Layout: current: getSitedefLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:371, Did:0, useCase: 0



Nākamā lapa

Apelsīnu un biešu uzkoda ar granātābola sēkliņām 21.10.2018 09:25

Reizēm tik ļoti gribas uzsākt dienu ar kārtīgu vitamīnu un svaiguma devu. Tad nu iesaku pamēģināt sos salātus, kas būs īsts enerģijas lādiņš laikā, kad saulīte pie debesīm nespīd tik spoži, kā gribētos.

Karaliskais lavašs ar lasi 19.10.2018 09:11

Lai lavašu varētu baudīt brokastīs, to jāpagatavo jau iepriekšējā vakarā. Ir svarīgi, lai visas sastāvdaļas labi savilktos, tādējādi papildinot un bagātinot kopējo garšo.

Sātīgie brokastu salāti ar olu 15.10.2018 09:43

Ļoti interesanti salāti ar Francijas šarmu, kuros zaļo salātu lapiņas katrs var izvēlēties pēc savas garšas un gaumes. Salātlapiņas var miksēt pats vai izmantot jau gatavu maisījumu, kas nopērkams lielveikalos. Sāls šiem salātiem nav nepieciešams, jo tas pilnīgi pietiekamā daudzumā ir klāt pievienotajā desā un sierā.

Omlete ar karsti kūpinātu zivi 13.10.2018 09:03

Lieliskas un sātīgas ātrās brokastis, taču šo ēdienu var pasniegt arī kā vieglas vakariņas. Te der jebkura karsti kūpināta zivs, un omleti var cept gan uz pannas, gan cepeškrāsnī.

Biezpiena - vaniļas pankūkas 11.10.2018 10:00

Pankūkas ir ēdiens, ko sevišķi novērtēs mazie ēdāji. Taču arī lielie nesmādēs. Turklāt tās ir viens no vienkāršākajiem un visvieglāk pagatavojamiem desertiem, kas nāk no tālas senatnes un joprojām nav zaudējis savu aktualitāti uz mūsu galda.

Kartupeļu un kabaču pankūkas 04.10.2018 17:08

Ja parasti esat pieraduši cept kartupeļu pankūkas bez jel kādām piedevām, pamēģiniet tās dažādot, pievienojot mīklai kabaci. Tādējādi jūs iegūsiet ne tikai jaunu recepti, bet arī nebijušus garšas piedzīvojumus. Un ticiet,- tas ir tā vērts. Šādi gatavotas, pankūkas gan nav tik kraukšķīgas, toties tās ir maigākas, zīdainākas un, pateicoties ķiplokam, arīdzan nedaudz pikantākas.

Cūkgaļas galerts jeb aukstā gaļa 04.10.2018 08:35

Galertam vispiemērotākā ir vidēji trekna cūkgaļa: galva, kājas, sānu un pleca gabali. Ja galerts paredzēts viesību galdam vai zināt, ka tas tiks apēsts pāris dienu laikā, varat pievienot arī dārzeņus: burkānus, seleriju vai pētersīļus. No tā galerts tikai iegūs. Bet ja gribat uzglabāt to ilgāku laiku, pietiks, ja pievienosiet tam tikai sīpolus, sāli, piparus un lauru lapas. Arī tā būs garšīgi.

Brokastīs biezpiena stienīši senlatviešu gaumē 01.10.2018 08:26

Biezpiena stienīši ir sens latviešu ēdiens, kas joprojām dažviet Latvijā tiek gatavots. Tas lieliski garšo gan siltā, gan aukstā veidā, turklāt var tikt pasniegts kā sāļā uzkoda, sātīgas brokastis, vakariņas vai saldais ēdiens. Kā nu kuram labāk tīk un garšo.

Rīvētu kartupeļu un ābolu pankūkas ar kraukšķīgu bekonu 28.09.2018 08:35

Man šīs pankūkas īpaši patīk tāpēc, ka to pagatavošanai nav nepieciešami milti. Turklāt kartupeļiem pievienotais ābols pankūkām piešķir patīkami saldskābu niansi, bet kraukšķīgais bekons piedod vēl lieliskāku garšu un aromātu. Un pārkaisot to visu ar svaigiem zaļumiem, tā vien šķiet, ka gaisā uzvirmo svaigas vasaras elpa.

