Layout: current: getSitedefLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:198, Did:0, useCase: 0



Nākamā lapa

Liellopu gaļas tefteļi ar sēņu mērci un ķirbju biezeni 05.12.2018 18:48

Skaisti un garšīgi! Noderēs gan ikdienai, gan svētku galdam!

Maltās gaļas un auzu pārslu kroketes 01.12.2018 19:02

Maltās gaļas un auzu pārslu kroketes ir sātīgs pamatēdiens vai gardas uzkodas, kas pasniedzamas ne tikai siltā, bet arī aukstā veidā. Lieliski sader ar dažādām putrām, rīsiem, kartupeļiem, pastu un svaigiem lapu un dārzeņu salātiem.

Pildīti pipari 27.11.2018 16:25

Lai arī zaļās piparu pākstis var nopirkt jebkurā gadalaikā, manuprāt, šis ēdiens vislabāk ir izgaršojams tieši rudenī. Atkal - cik saimnieču, tik variantu -, un es piedāvāju savējo.

Cūkgaļas pavēdere ingvera glazūrā 24.11.2018 10:48

Piedāvājam vienkāršu veidu, kā pagatavot pgūkas pavēderi. Recepti piedāvā Lauris Aleksejevs un Dansukker.

Spinātu gnoki 22.11.2018 09:41

Par gnokiem Itālijā dēvē klimpas. Tās pasniedz gan kā piedevu pie gaļas ēdieniem, gan arī kā patstāvīgu ēdienu. Šoreiz piedāvājam jums izmēģinājām pagatavot spinātu gnokus, kuru recepte ir pavisam vienkārša un arī tās izmaksas nav augstas.

Čaganā griķu biezputra 19.11.2018 00:02

Šādi pagatavota griķu biezputra ir ļoti čagana un daudz garšīgāka, nekā vārīta.

Kartupeļu un ķirbja sacepums ar asinsdesu 15.11.2018 08:52

Gatavojot sacepumus, svarīgi lai produkti labi saderētu kopā un papildinātu viens otru, un ķirbis ar kartupeli ir lielisks duets. Bet par niansētāku garšu parūpējas ēdienam pievienotās garšvielas un piedevas.

Lāčplēša spēks - garda ēdienu recepte svētku galdam 11.11.2018 18:30

11. novembrī tiek svinēta Lāčplēša diena. Kā vēsta latviešu teika, Lāčplēša pārspēka avots bijusi cepure ar lāča ausīm, kas palīdzēja uzveikt Melno bruņinieku. Diemžēl cepuri ar tik maģisku spēku mūsdienās ir grūti atrast, taču skaidrs ir arī tas, ka ar tukšu vēderu Lāčplēsis nebūtu paveicis savus varoņdarbus, aizsargājot tēvzemi no iebrucējiem. Tāpēc restorāns “Tex-Mex Republic” sveic ikvienu svētkos, piedāvājot īpašu recepti patriotiskām valsts svētku vakariņām. Labu apetīti!

Bukstiņputras sacepums ar asinsdesu, kraukšķīgo bekonu un ābolu - dzērveņu mērci 11.11.2018 14:30

Sagaidīts 2018. gads. Svētki turpinās. Lai svētkus aizvadītu pacilātās un ģimeniskās izjūtās, mums ir vērts pacensties klāt svētku galdu arī gada pirmajā dienā. Restorāna “Tex-Mex” šefpavārs Kristaps Viesturs iesaka tradicionālo bukstiņputru mūsdienīgā izpildījumā.

