Layout: current: getSitedefLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:198, Did:0, useCase: 0



Nākamā lapa

Ar vistu un sparģeļiem pildīti vrapi jeb tortiljas 16.06.2019 09:57

Ātri pagatavojams un garšīgs ēdiens, kas noderēs gan kā brokastis, gan pusdienas, gan arī līdzņemšanai uz darbu vai izbraukumos pie dabas. Labi garšo kā silts, tā arī auksts.

Marinējam paši! 9 dažādas šašlika receptes 08.06.2019 18:29

Jāņos latviešiem pierasts ēst paštaisītu Jāņu sieru un dzert pašbrūvētu Jāņu alu, bet pēdējā laikā par tik pat neatņemamu sastāvdaļu, manuprāt, ir kļuvis arī ne tik latviskais šašliks. Taču tā nu tas ir, un dažas dienas pirms svētkiem ir jāķeras pie gaļas iemarinēšanas, lai Jāņos šašliks sanāktu makten gards. Galu galā, pašrocīgi marinēta šī gaļa ir daudz gardāka nekā veikalā pirkta.

Taupīgas saimnieces virtuve. Vārītu kartupeļu plācenīši 04.06.2019 09:48

Bieži vien mums no iepriekšējās dienas pusdienām vai vakariņām, tāpat arī pēc svētkiem, pāri paliek vārīti kartupeļi, no kuriem var pagatavot gardus plācenīšus, nepatērējot nedz daudz laika, nedz enerģijas.

Gaļas bumbiņas vīna mērcē 02.06.2019 17:43

Burvīgs svētku galdam piemērots ēdiens ar ideāli sabalansētu garšu.

Liellopu gaļa franču gaumē 29.05.2019 10:14

Šādi pagatavota liellopa gaļa būs kas jauns jūsu garšu pasaulē. Taču francūži zina, kā pārsteigt ikviena garšas kārpiņas, brīžiem savienojot pat šķietami nesavienojamo. Turklāt neskopojoties ne ar garšvielām, ne ēdiena sastāvdaļām, ne ieguldīto laiku tā pagatavošanā. Mums atliek vien sekot viņu piemēram, gatavot un baudīt.

Sojas šašliks 26.05.2019 10:37

Tiem, kas uzturā nelieto gaļu, svētkos nav jāpaliek bez tik ļoti latviešiem iemīļotā šašlika. Pagatavojiet to no sojas.

2 karaliskas un izmaksās lētas receptes 22.05.2019 14:33

Karaliski gardai maltītei nebūt nav jāmaksā dārgi. Izvēloties kvalitatīvus produktus par izdevīgu cenu, ir iespējams ne tikai ietaupīt, bet arī draugus pacienāt ar īpašiem gardumiem. Tiem, kuri ciena izcilus produktus un nevēlas pārmaksāt, laba izvēle maltītes gatavošanai būs Rimi privātās preču zīmes produkti. Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis piedāvā trīs karaliskas receptes,

Skaidiņās rīvētu kartupeļu pankūkas 14.05.2019 07:00

Garšīgas kartupeļu pankūkas (ar citādu garšu) var izcept, ja kartupeļus sarīvē uz rupjās sakņu rīves. Šādai kartupeļu masai nav jāpievieno ne ola, ne milti, ne arī kādas citas piedevas.

Aizdedziet grilu! Receptes grilēšanai 11.05.2019 12:11

Gari, silti vakari un grils. Šīs divas lietas raksturo latviešu vasaru. Grilē mājās vai ņem grilu līdzi piknikā. Nevienam nav jāstāv virtuvē pie plīts, jo pie grila var darboties visi. Cepšanai uz grila der viss – gaļa, zivis un dārzeņi.

Cūkas fileja ar rabareberu piedevu 08.05.2019 21:23

Rabarberi var būt arī garda piedeva gaļas ēdieniem. Izmēģiniet cūkgaļas fileju vai karbonādi pasniegt ar saldskābu rabarberu piedevu- jūsu garšas kārpiņām tas patiks.

