Cūkgaļas rulete ar žāvētām plūmēm

Drukāt

Lai ķimeņu garša būtu izteiktāka, tās apgrauzdē uz pannas; lai būtu smaržīgākas, viegli samaļ kafijas dzirnaviņās. Šo ruleti var pasniegt gan karstu, gan aukstu.

Cūkgaļas rulete ar žāvētām plūmēm

Nepieciešams:

600g cūkgaļas filejas,
40g lobītu pistāciju,
150g žāvētu plūmju,
2 vidēji kabači vai cukīnī,
2 - 3 ķiploku daiviņas,
sāls,
ķimenes,
kaltēta salvija,
eļla.

Pagatavošana:

1. Plūmes aplej ar brendiju un atstāj ievilkties.

2. Uz filejas kārto riekstus un plūmes, uzkaisa ķimenes un salviju un cieši satin ruletē. Malas sasprauž ar zobu bakstāmajiem irbulīšiem avi arī ruleti notin ar diegu. Apcep uz pannas un turpina cept cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā aptuveni 15 minūtes.

3.Cukini sagriež plānās šķēlēs un apcep. Pievieno sasmalcinātus ķiplokus un sāli.

4. Ruleti griež porciju gabalos un pasniedz kopā ar cukini.

Labu apetīti!

Tev jābūt autorizētam,