Omlete ar cukini 26.09.2018 08:22

Tradicionālajām brokastu vai vakariņu omletēm ir neskaitāmi daudz variantu.

Brokastīs zaļais biezpiens 23.09.2018 09:07

Biezpienā ir daudz bioloģiski vērtīgu olbaltumu. Tas satur minerālvielas — Ca, P, Fe un Mg. Tajā ir visas neaizstājamās aminoskābes. Ēdīsim biezpienu!

Omlete ar tunci un ķiršu tomātiņiem 17.09.2018 08:22

Omlete ar tunci un ķiršu tomātiņiem ir ēdiens, kuru pratīs novērtēt īsteni gardēži un izsmalcinātu garšu cienītāji. Sulīgais tuncis salikumā ar uzputotajām olām un kraukšķīgajiem, nedaudz saldajiem ķiršu tomātiņiem brokastu laiku pārvērš gardā piedzīvojumā, kuram pikantas nianses piešķir zaļo sīpollociņu aromāts.

Brokastu salāti ar garnelēm 16.09.2018 07:50

Šie ir vieni no mūsu iecienītākajiem salātiem, kas tiek gatavoti ne tikai brokastīs, bet reizēm arī vakariņās. Garšo vienkārši fantastiski! Iesakām pamēģināt arī jums.

Tomātu pankūkas 14.09.2018 08:27

Gardas un sātīgas no tomātiem un zirņu miltiem ceptas pankūkas.

Omlete ar ceptiem kartupeļiem 09.09.2018 06:59

Šī ir ļoti garda un sātīga omlete, kas radusies, iedvesmojoties no spāņu virtuves. To var pasniegt ne tikai brokastīs, bet arī pusdienās vai vakariņās kopā ar svaigiem salātiem vai marinētiem dārzeņiem.

Brokastīs kraukšķīgās avokado un tomātu galetes 06.09.2018 08:27

Šādas brokastis ir ātri pagatavojamas, veselīgas un bagātas ar vitamīniem un mikroelementiem, kas cilvēkam tik ļoti nepieciešami. Uzsāciet savu dienu veselīgi un jums nekad netrūks ne spēka, ne enerģijas.
Avokado maizītēm ņemiet tikai tādu, kas ir gatavs un mīksts, bet tomātiņus- tikai mazos. Tie ir maigāki, saldāki un veido labāku garšu kompozīciju.

Gudras saimnieces noslēpumi - pankūkas no sarūguša piena (3) 01.09.2018 08:24

Šīs pankūkas parasti tiek ceptas, kad atklājas, ka piens ir sarūdzis.

Vārītas olas sinepju mērcē 30.08.2018 07:31

Svētdienas brokastu rītam visai ģimenei - nedaudz citāds vārītu olu ēdiens, kura pagatavošanā var izmantot, gan paipalu, pīļu, zosu un pat strausu, gan tradicionāli ierastās vistu olas.

Puķkāpostu, burkānu un kartupeļu plācenīši 27.08.2018 07:10

Šī ir tikai viena no daudzajām plācenīšu variācijām, kurā izmantojami Latvijā audzēti veselīgi dārzeņi, kas pavasara sākumā atrodami ne tikai tirgū un veikalu plauktos, bet arī daudzu čaklu zemnieku pagrabos. Tad nu izmantosim tos, lai gatavotu gardas brīvdienu brokastis vai sātīgas darbdienu vakariņas.

Ar rīvētiem burkāniem pildīta PARATHA 26.08.2018 07:43

Paratha ir vienkāršs diētisks indiešu plācenis, kura galvenās sastāvdaļas ir pilngraudu milti un burkāni, bet lielisko aromātu veido grauzdētas ķimenes un koriandrs.

Brokastīs - kvinoja 20.08.2018 09:00

Kvinoja ir Dienvidamerikā augošs graudaugs (bezglutēna produkts), kas bagāts ar proteīniem, dzelzi, kalciju, dažādiem vitamīniem, minerāliem un šķiedrvielām. Turklāt tā satur visas deviņas cilvēkam svarīgās aminoskābes. Tieši tāpēc kvinoja ir viens no lieliskākajiem produktiem veģetāriešu virtuvē. Taču arī visiem citiem nekaitētu sākt dienu ar kārtīgu proteīnu devu.