Vistas stilbiņi ar melno pupiņu un sakņu sautējumu 05.05.2019 14:24

Nedaudz pikants, garšīgs, veselīgs un vitamīniem bagāts ēdiens Aikāgaršo šefpavāra Normunda Baranovska izpildījumā. Tieši tas, kas vajadzīgs rudens drēgnajā periodā.

Ribiņas sarkanvīna un medus mērcē 01.05.2019 11:04

Kraukšķīgas, taču vienlaikus maigas un sulīgas- tādas ir sarkanvīna un medus mērcē gatavotas ribiņas, kas lieliski garšos gan ar maigiem salātiem, gan arī ar mums tik iemīļotajiem kartupelīšiem. Turklāt tās pasniedzamas kā ikdienā, tā arī svētkos.

Kraukšķīgais šašliks piknikam 27.04.2019 18:57

Aiz loga silda saule un jāiet ārā gatavot - laiks piknikam. Pikniks bez šašlika Latvijā kā govs bez piena. Piedāvājam šašliku recepti, kuras pagatavošanā izmanto eļļu. Pateicoties tai, gatavā gaļa ir gan sulīga, gan kraukšķīga.

Cepeškrāsnī cepta karpa ar ķiplokiem 20.04.2019 15:46

Lai arī karpa ir asakām bagāta zivs, tomēr tā ir viena no garšīgākajām un sevišķi labi uz galda izskatās svētku reizēs. Turklāt, lai to gardi pagatavotu, nav vajdzīgas daudz un dažādas garšvielas, jo karpas garša ir pilnīga pati par sevi.

Kāpostu tīteņi 16.04.2019 20:27

Šis ir viens no gardākajiem kāpostu ēdieniem ar senu vēsturi. Tas tiek gatavots ar dažādiem pildījuma variantiem, cepts un sautēts, tomēr itin visos veidos varen labs. Protams, kāpostu tīteņu gatavošana prasa nedaudz pacietības un laiku, taču galarezultāta deļ ir vērts pacensties.

Iz vecmāmiņas pūralādes: GRŪDENIS sēļu gaumē 06.04.2019 09:12

Man jau kopš bērnības ir interesējis pēc iespējas vairāk uzzināt par to, kā dzīvoja mūsu senči. Kāda bija viņu ikdiena un svētki, kas viņiem bija svarīgs un, protams, kas garšoja un ko viņi lika galdā. Tā nu pamazām, pa kriksītim vien vācot un apkopojot gadu gaitā iegūto informāciju, esmu atradusi arī daudz interesanu senlatviešu recepšu, kuras mēģinu atdzīvināt, pagatavojot pati un piedāvājot arī citiem izmēģināt. Vēl jo vairāk tāpēc, ka tās ir tiešām garšīgas, spēcinošas un vienkārši pagatavojamas.

Befstroganovs. Klasiska recepte 05.04.2019 17:41

Šī ir vēl viena recepte, kas pieskaitāma pie ēdienu klasikas. Befstroganova pagatavošana ir ļoti vienkārša, bet rezultāts, ja vien izvēlēsieties pareizo liellopu gaļu, vienmēr izcili gards.

Veģetārais dārzeņu sautējums ar soju 31.03.2019 08:59

Tradicionālais dārzeņu sautējums latviešu gaumē – tikai mazliet garšvielu, kas nenomāc, bet izceļ dārzeņu garšu; apcepšana un sautēšana, nevis vārīšana ūdenī: un sautējums garšo ievērojami labāk.

Kartupeļu un gaļas sacepums 28.03.2019 07:27

Lai pagatavotu šo sacepumu, var, protams speciāli novārīt gaļu un kartupeļus, taču labāk to gatavot reizēs, kad no iepriekšējās dienas pusdienām pāri palikuši vārīti kartupeļi un buljona vai zupas gaļa.

Pildīta paprika ar tunci un rīsiem 22.03.2019 07:40

Tuncis ir bagāts ar olbaltumvielām, tam ir zems taukvielu saturs, tas satur visas aminoskābes, daudz proteīnu, bez tam ir ļoti viegli pagatavojams, kā arī ir labi sabalansētas diētas sastāvdaļa.

