Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:198, Did:0, useCase: 0


Folijā cepta karpa

Neapšaubāmi, visu zivju ēdienu topa augšgalā atrodas karpa. Bez tam tās zvīņas pēc notīrīšanas var saglabāt un pietaupīt Ziemassvētkiem, lai būtu ko radiem un draugiem dāvāt vai pašam makā turēt - lai nauda nezūd un tikai nāk klāt.

Nepieciešams:

Vidēji liela karpa,
1 sīpols,
1 ķiploks,
1 burkāns,
1 puravs,
1 citrons,
saišķītis pētersīļu,
saišķītis diļļu,
sviests,
sāls,
pipari.

Pagatavošana:

1. Notīra karpu un pārkaisa ar sāli un pipariem. Zivi no ārpuses un iekšpuses ieziež ar sviestu un saspiestiem ķiplokiem. Vēderu pilda ar sagrieztiem zaļumiem, sīpola ripiņām un citrona šķēlītēm. Liek uz dubultīgi salocītas ietaukotas folijas, apkārt kārto purava sloksnītes, burkāna strēmeles, dilles, pētersīļus. Virsu pārklāj ar citrona šķēlītēm. Foliju cieši aizloka.

2. Cep cepeškrāsnī ne vairāk kā 180 grādu temperatūrā 40 minūtes. Bet drīkstam pārbaudīt gatavību arī ātrāk. Zivi galvenais nepārcept!

Labu apetīti!