Kabaču plācenīši

Drukāt

Šie plācenīši garšos visiem, pat tiem, kuri nav iecienījuši kabaču ēdienus. Daži mani draugi saka, ka tie paši kūst mutē. Izmēģiniet arī jūs.

Kabaču plācenīši

Nepieciešams:

1 neliels kabacis
250 g Krievijas vai Holandes siera
150 - 200 g doktora desas
2 olas
1 glāze miltu
2 daiviņas ķiploka
sāls pēc garšas
malti melnie pipari pēc garšas
naža gals rīvēta muskatrieksta
eļļa cepšanai

Pagatavošana:

1. Kabaci nomizo, atbrīvo no sēklām, tad sarīvē uz sakņu rīves kopā ar sieru un desu.

2. Pievieno sāli, piparus, nedaudz muskatriekstu, iespiež ķiploku, iesit olas un visu izmaisa.

3. Tad pieber miltus un samaisa viendabīgā mīklā.

4. No sagatavotās mīklas veido plācenīšus, liek uz pannas sakarsētā eļļā un cep no abām pusēm zeltaini brūnus.

5. Pasniedz ar skābu krējumu. Ja ir vēlēšanās, krējumam var pievienot saspiestu ķiploku un sasmalcinātus zaļumus.

Labu apetīti!

Tev jābūt autorizētam,