Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:415, Did:0, useCase: 3


10 garšīgas pankūku receptes

Pankūkas- ēdiens, kas tik ļoti garšo bērniem un arī pieaugušie labprāt ar to našķojas. Taču arī pankūkas var izcept dažādi. Piedāvājam 10 receptes pankūku garšu dažādošanai.

Ābolu pankūkas

600 g miltu, 3 olas, 100 g cukura, 450 g piena vai ūdens, ½ tējk. sāls, 20 g rauga, 4-5 āboli.

Olas un cukuru saputo. Pievieno pienu, sāli un miltus. Krietni samaisa. Raugu izkausē siltā ūdenī un iemaisa mīklā. Pieber ābolus (āboli nomizoti, sagriezti šķēlītēs). Uzraudzē siltā vietā 30 – 40 min. Cep labas kvalitātes eļļā.

Jogurta pankūkas

3 olas, 3 ēdamkarotes cukura, glāze miltu, jogurts (vislabāk zemeņu) un piena, ja sanāk pa biezu, mazliet soda.
Visas sastāvdaļas sajauc kopā, lai sanāk vienmērīga masa, un tad uz pannas cep.

Norvēģu pankūkas

5 glāzes auzu pārslas, 4 glāzes ūdens,3 glāzes ūdens, 1 ēdamkarote sāls, 1/3 glāze medus, 2 glāzes baltie kviešu milti, 2 paciņas vaniļas cukurs.

Blenderī sakuļ 5 glāzes auzu pārslas un 4 glāzes ūdeni. Atsevišķi savieno pārējos produktus un labi samaisa. Pēc tam savieno abas masas kopā. Izveidotā masa var sabiezēt, tādēļ laiku pa laikam jāpievieno ūdens. Izmīca mīklu. Cep uz pannas, kura ir ieziesta ar eļļu. Kad malas sāk locīties, pankūku apgriež uz otru pusi. Pankūkām var ziest virsū riekstu sviestu vai augļu pastēti. Pankūkas satin ruletes vai konverta formā.

Auzu pārslu pankūkas

1 glāze sausu auzu pārslas, 1 glāze vāroša ūdens, 1 uz rīves sarīvēts ābols, ½ tējkarote sāls, 2 ēdamkarotes augu eļļa, 1½ glāze karsts ūdens, 1 glāze milti.

Uz sausām auzu pārslām uzlej vārošu ūdeni un atstāj 15 – 20 min. Pēc tam pievieno sāli, ābolus, miltus un samaisa. Masai pielej 1½ glāzi silta ūdens. Pankūkas cep cepeškrāsnī. Pasniedz ar augļu krēmu.

Zirņu pankūkas

1 glāze zirņu biezputras, 1½ glāze milti, 1 tējkarote sāls bez kaudzes, 3 ēdamkarotes ūdens (raugam), 2 ēdamkarotes augu eļļa, 10 g raugs.

Mērce:
3 – 4 daiviņas sasmalcināta ķiploka, 3 – 4 tējkarotes ūdens.

Novāra zirņus, saberž, atdzesē un pievieno pie visām sastāvdaļām. Ļauj uzrūgt 2 stundas siltā vietā. Cep cepeškrāsnī uz plāts (kura ieziesta ar eļļu). Pankūkas var pasniegt arī ar ķiploku mērci.

Gaļas pankūkas

300 g kviešu milti, 600 g piens vai ūdens, 1 ola, sāls pēc garšas.

Pildījums:
200 g zupas gaļa, 40 g žāvēts speķis, 60 g sīpoli, sāls.

Speķi sīki sagriež un apcep kopā ar sasmalcinātiem sīpoliem, pievieno gaļas mašīnā samaltu zupas gaļu un sāli un samaisa. Sagatavoto gaļas pildījumu liek uz iepriekš izceptām plānajām pankūkām, satin un apcep, līdz gatavs. Pasniedz ar brūkleņu ievārījumu, skābu krējumu vai arī pie dārzeņu zupām.

Kartupeļu pankūkas

250 g kartupeļi, 50 g piens, 15 g milti, sāls pēc garšas.

Kartupeļus nomizo, noskalo un uz smalkās sakņu rīves sarīvē. Sarīvētiem kartupeļiem nospiež sulu, pārlej ar verdošu pienu (masa kļūst gaišāka un zūd īpatnējā zaļo kartupeļu garša) un izmaisa. Pēc tam pieliek sāli, kartupeļu cieti, kas rodas, nospiesto sulu nostādinot, kviešu miltus un samaisa. Masu ar karoti liek uz pannas sakarsētos taukos, izlīdzina un cep no abām pusēm brūnas.

Griķu miltu pankūkas (bliņas)

200 g griķu milti, 80 g rupjie kviešu milti, 400 g piens, 20 g raugs, 1 ola, sāls un cukurs pēc garšas.

Griķu miltiem pievieno pusi no paredzētā piena daudzuma, kas uzsildīts līdz 25-30oC temperatūrai, un iejauc pašķidru mīklu. Tad pievieno atšķaidītu raugu (pusi no paredzētā daudzuma), pārklāj ar tīru drāniņu un mīklu siltā vietā uzraudzē. Atlikušo pienu uzvāra, pievieno kviešu miltus (vai mannu), uzbriedina un karstu pievieno uzrūgušajai mīklai. Kārtīgi samaisa. Mīklu mazliet atdzesē, pievieno sakultas olas un atlikušo raugu, kas atšķaidīts, un vēlreiz uzraudzē, pārklātu ar tīru drāniņu. No gatavās mīklas cep pankūkas mazās, apaļās panniņās vai uz parastās pannas tāpat kā plānās pankūkas no abām pusēm gaiši brūnas.

Biezās pankūkas

100 g kviešu milti, 100 g piens vai ūdens, 1 ola, sāls un cukurs pēc garšas.

Olas dzletenumu atdala no baltuma, dzeltenumu sakuļ ar pienu vai ūdeni, sāli un cukuru. Šķidrumam pievieno izsijātus miltus un samaisa vienādā mīklā. Iecilā stiingrās putās saputotu olas baltumu. Mīklu ar karoti liek uz pankūku pannas (ar nodalījumiem) sakarsētos taukos un cep no abām pusēm gaiši brūnas pankūkas. Pēc tam sakārto traukā un pasniedz ar ievārījumu un tēju vai kafiju.

Biezpiena pankūkas

2 gāzes miltu, 2 glāzes biezpiena, 2 olas, 1/2 tējkaroti sāls, 3 ēdamkarotes cukura, pienu vai ūdeni.

Sajauciet bļodā biezpienu, olas, sāli, cukuru, pievienojiet miltus, lejiet klāt pienu vai ūdeni un maisiet. Beidziet liet klāt šķidrumu, kad mīklai ir jums vēlamā konsistence. Uzkarsējiet pannā eļļu vai sviestu. Tad karstās taukvielās lejiet iekšā pankūku mīklu un cepiet no abām pusēm skaisti brūni zeltainas.