Layout: current: getSitedefLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:198, Did:0, useCase: 0

Nākamā lapa

Cūkas karbonāde ar pipariem un sinepēm 04.08.2020 19:55

Šādi pagatavota karbonāde ir vienkārši perfekta: maigi pikanta un sulīga. Vislabāk to gatavot stikla cepeštraukā ar labi pieguļošu vāku- tad rezultāts būs tiešām nevainojams un neparasti gards.

Ātrais cāļa, dārzeņu un kartupeļu sacepums 03.08.2020 16:24

Ko darīt, ja nav laika ilgi stāvēt pie plīts, taču jāklāj galds ģimenes pusdienām vai draugu sanākšanai? Atraktīvais britu pavārs Džeimijs Olivers iesaka pagatavot brīnišķīgu cāļa, dārzeņu un kartupeļu sacepumu. Tā ir veselīga, garda maltīte, kuru var pagatavot vien nieka 15 minūtēs.

Neticat? Vienkārši izmēģiniet un pārliecinieties, ka sulīgais cālis, šķiņķis, svaigi dārzeņi un krēmīgi kartupeļi sniegs neaizmirstamu garšu baudījumu.

Skaidiņās rīvētu kartupeļu pankūkas 02.08.2020 09:56

Garšīgas kartupeļu pankūkas (ar citādu garšu) var izcept, ja kartupeļus sarīvē uz rupjās sakņu rīves. Šādai kartupeļu masai nav jāpievieno ne ola, ne milti, ne arī kādas citas piedevas.

Vistas čahohbili 31.07.2020 23:45

Patiesībā šis ēdiens ir neatkārtojamās un daudzveidīgās gruzīnu virtuves vizītkarte, kas, nedaudz pārveidots un latviskots, lieliski garšo arī šajos platuma grādos un piedevām visos gadalaikos. Taču - ja šobrīd gavējat, tad noteikti pietaupiet recepti vēlākam laikam. Noderēs!

Risotto ar sparģeļiem, baravikām un trifeļu eļļu 29.07.2020 22:16

Ja vēlies nobaudīt īstu, vislabākajās itāļu tradīcijās gatavotu, risotto, tad pirmais, kam tev jāpievērš uzmanība, ir rīsi. Vislabākie šim nolūkam būs Itālijā audzētie, pēc izskata palieli, apaļi, RISOTTO rīsi ar augstu cietes saturu. Gatavā veidā tie ēdienam piešķirs zīdainu krēmveida tekstūru, izteiktāku garšu un patīkamu kraukšķīgumu grauda iekšpusē.

Vēl gribējās piebilst, lai neskaties uz šī ēdiena ne pārāk pievilcīgo izskatu, jo šajā gadījumā visu izšķir garša. Un tā ir vienkārši fantastiska.

Vistas cepetis ar apelsīniem un dzērvenēm 25.07.2020 16:39

Vistas cepetis ar apelsīniem un dzērvenēm ir gardums, no kura grūti atteikties. Tik kārdinoši aromātisks, sulīgs un pasakaini gards, tas tā vien aicina nobaudīt kaut gabaliņu, radot īpašu svētku sajūtu pat parastā darbdienā. Un kurš gan teicis, ka ikdienas kopā būšana ar ģimeni un sev mīļiem cilvēkiem nav svētki?

Kartupeļu un ķirbja sacepums ar asinsdesu 25.07.2020 09:53

Gatavojot sacepumus, svarīgi lai produkti labi saderētu kopā un papildinātu viens otru, un ķirbis ar kartupeli ir lielisks duets. Bet par niansētāku garšu parūpējas ēdienam pievienotās garšvielas un piedevas.

Menca folijā ar dārzeņiem un garšaugu sviestu 23.07.2020 11:27

Viegla un pavasarīga, sulīga un aromātiska- tāda, lūk, ir folijā cepta menca ar garšaugu sviestu un dārzeņiem. Es pat teiktu, ka šī ir viena no gardākajām zivs receptēm, kuras burvībai grūti noturēties pretī.

