Layout: current: getSitedefLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:198, Did:0, useCase: 0



Nākamā lapa

Kā pagatavot gardu picu itāļu garšu tradīcijās 21.10.2019 16:43

Sākotnēji picu skaidroja kā maizi, kura apslacīta ar eļļu un papildināta ar garšaugiem. Tam sekojusi tomātu mērce un tomāti, kas nu jau kā Modernā pica tika pārdēvēta par Neapoles pīrāgu. Kurš to būtu domājis, ka siers kā pamata sastāvdaļa pievienota tikai 1889.gadā. Katrs, protams, papildina picu ar produktiem, kas pašam ir visiecienītākie, taču vai nav lieliski, ja picu var apvienot ar salātiem? To iesaka restorāna “Galleria d’Arte” šefpavārs Sanjeev Negi, kurš apvienojis klasisku picu ar svaigiem rukolas salātiem. Tās sastāvdaļas un galvenā ideja ir atceļojusi ar īpašām sajūtām no Itālijas, kur gaisīgu salātu garša lieliski papildina šīs picas recepti.

Lai uzceptu garšīgu picu, nepieciešams to darināt paša spēkiem jau no pamatiem, sākot jau ar picas pamatni un pēc tam papildinot to ar īpašām sastāvdaļām.

Cūkgaļas rudens šašliks 20.10.2019 10:27

Arī šoruden neiztiksim bez tradicionālā latviešu ''nacionālā ēdiena''- šašlika. Ar ko rudens šašliks atšķiras no silto dienu ēdiena? Ar atmosfēru un dzērieniem. Alus vietā prasās ko karstāku un stiprāku. Ar mēru!

Gulašs ar āboliem 16.10.2019 17:48

Gulašs, kā zināms, ir Ungārijas nacionālais ēdiens. To pagatavo no cūkas vai liellopa gaļas gabaliņiem, kam pievieno klāt dažādas garšvielas, un to pasniedz kopā, piemēram, ar kartupeļiem vai makaroniem. Piedāvājam dažas vienkāršas un gardas, nedaudz latviskotas variācijas par šī ēdiena tēmu.

Ābolu sulā marinēta cūkgaļa 15.10.2019 10:25

Maltītes dažādošanai un papildināšanai ar vitamīniem saturošiem produktiem lieliski noder dabā iegūstamie sezonas dārzeņi un ogas. Piemēram, pīlādžu čatnijs ne tikai papildinās un bagātinās pamatēdiena garšu, bet stiprinās organisma aizsargspējas pret apkārtējās vides kaitīgo ietekmi, jo ir bagāts gan ar vitamīniem, gan minerālvielām.

Teļa gaļa ar sēnēm 11.10.2019 20:34

Šim ēdienam var izmantot jebkuras sēnes, taču vislabāk tas garšos ar pavisam nesen pašu lasītām.

Taupīgas saimnieces virtuve. Pelmeņu plācenīši 08.10.2019 13:00

Nevarētu teikt, ka esam pelmeņu cienītāji, tomēr dažreiz tos uzvāram. Ja paliek pāri, tad nākamajā dienā nu noteikti vairs negribas tos ēst, taču arī laukā mest žēl... un arī grēks ēdienu izmest (kā teica mana vecmāmiņa). Ko darīt?
Uzcept plācenīšus! Garšo daudz labāk, nekā paši pelmeņi.

Ribiņas sarkanvīna un medus mērcē 05.10.2019 10:23

Kraukšķīgas, taču vienlaikus maigas un sulīgas- tādas ir sarkanvīna un medus mērcē gatavotas ribiņas, kas lieliski garšos gan ar maigiem salātiem, gan arī ar mums tik iemīļotajiem kartupelīšiem. Turklāt tās pasniedzamas kā ikdienā, tā arī svētkos.

Pikantais sakņu sautējums 04.10.2019 21:24

Ļoti spēcinošs un sātīgs sautējums, kas lieliski iederēsies uz tava galda jebkurā gadalaikā. Atkarībā no sezonas, to var gatavot no jaunajiem vai rudens perioda dārzeņiem. Izpildījums mainīsies, taču garša jebkurā gadījumā būs perfekta.

Liellopu gaļa franču gaumē 03.10.2019 18:20

Šādi pagatavota liellopa gaļa būs kas jauns jūsu garšu pasaulē. Taču francūži zina, kā pārsteigt ikviena garšas kārpiņas, brīžiem savienojot pat šķietami nesavienojamo. Turklāt neskopojoties ne ar garšvielām, ne ēdiena sastāvdaļām, ne ieguldīto laiku tā pagatavošanā. Mums atliek vien sekot viņu piemēram, gatavot un baudīt.

