Layout: current: getSitedefLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:198, Did:0, useCase: 0



Nākamā lapa

Ar garšvielām cepti kartupeļi zemnieku gaumē 30.03.2020 23:09

Šis ēdiens viennozīmīgi ir klasika un tā vienkāršības dēļ iecienīts daudzās, jo daudzās valstīs. Tikai vienviet to gatavo, pievienojot tikai sāli, bet citviet padara gardāku ar daudz un dažādām garšvielām.

Pikantās cūku ribiņas 28.03.2020 21:24

Grilētas vai krāsnī ceptas ribiņas ir ēdiens, kas lieliski iederas dažādos svētkos un ballītēs. To garša ir tik pilnīga, ka piedevās nav nepieciešams nekas cits, kā vien svaigi dārzeņi, zaļumi un kraukšķīgas salātu lapas.

Mājās gatavoti pelmeņi ar biezpiena pildījumu 26.03.2020 15:19

Vienkāršs, bet garšīgs ēdiens, par kuru visvairāk parasti priecājas tieši bērni. Turklāt tas nebūt nav ne tik sarežģīts, ne laikietilpīgs, kā daži mēdz domāt. Pamēģiniet kaut reizi pagatvot pelmeņus paši un jūs redzēsiet, ka turpmāk vairs nekad tos negribēsiet iegādāties veikalā.

Vegānas pankūkas ar 5 dažādiem pildījumiem 26.03.2020 09:08

Piedāvājam piecas dažādas pankūku pildīšanas variācijas, kuras iederas arī veģetārā un vegānā uzturā.

Cepeškrāsnī cepts baklažāns ar tomātiem un zaļumiem 24.03.2020 15:28

Rezultāts ir neticami garšīgs. Baklažāns tiešām ir īsts brīnumdaris. Tas palīdz gan taukus sadedzināt, gan arī garšo kā īsta delikatese, un nezinātājs pat nevarēs iedomāties, ka šis ir mazkaloriju ēdiens.

Čaganā griķu biezputra 23.03.2020 06:49

Šādi pagatavota griķu biezputra ir ļoti čagana un daudz garšīgāka, nekā vārīta.

Cepeškrāsnī cepta karpa ar ķiplokiem 21.03.2020 18:59

Lai arī karpa ir asakām bagāta zivs, tomēr tā ir viena no garšīgākajām un sevišķi labi uz galda izskatās svētku reizēs. Turklāt, lai to gardi pagatavotu, nav vajdzīgas daudz un dažādas garšvielas, jo karpas garša ir pilnīga pati par sevi.

Pikantā cūkas karbonāde 19.03.2020 07:32

Cūkas karbonāde pati par sevi ir tik pilnīga, ka tai neprasās nekādas īpašās garšvielas, tāpēc reizēm, lai izbaudītu tās eleganci, pietiek pievienot vien sāli un piparus. Piedevās var pasniegt ceptus vai vārītus kartupeļus, marinētus gurķīšus, kā arī svaigus dārzeņu un lapu salātus.

Kartupeļu un ķirbja sacepums ar asinsdesu 16.03.2020 15:49

Gatavojot sacepumus, svarīgi lai produkti labi saderētu kopā un papildinātu viens otru, un ķirbis ar kartupeli ir lielisks duets. Bet par niansētāku garšu parūpējas ēdienam pievienotās garšvielas un piedevas.

Meža cūkas cepetis 14.03.2020 20:36

Tā nu ir iegadījies, ka kāds mūsu ģimenes radinieks ir kaislīgs mednieks, tāpēc ik pa brīdim tiekam apgādāti ar medījumu gaļu. Svētkos noder! Jāteic godīgi, ka pietiekoši sulīgi un garšīgi cepeši izdevās vien ar kādu desmito reizi, kamēr pilnībā tika apgūti daži gatavošanas ''knifi''.

