Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:371, Did:0, useCase: 0



Vārītas olas sinepju mērcē

Drukāt

Svētdienas brokastu rītam visai ģimenei - nedaudz citāds vārītu olu ēdiens, kura pagatavošanā var izmantot, gan paipalu, pīļu, zosu un pat strausu, gan tradicionāli ierastās vistu olas.

Nepieciešams:

4 kartupeļi,
4 burkāni,
1 puravs,
6 olas.

Mērcei:

1 ēdamkarotes miltu
1 glāze piena
1 kubiciņš dārzeņu buljona
1/2 tējkarote karija
1 tējkarote sinepju
2 ēdamkarotes sviesta
sāls, pipari
zaļumi

Pagatavošana:

1. Kartupeļus nomizo, sagriež gabaliņos un aptuveni 15 - 20 minūtes vāra.Vārīšanās sākumā pievieno rupji sarīvētus burkānus, pēc 10 minūtēm - sagrieztu puravu.

2. Olas vāra 9 - 10 minūtes.

3. Izkausē sviestu, tajā sabrūnina miltus, pievieno pienu un pusglāzi karsta ūdens, iedrupina buljona kubiciņu un uzvāra. Iemaisa sinepes, kariju, sasmalcinātus zaļumus, sāli un piparus.

4. Dārzeņus nokāš, pārlej mērci.

5. Olas noloba, pārgriež uz pusēm un kārto šķīvī uz dārzeņiem sinepju mērcē. Pirms pasniegšanas var dekorēt ar zaļumiem.

Labu apetīti!

Tev jābūt autorizētam,