Cepts lasis ar sieru un šampinjoniem 30.09.2019 18:30

Šādi pagatavotu zivi var pasniegt gan aukstu, gan karstu un rotāt ar citroniem.

Mežacūkas gaļas kotletes 29.09.2019 18:13

Gatavojot meža cūkas gaļu ir jāatceras, ka tā ir ne tikai jāķiploko un jāspeķo dāsnāk kā mājdzivnieka gaļa, bet ka to jēlu nedrīkst garšot, sāli un piparus pieberot ''uz aci'', bez tam gaļa ir termiski ilgāk jāapstrādā. Taču rezultāts ir izcils!

Pildīti pipari 25.09.2019 08:52

Lai arī zaļās piparu pākstis var nopirkt jebkurā gadalaikā, manuprāt, šis ēdiens vislabāk ir izgaršojams tieši rudenī. Atkal - cik saimnieču, tik variantu -, un es piedāvāju savējo.

Ar sēnem un spinātiem pildītas vistas filejas 21.09.2019 15:40

Pildītie vistas filejas rullīši ir gardums, no kura nespēs atteikties neviens. Dažādojiet savu ēdienkarti un pierasto vistas filejas karbonāžu vietā, pārsteidziet savu ģimeni vai draugus ar patiesi izsmalcinātiem gardumiem.

Virteņi - latviešu virtuves piemirstais gardums 20.09.2019 09:10

Virteņi ir sens latviešu ēdiens, kurš nu jau daudzās virtuvēs sen aizmirsts. Taču mūsu vecmāmiņas vēl zināja virteņu recepti un arī manā bērnībā uz galda bieži vien kūpēja šis it kā vienkāršais, bet brīnumgardais ēdiens. Iesaku arī jums atcerēties mūsu senču gardumus, kas bieži vien pārspēj pat izcilākos restorānu izgudrojumus.

Zaļās pupiņas ar ķiplokiem un sieru 16.09.2019 09:39

Šādi pagatavotas zaļās pupiņas ir lieliska vakariņu uzkoda vai piedeva pie gaļas ēdieniem. Pupiņām pievienotie ķiploki padara tās nedaudz pikantas, bet siers piešķir izsmalcinātākas garšas nianses. Ja gatavosiet pupiņas īsāku brīdi, tās būs burvīgi kraukšķīgas, savukārt mazliet ilgāk gatavotas kļūs maigi mīkstas.

Cūkgaļas cepetis ar folijā ceptiem dārzeņiem 14.09.2019 10:47

Kur slēpjas garšīga cepeša noslēpums? Domājat kādās īpašās garšvielās? Nebūt nē. Patiesībā, lai pagatavotu garšīgu cepeti, pietiek ar sāli, pipariem un ķiplokiem. Gaļas kvalitāte gan ir svarīga. Jo labāka būs gaļa, jo maigāks un sulīgāks izdosies cepetis. Ja vēl pasniegsiet to ar folijā ceptiem dārzeņiem, svētku cienīgs mielasts būs garantēts.

9 dažādas šašlika marinēšanas receptes 07.09.2019 09:21

Sāls, pipari, lauru lapas, etiķa esence un sīpoli - šī ir visvienkāršākā un tradicionālākā šašlika marinādes pagatavošanas recepte, taču pirms kāda laika mūsu veiktajā aptaujā secinājām- tikai katrs desmitais domā, ka šašlikam jāpievieno etiķis. Tāpēc piedāvājam 9 dažādas šašliku marinēšanas receptes.

Ar šprotēm pildīti kartupeļu plācenīši 31.08.2019 08:52

Šādi gatavoti plācenīši aizstāj kārtīgas pusdienas, pie kam tos iespējams pagatavot arī no vakardienas pārpalikušajiem kartupeļiem. Labi garšo gan karstā, gan aukstā veidā.

Grilēta cūkgaļas karbonāde ar kauliņu 28.08.2019 13:21

Turpinās sen gaidītais un sagaidītais grilēšanas laiks, kad garda un vienkārša maltīte pagalmā pagatavojama ne tikai svētkos, bet katru vakaru.

Gaļas, kartupeļu un miežu putraimu kotletes 27.08.2019 09:10

Ļoti interesantas kotletes sanāks, ja maltai cūkgaļai pievienosiet miežu biezputru un vārītus kartupeļus. Tās vairs nebūs tik gaļīgas, bet iegūs īpaši maigu un saistošu konsistenci, ko sevišķi novērtēs bērni. Mums šīs kotletītes ļoti patīk burgeros vai siltas kopā ar svaigiem lapu salātiem.

