīlādžu čatnijs ne tikai papildinās un bagātinās pamatēdiena garšu, bet stiprinās organisma aizsargspējas pret apkārtējās vides kaitīgo ietekmi, jo ir bagāts gan ar vitamīniem, gan minerālvielām.

Cepeškrāsnī cepta forele ar kartupeļiem 14.05.2020 13:49

Šī ir viegli un ātri pagatavojama maltīte, kas, turklāt, lieliski garšo. Krāsnī gatavota, forele saglabā savu maigo un dižciltīgo garšu, bet timiāns, ja tā daudzums nav pārspīlēts, piešķir patīkami niansētas notis, kas papildinātas ar ceptiem kartupelīšiem un ķiplokiem, veido neaizmirstamu garšu piedzīvojumu. Ja vēl papaildināsiet to ar glāzi laba vīna, svētku sajūta būs garantēta.

Virteņi – latviešu virtuves piemirstais gardums 14.05.2020 08:45

Virteņi ir sens latviešu ēdiens, kurš nu jau daudzās virtuvēs sen aizmirsts. Taču mūsu vecmāmiņas vēl zināja virteņu recepti un arī manā bērnībā uz galda bieži vien kūpēja šis it kā vienkāršais, bet brīnumgardais ēdiens. Iesaku arī jums atcerēties mūsu senču gardumus, kas bieži vien pārspēj pat izcilākos restorānu izgudrojumus.

Taupīgas saimnieces virtuve. Pelmeņu plācenīši 13.05.2020 16:12

Nevarētu teikt, ka esam pelmeņu cienītāji, tomēr dažreiz tos uzvāram. Ja paliek pāri, tad nākamajā dienā nu noteikti vairs negribas tos ēst, taču arī laukā mest žēl... un arī grēks ēdienu izmest (kā teica mana vecmāmiņa). Ko darīt?
Uzcept plācenīšus! Garšo daudz labāk, nekā paši pelmeņi.

Grila pannā cepti dārzeņi 10.05.2020 16:42

Sātīgs, veselīgs, krāsains un ar tik daudz garšām piesātināts ēdiens, kas vēl turklāt ar savu burvīgo aromātu piepilda visu māju, un liek iegūt itin garšīgu noskaņojumu labu laika sprīdi pirms tā nobaudīšanas.

“Chili sin carne” – sarkanās pupiņas bez gaļas 09.05.2020 20:20

Tiem, kas atteikušies lietot uzturā gaļu, noteikti noderēs Chili sin carne recepte- gards un barojošs ēdiens. Savukārt tie, kas uzturā lieto gaļu, šādi pagatavotas pupiņas var izmantot kā piedevu gaļas ēdieniem.

Dārzeņu ragū 08.05.2020 13:56

Vasarā vēlamies galdā celt ko vieglāku un arī veselīgu, tai pat laikā jūtot patīkamu sāta sajūtu. Ideāls šim laikam ir dārzeņu ragū, kas gards būs gan siltā gan aukstā veidā. Pie tam tajā ir maz kaloriju. Nu tad ķeramies klāt!

Pupiņu un kartupeļu sautējums ar cūkas ribiņām 07.05.2020 07:44

Ļoti latvisks, gards un sātīgs sautējums, kura gatavošanai iepriekšējā vakarā nedrīkst aizmirst aukstā ūdenī iemērkt pupiņas- lai tās uzbriest un kļūst ātrāk pagatavojamas.

Iz vecmāmiņas pūralādes – GRŪDENIS sēļu gaumē 04.05.2020 10:01

Man jau kopš bērnības ir interesējis pēc iespējas vairāk uzzināt par to, kā dzīvoja mūsu senči. Kāda bija viņu ikdiena un svētki, kas viņiem bija svarīgs un, protams, kas garšoja un ko viņi lika galdā. Tā nu pamazām, pa kriksītim vien vācot un apkopojot gadu gaitā iegūto informāciju, esmu atradusi arī daudz interesanu senlatviešu recepšu, kuras mēģinu atdzīvināt, pagatavojot pati un piedāvājot arī citiem izmēģināt. Vēl jo vairāk tāpēc, ka tās ir tiešām garšīgas, spēcinošas un vienkārši pagatavojamas.

Bukstiņputras sacepums ar asinsdesu, kraukšķīgo bekonu un ābolu - dzērveņu mērci 02.05.2020 14:37

Valats svētki turpinās. Lai svētkus aizvadītu pacilātās un ģimeniskās izjūtās, mums ir vērts pacensties klāt svētku galdu arī gada pirmajā dienā. Restorāna “Tex-Mex” šefpavārs Kristaps Viesturs iesaka tradicionālo bukstiņputru mūsdienīgā izpildījumā.

