Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:270, Did:0, useCase: 3


“Bolt Food” šīgada čempions veicis 473 pasūtījumus

Redakcija
Redakcija

2023. gada 19. decembris, Rīga – Atskatoties uz aizejošo 2023. gadu, “Bolt” apkopojis interesantākos faktus un datus par sniegtajiem pakalpojumiem 45 valstīs, tostarp arī Latvijā. No 45 valstu unikālajiem statistikas datiem, Latvija ierindojas 1. vietā kopbraukšanas jomā – kāds biznesa klients Latvijā šī gada laikā veicis 3106 braucienus, pārvietošanās mērķiem izmantojot taksometru, kopumā ceļā mērojot 21974 kilometrus. Savukārt ēdienu piegādē lielākais pasūtījums pārsniedzis 1000 eiro, bet tālākais piegādes attālums no restorāna līdz mājas durvīm sasniedza teju 80 kilometrus.

Kristīne Bezerra-Kjerulfa, “Bolt” vadītāja Latvijā, norāda: "Šogad nosvinējām savu 10 gadu jubileju un esam īpaši gandarīti, ka klienti Latvijā novērtē mūsu sniegtos pakalpojumus un klientu skaits turpina augt. Īpašs prieks arī par reģionālajiem klientiem, kas aktīvi izmanto mūsu pakalpojumus. Izvēloties koplietošanas mobilitātes iespējas, piemēram, kopbraukšanas pakalpojumus, automašīnu koplietošanu un mikromobilitātes rīkus, kā arī “Bolt Food” and “Bolt Market” platformas ēdienu un pārtikas piegādei, arī šogad kopīgi aizvietojām nepieciešamību izmantot privāto automobili. Tieši tā varam virzīties pretī mērķim pilsētas padarīt vēl labākas.”

Kopbraukšanas jomā Latvija ierindojas līderpozīcijā

45 valstu vidū 2023. gadā vispopulārākais laiks “Bolt” braucieniem bija piektdienu un sestdienu vakari un šī tendence vērojama arī Latvijā. Pēc statistikas datiem, iecienītākā un populārākā vieta, kur “Bolt” partneršoferi Latvijā visbiežāk uzņēma klientus braucienu uzsākšanai, ir lidosta “Rīga”.

“Bolt Rewind” Latvijā arī atklāj, ka TOP braucējs – biznesa klients – Latvijā šogad nobraucis kopumā 21974 kilometrus, noslēdzot 3106 braucienus. Savukārt tālākais brauciena attālums vienā reizē ar kādu no partneršoferiem – 174,5 kilometri.

Arī 2023. gadā mājdzīvnieku kategorija “Bolt Pets” bijusi plaši pieprasīta – no visām Latvijas reģionālajām pilsētām, kur pieejami “Bolt” kopbraukšanas pakalpojumi, kopumā veikti 21324 braucienu pasūtījumi kopā ar savu mājdzīvnieku.

Ēdienu un pārtikas produktu piegādei augsts pieprasījums, tostarp arī reģionos

Starp 45 valstīm populārākā ēdienu un pārtikas pasūtījumu diena bija piektdiena. Populārākais “Bolt Food” pasūtījums globāli bija siera burgers, bet populārākā prece “Bolt Market” sortimentā Latvijā bija vistas fileja.

Lielākais ēdienu pasūtījums “Bolt Food” platformā Latvijā bijis par kopējo summu 1003 eiro, un lielākais “Bolt Food” pasūtījumu skaits, ko veicis kāds klients gada laikā, bija 473 pasūtījumi. Kā liecina dati, attālums nav bijis šķērslis, lai kāds klients pasūtītu savu iecienītāko maltīti arī atrodoties ārpus pilsētas – gada tālākais piegādes attālums bija 78 km.

Dati arī iezīmē, ka iedzīvotāji labprāt dod priekšroku pārtikas pasūtījumu veikšanai tieši ar mobilās lietotnes palīdzību. Lielākais “Bolt Market” pasūtījums vienā reizē, kas veikts Latvijā, bijis 463 eiro. Kāds “Bolt Market” lietotājs Latvijā šī gada laikā veicis 360 pasūtījumus uz vienu un to pašu adresi. Tālākais attālums pārtikas piegādei no “Bolt Market” – 33 kilometri.

Skrejriteņu un auto koplietošanas popularitāte arvien pieaug

Arī šogad mikromobilitātes rīki pārvietošanās izvēlē bijuši populāri Latvijas klientu vidū. Rīgā kāds klients veicis 1276 braucienus ar “Bolt” nomas skrejriteņiem. Vispopulārākā nedēļas diena, kad tika nomāti skrejriteņi, bija piektdiena.

Savukārt visaugstāko pieprasījumu pēc skrejriteņu nomas “Bolt” novēroja 2023. gada 22. septembrī – Eiropas mobilitātes nedēļas noslēgumā. Rīgas iedzīvotāju un galvaspilsētas viesu vidū populārākā adrese skrejriteņu nomas noslēgšanai – Stacijas laukums 2, Rīga.

“Bolt Drive” pakalpojums Latvijā kļuva pieejams 2022. gada septembrī. Pusotra gada laikā “Bolt Drive” popularitāte ir augusi, un šogad “Bolt Drive” auto parks tika papildināts ar vairākiem jauniem automašīnu modeļiem. Kā liecina dati, Latvijas klienti visvairāk priekšroku devuši Audi Q2 modelim. Kāds koplietošanas auto lietotājs šī gada laikā Latvijā veicis 649 braucienus, savukārt kāds cits lietotājs mērojis 2032 kilometru garu braucienu vienā rezervācijas reizē, kas šogad fiksēts kā garākais brauciens