Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:199, Did:0, useCase: 3


Vistas pastēte ar maskarpones sieru

Giasīga, maiga un krēmīga pastēte būs gardums, ko baudīt brokastīs vai pasniegt viesiem uzkodās. Tās gatavošana neaizņem daudz laika, ir vienkārša un pa spēkam pat tiem, kas ikdienā neaizraujas ar stāvēšanu pie plīts.

Nepieciešams:

2 vistas filejas,
1 neliels sīpols,
1 lauru lapa,
6 ēdamkarotes vistas buljona,
4 - 5 ēdamkarotes Mascarpone siera,
2 ķiploka daiviņas,
sauja valriekstu,
sāls pēc garšas,
pipari pēc garšas.

Pagatavošana:

1. Vistas fileju liek katlā, pārlej ar ūdeni, pievieno lauru lapu, sīpolu, melnos piparus, sāli un vāra līdz gatavībai.

2. Tad vistas filejas izņem no buljona un kopā ar notīrītiem ķiplokiem un valriekstiem samaļ gaļas mašīnā.

3. Samaltajai masai pievieno Mascarpone sieru un 6 ēdamkarotes buljona, kurā vārījusies vista (atlikušo buljonu var izmantot, piemēram, zupas vārīšanai). Visu sablendē viendabīgā masā.

4. Sagatavoto pastēti liek bļodiņā un ievieto uz vairākām stundām ledusskapī, lai tā sastingst.

Labu apetīti!

Gatavoja un fotografēja: Iveta Apškrūma