2 gardas meksikāniskas ēdienu receptes ar vistu 30.04.2020 23:06

Viens no jaunā koncepta meksikāņu restorāna (atrodas “Domina Shopping” ) “Tex-Mex Republic” ēdienkartes autoriem ir “Mūsdienu Latvijas garša” finālists Artūrs Freibergs, kurš piedāvā 2 gardas meksikāniskas ēdienu receptes ar vistu.

Baklažānu, burkānu un pākšu pupiņu sautējums ar ceptu zivi 29.04.2020 17:41

Ir īstais laiks izmantot dabas veltes veselīgai pusdienu ēdienkartei. Miksējot dažādus dārzeņus, iegūsiet gardus un vitamīniem bagātus sautējumus, kas būs spēcinošs uzturs rudens drēgnajam laikam.

Klasiskā polenta 28.04.2020 18:19

Polenta ir no kukurūzas putraimiem (miltiem) pagatavota putra, kas īpaši iecienīta Ziemeļitālijā. Sākotnēji tas bijis vienkāršu zemnieku ēdiens, bet mūsdienās polentu pasniedz pat izsmalcinātos restorānos.
Klasisko polentu gatavo vara katlā un maisa ar koka karoti. Tā var būt gan kā pamatēdiens, gan arī kā piedeva gaļas, zivju vai sēņu ēdieniem.

Latviešu garšas gaumei pievilcīgie vācu ēdieni 28.04.2020 06:28

Vācu virtuvei kopumā ir raksturīgi sātīgi, spēcinoši ēdieni, gaļas daudzveidība, biezas mērces, sautējumi, sacepumi un zupas. Tur atrodamas simtiem maizes un alus šķirnes. Pasaulē vācu virtuve gan nav no iecienītākajām, taču tā ir savdabīga un latviešu garšas gaumei ļoti pievilcīga.

Ugunīgais plovs 25.04.2020 21:13

Šis plovs ir vairāku tavavirtuve.lv darbinieku iecienīts gardums. Arī radies tas portāla virtuvē. Ja nevēlaties to tik ugunīgi asu, pievienojiet mazāk čili piparu.

Meža cūkas cepetis 22.04.2020 06:35

Tā nu ir iegadījies, ka kāds mūsu ģimenes radinieks ir kaislīgs mednieks, tāpēc ik pa brīdim tiekam apgādāti ar medījumu gaļu. Svētkos noder! Jāteic godīgi, ka pietiekoši sulīgi un garšīgi cepeši izdevās vien ar kādu desmito reizi, kamēr pilnībā tika apgūti daži gatavošanas ''knifi''.

Maltās gaļas un auzu pārslu kroketes 22.04.2020 06:08

Maltās gaļas un auzu pārslu kroketes ir sātīgs pamatēdiens vai gardas uzkodas, kas pasniedzamas ne tikai siltā, bet arī aukstā veidā. Lieliski sader ar dažādām putrām, rīsiem, kartupeļiem, pastu un svaigiem lapu un dārzeņu salātiem.

Pikantā cūkas karbonāde 19.04.2020 19:31

Cūkas karbonāde pati par sevi ir tik pilnīga, ka tai neprasās nekādas īpašās garšvielas, tāpēc reizēm, lai izbaudītu tās eleganci, pietiek pievienot vien sāli un piparus. Piedevās var pasniegt ceptus vai vārītus kartupeļus, marinētus gurķīšus, kā arī svaigus dārzeņu un lapu salātus.

Cūkgaļas rudens šašliks 17.04.2020 17:14

Arī šoruden neiztiksim bez tradicionālā latviešu ''nacionālā ēdiena''- šašlika. Ar ko rudens šašliks atšķiras no silto dienu ēdiena? Ar atmosfēru un dzērieniem. Alus vietā prasās ko karstāku un stiprāku. Ar mēru!

Cūkgaļas cepetis ar konjaku un zemesriekstiem 14.04.2020 21:29

Cūkas cepetis ar zemesriekstiem ir tieši tas, kas vajadzīgs svētkos. Mērcei pievienotais konjaks (var aizstāt ar brendiju) cepetim piešķir maigu sulīgumu, čili dod patīkamu pikantumu, bet medus un rieksti veido kraukšķīgu garoziņu. Vss kopā- debešķīgs gardums ar svētku noskaņu.

