Layout: current: getSitedefLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:198, Did:0, useCase: 0



Nākamā lapa

Cūkgaļas rulete ar žāvētām plūmēm 14.12.2019 13:42

Lai ķimeņu garša būtu izteiktāka, tās apgrauzdē uz pannas; lai būtu smaržīgākas, viegli samaļ kafijas dzirnaviņās. Šo ruleti var pasniegt gan karstu, gan aukstu.

Cūkgaļas cepetis ar dzērveņu mērci 12.12.2019 17:14

Amerikāņu tradīciju pamatakmens ir Pateicības dienas svinēšana. Svētku fabulas pamatā ir stāsts par pamatiedzīvotājiem, kas paglābuši no bada nāves ieceļotājus no Eiropas, ceļot galdā cepeti ar dzērveņu mērci un saldajiem kartupeļiem.

Pasta ar cukini un ķiršu tomātiem 12.12.2019 08:04

Šādi pagatavoti makaroni jeb pasta ir ne tikai garšīgs, bet arī ātri pagatavojams un pavasarīgs ēdiens.

Pupiņu, gaļas un kartupeļu kotletes 11.12.2019 08:51

Pupiņas, gaļa un kartupeļi vienmēr bijuši cieņā latviešu virtuvē, bet kad tos visus samaļ un saliek kopā, sanāk gardas, jo gardas kotletes. Garšvielas, ar kurām tās papildināt, protams, varat variēt, bet ķipoku gan noteikti pievienojiet.

Cūkgaļas karbonāde ar pistācijām 10.12.2019 15:14

Pistācijas var aizstāt ar saulespuķu sēkliņām vai sasmalcinātiem riekstiem.

Kartupeļu un ķirbja sacepums ar asinsdesu 08.12.2019 20:27

Gatavojot sacepumus, svarīgi lai produkti labi saderētu kopā un papildinātu viens otru, un ķirbis ar kartupeli ir lielisks duets. Bet par niansētāku garšu parūpējas ēdienam pievienotās garšvielas un piedevas.

Folijā cepta karpa 08.12.2019 10:31

Neapšaubāmi, visu zivju ēdienu topa augšgalā atrodas karpa. Bez tam tās zvīņas pēc notīrīšanas var saglabāt un pietaupīt Ziemassvētkiem, lai būtu ko radiem un draugiem dāvāt vai pašam makā turēt - lai nauda nezūd un tikai nāk klāt.

Jēra gaļas sautējums ar kaltētiem tomātiem 07.12.2019 22:19

Šī recepte patiks visiem nedaudz pikantu ēdienu cienītājiem, kas prot novērtēt Vidusjūras garšu salikumus. Maigs vīnā un krējumā sautēts jērs salkumā ar saulē kaltētiem tomātiem, papriku un zirnīšiem rada gardēžu cienīgu ēdienu.

Pikantā cūkas karbonāde 05.12.2019 11:01

Cūkas karbonāde pati par sevi ir tik pilnīga, ka tai neprasās nekādas īpašās garšvielas, tāpēc reizēm, lai izbaudītu tās eleganci, pietiek pievienot vien sāli un piparus. Piedevās var pasniegt ceptus vai vārītus kartupeļus, marinētus gurķīšus, kā arī svaigus dārzeņu un lapu salātus.

Cepeškrāsnī sālī gatavota forele 30.11.2019 18:07

Šī vienkāršā recepte ir pārbaudīts veiksmes stāsts ar garantētu izdošanos, bez tam tās pagatavošana neprasa ne daudz laika, ne arī kādas īpašas kulināras prasmes un iemaņas. Gardais rezultāts priecēs jūs un jūsu viesus kā ikdienā, tā arī svētku reizēs. Lai garšo!

Turku zirņi ar ceptām cūkas ribiņām 26.11.2019 20:49

Sātīgs, aromātisks un gards ēdiens, kas ideāli piemērots pusdienām. Pasniedziet to kopā ar glāzi laba sarkanā vīna un kraukšķīgiem zaļajiem salātiem.

Pikantie rīsi ar jūras veltēm 24.11.2019 13:45

Ja jums garšo jūras veltes, tad noteikti izmēģiniet šo recepti, nenožēlosiet. Ja nevēlas ēdienu tik pikantu, čili piparu var arī nepievienot.