Kabaču plācenīši 14.03.2020 07:01

Šie plācenīši garšos visiem, pat tiem, kuri nav iecienījuši kabaču ēdienus. Daži mani draugi saka, ka tie paši kūst mutē. Izmēģiniet arī jūs.

Zaļajā tējā cepts lasis 11.03.2020 17:49

Veselīgs un līdzsvarots ēdiens ir viens no nosacījumiem, lai nodzīvotu garu un piepildītu mūžu, saglabājot možu garu arī sirmā vecumā, ir pārliecināts slavenais pavārmākslas virtuozs un cīnītājs par pareizu uzturu Džeimijs Olivers. Lūk, viena, itin viegli pagatavojama maltīte no Džeimija veselīgo recepšu apcirkņiem, kas paredzēta divām personām. Priecīgu gatavošanu!

Vistas šķiņķīši sinepju un citrona mērcē 06.03.2020 20:34

Timiāns ir brīnišķīgs vistas gaļas sabiedrotais. Kopā ar citronu tas vistas garšu padara svaigāku, piešķirot tai arī burvīgu aromātu. Baudiet šo gardumu kopā ar svaigiem lapu salātiem un maigu kartupeļu biezeni.

Cepti dārzeņi veselīgām brokastīm 05.03.2020 08:18

Tiem, kam garšo kaut kas cepts, bet tomēr veselīgs. Cepti dārzeņi un krāsu daudzveidība uz šķīvja.

Lēti un garšīgi – saldētu sēņu mērce ar vārītiem kartupeļiem 23.02.2020 16:19

Tiem, kam tīk sēņot, droši vien saldētavā atradīsies sēnes, kas tur ziemai noglabātas, gaida savu kārtu, lai nonāktu vakariņu galdā. Vienkārša recepte sēņu mērcei.

Skaidiņās rīvētu kartupeļu pankūkas 21.02.2020 08:08

Garšīgas kartupeļu pankūkas (ar citādu garšu) var izcept, ja kartupeļus sarīvē uz rupjās sakņu rīves. Šādai kartupeļu masai nav jāpievieno ne ola, ne milti, ne arī kādas citas piedevas.

Pikantā cūkgaļas mērce ar zirnīšiem 19.02.2020 08:09

Pikantumu šai mērcei piešķir sarkanais čili pipars, tāpēc atkarībā no tā, vai pievienosiet to ar visām sēkliņām vai bez tām, būs atkarīgs, cik ugunīgs būs jūsu ēdiens. Ja mērci nevēlaties pārāk pikantu, tad sēkliņas labāk neizmantot gatavošanas procesā.

Cūkgaļas pavēdere ingvera glazūrā 16.02.2020 15:51

Piedāvājam vienkāršu veidu, kā pagatavot gardu pamatēdienu - cūkgaļas pavēderi. Recepti piedāvā Dansukker.

Enchilada ar gailenēm un biezpienu 16.02.2020 09:58

Meksikāņu virtuves lietpratējs, restorānu tīkla “Tex-Mex” šefpavārs Kristaps Viesturs piedāvā receptes, kurās asie dienvidnieku produkti lieliski mijiedarbojas ar Latvijā atrodamajiem labumiem. Meksikas platuma grādos gailenes nav atrodamas, turpretim Latvijā tās šobrīd sparīgi aug, tāpēc tiek piedāvāta iespēja “trāpīt diviem zaķiem ar vienu šāvienu”. Pēc veselīgas pastaigas un azartiskas sēņu lasīšanas varēsiet vakarā pagatavot gardu maltīti, kas jūsu gardēža vēderam liks aizmirst par citu ēdienu eksistenci!

Cepeškrāsnī gatavota forele lavašā 12.02.2020 15:31

Gardums, kas noteikti jāizmēģina.

Garšvielās cepts jēra plecs 11.02.2020 19:36

Jēra gaļa ir lieliska pati par sevi, bet, ja tai pievieno dažas "pareizās" garšvielas, jūs iegūstat augstas klases restorāna cienīgu ēdienu. Galvenais to nepārcept, svarīgi, lai vidū gaļa ir nedaudz sārta un maigi sulīga.

