Layout: current: getSitedefLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:198, Did:0, useCase: 0



Nākamā lapa

Lēti un garšīgi - vārītu kartupeļu un kabaču plācenīši ar sieru 19.02.2019 08:21

Šī ir vēl viena no manām receptēm, kā izmantoju vakardienas palikušos vārītos kartupeļus. plācenīši sanāk neticami gardi un sātīgi! Iesaku pamēģināt!

Spageti ar malto gaļu un tomātiem 15.02.2019 17:12


No katra ceļojuma cenšamies pārvest ne tikai brīnumainus piedzīvojumus un pārdzīvojumus, bet arī pa kādai gardai receptei, un tā nu mūsu virtuvē šī variācija par Itālijā tik populārās pastas tēmu ir veiksmīgi adaptējusies un iedzīvojusies, lai ik pa brīdim atkal par jaunu tiktu gatavota un gardām mutēm notiesāta.

Vistas fileja ar kartupeļu putru un ceptām baravikām 14.02.2019 20:22

Sulīga vistas fileja, maigi gaisīga kartupeļu tume un kraukšķīgas baravikas, ko papildina burvīgais RASA krēmsiers, kuram pievienota biešu sula.

Recepte tapusi Melnās kastes meistarklases laikā Arvja Zēmaņa vadībā.

Cepeškrāsnī gatavots pildīts ķirbis 12.02.2019 08:30

Par ķirbja vērtīgajām īpašībām dzirdējuši ir visi, taču reti kurā ģimenē tas tiek gatavots un celts galdā. Bet vaina tikai viena- nav īsti zināms, kā to garšīgi pagatavot.
Piedā'vājam vienu no izcili gardām ķirbja gatavošanas receptēm. Izmēģiniet un iemīliet ķirbi!

Viltotā franču karbonāde 11.02.2019 12:18

Piedāvājam tik populārās franču karbonādes viltoto versiju, kura būs tikpat garšīga, taču daudz veselīgāka. Šajā variantā cūkgaļu aizstāsim ar vistas fileju un neizmantosim ne miltus, ne olu.

Cepeškrāsnī cepts baklažāns ar tomātiem un zaļumiem 08.02.2019 08:25

Rezultāts ir neticami garšīgs. Baklažāns tiešām ir īsts brīnumdaris. Tas palīdz gan taukus sadedzināt, gan arī garšo kā īsta delikatese, un nezinātājs pat nevarēs iedomāties, ka šis ir mazkaloriju ēdiens.

Jēra gaļas sautējums ar kaltētiem tomātiem 05.02.2019 19:42

Šī recepte patiks visiem nedaudz pikantu ēdienu cienītājiem, kas prot novērtēt Vidusjūras garšu salikumus. Maigs vīnā un krējumā sautēts jērs salkumā ar saulē kaltētiem tomātiem, papriku un zirnīšiem rada gardēžu cienīgu ēdienu.

Mājās gatavoti pelmeņi ar biezpiena pildījumu 04.02.2019 09:04

Vienkāršs, bet garšīgs ēdiens, par kuru visvairāk parasti priecājas tieši bērni. Turklāt tas nebūt nav ne tik sarežģīts, ne laikietilpīgs, kā daži mēdz domāt. Pamēģiniet kaut reizi pagatvot pelmeņus paši un jūs redzēsiet, ka turpmāk vairs nekad tos negribēsiet iegādāties veikalā.

Burtnieka zandarts ar sezonas dārzeņiem 02.02.2019 10:19

Šīs ēdiens ir tikpat burvīgs un krāsains kā rudens- maigi sulīgs zandarts kopā ar kraukšķīgiem dārzeņiem un dzērveņu mērci liks jūsu garšas kārpiņām gavilēt.

Recepte tapusi Melnās kastes meistarklasē kopā ar „3 pavāru restorāna “Tam labam būs augt”” pavāru Mārtiņu Sirmo.

Dārzeņu sautējums ar cīsiņiem 31.01.2019 08:52

Īsti rudenīgs sautējums no sezonālajiem Latvijas dārzeņiem- kartupeļiem, burkāniem un zaļajiem zirnīšiem. Sevišķi piemērots tiem, kam patīk vienkārši, nesarežģīti ēdieni, kā arī bērniem- viņi vienmēr ar plus zīmi novērtēs dārzeņu ēdienus, kuriem piedevās paredzēti cīsiņi. Ja vēl klāt pievienosiet kādu svaigu tomātu vai gurķīti, sanāks lieliskas pusdienas vai vakariņas.

