Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:209, Did:0, useCase: 0


2 brīnišķīgas brūkleņu receptes taviem ziemas krājumiem

Tāāādas brūkleņu vietas kā šogad Alūksnes pusē es nekad savā mūžā nebiju redzējusi... Vāram tradicionālo brūkleņu ievārījumu ar āboliem un gatavojam brūkleņu čatniju, kas ir ļoti pikanta, taču izcila piedeva dažādiem gaļas, zivju un dārzeņu ēdieniem. Daba šogad patiesi mūs bagātīgi lutina un nemitīgi pārsteidz, taču šīm receptēm jau ir atvasaras garša un smarža.

Brūkleņu ievārījums ar āboliem.

Nepieciešams:

2kg brūkleņu,
0,5kg ābolu,
1 kg ievārījuma cukura,
kanēlis, krustnagliņas,
citronu vai apelsinu miziņas.

Pagatavošana:

Brūklenes liek traukā bez ūdens un maisot vāra, līdz daļa ogu izšķīdušas,
Pievieno cukuru, garšvielas un vāra aptuveni 15 minūtes, līdz ogas izjukušas un masa kļuvusi tumšāka,
Vārīšanas beigās pievieno nomizotus, gabaliņos sagrieztus ābolus.
Pilda izkarsētās, tīrās burkās.
Aizvāko un glabā vēsā vietā.

Brūkleņu čatnijs.

Nepieciešams:

1kg brūkleņu,
2-3 sarkanie sīpoli,
200g cukura,
200ml etiķa,
1ēdk. jūras sāls,
krustnagliņas, gabaliņš kanēļa mizas,
Kaljēnas pipari pēc garšas.

Pagatavošana:

Sīpolus nomizo, sasmalcina nelielos gabaliņos
Pievieno pārējās sastāvdaļas un visu kopā liek katliņā.
Uz lēnas uguns vāra aptuveni stundu, līdz mērce sabiezē.
Pilda izkarsētās, tīrās burkās.
Aizvāko un glabā vēsā vietā.