Saldajā krējumā sautētas vistas aknas 22.11.2019 10:51

Pasakaini gardas un mutē kūstošas- tādas ir saldajā krējumā sautētas akniņas, kurām žāvētā krūtiņa piešķir patīkamu žāvējuma garšu un aromātu.

Bukstiņputras sacepums ar asinsdesu, kraukšķīgo bekonu un ābolu - dzērveņu mērci 18.11.2019 13:40

Valats svētki turpinās. Lai svētkus aizvadītu pacilātās un ģimeniskās izjūtās, mums ir vērts pacensties klāt svētku galdu arī gada pirmajā dienā. Restorāna “Tex-Mex” šefpavārs Kristaps Viesturs iesaka tradicionālo bukstiņputru mūsdienīgā izpildījumā.

Latviešu garšas gaumei pievilcīgie vācu ēdieni 15.11.2019 20:02

Vācu virtuvei kopumā ir raksturīgi sātīgi, spēcinoši ēdieni, gaļas daudzveidība, biezas mērces, sautējumi, sacepumi un zupas. Tur atrodamas simtiem maizes un alus šķirnes. Pasaulē vācu virtuve gan nav no iecienītākajām, taču tā ir savdabīga un latviešu garšas gaumei ļoti pievilcīga.

Klasiskā polenta. Pamatrecepte 13.11.2019 16:18

Polenta ir no kukurūzas putraimiem (miltiem) pagatavota putra, kas īpaši iecienīta Ziemeļitālijā. Sākotnēji tas bijis vienkāršu zemnieku ēdiens, bet mūsdienās polentu pasniedz pat izsmalcinātos restorānos.
Klasisko polentu gatavo vara katlā un maisa ar koka karoti. Tā var būt gan kā pamatēdiens, gan arī kā piedeva gaļas, zivju vai sēņu ēdieniem.

Kabaču plācenīši 12.11.2019 09:39

Šie plācenīši garšos visiem, pat tiem, kuri nav iecienījuši kabaču ēdienus. Daži mani draugi saka, ka tie paši kūst mutē. Izmēģiniet arī jūs.

Lāčplēša spēks – garda ēdienu recepte svētku galdam 11.11.2019 08:59

11. novembrī tiek svinēta Lāčplēša diena. Kā vēsta latviešu teika, Lāčplēša pārspēka avots bijusi cepure ar lāča ausīm, kas palīdzēja uzveikt Melno bruņinieku. Diemžēl cepuri ar tik maģisku spēku mūsdienās ir grūti atrast, taču skaidrs ir arī tas, ka ar tukšu vēderu Lāčplēsis nebūtu paveicis savus varoņdarbus, aizsargājot tēvzemi no iebrucējiem. Tāpēc restorāns “Tex-Mex Republic” sveic ikvienu svētkos, piedāvājot īpašu recepti patriotiskām valsts svētku vakariņām. Labu apetīti!

Mārtiņdienas zoss cepetis ar āboliem 09.11.2019 09:58

Zoss cepetim klāt var pasniegt brūkleņu ievārījumu, konservētus vai svaigus augļus un dārzeņus. Lai cepetis izdotos, ir jāizvēlas jaunāka zoss.

Ar vistu un sparģeļiem pildīti vrapi jeb tortiljas 08.11.2019 06:15

Ātri pagatavojams un garšīgs ēdiens, kas noderēs gan kā brokastis, gan pusdienas, gan arī līdzņemšanai uz darbu vai izbraukumos pie dabas. Labi garšo kā silts, tā arī auksts.

Lielisks latviešu ēdiens – kartupeļu un kāļu biezenis 07.11.2019 10:47


Kāļu un kartupeļu biezenis. Kālis ir šķiedrvielām bagāts dārzenis un lielisks enerģijas avots. Tā sastāvā ir dabiskie cukuri (glikoze un fruktoze), kā arī cietes. Bez tam kālis satur olbaltumvielas, ogļhidrātus, minerālvielas (kāliju, sēru, fosforu, dzelzi), pektīnus, ēteriskās eļļas, nedaudz karotīnu, nikotīnskābi, tiamīnu un riboflavīnu. Tas ir bagāts ar C vitamīnu, satur arī B1, B2 un PP vitamīnus. Tāpēc kālis būtu jālieto katram cilvēkam uzturā. Par cik bieži esmu saskārusies ar atrunām, ka kālis ir negaršīgs dārzenis, piedāvāju recepti, kas garšos visiem, neskatoties uz to , ka tās sastāvā ir kālis.