Seleriju sacepums 02.02.2020 09:01

Kraukšķīga selerija, kas pagatavota krējuma un garšvielu maisījumā, kārtām ar sieru, ir sātīgs un garšīgs ēdiens tām reizēm, kad nevēlaties neko no gaļas. Nemaz nerunājot par veģetāriešiem, kuri gaļu uzturā nelieto: viņiem seleriju sacepums būs gards pamatēdiens, ko iekļaut savas ikdienas ēdienkartē.

Cepeškrāsnī gatavoti pildīti kartupeļi 31.01.2020 08:23

Arī parastus kartupeļus var pagatavot daudz interesantāk.

Chili con carne – pikantais pupiņu un gaļas sautējums 29.01.2020 20:15

Chili con carne ir Meksikā iecienīts ēdiens, kura pagatavošanai ir diezgan daudz variāciju. Piedāvājam jums izmēģināt vienu no tām – tā būs tiešām garda un taps gatava nepilnas pusstundas laikā. Tradicionāli Chili con carne pasniedz ar meksikāņu čipsiem vai grauzdētu baltmaizi, taču jūs varat to izmēģināt arī kopā ar tvaicētiem rīsiem.

Puķkāpostu un gaļas sacepums 28.01.2020 08:37

Ātri, garšīgi un sātīgi jeb recepte, kas ideāli iederas mūžīgi skrejoša un aizņemta cilvēka ikdienā, lai nobaudītu kaut ko pavisam neikdienišķu.

Bute ar šampinjoniem un pupiņām 25.01.2020 12:19

Ļoti garšīga zivs, kuru bieži latvieši ēd kūpinātu, bet to var un vajag arī cept

Burkānu, balto biešu un saldo kartupeļu biezenis 22.01.2020 23:03

Šis gaisīgais un pēc garšas nedaudz saldais biezenis, kura sastāvā iekļauts arī tāds neparasts dārzenis kā baltā biete, ir lielisks vitamīnu avots. Tas labi garšo kopā ar balto gaļu, diedzētiem graudiem un sēkliņām.

Rūgušpiena, maizes un doktordesas sacepums 22.01.2020 13:52

Lieliskas un vienkārši pagatavojamas un ļoti latviskas vakariņas no jebkuram pieejamiem produktiem.

Taupīgas saimnieces virtuve. Omlete no sakaltušas maizes vai maizes pārpalikumiem 21.01.2020 23:57

Arī jums droši vien mājās sakrājas maizes galiņi vai kāda maizes šķēlīte sakalst. Taču nebēdājiet- no šādiem maizes pārpalikumiem var izcept gardu omleti. Manā ģimenē tieši šī omlete garšo vislabāk bērniem.

Sulīgie zivju rullīši 21.01.2020 09:59

Lai pastiprinātu citrona garšu, varat pierīvēt nedaudz citrona miziņas.

Vistas čahohbili 17.01.2020 17:12

Patiesībā šis ēdiens ir neatkārtojamās un daudzveidīgās gruzīnu virtuves vizītkarte, kas, nedaudz pārveidots un latviskots, lieliski garšo arī šajos platuma grādos un piedevām visos gadalaikos. Taču - ja šobrīd gavējat, tad noteikti pietaupiet recepti vēlākam laikam. Noderēs!

Panēta cūkgaļa ar parmezānu 13.01.2020 15:19

Garda, sulīga gaļa tradicionālajā olas un miltu panējumā ir tas, kas nepieciešams aukstajos ziemas mēnešos. Ja vēl to papildinām ar parmezānu, vārītiem kartupelīšiem un svaigiem dārzeņiem, uz mūsu šķīvja ir garšām bagāts ēdiens, no kura nespēj atteikties neviens gardēdis.