“Chili sin carne” – sarkanās pupiņas bez gaļas 20.03.2019 08:04

Tiem, kas atteikušies lietot uzturā gaļu, noteikti noderēs Chili sin carne recepte- gards un barojošs ēdiens. Savukārt tie, kas uzturā lieto gaļu, šādi pagatavotas pupiņas var izmantot kā piedevu gaļas ēdieniem.

Cūkgaļas karbonāde medus un koriandra marinādē 10.03.2019 18:32

Šādi pagatavota cūkgaļas karbonāde ir neizsakāmi garšīga. Pamēģiniet un redzēsiet, ka tā kļūs par vienu no jūsu iecienītākajām gaļas pagatavošanas receptēm.

Kūpināta vista ar kadiķogām un pētersīļiem 09.03.2019 18:13

Svaigi kūpinājumi ir tie, kas maltītei vasarā piešķir svētku noskaņu un pamodina gardēdi ikvienā. “Kūpinājumus var grezni pasniegt uz rabarberu lapas un baudīt kopā ar paša gatavotu kaņepju sviestu,” iesaka “Restorāna 3” saimnieks un pavārs Ēriks Dreibants.

Jogurta polenta 05.03.2019 08:07

Lai arī polenta izklausās mazliet sarežģīti un mazliet pēc svešvārda, tomēr tik traki nav. Polenta ir kukurūzas putraimu putra, ko var aizstāt parastiem miltiem, pilngraudu kviešu vai griķu miltiem. Recepte paredzēta sešām porcijām.

Spageti ar cukini un garnelēm 01.03.2019 08:45

Šī recepte nāk no Vidusjūras virtuves un, kā jau visi šī reģiona ēdieni, ir pasakaini garšīga. Tomēr gatavošanas process nav ne laikietilpīgs, ne sarežģīts.

Biešu šniceles ar sieru 25.02.2019 08:13

Maltīte tiem, kas noguruši no gaļas ēdieniem un vienlaikus neapstrīd, ka uzturā lietot bietes ir veselīgi, lēti un garšīgi.

Vegānas pankūkas ar 5 dažādiem pildījumiem 23.02.2019 09:22

Piedāvājam piecas dažādas pankūku pildīšanas variācijas, kuras iederas arī veģetārā un vegānā uzturā.

Lēti un garšīgi - vārītu kartupeļu un kabaču plācenīši ar sieru 19.02.2019 08:21

Šī ir vēl viena no manām receptēm, kā izmantoju vakardienas palikušos vārītos kartupeļus. plācenīši sanāk neticami gardi un sātīgi! Iesaku pamēģināt!

Spageti ar malto gaļu un tomātiem 15.02.2019 17:12


No katra ceļojuma cenšamies pārvest ne tikai brīnumainus piedzīvojumus un pārdzīvojumus, bet arī pa kādai gardai receptei, un tā nu mūsu virtuvē šī variācija par Itālijā tik populārās pastas tēmu ir veiksmīgi adaptējusies un iedzīvojusies, lai ik pa brīdim atkal par jaunu tiktu gatavota un gardām mutēm notiesāta.

Vistas fileja ar kartupeļu putru un ceptām baravikām 14.02.2019 20:22

Sulīga vistas fileja, maigi gaisīga kartupeļu tume un kraukšķīgas baravikas, ko papildina burvīgais RASA krēmsiers, kuram pievienota biešu sula.

Recepte tapusi Melnās kastes meistarklases laikā Arvja Zēmaņa vadībā.

Cepeškrāsnī gatavots pildīts ķirbis 12.02.2019 08:30

Par ķirbja vērtīgajām īpašībām dzirdējuši ir visi, taču reti kurā ģimenē tas tiek gatavots un celts galdā. Bet vaina tikai viena- nav īsti zināms, kā to garšīgi pagatavot.
Piedā'vājam vienu no izcili gardām ķirbja gatavošanas receptēm. Izmēģiniet un iemīliet ķirbi!

Viltotā franču karbonāde 11.02.2019 12:18

Piedāvājam tik populārās franču karbonādes viltoto versiju, kura būs tikpat garšīga, taču daudz veselīgāka. Šajā variantā cūkgaļu aizstāsim ar vistas fileju un neizmantosim ne miltus, ne olu.