Seleriju sacepums 22.01.2019 08:54

Kraukšķīga selerija, kas pagatavota krējuma un garšvielu maisījumā, kārtām ar sieru, ir sātīgs un garšīgs ēdiens tām reizēm, kad nevēlaties neko no gaļas. Nemaz nerunājot par veģetāriešiem, kuri gaļu uzturā nelieto: viņiem seleriju sacepums būs gards pamatēdiens, ko iekļaut savas ikdienas ēdienkartē.

Gaļas, kartupeļu un miežu putraimu kotletes 20.01.2019 16:01

Ļoti interesantas kotletes sanāks, ja maltai cūkgaļai pievienosiet miežu biezputru un vārītus kartupeļus. Tās vairs nebūs tik gaļīgas, bet iegūs īpaši maigu un saistošu konsistenci, ko sevišķi novērtēs bērni. Mums šīs kotletītes ļoti patīk burgeros vai siltas kopā ar svaigiem lapu salātiem.

Cepeškrāsnī cepta cūkgaļas krūtiņa ar dārzeņiem 19.01.2019 11:58

Īsta latvieša mājās nevieni svētki neiztiek bez kārtīgas šmorgaļas vai cepeša. Un kas gan vajadzīgs, lai cepetis būtu izdevies? Nu, protams, pipari un ķiploki- garšvielas, bez kurām neviens gaļas ēdiens nav pilnīgs. Pikantumam vēl nedaudz čili, bet garšu daudzveidībai- dārzeņi- visi, kas atrodami jūsu virtuvē. Un jo dažādāki tie būs, jo gardāks būs jūsu mielasts.

Cūkgaļas cepetis ar konjaku un zemesriekstiem 12.01.2019 11:02

Cūkas cepetis ar zemesriekstiem ir tieši tas, kas vajadzīgs svētkos. Mērcei pievienotais konjaks (var aizstāt ar brendiju) cepetim piešķir maigu sulīgumu, čili dod patīkamu pikantumu, bet medus un rieksti veido kraukšķīgu garoziņu. Vss kopā- debešķīgs gardums ar svētku noskaņu.

Cepeškrāsnī gatavoti pildīti kartupeļi 11.01.2019 17:42

Arī parastus kartupeļus var pagatavot daudz interesantāk.

Pārveidotais sendienu gardums - kuģelis 10.01.2019 13:58

Kad manās rokās nonāca apgāda Zvaigzne ABC izdotā grāmata "Tradicionālie latviešu ēdieni", es uzreiz atcerējos savu bērnību, vecmāmiņu un viņas vienkāršos, bet gardos ēdienus, kas, atšķirībā no daudzām mūsdienu receptēm, bija gan organismu spēcinošāki un sātīgāki, gan arī uzturvielu ziņā veselīgāki.
Tā nu, atmiņās kavējoties, sakārdināju sevi ar sendienu gardumiem un nolēmu, ka jāpagatavo ēdiens, ko sauc par kuģeli- savulaik tas garšoja visai mūsu kuplajai ģimenei. Taču, tā kā virtuvē esmu pieradusi eksperimentēt, tad tradicionālā kuģeļa recepti nedaudz pārveidoju un rezultāts izrādījās ļoti, ļoti labs. Pamēģiniet arī jūs!
Bet, ja vēlaties pagatavot oriģinālo kuģeli, tā recepti atradīsiet jau iepriekš pieminētajā grāmatā "Tradicionālie latviešu ēdieni", kur bez kuģeļa ir vēl citas 70 dažādas latviskas receptes.

Kabaču plācenīši 07.01.2019 09:46

Šie plācenīši garšos visiem, pat tiem, kuri nav iecienījuši kabaču ēdienus. Daži mani draugi saka, ka tie paši kūst mutē. Izmēģiniet arī jūs.

Cūkas šņukurs cūkas laimei Cūkas gadu sagaidot! 30.12.2018 20:58

Ziemaasvētku un Jaunā gada sagaidīšanas laika galds izsenis Latvijā nav iedomājams bez cūkas galvas vai vismaz šņukura. Līdz ar šo recepti, Epadomi vēl visiem Cūkas gadā cūkas laimi, radošu, vērtīgu un garšīgu 2019. gadu!