Cūkgaļas krūtiņa konjaka mērcē 10.01.2020 12:27

Tā kā tuvojas svētku laiks, kad galdā gribas celt kaut ko neparastāku, tad nolēmu, ka ir īstais brīdis padalīties ar recepti, kas nav dārga izmaksās, bet tikpat garda, kā no 1.šķiras gaļas gatavotie cepeši.

Pašu gatavoti švābu pelmeņi 06.01.2020 14:05

Švābu pelmeņi ir lielo ravioli paveids, iecienīts Dienvidvācijas ēdiens, kas, nedaudz mainoties, cauri gadu simtiem saglabājies līdz pat šodienai. Bet tagad pat Švābijas lauku restorāniņos šādus pelmeņus biežāk pasniedz pildītus ar lasi nekā ar smalki maltu gaļu un spinātiem, kā tas ir paredzēts oriģinālajā receptē.

Vista cepeškrāsnī ar kartupeļiem un zaļo papriku 04.01.2020 17:05

Vidusjūras reģiona garšu tradīcijās gatavotais vistas, kartupeļu un zaļās paprikas sautējums ir pati garšu pilnība. Turklāt tas ne tikai labi garšo, bet arī burvīgi smaržo- tā kārdinošais aromāts piepildīs jūsu virtuvi jau gatavošanas laikā, liekot jums nepacietībā gaidīt pirmo kumosu.

CIMES - krāsnī gatavojams senlatviešu sautējums 04.01.2020 08:21

Ļoti vienkāršs, bet tajā pat laikā neizsakāmi gards ēdiens, kas sēļu pusē gatavots jau vairākās paaudzēs. Tā īpašais šarms slēpjas tīkamajā dūmu aromātā, kas liek aizdomāties par senlatviešu lauku pirtiņu sestdienu vakaros un siltu timiāna tēju. Šis sautējums ir pierādījums tam, ka fantastisku garšu var iegūt no visparastākajiem Latvijā izaudzētiem produktiem.

Cūkas šņukurs žurkas laimei Cūkas gadu pavadot! 30.12.2019 18:17

Ziemaasvētku un Jaunā gada sagaidīšanas laika galds izsenis Latvijā nav iedomājams bez cūkas galvas vai vismaz šņukura. Līdz ar šo recepti, Epadomi vēl visiem Žurkas gadā saglabāt Cūkas gada cūkas laimi. Radošu, vērtīgu un garšīgu 2020. gadu!

Cepts lasis ar granātābolu mērci 29.12.2019 18:27

Lasis ar granātābolu mērci daudziem būs īsts pārsteigums un reizē arī atradums. Ja vēl pasniegsiet to kopā ar zaļajiem zirnīšiem un mazajiem sarkanajiem tomātiņiem, tad iegūsiet īstu baudu katrai garšas kārpiņai. Svētku sajūta garantēta.

Gadu mijas kārums – cūkas stilbs 28.12.2019 17:29

Latviešiem vienmēr paticis labi paēst, tāpēc mūsu viruvē tik daudz bijis sātīgu un smeķīgu ēdienu. Tāds ir arī vārīts žāvētas cūkgaļas stilbiņš, kas bieži vien celts galdā arī svētku reizēs. Pasniegts kopā ar grūbu putru vai tradicionālajiem vārītiem kartupeļiem un štovētiem kāpostiem, tas būs varen gards cienasts ikvienam gardēdim.

Cepeškrāsnī gatavota cūkgaļas krūtiņa ar brokoļiem kalvadosa mērcē 26.12.2019 08:24

Šis ir fantastisks ēdiens, bauda garšas kārpiņām un vienreizīga svētku recepte, kuras rezultātā visparastākā cūkgaļas krūtiņa pārvēršas brīnumgardā cienastā. Te, protams, savu artavu devis neparastais dzēriens- kalvadoss, kas pie mums vēl nav sevišķi atpazīstams, taču Francijā tas jau sen ieguvis cieņpilnu vietu svētku ēdienkartē.

Nākamā lapa