Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:283, Did:0, useCase: 0



Ķirbju kūka ar brūklenēm

Redakcija
Redakcija

Piedāvājam vienkāršu veidu, kā pagatavot gardu ķirbju kūku ar brūklenēm. Recepti piedāvā Dansukker.

Sastāvdaļas:

Ķirbju biskvītam:
300 g ķirbja
25 g rozīņu
25 g valriekstu
1 ola
80 g Dansukker brūnā cukura
50 g sviesta
60 g miltu
3 g cepamā pulvera
citrona miziņa
20 g svaiga ingvera
2 tējk. Dansukker kanēļa cukura

Pildījumam:
200 ml saldā krējuma
300 g brūkleņu
100 g Dansukker baltā smalkā cukura

Pagatavošana:

Ķirbi sarīvē uz smalkas rīves. Olu sakuļ ar cukuriem. Miltus sajauc ar cepamo pulveri. Pie sakultās olas pakāpeniski pievieno miltus, iemaisa mīkstu sviestu, tad pievieno sarīvēto ķirbi, ingveru, sasmalcinātus riekstus, rozīnes un citronu miziņu. Cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 180°C aptuveni 30 minūtes. Kad kūka atdzisusi, to pārgriež horizontāli uz pusēm. Apakšējo kārtu pārklāj ar saputotu saldo krējumu un daudz brūklenēm. Pārliek pāri virskārtu, un visu vēlreiz pārklāj ar putukrējumu un dekorē ar ogām.

Recepti iesaka www.dansukker.lv.