Ar vistu un sparģeļiem pildīti vrapi jeb tortiljas 28.12.2018 09:29

Ātri pagatavojams un garšīgs ēdiens, kas noderēs gan kā brokastis, gan pusdienas, gan arī līdzņemšanai uz darbu vai izbraukumos pie dabas. Labi garšo kā silts, tā arī auksts.

Cepeškrāsnī cepta karpa 26.12.2018 11:52

Karpa ir ļoti garda zivs, neskatoties uz palielo asaku daudzumu tajā. Cepeškrāsnī cepta karpa ir īpaši garšīga. Pamēģiniet un sapratīsiet, kāpēc svētku reizēs šī zivs pirmā pazūd no galda.

Gardais cūkas stilbiņu cepetis 24.12.2018 14:48

Īsteniem cepeša gatavošanas lietpratējiem šī recepte varētu šķist pārāk demokrātiska, taču tai ir vairākas priekšrocības. Pats galvenais - nav jāraizējas par cepeša sīkstumu, jo pēc kārtīgas vārīšanas gaļa vienmēr ir mīksta, bez tam pārpalikušo buljonu lieliski var izmantot gan zupām, gan mērcēm. Lieliska maltīte, kas labi garšo aukstās un lietainās dienās gan svētkos, gan ikdienā!

Cūkgaļas pavēdere ingvera glazūrā 23.12.2018 18:51

Piedāvājam vienkāršu veidu, kā pagatavot gardu pamatēdienu - cūkgaļas pavēderi. Recepti piedāvā Dansukker.

Ar garšvielām cepti kartupeļi zemnieku gaumē 21.12.2018 09:58

Šis ēdiens viennozīmīgi ir klasika un tā vienkāršības dēļ iecienīts daudzās, jo daudzās valstīs. Tikai vienviet to gatavo, pievienojot tikai sāli, bet citviet padara gardāku ar daudz un dažādām garšvielām.

4 vienkāršas ēdienu receptes steidzīgajiem 12.12.2018 12:43

Katrai sievietei- lai arī kas viņa būtu radošajā dzīvē- ir jābūt labais saimniecei un namamātei, kas ir pietiekami liels izaicinājums mūsu steidzīgajā un noslogotajā ikdienā. Reti kura sieviete varēs atļauties pavadīt virtuvē dienas lielāko daļu, tāpēc mēs piedāvājam receptes, kuru pagatavošana neaizņems ne daudz laika, ne pūļu.

Liellopu gaļas tefteļi ar sēņu mērci un ķirbju biezeni 05.12.2018 18:48

Skaisti un garšīgi! Noderēs gan ikdienai, gan svētku galdam!

Maltās gaļas un auzu pārslu kroketes 01.12.2018 19:02

Maltās gaļas un auzu pārslu kroketes ir sātīgs pamatēdiens vai gardas uzkodas, kas pasniedzamas ne tikai siltā, bet arī aukstā veidā. Lieliski sader ar dažādām putrām, rīsiem, kartupeļiem, pastu un svaigiem lapu un dārzeņu salātiem.

Pildīti pipari 27.11.2018 16:25

Lai arī zaļās piparu pākstis var nopirkt jebkurā gadalaikā, manuprāt, šis ēdiens vislabāk ir izgaršojams tieši rudenī. Atkal - cik saimnieču, tik variantu -, un es piedāvāju savējo.

Spinātu gnoki 22.11.2018 09:41

Par gnokiem Itālijā dēvē klimpas. Tās pasniedz gan kā piedevu pie gaļas ēdieniem, gan arī kā patstāvīgu ēdienu. Šoreiz piedāvājam jums izmēģinājām pagatavot spinātu gnokus, kuru recepte ir pavisam vienkārša un arī tās izmaksas nav augstas.

Čaganā griķu biezputra 19.11.2018 00:02

Šādi pagatavota griķu biezputra ir ļoti čagana un daudz garšīgāka, nekā vārīta.

Kartupeļu un ķirbja sacepums ar asinsdesu 15.11.2018 08:52

Gatavojot sacepumus, svarīgi lai produkti labi saderētu kopā un papildinātu viens otru, un ķirbis ar kartupeli ir lielisks duets. Bet par niansētāku garšu parūpējas ēdienam pievienotās garšvielas un piedevas.

