Layout: current: getSitedefLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:198, Did:0, useCase: 0



Nākamā lapa

Gardais cūkgaļas šašliks Jāņiem (1) 22.06.2018 18:33

Jāņi klāt un arī šogad neiztiksim bez tradicionālā latviešu ''nacionālā ēdiena''- šašlika.

Cūkas krūtiņa ar ķiplokiem cepeškrāsnī 21.06.2018 12:25

Gardums, kas vienmēr izdodas un garšo nepārspējami. Turklāt baudāms gan siltā, gan aukstā veidā.

8 garšīgas klasiskas marinādes. Receptes grilēšanai 17.06.2018 16:15

Piedāvājam 8 garšīgas marinādes receptes, ko izmantot, lai sagatavotu gardus marinētus produktus grilēšanai. Grilēšanai iesakām pamēģināt ne tikai gaļu, bet arī jūras produktus. Tāpat arī izmēģināt gan klasiski ierastās, gan kādas no jaunām un modernām garšu sajūtām.

Grilēta cūkgaļas karbonāde ar kauliņu 13.06.2018 14:15

Turpinās sen gaidītais un sagaidītais grilēšanas laiks, kad garda un vienkārša maltīte pagalmā pagatavojama ne tikai svētkos, bet katru vakaru.

7 garšīgi un vienkārši pagatavojami jauno kartupeļu ēdieni (2) 12.06.2018 14:20

Klāt laiks, kad ir pirmie kartupeļi kam dārzā, kam pie radiem laukos, kam blakus lielveikalā, bet jau prasās uz šķīvja. Jāizmanto izdevība un jāpagatavo kaut kas garšīgs. Lūk dažas idejas, ko vērts izmantot.

Cepts lasis ar granātābolu mērci 05.06.2018 18:26

Lasis ar granātābolu mērci daudziem būs īsts pārsteigums un reizē arī atradums. Ja vēl pasniegsiet to kopā ar zaļajiem zirnīšiem un mazajiem sarkanajiem tomātiņiem, tad iegūsiet īstu baudu katrai garšas kārpiņai. Svētku sajūta garantēta.

Marinējam paši! 9 dažādas šašlika receptes 04.06.2018 11:56

Jāņos latviešiem pierasts ēst paštaisītu Jāņu sieru un dzert pašbrūvētu Jāņu alu, bet pēdējā laikā par tik pat neatņemamu sastāvdaļu, manuprāt, ir kļuvis arī ne tik latviskais šašliks. Taču tā nu tas ir, un dažas dienas pirms svētkiem ir jāķeras pie gaļas iemarinēšanas, lai Jāņos šašliks sanāktu makten gards. Galu galā, pašrocīgi marinēta šī gaļa ir daudz gardāka nekā veikalā pirkta.

Burkānu, balto biešu un saldo kartupeļu biezenis 31.05.2018 12:47

Šis gaisīgais un pēc garšas nedaudz saldais biezenis, kura sastāvā iekļauts arī tāds neparasts dārzenis kā baltā biete, ir lielisks vitamīnu avots. Tas labi garšo kopā ar balto gaļu, diedzētiem graudiem un sēkliņām.

Gardā vistas kabatiņa 29.05.2018 18:18

Iedomājies, kā būtu, ja gardi ēdieni ļautu Tev ik dienas zaudēt lieko svaru? Tas ir iespējams! Mūsu lasītāja Līga padalījās ar šāda garduma recepti, ko viņai ieteica Stokholmas notievēšanas speciālisti.

Melnais cūkgaļas barbekjū amerikāņu gaumē 28.05.2018 13:21

“Tā ir īsta ASV dienvidu garša, kas ir cieņā “dziļajos” Dienvidos, kur kūpināšanai, sālīšanai, cepšanai uz grila ir ierādīta goda vieta,” par cūkgaļas barbekjū saka aizrautīgais britu pavārs Džeimijs Olivers.

