Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:198, Did:0, useCase: 3


Dārzeņu sacepums

Redakcija
Redakcija

Šis dārzeņu sacepums garšos ne tikai veģetāriešiem (tiem, kuri savā ēdienkartē iekļauj piena produktus), bet arī gaļēdājiem. Dažreiz arī viņiem ir nepieciešamas ēdienreizes, kas nesatur gaļas produktus.

Nepieciešams:

200 g puķkāpostu,
200 g brokoļu,
200 g burkānu,
600 g kartupeļu,
1 ola,
1 l dārzeņu buljona,
250 ml saldā krējuma,
50 g siera,
1 tējkarote svaiga vai kaltēta oregano,
sāls,
malti melnie pipari.

Pagatavošna:

1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.

2. Brokoļus un puķkāpostus sadala rozetēs, burkānus notīra un sagriež stienīšos, kartupeļus sagriež palielos gabalos.
Visus dārzeņus saliek cepamtraukā, pārkaisa ar oregano, sāli, pipariem un pārlej ar buljonu.

3. Cepamtrauku liek cepeškrāsnī un cep, līdz dārzeņi gatavi (apmēram 50 minūtes), tad pārkaisa ar sarīvētu sieru un pārlej ar saldo krējumu. Cep vēl 5 minūtes.

4. Gatavu izņem no cepeškrāsns, lai sacepums neapžūtu. Pasniedz karstu.