Grilētas butes ar citroniem 08.04.2020 13:39

Siltajos, rāmajos vasaras vakaros turpinām grilēt un baudīt maltīti svaigā gaisā.

Latviskā koča jeb ķūķis 02.04.2020 23:40

Ķūķis jeb koča ir mūsu senču iecienīts, spēcinošs gardums, kas gatavojams no grūbām un bagāts ar vitamīniem un minerālvielām. Vislabāk to gatavot tā saucamajā "pīlē" vai čuguna katlā, taču, ja tādu nav, derēs arī dziļāks cepeštrauks.

Ar garšvielām cepti kartupeļi zemnieku gaumē 30.03.2020 23:09

Šis ēdiens viennozīmīgi ir klasika un tā vienkāršības dēļ iecienīts daudzās, jo daudzās valstīs. Tikai vienviet to gatavo, pievienojot tikai sāli, bet citviet padara gardāku ar daudz un dažādām garšvielām.

Pikantās cūku ribiņas 28.03.2020 21:24

Grilētas vai krāsnī ceptas ribiņas ir ēdiens, kas lieliski iederas dažādos svētkos un ballītēs. To garša ir tik pilnīga, ka piedevās nav nepieciešams nekas cits, kā vien svaigi dārzeņi, zaļumi un kraukšķīgas salātu lapas.

Mājās gatavoti pelmeņi ar biezpiena pildījumu 26.03.2020 15:19

Vienkāršs, bet garšīgs ēdiens, par kuru visvairāk parasti priecājas tieši bērni. Turklāt tas nebūt nav ne tik sarežģīts, ne laikietilpīgs, kā daži mēdz domāt. Pamēģiniet kaut reizi pagatvot pelmeņus paši un jūs redzēsiet, ka turpmāk vairs nekad tos negribēsiet iegādāties veikalā.

Vegānas pankūkas ar 5 dažādiem pildījumiem 26.03.2020 09:08

Piedāvājam piecas dažādas pankūku pildīšanas variācijas, kuras iederas arī veģetārā un vegānā uzturā.

Cepeškrāsnī cepts baklažāns ar tomātiem un zaļumiem 24.03.2020 15:28

Rezultāts ir neticami garšīgs. Baklažāns tiešām ir īsts brīnumdaris. Tas palīdz gan taukus sadedzināt, gan arī garšo kā īsta delikatese, un nezinātājs pat nevarēs iedomāties, ka šis ir mazkaloriju ēdiens.

Čaganā griķu biezputra 23.03.2020 06:49

Šādi pagatavota griķu biezputra ir ļoti čagana un daudz garšīgāka, nekā vārīta.

Cepeškrāsnī cepta karpa ar ķiplokiem 21.03.2020 18:59

Lai arī karpa ir asakām bagāta zivs, tomēr tā ir viena no garšīgākajām un sevišķi labi uz galda izskatās svētku reizēs. Turklāt, lai to gardi pagatavotu, nav vajdzīgas daudz un dažādas garšvielas, jo karpas garša ir pilnīga pati par sevi.

Kartupeļu un ķirbja sacepums ar asinsdesu 16.03.2020 15:49

Gatavojot sacepumus, svarīgi lai produkti labi saderētu kopā un papildinātu viens otru, un ķirbis ar kartupeli ir lielisks duets. Bet par niansētāku garšu parūpējas ēdienam pievienotās garšvielas un piedevas.

Kabaču plācenīši 14.03.2020 07:01

Šie plācenīši garšos visiem, pat tiem, kuri nav iecienījuši kabaču ēdienus. Daži mani draugi saka, ka tie paši kūst mutē. Izmēģiniet arī jūs.

Zaļajā tējā cepts lasis 11.03.2020 17:49

Veselīgs un līdzsvarots ēdiens ir viens no nosacījumiem, lai nodzīvotu garu un piepildītu mūžu, saglabājot možu garu arī sirmā vecumā, ir pārliecināts slavenais pavārmākslas virtuozs un cīnītājs par pareizu uzturu Džeimijs Olivers. Lūk, viena, itin viegli pagatavojama maltīte no Džeimija veselīgo recepšu apcirkņiem, kas paredzēta divām personām. Priecīgu gatavošanu!

Vistas šķiņķīši sinepju un citrona mērcē 06.03.2020 20:34

Timiāns ir brīnišķīgs vistas gaļas sabiedrotais. Kopā ar citronu tas vistas garšu padara svaigāku, piešķirot tai arī burvīgu aromātu. Baudiet šo gardumu kopā ar svaigiem lapu salātiem un maigu kartupeļu biezeni.

Nākamā lapa