Cepeškrāsnī cepts baklažāns ar tomātiem un zaļumiem 08.02.2019 08:25

Rezultāts ir neticami garšīgs. Baklažāns tiešām ir īsts brīnumdaris. Tas palīdz gan taukus sadedzināt, gan arī garšo kā īsta delikatese, un nezinātājs pat nevarēs iedomāties, ka šis ir mazkaloriju ēdiens.

Jēra gaļas sautējums ar kaltētiem tomātiem 05.02.2019 19:42

Šī recepte patiks visiem nedaudz pikantu ēdienu cienītājiem, kas prot novērtēt Vidusjūras garšu salikumus. Maigs vīnā un krējumā sautēts jērs salkumā ar saulē kaltētiem tomātiem, papriku un zirnīšiem rada gardēžu cienīgu ēdienu.

Mājās gatavoti pelmeņi ar biezpiena pildījumu 04.02.2019 09:04

Vienkāršs, bet garšīgs ēdiens, par kuru visvairāk parasti priecājas tieši bērni. Turklāt tas nebūt nav ne tik sarežģīts, ne laikietilpīgs, kā daži mēdz domāt. Pamēģiniet kaut reizi pagatvot pelmeņus paši un jūs redzēsiet, ka turpmāk vairs nekad tos negribēsiet iegādāties veikalā.

Burtnieka zandarts ar sezonas dārzeņiem 02.02.2019 10:19

Šīs ēdiens ir tikpat burvīgs un krāsains kā rudens- maigi sulīgs zandarts kopā ar kraukšķīgiem dārzeņiem un dzērveņu mērci liks jūsu garšas kārpiņām gavilēt.

Recepte tapusi Melnās kastes meistarklasē kopā ar „3 pavāru restorāna “Tam labam būs augt”” pavāru Mārtiņu Sirmo.

Dārzeņu sautējums ar cīsiņiem 31.01.2019 08:52

Īsti rudenīgs sautējums no sezonālajiem Latvijas dārzeņiem- kartupeļiem, burkāniem un zaļajiem zirnīšiem. Sevišķi piemērots tiem, kam patīk vienkārši, nesarežģīti ēdieni, kā arī bērniem- viņi vienmēr ar plus zīmi novērtēs dārzeņu ēdienus, kuriem piedevās paredzēti cīsiņi. Ja vēl klāt pievienosiet kādu svaigu tomātu vai gurķīti, sanāks lieliskas pusdienas vai vakariņas.

Seleriju sacepums 22.01.2019 08:54

Kraukšķīga selerija, kas pagatavota krējuma un garšvielu maisījumā, kārtām ar sieru, ir sātīgs un garšīgs ēdiens tām reizēm, kad nevēlaties neko no gaļas. Nemaz nerunājot par veģetāriešiem, kuri gaļu uzturā nelieto: viņiem seleriju sacepums būs gards pamatēdiens, ko iekļaut savas ikdienas ēdienkartē.

Gaļas, kartupeļu un miežu putraimu kotletes 20.01.2019 16:01

Ļoti interesantas kotletes sanāks, ja maltai cūkgaļai pievienosiet miežu biezputru un vārītus kartupeļus. Tās vairs nebūs tik gaļīgas, bet iegūs īpaši maigu un saistošu konsistenci, ko sevišķi novērtēs bērni. Mums šīs kotletītes ļoti patīk burgeros vai siltas kopā ar svaigiem lapu salātiem.

Cepeškrāsnī cepta cūkgaļas krūtiņa ar dārzeņiem 19.01.2019 11:58

Īsta latvieša mājās nevieni svētki neiztiek bez kārtīgas šmorgaļas vai cepeša. Un kas gan vajadzīgs, lai cepetis būtu izdevies? Nu, protams, pipari un ķiploki- garšvielas, bez kurām neviens gaļas ēdiens nav pilnīgs. Pikantumam vēl nedaudz čili, bet garšu daudzveidībai- dārzeņi- visi, kas atrodami jūsu virtuvē. Un jo dažādāki tie būs, jo gardāks būs jūsu mielasts.

Nākamā lapa