Enchilada ar gailenēm un biezpienu 07.11.2018 16:45

Meksikāņu virtuves lietpratējs, restorānu tīkla “Tex-Mex” šefpavārs Kristaps Viesturs piedāvā receptes, kurās asie dienvidnieku produkti lieliski mijiedarbojas ar Latvijā atrodamajiem labumiem. Meksikas platuma grādos gailenes nav atrodamas, turpretim Latvijā tās šobrīd sparīgi aug, tāpēc tiek piedāvāta iespēja “trāpīt diviem zaķiem ar vienu šāvienu”. Pēc veselīgas pastaigas un azartiskas sēņu lasīšanas varēsiet vakarā pagatavot gardu maltīti, kas jūsu gardēža vēderam liks aizmirst par citu ēdienu eksistenci!

Vistu akniņas ar burkāniem 06.11.2018 18:29

Vakariņas steidzīgajiem - aši un vienkārši pagatavojams pamatēdiens, kad ir maz laika, bet liela apetīte.

Kartupeļu laiviņas ar gailenēm 04.11.2018 12:33

Jau atkal klāt laiks, kad mūs mežā, tirgos un veikalos priecē elegantās un krāšņi rotaļīgās gailenes, kuru garšīgai pagatavošanai ir neskaitāmi varianti . Piedāvājam vienu no tiem.

Turku zirņi ar itāļu salātiem un ceptu vistas fileju 31.10.2018 14:49

Turku zirņi ir ļoti labs olbaltumvielu avots, tāpēc tie sevišķi noderīgi veģetāriešu ēdienkartē, taču arī tā saucamajiem gaļēdājiem nav jāatsakās no šī garduma. Regulāri lietojot zirņus uzturā, pazeminās holesterīna līmenis un normalizējas cukura līmenis asinīs.

Vistas fileja siera garoziņā 27.10.2018 20:18

Siers, kas pievienots panēšanas maisījumam, piešķir gaļai zeltainu un kraukšķīgu garoziņu. Bez tam, kā to atzinuši dietologi, tad uzskats, ka panēti ēdieni ir bagāti ar kalorijām, tikai daļēji atbilst patiesībai, jo viss ir atkarīgs no ēdiena pagatavošanas veida un meistarības.

Kartupeļu un gaileņu sacepums 24.10.2018 19:19

Kartupeļu un gaileņu sacepums ir lielisks sezonāls ēdiens, kas noteikti jānobauda katram. Varat to gatavot gan no zaļiem, gan arī no vārītiem kartupeļiem.

Kartupeļu un tomātu sacepums 23.10.2018 09:04

Kartupeļu un tomātu sacepums - gards un satur tikai 1100 kkal

Pica MARGARITA 18.10.2018 22:14

Lai picas vienmēr izdotos labi, ir jātaceras tikai daži galvenie nosacījumi. Vislabākos rezultātus var gūt, ja picu pamatne spagatavošanai izmanto maizes miltus. Var lietot arī nebalinātos kviešu miltus, bet tad mīklas pamatne nebūs tik kraukšķīga.

Ugunīgais plovs 14.10.2018 14:30

Šis plovs ir vairāku tavavirtuve.lv darbinieku iecienīts gardums. Arī radies tas portāla virtuvē. Ja nevēlaties to tik ugunīgi asu, pievienojiet mazāk čili piparu.

Beku mērce ar kartupeļu biezeni un burkānu - ābolu salātiem 06.10.2018 15:59

Garšīgs un rudenim piemērots ēdiens.

CIMES - krāsnī gatavojams senlatviešu sautējums 01.10.2018 13:03

Ļoti vienkāršs, bet tajā pat laikā neizsakāmi gards ēdiens, kas sēļu pusē gatavots jau vairākās paaudzēs. Tā īpašais šarms slēpjas tīkamajā dūmu aromātā, kas liek aizdomāties par senlatviešu lauku pirtiņu sestdienu vakaros un siltu timiāna tēju. Šis sautējums ir pierādījums tam, ka fantastisku garšu var iegūt no visparastākajiem Latvijā izaudzētiem produktiem.

Vegānas pankūkas ar 5 dažādiem pildījumiem 25.09.2018 09:17

Piedāvājam piecas dažādas pankūku pildīšanas variācijas, kuras iederas arī veģetārā un vegānā uzturā.