Vista ar šampinjoniem 21.07.2020 14:55

Pikanti apcepta vista ar speķi un šampinjoniem - tādam kārdinājumam drēgnā septembra brīvdienā ir grūti pretoties. Bez tam sīplolu un ķiploku ēteriskās eļļas aizsargā pret iespējamajām infekcijām, kā arī šampinjoni satur daudz B2 vitamīna, kas ir nepieciešami, piemēram, ādas veselībai.

Grillēts sams vasaras galdam 19.07.2020 15:45

Vasarsvētku rīts! Aiz loga silti spīd saulīte! Pēdējais laiks izvilkt grilu un pagatavot maltīti pie dabas! Nu, piemēram, grilētu samu. Līgai Elmerei, kas mums iesūtījusi šo recepti, sams bijis veselus 7 kg smags. Iespaidīgi, vai ne?

Pasta ar cukini un ķiršu tomātiem 17.07.2020 10:10

Šādi pagatavoti makaroni jeb pasta ir ne tikai garšīgs, bet arī ātri pagatavojams un pavasarīgs ēdiens.

Cūkgaļas cepetis ar konjaku un zemesriekstiem 15.07.2020 12:57

Cūkas cepetis ar zemesriekstiem ir tieši tas, kas vajadzīgs. Mērcei pievienotais konjaks (var aizstāt ar brendiju) cepetim piešķir maigu sulīgumu, čili dod patīkamu pikantumu, bet medus un rieksti veido kraukšķīgu garoziņu.

Cepeškrāsnī cepts pildīts kabacis 15.07.2020 11:50

Izcili garšīgs un veselīgs ēdiens.

Sulīgie zivju rullīši 11.07.2020 21:41

Lai pastiprinātu citrona garšu, varat pierīvēt nedaudz citrona miziņas.

Cūkas krūtiņa ar ķiplokiem cepeškrāsnī 09.07.2020 19:40

Gardums, kas vienmēr izdodas un garšo nepārspējami. Turklāt baudāms gan siltā, gan aukstā veidā.

Vegānas pankūkas ar 5 dažādiem pildījumiem 09.07.2020 08:14

Piedāvājam piecas dažādas pankūku pildīšanas variācijas, kuras iederas arī veģetārā un vegānā uzturā.

Vistas cepetis ar burkāniem un selerijām 04.07.2020 13:16

Tagad, kad esam izbaudījuši visus svesžemju virtuvju eksotiskos gardumus, modē atkal nāk atgriešanās pie pārbaudītām vērtībām - omīšu receptēm, kas pārsvarā ir garšīgi, vienkārši un viegli pagatavojami ēdieni, taču joprojām lieti noder gan ikdienā, gan svētku reizēs.

Jēra burgeri marokāņu stilā 02.07.2020 22:05

Vasarā visa dzīve pārceļas uz dārzu. Ārā gatavota maltīte ar savu īpašo smaržu un garšu ir neatkārtojams piedzīvojums gan bērniem, gan pieaugušajiem. Tādēļ ir vērts izmantot ikvienu silto dienu, lai savus mīļos iepriecinātu ar ko neparastu.

Cepeškrāsnī cepta karpa 01.07.2020 13:30

Karpa ir ļoti garda zivs, neskatoties uz palielo asaku daudzumu tajā. Cepeškrāsnī cepta karpa ir īpaši garšīga. Pamēģiniet un sapratīsiet, kāpēc svētku reizēs šī zivs pirmā pazūd no galda.

Melnais cūkgaļas barbekjū amerikāņu gaumē 30.06.2020 19:38

“Tā ir īsta ASV dienvidu garša, kas ir cieņā “dziļajos” Dienvidos, kur kūpināšanai, sālīšanai, cepšanai uz grila ir ierādīta goda vieta,” par cūkgaļas barbekjū saka aizrautīgais britu pavārs Džeimijs Olivers.

Biešu šniceles ar sieru 27.06.2020 13:48

Maltīte tiem, kas noguruši no gaļas ēdieniem un vienlaikus neapstrīd, ka uzturā lietot bietes ir veselīgi, lēti un garšīgi.