Seleriju un kabaču sacepums ar ķiplokiem un sieru 27.05.2018 07:55

Selerijas sakne ir veseligs, taču nepelnīti reti virtuvē izmantots produkts. Lai gan sautēta kopā kabaci un ķiplokiem, tā garšo vienkārši fantastiski. Ja vēl krāsai pievienojam sarkanu papriku, bet smeķim- sieru, iegūstam nepārspējamu garšu salikumu, kas pārsteigs ne vienu vien gardēdi.

Ābolu sulā marinēta cūkgaļa 26.05.2018 14:26

Maltītes dažādošanai un papildināšanai ar vitamīniem saturošiem produktiem lieliski noder dabā iegūstamie sezonas dārzeņi un ogas. Piemēram, pīlādžu čatnijs ne tikai papildinās un bagātinās pamatēdiena garšu, bet stiprinās organisma aizsargspējas pret apkārtējās vides kaitīgo ietekmi, jo ir bagāts gan ar vitamīniem, gan minerālvielām.

Befstroganovs. Klasiska recepte 22.05.2018 19:29

Šī ir vēl viena recepte, kas pieskaitāma pie ēdienu klasikas. Befstroganova pagatavošana ir ļoti vienkārša, bet rezultāts, ja vien izvēlēsieties pareizo liellopu gaļu, vienmēr izcili gards.

Vegānas pankūkas ar 5 dažādiem pildījumiem 17.05.2018 19:54

Piedāvājam piecas dažādas pankūku pildīšanas variācijas, kuras iederas arī veģetārā un vegānā uzturā.

Ar vistu un sparģeļiem pildīti vrapi jeb tortiljas 12.05.2018 08:44

Ātri pagatavojams un garšīgs ēdiens, kas noderēs gan kā brokastis, gan pusdienas, gan arī līdzņemšanai uz darbu vai izbraukumos pie dabas. Labi garšo kā silts, tā arī auksts.

Cūkgaļas un rīsu kotletes 08.05.2018 13:31

Pēc šīs receptes gatavotas kotletes ir izteikti maigas, sulīgas un gardas. Pasniedziet tās kopā ar svaigiem salātiem, vārītiem rīsiem vai izmantojiet burgeru gatavošanai.

Kraukšķīgais šašliks piknikam 06.05.2018 11:46

Aiz loga silda saule un jāiet ārā gatavot - laiks piknikam. Pikniks bez šašlika Latvijā kā govs bez piena. Piedāvājam šašliku recepti, kuras pagatavošanā izmanto eļļu. Pateicoties tai, gatavā gaļa ir gan sulīga, gan kraukšķīga.

Vistas stilbiņi ar melno pupiņu un sakņu sautējumu 05.05.2018 17:04

Nedaudz pikants, garšīgs, veselīgs un vitamīniem bagāts ēdiens Aikāgaršo šefpavāra Normunda Baranovska izpildījumā. Tieši tas, kas vajadzīgs rudens drēgnajā periodā.

Aizdedziet grilu! Receptes grilēšanai 01.05.2018 15:06

Gari, silti vakari un grils. Šīs divas lietas raksturo latviešu vasaru. Grilē mājās vai ņem grilu līdzi piknikā. Nevienam nav jāstāv virtuvē pie plīts, jo pie grila var darboties visi. Cepšanai uz grila der viss – gaļa, zivis un dārzeņi.

Ugunīgais plovs 27.04.2018 18:02

Šis plovs ir vairāku tavavirtuve.lv darbinieku iecienīts gardums. Arī radies tas portāla virtuvē. Ja nevēlaties to tik ugunīgi asu, pievienojiet mazāk čili piparu.

Grilētas butes ar citroniem 26.04.2018 18:04

Siltajos, rāmajos vasaras vakaros turpinām grilēt un baudīt maltīti svaigā gaisā.

Cepeškrāsnī cepta karpa ar ķiplokiem 21.04.2018 20:20

Lai arī karpa ir asakām bagāta zivs, tomēr tā ir viena no garšīgākajām un sevišķi labi uz galda izskatās svētku reizēs. Turklāt, lai to gardi pagatavotu, nav vajdzīgas daudz un dažādas garšvielas, jo karpas garša ir pilnīga pati par sevi.