Cepeškrāsnī cepta karpa 20.09.2018 18:19

Karpa ir ļoti garda zivs, neskatoties uz palielo asaku daudzumu tajā. Cepeškrāsnī cepta karpa ir īpaši garšīga. Pamēģiniet un sapratīsiet, kāpēc svētku reizēs šī zivs pirmā pazūd no galda.

Mājās gatavoti pelmeņi ar biezpiena pildījumu 19.09.2018 07:59

Vienkāršs, bet garšīgs ēdiens, par kuru visvairāk parasti priecājas tieši bērni. Turklāt tas nebūt nav ne tik sarežģīts, ne laikietilpīgs, kā daži mēdz domāt. Pamēģiniet kaut reizi pagatvot pelmeņus paši un jūs redzēsiet, ka turpmāk vairs nekad tos negribēsiet iegādāties veikalā.

Gardais cūkgaļas šašliks (1) 15.09.2018 16:25

Arī šogad neiztiksim bez tradicionālā latviešu ''nacionālā ēdiena''- šašlika.

Jūras karūsa ar garšvielām grila pannā 08.09.2018 11:52

Garšā tik pilnīgā jūras karūsa ir ēdiens, ko jābauda nesteidzoties. Jauki, ja vari to nogrilēt kaut kur pie dabas, taču arī gatavota grila pannā virtuves apstākļos, karūsa neko nezaudēs no savas izcilās garšas.

Cūkas karbonāde ar pipariem un dižonas sinepēm 03.09.2018 17:44

Šādi pagatavota karbonāde ir vienkārši perfekta: maigi pikanta un sulīga. Vislabāk to gatavot stikla cepeštraukā ar labi pieguļošu vāku- tad rezultāts būs tiešām nevainojams un neparasti gards.

Baraviku un riekstu kotletes 02.09.2018 17:34

Mežos atkal baraviku netrūkst - piedāvājam interesantu sēņu recepti. Pat, ja jums nav kastaņu, nebēdājiet un cepiet bez tiem. Tik un tā kotletes būs brīnumgardas.

Cūkgaļas ribiņas ar dārzeņiem (3) 24.08.2018 19:02

Mēs visi esam dzirdējuši faktu, ka cepts ēdiens nav īsti veselīgs.Tā nu meklējot variantus, kā varētu ēst veselīgāk, bet garšīgi, radās šī gaļas un dārzeņu recepte, kas patiešām ir neticami garšīga, neskatoties uz to, ka viss ir vārīts.

Kabaču plācenīši 21.08.2018 09:08

Šie plācenīši garšos visiem, pat tiem, kuri nav iecienījuši kabaču ēdienus. Daži mani draugi saka, ka tie paši kūst mutē. Izmēģiniet arī jūs.

Grillēts sams vasaras galdam 18.08.2018 13:38

Vasarsvētku rīts! Aiz loga silti spīd saulīte! Pēdējais laiks izvilkt grilu un pagatavot maltīti pie dabas! Nu, piemēram, grilētu samu. Līgai Elmerei, kas mums iesūtījusi šo recepti, sams bijis veselus 7 kg smags. Iespaidīgi, vai ne?

Ar gaļu pildītas rīvētu kartupeļu pankūkas (11) 14.08.2018 18:46

Rīvētu kartupeļu pankūkas ļoti labi garšo gan ar krējumu, gan brūkleņu ievārījumu.

Menca folijā ar dārzeņiem un garšaugu sviestu 10.08.2018 16:47

Viegla un pavasarīga, sulīga un aromātiska- tāda, lūk, ir folijā cepta menca ar garšaugu sviestu un dārzeņiem. Es pat teiktu, ka šī ir viena no gardākajām zivs receptēm, kuras burvībai grūti noturēties pretī.

