Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:413, Did:0, useCase: 0



Cepeškrāsnī cepta forele ar kartupeļiem

Šī ir viegli un ātri pagatavojama maltīte, kas, turklāt, lieliski garšo. Krāsnī gatavota, forele saglabā savu maigo un dižciltīgo garšu, bet timiāns, ja tā daudzums nav pārspīlēts, piešķir patīkami niansētas notis, kas papildinātas ar ceptiem kartupelīšiem un ķiplokiem, veido neaizmirstamu garšu piedzīvojumu. Ja vēl papaildināsiet to ar glāzi laba vīna, svētku sajūta būs garantēta.

Nepieciešams:

Svaiga, notīrīta forele (apmēram 1,5 - 2 kg),
daži svaiga timiāna zariņi
sāls,
malti melnie pipari

Piedevām:

kartupeļi,
burkāni,
ķiploki.

Pagatavošana:

1. Notīrītu foreli ierīvē ar sāli un pipariem, pārliek ar timiāna zariņiem un liek uz ietaukotas cepešplāts.

2. Klāt pieliek nomizotus, uz pusēm pārgrieztus, kartupeļus un burkānus, kā arī veselas, netīrītas ķiploka galviņas. Pārkaisa ar sāli pēc garšas.

3. Liek līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un cep apmēram 30 minūtes.

Labu apetīti!

Tavavirtuve.lv iesaka:

Cono Sur Chardonnay ir Čīlē ražots baltvīns maigi zeltainā nokrāsā ar izteiktu ziedu- augļu aromātu. Tas ir niansēti bagāts, labi sabalansēts un harmonisks vīns ar izteiksmīgām augļu notīm, kurā sajūtams ananāss, persiks un citrusaugļi. Pēcgarša ilga, maiga un svaiga.

Ši burvīgais vīns, kas daudziem būs patīkams jaunatklājums, vīna pasaulē tiek vērtēts ar 2-3 zvaigznītēm (no četrām), pie kam zvaigznītes ir sarkanā krāsā, kas nozīmē, ka tas kvalitātes ziņā pat pārspēj savu cenu kategoriju.

Cono Sur tulkojumā nozīmē "dienvidu konuss", ar ko tiek apzīmēta Dienvidamerikas dienvidu daļa (Čīle, Argentīna un Urugvaja). Uzņēmuma devīze ir: nekādu ģenealoģisko koku, nekādu noputējušu pudeļu, tikai kvalitatīvs vīns. Cono Sur vīni tiek gatavoti pēc visjaunākajām tehnoloģijām un izmantojot modernu aprīkojumu, tajā pat laikā nodrošinot maksimāli stabilu kvalitāti.

Vēl jāpiebilst, ka savu vīna pudeļu aitaisīšanai Cono Sur bieži vien izmanto ērtus un prakstiskus skrūvējamus korķus, kuri, kas ne visiem pagaidām zināms, nebūt nav zemas kvalitātes rādītājs. Šādi korķi patiesībā ir ļoti ērti un to atvēršanai nav nepieciešams korķu viļķis.

Gatavoja un fotografēja: Iveta Apškrūma