Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:371, Did:0, useCase: 3


Ar dārzeņiem un doktordesu pildītas plānās pankūkas

Plānās pankūkas vienmēr ir labs variants, kā gardi pabarot visu ģimeni. Turklāt tās var padarīt interesantākas, piepildot ar ko saldu vai sāļu. Šoreiz izmēģinājām ātro pildīšanas variantu, kas, pateicoties zirnīšiem ir nedaudz salds, savukārt kukurūza to padara kraukšķīgu, bet siers piešķir krēmīgu pikantumu.

Nepieciešams:

Pankūkām:

2 glāzes piena vai ūdens,
2 olas,
1 ēdamkarote cukura,
50 g sviesta,
1,5 glāzes miltu,
sāls pēc garšas,
eļļa cepšanai.

Pildījumam:

Doktordesa,
konservēta kukurūza,
konservēti zaļie zirnīši,
Brie siers.

Pagatavošana:

1. Sākumā pagatavo pankūku mīklu: olas kopā ar sāli un cukuru sakuļ, pielej ūdeni (vai pienu), izkausētu sviestu, iesijā miltus un samaisa viendabīgu mīklu. Atstāj uz pusstundu "paelpot".

2. Tad mīklu ar kausiņu lej sakarsētā vienas pannas malā un, pannu grozot, ļauj mīklai iztecēt vienmērīgi pa visu pannu. Cep no abām pusēm gaiši zeltainu. Līdzīgi sacep visas pankūkas.

3. Pagatavo pildījumu: desu sagriež kubiciņos un apcep pannā. Tad pievieno kukurūzu un zaļos zirnīšus, kuriem notecināts liekais šķidrums un sautē 5 minūtes. Pannu noņem no plīts un dārzeņu maisījumam pievieno nelielos gabaliņos sagrieztu Brie sieru. Visu samaisa.

4. Katras pankūkas vidū liek apmēram 1 ēdamkaroti pildījuma, pankūku saloka un apcep no abām pusēm skaisti brūnu.

5. Pasniedz ar skābu krējumu un sasmalcinātiem zaļumiem.

Labu apetīti!

Gatavoja un fotografēja: Iveta Apškrūma