Kvinoja labi garšo gan siltā, gan aukstā veidā. Turklāt tās pagatavošana ir ļoti vienkārša un ātra.

Svētdienas brokastīs: speķmaizītes 19.08.2018 09:08

Senie latvieši kādreiz ēda daudz speķa, rupjmaizi un mārrutkus, bija stipri, priecīgi un daudz strādāja, tāpēc diētas nebija vajadzīgas!

Auzu pārslu putra ar kviešu klijām 17.08.2018 08:57

Viena no veselīgākajām brokastu putrām ir auzu pārslu putra ar kviešu klijām. Klijas uzlabo gandrīz visus organismā notiekošos apmaiņas procesus, regulē nervu sistēmas darbību, uzlabo izskatu, attīra organismu no toksīniem un šlakvielām, uzlabo redzi, pasargā no liekā svara rašanās un uzlabo organisma aizsargspējas kopumā. Vārdu sakot, produkts, kas nepelnīti maz tiek izmanots, bet kura vērtību varētu svērt zeltā.

Brokastīs omlete lietuviešu gaumē 16.08.2018 06:03

Šī omlete interesanta ar to, ka tās gatavošanas procesā olas netiek kultas, līdz ar to garšas nianses ir pavisam citādākas.

Aromātiskās marmora olas ķīniešu gaumē 14.08.2018 09:16

Tik skaistas, smaržīgas un garšīgas-tādas ir tējā un garšvielās vārītas olas, kas sevišķi populāras Ķīnā. To gatavošanas laikā patīkamais aromāts izplatās pa visu māju un ne tikai rosina apetīti, bet arī uzlabo garastāvokli. Protams, darbdienu rītos laika šādu olu gatavošanai visticamāk nebūs, taču brīvdienās vai svētkos varēsiet visus palutināt un pārsteigt ar vēl nebijušām garšām.

Gardās svētdienas brokastis: pankūkas ar zaļumiem un olu 12.08.2018 08:15

Visiem garšo pildītas pankūkas, taču ne vienmēr ir laiks un vēlēšanās tādas gatavot. Tāpēc piedāvājam daudz vienkāršāku variantu, kas ideāli aizvieto pildītās pankūkas.

Avokado salātu laiviņas ar siera burām 11.08.2018 08:30

Avokado salātu laiviņas būs jaukas brīvdienu brokastis, kā arī brīnišķīgs bērnu ballīšu gardums.

Kreftīgie salāti ar ķiploku grauzdiņiem 10.08.2018 08:05

Ja pamostaties un jūtat, ka brokastīs gribas kaut ko sātīgu, tad ir īstais laiks pagatavot kreftīgos salātus ar svaigām rukolas lapiņām, vārītu olu un žāvētu cūkgaļas cauraudzīti. Bet tam visam klāt aromātiskus ķiploku grauzdiņus.

Aknu pastēte ar konjaku 06.08.2018 08:31

Saprotams, ka pastēti visvienkāršāk ir nopirkt veikalā jau gatavu, taču es tomēr ieteiktu to gatavot pašiem mājas apstākļos. Jo tikai tad tās garša būs neaizmirstami izteiksmīga, kārdinoša un neapnīkoša. Vislabāk pastēte garšos, ja pēc pagatavošanas ļausi tai dažās stundas atpūsties ledusskapī. Pēc tam vari ar to improvizēt pēc sirds patikas, uzsmērējot brokastu maizei un papildinot ar to, ko sirds kāro.

Tostermaizes franču gaumē 05.08.2018 09:22

Olā un pienā apcepta maize – klasika, kas iederas ikvienā virtuvē. 'Tomēr šo klasiku reizēm der aizstāt ar kaut ko interesantāku. Tāpēc piedāvājam gardas tostermaizes franču gaumē.

Pilngraudu auzu pārslu biezputra ar āboliem un bumbieriem 04.08.2018 07:40

Kāds ir lielisks starts dienai? Nu, protams, biezputra, kas gatavota no pilngraudu auzu pārslām, bumbieriem un āboliem. Tās sastāvs ir tik bagāts ar visdažādākajām minerālvielām un vitamīniem, ka enerģijas jums pietiks līdz pat vēlai pēcpusdienai.

