Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:421, Did:0, useCase: 0



Tik dažādais kartupeļu biezenis. 6 krāsainas receptes

Visi zina, kas ir kartupeļu biezenis. Un daudziem, sevišķi bērniem, tas ļoti garšo. Bet cik bieži jūs savam gatavotajam kartupeļu biezenim esat piešķīruši krāsu? Ja vēl neesat to mēģinājuši, tad rudens ir īstais laiks, lai jūsu šķīvī rotātos jautras krāsas. Tas radīs ne tikai vizuāli pievilcīgu izskatu, bet arī uzlabos garastāvokli un sniegs dzīvesprieku.

KLASISKAIS KARTUPEĻU BIEZENIS

Nepieciešams:

1 kh kartupeļu,
1 glāze piena,
4 ēdamkarotes sviesta,
sāls.

Pagatavošana:

1. Kartupeļus nomizo, pārgriež uz pusēm, liek katlā, pārlej ar ūdeni un novāra gatavus. Pirms vārīšanās beigām pievieno sāli.

2. Kad kartupeļi gatavi, šķidrumu nokāš un kartupeļus sastampā biezenī. Pievieno karstu pienu, sviestu un labi saputo.

ZAĻAIS KARTUPEĻU BIEZENIS

Nepieciešams:

1 kg kartupeļu,
1 glāze piena,
1 ēdamkarote sviesta,
300 g svaigu spinātu lapiņu,
sāls.

Pagatavošana:

3. Spinātus vispirms labi noskalo aukstā ūdenī, tad karstā. Lapiņām notecina lieko šķidrumu, sagriež, liek katlā, pievieno nedaudz ūdens un sautē līdz gatavībai. Kad lapiņas izsautējušās mīkstas, tās sablendē viendabīgā putriņā.

2. Kartupeļus nomizo, pārgriež uz pusēm, liek katlā, pārlej ar ūdeni un novāra gatavus. Pirms vārīšanās beigām pievieno sāli.

3. Kad kartupeļi gatavi, šķidrumu nokāš un kartupeļus sastampā biezenī. Pievieno karstu pienu, sviestu, sablendēto spinātu masu un visu labi saputo.

ORANŽAIS KARTUPEĻU BIEZENIS

Nepieciešams:

1 kg kartupeļu,
1 glāze piena,
2 ēdamkarotes sviesta,
2 burkāni,
sāls.

Pagatavošana:

1. Burkānus notīra, sagriež ripiņās un novāra mīkstus. Tad izņem no ūdens un sablendē putriņā.

2. Kartupeļus nomizo, pārgriež uz pusēm, liek katlā, pārlej ar ūdeni un novāra gatavus. Pirms vārīšanās beigām pievieno sāli.

3. Kad kartupeļi gatavi, šķidrumu nokāš un kartupeļus sastampā biezenī. Pievieno karstu pienu, sviestu, sablendēto burkānu masu un visu labi saputo.

SĀRTAIS KARTUPEĻU BIEZENIS

Nepieciešams:

1 kg kartupeļu,
1 glāze piena,
2 ēdamkarotes sviesta,
200 g svaigu sarkano tomātu,
malti melnie pipari,
sāls.

Pagatavošana:

1. Tomātus nomazgā un sagriež daiviņās, liek katlā, pārlej ar nelielu daudzumu karsta ūdens un sautē uz lēnas uguns 5-10 minūtes. Tad izberž caur sietiņu (lai atdalītu no sēklām un mizas).

2. Kartupeļus nomizo, pārgriež uz pusēm, liek katlā, pārlej ar ūdeni un novāra gatavus. Pirms vārīšanās beigām pievieno sāli.

3. Kad kartupeļi gatavi, šķidrumu nokāš un kartupeļus sastampā biezenī. Pievieno karstu pienu, sviestu, tomātu masu, piparus un visu labi saputo.

DZELTENAIS KARTUPEĻU BIEZENIS

Nepieciešams:

1 kg kartupeļu,
1 glāze piena,
2 ēdamkarotes sviesta,
0.5 kg svaiga ķirbja,
sāls.

Pagatavošana:

1. Ķirbi nomizo, sagriež gabaliņos, liek katlā, pārlej ar nelielu daudzumu karsta ūdens (ūdens līmenim jābūt zemākam par ķirbju līmeni katlā) un uz lēnas uguns sautē gatavus. Tad sablendē vai izberž caur sietiņu.

2. Kartupeļus nomizo, pārgriež uz pusēm, liek katlā, pārlej ar ūdeni un novāra gatavus. Pirms vārīšanās beigām pievieno sāli.

3. Kad kartupeļi gatavi, šķidrumu nokāš un kartupeļus sastampā biezenī. Pievieno karstu pienu, sviestu, ķirbju masu un visu labi saputo.

SARKANAIS KARTUPEĻU BIEZENIS

Nepieciešams:

1 kg kartupeļu,
1 glāze piena,
1 ēdamkarote sviesta,
2 bietes,
sāls.

Pagatavošana:

1. Bietes nomazgā, liek verdošā ūdenī un uz lēnas uguns vāra līdz gatavībai. Tad ūdeni nolej un bietēm ļauj atdzist. Atdzisušas bietes nomizo, sarīvē un vai nu sablendē vai nospiež sulu.

2. Kartupeļus nomizo, pārgriež uz pusēm, liek katlā, pārlej ar ūdeni un novāra gatavus. Pirms vārīšanās beigām pievieno sāli.

3. Kad kartupeļi gatavi, šķidrumu nokāš un kartupeļus sastampā biezenī. Pievieno karstu pienu, sviestu, biešu masu (vai biešu sulu) un visu labi saputo.