Cepeškrāsnī gatavota forele sālī 16.04.2018 08:42

Šī vienkāršā recepte ir pārbaudīts veiksmes stāsts ar garantētu izdošanos, bez tam tās pagatavošana neprasa ne daudz laika, ne arī kādas īpašas kulināras prasmes un iemaņas. Gardais rezultāts priecēs jūs un jūsu viesus kā ikdienā, tā arī svētku reizēs. Lai garšo!

Basmati rīsi indiešu gaumē 11.04.2018 08:03

Basmati rīsi ir unikāla rīsu šķirne ar burvīgu aromātu, kas saglabājas arī pēc to novārīšanas. Turklāt apvienojumā ar pareizajām garšvielām, tie ne tikai pārvēršas kārdinošā gardumā, bet arī priecē acis ar savu saulaino izskatu: kurkuma rīsiem piešķir dzelteno krāsu, kardamons- rūgtenas notis, bet žāvētie augļi- nelielu saldmi.

Pildīta paprika ar tunci un rīsiem 07.04.2018 10:42

Tuncis ir bagāts ar olbaltumvielām, tam ir zems taukvielu saturs, tas satur visas aminoskābes, daudz proteīnu, bez tam ir ļoti viegli pagatavojams, kā arī ir labi sabalansētas diētas sastāvdaļa.

Cepeškrāsnī gatavota cūkgaļas krūtiņa ar brokoļiem kalvadosa mērcē 06.04.2018 13:12

Šis ir fantastisks ēdiens, bauda garšas kārpiņām un vienreizīga svētku recepte, kuras rezultātā visparastākā cūkgaļas krūtiņa pārvēršas brīnumgardā cienastā. Te, protams, savu artavu devis neparastais dzēriens- kalvadoss, kas pie mums vēl nav sevišķi atpazīstams, taču Francijā tas jau sen ieguvis cieņpilnu vietu svētku ēdienkartē.

Pasta ar olīvām un baklažāniem 05.04.2018 15:46

Mazliet pavasarīgu nokrāsu un garšu tavā pusdienu vai vakariņu šķīvī gan labi garšos, gan iepriecinās pēc garās ziemas.

Kūpināta vista ar kadiķogām un pētersīļiem 26.03.2018 08:07

Svaigi kūpinājumi ir tie, kas maltītei vasarā piešķir svētku noskaņu un pamodina gardēdi ikvienā. “Kūpinājumus var grezni pasniegt uz rabarberu lapas un baudīt kopā ar paša gatavotu kaņepju sviestu,” iesaka “Restorāna 3” saimnieks un pavārs Ēriks Dreibants.

Garšvielās vārīts cūkas šķiņķis 21.03.2018 08:20

Lai pagatavotu labu un garšīgu gaļu, ne vienmēr tā jācep. Garšvielās un garšaugos vārīta, gaļa būs aromātiska, sulīga un baudāma kopā gan ar maizi, gan dārzeņiem un kartupeļiem. Turklāt tā vienlīdz labi garšos kā silta, tā auksta. Bet palikušo buljonu varēsiet izmantot mērces vai zupas gatavošanai.

Cūkgaļas un kartupeļu sautējums ar ceptu olu 17.03.2018 09:39

Šajā sautējumā īpašā "odziņa" ir tieši gaļa. Lēni un bez ūdens pievienošanas sautējot, tā kļūst īpaši maiga un sulīga. Tas nekas, ka gatavošanas process sanāk nedaudz ilgāks (galu galā klāt pie katla nav jāstāv- kamēr gaļa sautējas, mierīgi var nodarboties ar citiem darbiem), toties rezultāts ir fantastisks.