Gardais cūkas stilbiņu cepetis 07.08.2018 11:39

Īsteniem cepeša gatavošanas lietpratējiem šī recepte varētu šķist pārāk demokrātiska, taču tai ir vairākas priekšrocības. Pats galvenais - nav jāraizējas par cepeša sīkstumu, jo pēc kārtīgas vārīšanas gaļa vienmēr ir mīksta, bez tam pārpalikušo buljonu lieliski var izmantot gan zupām, gan mērcēm. Lieliska maltīte, kas labi garšo aukstās un lietainās dienās gan svētkos, gan ikdienā!

Grilētas butes ar citroniem 05.08.2018 15:54

Siltajos, rāmajos vasaras vakaros turpinām grilēt un baudīt maltīti svaigā gaisā.

Pildīta paprika ar tunci un rīsiem 01.08.2018 22:24

Tuncis ir bagāts ar olbaltumvielām, tam ir zems taukvielu saturs, tas satur visas aminoskābes, daudz proteīnu, bez tam ir ļoti viegli pagatavojams, kā arī ir labi sabalansētas diētas sastāvdaļa.

Taupīgas saimnieces virtuve. Omlete no sakaltušas maizes vai maizes pārpalikumiem 01.08.2018 07:14

Arī jums droši vien mājās sakrājas maizes galiņi vai kāda maizes šķēlīte sakalst. Taču nebēdājiet- no šādiem maizes pārpalikumiem var izcept gardu omleti. Manā ģimenē tieši šī omlete garšo vislabāk bērniem.

Vistas čahohbili 26.07.2018 14:54

Patiesībā šis ēdiens ir neatkārtojamās un daudzveidīgās gruzīnu virtuves vizītkarte, kas, nedaudz pārveidots un latviskots, lieliski garšo arī šajos platuma grādos un piedevām visos gadalaikos. Taču - ja šobrīd gavējat, tad noteikti pietaupiet recepti vēlākam laikam. Noderēs!

Marinējam paši! 9 dažādas šašlika receptes 23.07.2018 16:19

Jāņos latviešiem pierasts ēst paštaisītu Jāņu sieru un dzert pašbrūvētu Jāņu alu, bet pēdējā laikā par tik pat neatņemamu sastāvdaļu, manuprāt, ir kļuvis arī ne tik latviskais šašliks. Taču tā nu tas ir, un dažas dienas pirms svētkiem ir jāķeras pie gaļas iemarinēšanas, lai Jāņos šašliks sanāktu makten gards. Galu galā, pašrocīgi marinēta šī gaļa ir daudz gardāka nekā veikalā pirkta.

Pikantās cūku ribiņas 22.07.2018 10:05

Grilētas vai krāsnī ceptas ribiņas ir ēdiens, kas lieliski iederas dažādos svētkos un ballītēs. To garša ir tik pilnīga, ka piedevās nav nepieciešams nekas cits, kā vien svaigi dārzeņi, zaļumi un kraukšķīgas salātu lapas.

Lielisks latviešu ēdiens - kartupeļu un kāļu biezenis 20.07.2018 15:38

Kāļu un kartupeļu biezenis. Kālis ir šķiedrvielām bagāts dārzenis un lielisks enerģijas avots. Tā sastāvā ir dabiskie cukuri (glikoze un fruktoze), kā arī cietes. Bez tam kālis satur olbaltumvielas, ogļhidrātus, minerālvielas (kāliju, sēru, fosforu, dzelzi), pektīnus, ēteriskās eļļas, nedaudz karotīnu, nikotīnskābi, tiamīnu un riboflavīnu. Tas ir bagāts ar C vitamīnu, satur arī B1, B2 un PP vitamīnus. Tāpēc kālis būtu jālieto katram cilvēkam uzturā. Par cik bieži esmu saskārusies ar atrunām, ka kālis ir negaršīgs dārzenis, piedāvāju recepti, kas garšos visiem, neskatoties uz to , ka tās sastāvā ir kālis.

Nākamā lapa