Lāčplēša spēks - garda ēdienu recepte svētku galdam 11.11.2018 18:30

11. novembrī tiek svinēta Lāčplēša diena. Kā vēsta latviešu teika, Lāčplēša pārspēka avots bijusi cepure ar lāča ausīm, kas palīdzēja uzveikt Melno bruņinieku. Diemžēl cepuri ar tik maģisku spēku mūsdienās ir grūti atrast, taču skaidrs ir arī tas, ka ar tukšu vēderu Lāčplēsis nebūtu paveicis savus varoņdarbus, aizsargājot tēvzemi no iebrucējiem. Tāpēc restorāns “Tex-Mex Republic” sveic ikvienu svētkos, piedāvājot īpašu recepti patriotiskām valsts svētku vakariņām. Labu apetīti!

Bukstiņputras sacepums ar asinsdesu, kraukšķīgo bekonu un ābolu - dzērveņu mērci 11.11.2018 14:30

Sagaidīts 2018. gads. Svētki turpinās. Lai svētkus aizvadītu pacilātās un ģimeniskās izjūtās, mums ir vērts pacensties klāt svētku galdu arī gada pirmajā dienā. Restorāna “Tex-Mex” šefpavārs Kristaps Viesturs iesaka tradicionālo bukstiņputru mūsdienīgā izpildījumā.

Enchilada ar gailenēm un biezpienu 07.11.2018 16:45

Meksikāņu virtuves lietpratējs, restorānu tīkla “Tex-Mex” šefpavārs Kristaps Viesturs piedāvā receptes, kurās asie dienvidnieku produkti lieliski mijiedarbojas ar Latvijā atrodamajiem labumiem. Meksikas platuma grādos gailenes nav atrodamas, turpretim Latvijā tās šobrīd sparīgi aug, tāpēc tiek piedāvāta iespēja “trāpīt diviem zaķiem ar vienu šāvienu”. Pēc veselīgas pastaigas un azartiskas sēņu lasīšanas varēsiet vakarā pagatavot gardu maltīti, kas jūsu gardēža vēderam liks aizmirst par citu ēdienu eksistenci!

Vistu akniņas ar burkāniem 06.11.2018 18:29

Vakariņas steidzīgajiem - aši un vienkārši pagatavojams pamatēdiens, kad ir maz laika, bet liela apetīte.

Kartupeļu laiviņas ar gailenēm 04.11.2018 12:33

Jau atkal klāt laiks, kad mūs mežā, tirgos un veikalos priecē elegantās un krāšņi rotaļīgās gailenes, kuru garšīgai pagatavošanai ir neskaitāmi varianti . Piedāvājam vienu no tiem.

Turku zirņi ar itāļu salātiem un ceptu vistas fileju 31.10.2018 14:49

Turku zirņi ir ļoti labs olbaltumvielu avots, tāpēc tie sevišķi noderīgi veģetāriešu ēdienkartē, taču arī tā saucamajiem gaļēdājiem nav jāatsakās no šī garduma. Regulāri lietojot zirņus uzturā, pazeminās holesterīna līmenis un normalizējas cukura līmenis asinīs.

Vistas fileja siera garoziņā 27.10.2018 20:18

Siers, kas pievienots panēšanas maisījumam, piešķir gaļai zeltainu un kraukšķīgu garoziņu. Bez tam, kā to atzinuši dietologi, tad uzskats, ka panēti ēdieni ir bagāti ar kalorijām, tikai daļēji atbilst patiesībai, jo viss ir atkarīgs no ēdiena pagatavošanas veida un meistarības.

Kartupeļu un gaileņu sacepums 24.10.2018 19:19

Kartupeļu un gaileņu sacepums ir lielisks sezonāls ēdiens, kas noteikti jānobauda katram. Varat to gatavot gan no zaļiem, gan arī no vārītiem kartupeļiem.

Kartupeļu un tomātu sacepums 23.10.2018 09:04

Kartupeļu un tomātu sacepums - gards un satur tikai 1100 kkal

Pica MARGARITA 18.10.2018 22:14

Lai picas vienmēr izdotos labi, ir jātaceras tikai daži galvenie nosacījumi. Vislabākos rezultātus var gūt, ja picu pamatne spagatavošanai izmanto maizes miltus. Var lietot arī nebalinātos kviešu miltus, bet tad mīklas pamatne nebūs tik kraukšķīga.

Nākamā lapa