Pikantais sakņu sautējums 05.03.2018 17:04

Ļoti spēcinošs un sātīgs sautējums, kas lieliski iederēsies uz tava galda jebkurā gadalaikā. Atkarībā no sezonas, to var gatavot no jaunajiem vai rudens perioda dārzeņiem. Izpildījums mainīsies, taču garša jebkurā gadījumā būs perfekta.

Jūras karūsa ar garšvielām grila pannā 19.02.2018 11:39

Garšā tik pilnīgā jūras karūsa ir ēdiens, ko jābauda nesteidzoties. Jauki, ja vari to nogrilēt kaut kur pie dabas, taču arī gatavota grila pannā virtuves apstākļos, karūsa neko nezaudēs no savas izcilās garšas.

Pikantās cūku ribiņas 15.02.2018 19:29

Grilētas vai krāsnī ceptas ribiņas ir ēdiens, kas lieliski iederas dažādos svētkos un ballītēs. To garša ir tik pilnīga, ka piedevās nav nepieciešams nekas cits, kā vien svaigi dārzeņi, zaļumi un kraukšķīgas salātu lapas.

Taupīgas saimnieces virtuve. Omlete no sakaltušas maizes vai maizes pārpalikumiem 13.02.2018 08:11

Arī jums droši vien mājās sakrājas maizes galiņi vai kāda maizes šķēlīte sakalst. Taču nebēdājiet- no šādiem maizes pārpalikumiem var izcept gardu omleti. Manā ģimenē tieši šī omlete garšo vislabāk bērniem.

Pupiņu un kartupeļu sautējums ar cūkas ribiņām 05.02.2018 10:06

Ļoti latvisks, gards un sātīgs sautējums, kura gatavošanai iepriekšējā vakarā nedrīkst aizmirst aukstā ūdenī iemērkt pupiņas- lai tās uzbriest un kļūst ātrāk pagatavojamas.

Vakariņu galdā - lasis! 03.02.2018 13:01

Lasis- neapšaubāms gardums, kura pagatavošanas variācijas ir tik dažādas! Sālīts, kūpināts un svaigs- tas iederas gan zupās un salātos, gan uz maizītēm un mērcēs, gan kūkās un uzkodās. No laša var gatavot pat uzpūteni! Un ticiet man- tas garšo lieliski!
Pie kam, pēdējā laikā lielveikalos lasis bieži vien nopērkams par patiešām draudzīgām cenām.

Cepelīni - lietuviešu virtuves gardums 28.01.2018 12:38

Cepelīni ir ļoti garšīgs un sātīgs lietuviešu nacionālais ēdiens, kas gatavots no kartupeļiem un pildīts ar gaļu un garšvielām, dažreiz tos pilda arī ar biezpienu. Pasniedz galdā ar skābu krējumu un kraukšķīgi saceptu bekonu.
Cepelīnu nosaukums radies par godu izgudrotāja Ferdinanda fon Cepelīna dirižabļiem.

Vista majonēzes un diļļu mētelītī 13.01.2018 12:02

Ja esi vistas gaļas cienītājs, tad tev noteikti jāizmēģina šī recepte- vista tajā ir tik maiga un garda! Tās garšu lieliski papildina sulīgi saldās paprikas strēmelītes, bet, ja vēlies sajust arī kādu atsvaidzinošu noti, tad kā piedevu pagatavo kraukšķīgus lapu salātus

Jūras velšu sacepums ar tomātiem sojas mērces glazūrā 10.01.2018 15:41

Konjaku var baudīt ne tikai dzerot. Iespējams, receptes prasīs nedaudz pacietības pagatavošanas laikā, tomēr rezultāts būs pūļu vērts.

Gulašs ar āboliem 09.01.2018 17:25

Gulašs, kā zināms, ir Ungārijas nacionālais ēdiens. To pagatavo no cūkas vai liellopa gaļas gabaliņiem, kam pievieno klāt dažādas garšvielas, un to pasniedz kopā, piemēram, ar kartupeļiem vai makaroniem. Piedāvājam dažas vienkāršas un gardas, nedaudz latviskotas variācijas par šī ēdiena tēmu.

Nākamā lapa