Taupīgas saimnieces virtuve. Omlete no sakaltušas maizes vai maizes pārpalikumiem 01.08.2018 07:14

Arī jums droši vien mājās sakrājas maizes galiņi vai kāda maizes šķēlīte sakalst. Taču nebēdājiet- no šādiem maizes pārpalikumiem var izcept gardu omleti. Manā ģimenē tieši šī omlete garšo vislabāk bērniem.

Zemeņu karstmaizīte - garšīgi un ātri 31.07.2018 10:03

Pavisam vienkārši pagatavojamās zemeņu karstmaizītes var baudīt gan brokastīs, gan launagā. gan arī vasaras piknikā, jo vienlīdz labi tās garšo kā siltas, tā arī aukstas. Bez tam karstmaizītes varat ņemt līdzi, piemēram, uz darbu vai, ja dodaties kādā izbraukumā- tās neizjūk un neiztek.
Arī pildījumu šādām maizītēm iespējams variēt atkarībā no tā, kādas ogas dārzā ai mežā ienākušās.

Biešu salāti ar biezpiena bumbām un kvinoju 30.07.2018 08:29

Biešu salāti ar kvinoju un biezpiena bumbām būs vieglas un reizē spēcinošas, kā arī vērtīgām uzturvielām bagātas brokastis vai vakariņas, kas ne tikai priecēs ar krāsām, bet arī lieliski garšos.

Rīsu pārslu un banānu deserts 27.07.2018 09:31

Rīsu pārslu un banānu deserts ir ātri pagatavojams, viegls un maigi salds gardums ar svaigu zemeņu un banāna notīm, kas iederēsies gan ikdienā, gan svētku reizēs. Gatavojams gan kā saldais ēdiens, gan arī brokastīs, kad jūtat, ka būs nepieciešams vairāk enerģijas nekā parasti.

Ceptas krabju nūjiņas ar zirņu dīgstiem un omleti 25.07.2018 07:43

Lai gan lielākoties krabju nūjiņas tiek pievienotas salātiem, tomēr arī ceptā veidā tās garšo lieliski. Piemēram, ja kārojas sātīgas brokastis, ceptas krabju nūjiņas, kas pasniegtas kopā zeltanu omleti un svaigiem zaļumiem, būs garda izvēle. Pēc vēlēšanās omleti varat piepildīt ar ceptiem sīpoliem, cukini vai baklažāniem.

Brokastu gardums: Avokado un šprotu maizītes 24.07.2018 11:30

Patiesi garšīgas, ātri un viegli pagatavojamas maizītes, kas rosina apetīti un glīti izskatās.

Vistas aknu pastēte ar āboliem 23.07.2018 08:08

Maiga, gaisīga un neparasti garšīga pastēte, kurai pikanti saldas notis piešķir āboli.

Kartupeļu salāti tomātu podiņos 21.07.2018 09:59

Skaistos tomātu podiņos servēti salāti izskatīsies daudz interesantāk un glītāk, sevišķi svētku reizēs. Turklāt tie iepriecina ar savu krāsu saspēli, pilnīgo garšu, zaļumu aromātu un pikanto kraukšķīgumu.

Džeimija Olivera vasaras veģetārā fritata ar kazas sieru 19.07.2018 08:57

„Vasarā nekas nevar būt labāks par ātri pagatavojamiem un veselīgiem ēdieniem, kuru gatavošana un baudīšana sagādā prieku visiem ģimenes locekļiem,” ir pārliecināts slavenais pavārmākslas virtuozs Džeimijs Olivers.

Šāda maltīte var būt tradicionālā itāļu omlete – fritata. Tas ir lielisks veids, kā jūsu bērni var ēst zaļumus ar prieku. Olas ir gardas un mazajiem parasti patīk, taču vēl jautrāk ir tās iesist bļodā un sakult. Saldos zirņus un pupiņas, kurām ir patīkama tekstūra, ir iecienījuši pat izvēlīgi ēdāji. Īpaši labi fritata garšos, ja pievienosiet pašaudzētus, iespējams, pašu bērnu audzētus un aprūpētus dārzeņus. Protams, derēs arī saldēti dārzeņi.

Ja vēlaties padarīt maltīti sātīgāku, fritatai var pievienot dažus vārītus un sagrieztus jaunos kartupeļus. Tas ir vienkāršs un veselīgs ēdiens, ar kuru papildināt pusdienas, turklāt labi garšo arī auksts, brīvā dabā.

Nākamā lapa