Marinējam paši! 9 dažādas šašlika receptes 23.06.2020 13:02

Jāņos latviešiem pierasts ēst paštaisītu Jāņu sieru un dzert pašbrūvētu Jāņu alu, bet pēdējā laikā par tik pat neatņemamu sastāvdaļu, manuprāt, ir kļuvis arī ne tik latviskais šašliks. Taču tā nu tas ir, un dažas dienas pirms svētkiem ir jāķeras pie gaļas iemarinēšanas, lai Jāņos šašliks sanāktu makten gards. Galu galā, pašrocīgi marinēta šī gaļa ir daudz gardāka nekā veikalā pirkta.

Pašu gatavoti švābu pelmeņi 15.06.2020 21:03

Švābu pelmeņi ir lielo ravioli paveids, iecienīts Dienvidvācijas ēdiens, kas, nedaudz mainoties, cauri gadu simtiem saglabājies līdz pat šodienai. Bet tagad pat Švābijas lauku restorāniņos šādus pelmeņus biežāk pasniedz pildītus ar lasi nekā ar smalki maltu gaļu un spinātiem, kā tas ir paredzēts oriģinālajā receptē.

Spageti ar cukini un garnelēm 15.06.2020 12:40

Šī recepte nāk no Vidusjūras virtuves un, kā jau visi šī reģiona ēdieni, ir pasakaini garšīga. Tomēr gatavošanas process nav ne laikietilpīgs, ne sarežģīts.

Saldajā krējumā sautētas vistas aknas 12.06.2020 15:48

Pasakaini gardas un mutē kūstošas- tādas ir saldajā krējumā sautētas akniņas, kurām žāvētā krūtiņa piešķir patīkamu žāvējuma garšu un aromātu.

Cūkgaļas pavēdere ingvera glazūrā 09.06.2020 17:45

Piedāvājam vienkāršu veidu, kā pagatavot gardu pamatēdienu - cūkgaļas pavēderi. Recepti piedāvā Dansukker.

Cepeškrāsnī gatavoti pildīti kartupeļi 09.06.2020 07:33

Arī parastus kartupeļus var pagatavot daudz interesantāk.

Ar vistu un sparģeļiem pildīti vrapi jeb tortiljas 04.06.2020 14:26

Ātri pagatavojams un garšīgs ēdiens, kas noderēs gan kā brokastis, gan pusdienas, gan arī līdzņemšanai uz darbu vai izbraukumos pie dabas. Labi garšo kā silts, tā arī auksts.

Bute ar šampinjoniem un pupiņām 01.06.2020 18:28

Ļoti garšīga zivs, kuru bieži latvieši ēd kūpinātu, bet to var un vajag arī cept

Cūkgaļas karbonāde medus un koriandra marinādē 28.05.2020 19:43

Šādi pagatavota cūkgaļas karbonāde ir neizsakāmi garšīga. Pamēģiniet un redzēsiet, ka tā kļūs par vienu no jūsu iecienītākajām gaļas pagatavošanas receptēm.

Cūkgaļas cepetis ar dzērveņu mērci 27.05.2020 16:58

Amerikāņu tradīciju pamatakmens ir Pateicības dienas svinēšana. Svētku fabulas pamatā ir stāsts par pamatiedzīvotājiem, kas paglābuši no bada nāves ieceļotājus no Eiropas, ceļot galdā cepeti ar dzērveņu mērci un saldajiem kartupeļiem.

Kā pagatavot gardu picu itāļu garšu tradīcijās 26.05.2020 23:43

Sākotnēji picu skaidroja kā maizi, kura apslacīta ar eļļu un papildināta ar garšaugiem. Tam sekojusi tomātu mērce un tomāti, kas nu jau kā Modernā pica tika pārdēvēta par Neapoles pīrāgu. Kurš to būtu domājis, ka siers kā pamata sastāvdaļa pievienota tikai 1889.gadā. Katrs, protams, papildina picu ar produktiem, kas pašam ir visiecienītākie, taču vai nav lieliski, ja picu var apvienot ar salātiem? To iesaka restorāna “Galleria d’Arte” šefpavārs Sanjeev Negi, kurš apvienojis klasisku picu ar svaigiem rukolas salātiem. Tās sastāvdaļas un galvenā ideja ir atceļojusi ar īpašām sajūtām no Itālijas, kur gaisīgu salātu garša lieliski papildina šīs picas recepti.