Bukstiņputras sacepums ar asinsdesu, kraukšķīgo bekonu un ābolu - dzērveņu mērci 17.08.2019 09:51

Sagaidīts 2018. gads. Svētki turpinās. Lai svētkus aizvadītu pacilātās un ģimeniskās izjūtās, mums ir vērts pacensties klāt svētku galdu arī gada pirmajā dienā. Restorāna “Tex-Mex” šefpavārs Kristaps Viesturs iesaka tradicionālo bukstiņputru mūsdienīgā izpildījumā.

Pusdienas indiešu stilā 12.08.2019 10:59

Dziedāt slavas dziesmas indiešu virtuvei es varētu no rīta līdz vakaram. Garšīgi, sātīgi, krāšņi – bauda gan acīm, gan vēderam. Bet galvenais un veģetāriešiem vissvarīgākais, manuprāt, ir tas, ka tā ir laika pārbaudi izturējusi gatava veģetāras ēšanas tradīcija – tik ņem un gatavo atbilstoši tai, un, pat, ja neesi nekāds lielais dietoloģijas speciālists un uzturvielu rēķinātājs, visa būs gana, lai dzīvotu mūžu laimīgi: olbaltumu, aminoskābju, dzelzs utt.
Lielākais izaicinājums, visticamāk, būs garšvielu pielietojuma apgūšana. Savukārt pārsteidzošākais – ka šķietami tik tālas zemes virtuve tik viegli pielāgojama Latvijas iespējām: ierastie produkti, pazīstamas garšvielas, bet rezultātā eksotiska un pilnīgi atšķirīga kulinārā pieredze.

Risotto ar sparģeļiem, baravikām un trifeļu eļļu 09.08.2019 18:02

Ja vēlies nobaudīt īstu, vislabākajās itāļu tradīcijās gatavotu, risotto, tad pirmais, kam tev jāpievērš uzmanība, ir rīsi. Vislabākie šim nolūkam būs Itālijā audzētie, pēc izskata palieli, apaļi, RISOTTO rīsi ar augstu cietes saturu. Gatavā veidā tie ēdienam piešķirs zīdainu krēmveida tekstūru, izteiktāku garšu un patīkamu kraukšķīgumu grauda iekšpusē.

Vēl gribējās piebilst, lai neskaties uz šī ēdiena ne pārāk pievilcīgo izskatu, jo šajā gadījumā visu izšķir garša. Un tā ir vienkārši fantastiska.

Cūkgaļas mērce ar burkāniem un kukurūzu 07.08.2019 10:40

Šī ir bagātīga un sātīga mērce, kas noteikti gatavojama no kvalitatīvas cūkgaļas. Papildināta ar kraukšķīgām mazās kukurūzas vālītēm, saldu burkānu, pikantiem sīpoliem, ķiplokiem un svaigu krējumu, mērce iegūst īpaši maigu un reizē viegli pikantu garšu.

Butes karstā citrona mērcē 02.08.2019 16:33

Karstajās jūlija beigās jūrā sāk vareni ķerties butes, kas, nomakšķerētas vai iegādātas, var krietni bagātināt mūsu uzturu, taču šādi pagatavotas, lieliski garšo arī citas zivis, kā, piemēram, mencas.

Garšvielās cepts jēra plecs 29.07.2019 10:30

Jēra gaļa ir lieliska pati par sevi, bet, ja tai pievieno dažas "pareizās" garšvielas, jūs iegūstat augstas klases restorāna cienīgu ēdienu. Galvenais to nepārcept, svarīgi, lai vidū gaļa ir nedaudz sārta un maigi sulīga.

Pasta spageti ar garnelēm un mīdijām 26.07.2019 09:17


Viegli un ātri pagatavojama maltīte, kas atsauks atmiņā vai rosinās iztēli Vidusjūras noskaņām, un kuru baudot prasīties prasās iemalkot glāzi laba baltvīna.

Grila pannā cepti dārzeņi 20.07.2019 16:05

Sātīgs, veselīgs, krāsains un ar tik daudz garšām piesātināts ēdiens, kas vēl turklāt ar savu burvīgo aromātu piepilda visu māju, un liek iegūt itin garšīgu noskaņojumu labu laika sprīdi pirms tā nobaudīšanas.

Grilēts cālis ar rīsiem, pupiņām un turku zirņiem 20.07.2019 10:02

Rīsi, pupiņas un turku zirņi- trīs paši par sevi gardi produkti, kas lieliski viens otru papildina un veido patiešām sabalansētu garšu. Ja tam visam vēl pieliekam klāt nedaudz pikantu, grilētu cāli, iegūstam sātīgu ēdienu, kas tik ļoti piestāv pavasara sezonai.