Lai uzceptu garšīgu picu, nepieciešams to darināt paša spēkiem jau no pamatiem, sākot jau ar picas pamatni un pēc tam papildinot to ar īpašām sastāvdaļām.

Kāpostu tīteņi 24.05.2020 19:08

Šis ir viens no gardākajiem kāpostu ēdieniem ar senu vēsturi. Tas tiek gatavots ar dažādiem pildījuma variantiem, cepts un sautēts, tomēr itin visos veidos varen labs. Protams, kāpostu tīteņu gatavošana prasa nedaudz pacietības un laiku, taču galarezultāta deļ ir vērts pacensties.

Krāsnī cepta karpa ar ēdamajiem kastaņiem 22.05.2020 15:38

No ēdamajiem kastaņiem var pagatavot dažādas sātīgas un gardas maltītes. Mūsu ģimenē visvairāk iecienīti tieši cepeškrāsnī cepti kastaņi. Kastaņos ir divas reizes vairāk cietes kā kartupeļos, tāpēc tie lieliski der kā pamatēdiens. Garšo lieliski- nedaudz salda, lazdu riekstiem līdzīga garša. Vienvārdsakot- delikatese.

Kraukšķīgais šašliks piknikam 18.05.2020 16:34

Aiz loga silda saule un jāiet ārā gatavot - laiks piknikam. Protams, ievērojot 2020. gada pavasara noteikumus: tātad pikniks divatā vai vienas mājsaimniecības ietvaros. Pikniks bez šašlika Latvijā kā govs bez piena. Piedāvājam šašliku recepti, kuras pagatavošanā izmanto eļļu. Pateicoties tai, gatavā gaļa ir gan sulīga, gan kraukšķīga.

Vistas fileja ar kartupeļu putru un ceptām baravikām 17.05.2020 16:27

Sulīga vistas fileja, maigi gaisīga kartupeļu tume un kraukšķīgas baravikas, ko papildina burvīgais RASA krēmsiers, kuram pievienota biešu sula.

Recepte tapusi Melnās kastes meistarklases laikā Arvja Zēmaņa vadībā.

Ābolu sulā marinēta cūkgaļa 15.05.2020 12:15

Maltītes dažādošanai un papildināšanai ar vitamīniem saturošiem produktiem lieliski noder dabā iegūstamie sezonas dārzeņi un ogas. Piemēram, pīlādžu čatnijs ne tikai papildinās un bagātinās pamatēdiena garšu, bet stiprinās organisma aizsargspējas pret apkārtējās vides kaitīgo ietekmi, jo ir bagāts gan ar vitamīniem, gan minerālvielām.

Cepeškrāsnī cepta forele ar kartupeļiem 14.05.2020 13:49

Šī ir viegli un ātri pagatavojama maltīte, kas, turklāt, lieliski garšo. Krāsnī gatavota, forele saglabā savu maigo un dižciltīgo garšu, bet timiāns, ja tā daudzums nav pārspīlēts, piešķir patīkami niansētas notis, kas papildinātas ar ceptiem kartupelīšiem un ķiplokiem, veido neaizmirstamu garšu piedzīvojumu. Ja vēl papaildināsiet to ar glāzi laba vīna, svētku sajūta būs garantēta.

Virteņi – latviešu virtuves piemirstais gardums 14.05.2020 08:45

Virteņi ir sens latviešu ēdiens, kurš nu jau daudzās virtuvēs sen aizmirsts. Taču mūsu vecmāmiņas vēl zināja virteņu recepti un arī manā bērnībā uz galda bieži vien kūpēja šis it kā vienkāršais, bet brīnumgardais ēdiens. Iesaku arī jums atcerēties mūsu senču gardumus, kas bieži vien pārspēj pat izcilākos restorānu izgudrojumus.

Taupīgas saimnieces virtuve. Pelmeņu plācenīši 13.05.2020 16:12

Nevarētu teikt, ka esam pelmeņu cienītāji, tomēr dažreiz tos uzvāram. Ja paliek pāri, tad nākamajā dienā nu noteikti vairs negribas tos ēst, taču arī laukā mest žēl... un arī grēks ēdienu izmest (kā teica mana vecmāmiņa). Ko darīt?
Uzcept plācenīšus! Garšo daudz labāk, nekā paši pelmeņi.

Nākamā lapa