Dārzeņu koftas indiešu gaumē 18.07.2019 22:24

Šim indiešu virtuves ēdienam ar jakām nav nekāda sakara. Koftas ir līdzīgas mums pazīstamajiem tefteļiem, tikai gatavotas no dārzeņiem. Pusdienās kopā ar kartupeļiem un salātiem vai skaistā bļodā uz svētku galda – tās vienmēr “rullē”!

Ar āboliem pildīta cūkas karbonāde 18.07.2019 16:06

Iestājoties aukstākam laikam, arvien biežāk gribas pagatavot sātīgāku pamatēdienu.

Kartupeļu laiviņas ar gailenēm 14.07.2019 14:30

Jau atkal klāt laiks, kad mūs mežā, tirgos un veikalos priecē elegantās un krāšņi rotaļīgās gailenes, kuru garšīgai pagatavošanai ir neskaitāmi varianti . Piedāvājam vienu no tiem.

Ar malto gaļu pildīti tomāti 13.07.2019 11:32

Pildīti dārzeņi ir ēdiens, kura fantāzijai var ļaut pilnu vaļu, jo iespējas ir neierobežotas. Pats galvenais - pārvarēt pirmo mulsumu, jo nezin kāpēc ir iesakņojies uzskats, ka pilditu dārzeņu sagatavošana ir piņķerīgs un sarežģīts process. Pildīt var visu, kas ir apaļš, ovāls, garens, - galvenais, lai būtu, kur likt iekšā pildījumu, kas savukārt var būt gan sāļš, gan salds, gan silts, gan auksts.

Skaidiņās rīvētu kartupeļu pankūkas 11.07.2019 17:29

Garšīgas kartupeļu pankūkas (ar citādu garšu) var izcept, ja kartupeļus sarīvē uz rupjās sakņu rīves. Šādai kartupeļu masai nav jāpievieno ne ola, ne milti, ne arī kādas citas piedevas.

Cepeškrāsnī cepta forele ar kartupeļiem 09.07.2019 17:37

Šī ir viegli un ātri pagatavojama maltīte, kas, turklāt, lieliski garšo. Krāsnī gatavota, forele saglabā savu maigo un dižciltīgo garšu, bet timiāns, ja tā daudzums nav pārspīlēts, piešķir patīkami niansētas notis, kas papildinātas ar ceptiem kartupelīšiem un ķiplokiem, veido neaizmirstamu garšu piedzīvojumu. Ja vēl papaildināsiet to ar glāzi laba vīna, svētku sajūta būs garantēta.

Cepeškrāsnī garšaugos cepta menca 03.07.2019 18:06

Dažreiz, lai kaut ko pagatavotu garšīgi, nemaz nevajag daudz. Patiesībā garšīgākie ir pašos vienkāršākajos veidos pagatavoti produkti. Piemēram, lai garšīgi pagatavotu mencu, tā tikai jāizcep zaļo garšaugu maisījumā.

Vegānas pankūkas ar 5 dažādiem pildījumiem 30.06.2019 09:18

Piedāvājam piecas dažādas pankūku pildīšanas variācijas, kuras iederas arī veģetārā un vegānā uzturā.

Tunča steiks ar ķirbju biezeni un granātābola sēkliņām 27.06.2019 18:59

Tunča steiks pats par sevi ir īsti karalisks gardums, taču, lai tas nezaudētu savu fantastisko garšu, tunci ir jāmāk pareizi pagatavot. Pats svarīgākais- nepārcept. Labāk, lai viducī steiks ir nedaudz jēls, bet apkārt skaisti brūns. Šāds rezultāts panākams, ja tunci uz vidēji lielas liesmas no abām pusēm cep apmēram 1 līdz 2 minūtes. Ilgāk gan nē, jo tad tuncis zaudēs savu patīkamo sulīgumu.

Gardās zirņu pikas 18.06.2019 12:28

Vienkāršs, veselīgs, sātīgs un īsteni latvisks pamatēdiens, kas labi iederas drēgnā rudens dienā un garšo nosalušajiem.

Ar vistu un sparģeļiem pildīti vrapi jeb tortiljas 16.06.2019 09:57

Ātri pagatavojams un garšīgs ēdiens, kas noderēs gan kā brokastis, gan pusdienas, gan arī līdzņemšanai uz darbu vai izbraukumos pie dabas. Labi garšo kā silts, tā arī auksts.

Nākamā lapa