Ugunīgais plovs 06.11.2019 08:21

Šis plovs ir vairāku tavavirtuve.lv darbinieku iecienīts gardums. Arī radies tas portāla virtuvē. Ja nevēlaties to tik ugunīgi asu, pievienojiet mazāk čili piparu.

Klasiskā Boloņas mērce 04.11.2019 16:41

Boloņas mērci pasniedz pie pastas, īpaši labi tā garšo kopā ar spageti un lazanju.

Cūkgaļa ar austersēnēm vīna mērcē 02.11.2019 08:22

Arī vienkāršu cūkgaļu var pārvērst delikatesē. Pievienojam tai austersēnes, balto sieru, labu sauso sarkanvīnu, dažas garšvielas un varam svinēt dzīvi. Ja teiksiet, ka tas ir dārgi, es teikšu- nē. Austersēnes svarā ir ļoti vieglas un to nekad nevajag daudz, savukārt labu vīnu mūsdienās var iegādāties par ļoti saprātīgām cenām.

Itāļu pasta ar malto gaļu 01.11.2019 13:19

Mūsu ģimenē ir tradīcija - no katra ceļojuma pārvest vismaz pa vienai receptei, un šī atsauc atmiņā viesošanās laiku saulainajā Itālijā.

Liellopu gaļas tefteļi ar sēņu mērci un ķirbju biezeni 31.10.2019 16:36

Skaisti un garšīgi! Noderēs gan ikdienai, gan svētku galdam!

Pupiņu un kartupeļu sautējums ar cūkas ribiņām 23.10.2019 08:41

Ļoti latvisks, gards un sātīgs sautējums, kura gatavošanai iepriekšējā vakarā nedrīkst aizmirst aukstā ūdenī iemērkt pupiņas- lai tās uzbriest un kļūst ātrāk pagatavojamas.

Kā pagatavot gardu picu itāļu garšu tradīcijās 21.10.2019 16:43

Sākotnēji picu skaidroja kā maizi, kura apslacīta ar eļļu un papildināta ar garšaugiem. Tam sekojusi tomātu mērce un tomāti, kas nu jau kā Modernā pica tika pārdēvēta par Neapoles pīrāgu. Kurš to būtu domājis, ka siers kā pamata sastāvdaļa pievienota tikai 1889.gadā. Katrs, protams, papildina picu ar produktiem, kas pašam ir visiecienītākie, taču vai nav lieliski, ja picu var apvienot ar salātiem? To iesaka restorāna “Galleria d’Arte” šefpavārs Sanjeev Negi, kurš apvienojis klasisku picu ar svaigiem rukolas salātiem. Tās sastāvdaļas un galvenā ideja ir atceļojusi ar īpašām sajūtām no Itālijas, kur gaisīgu salātu garša lieliski papildina šīs picas recepti.

Lai uzceptu garšīgu picu, nepieciešams to darināt paša spēkiem jau no pamatiem, sākot jau ar picas pamatni un pēc tam papildinot to ar īpašām sastāvdaļām.

Cūkgaļas rudens šašliks 20.10.2019 10:27

Arī šoruden neiztiksim bez tradicionālā latviešu ''nacionālā ēdiena''- šašlika. Ar ko rudens šašliks atšķiras no silto dienu ēdiena? Ar atmosfēru un dzērieniem. Alus vietā prasās ko karstāku un stiprāku. Ar mēru!

Gulašs ar āboliem 16.10.2019 17:48

Gulašs, kā zināms, ir Ungārijas nacionālais ēdiens. To pagatavo no cūkas vai liellopa gaļas gabaliņiem, kam pievieno klāt dažādas garšvielas, un to pasniedz kopā, piemēram, ar kartupeļiem vai makaroniem. Piedāvājam dažas vienkāršas un gardas, nedaudz latviskotas variācijas par šī ēdiena tēmu.

Ābolu sulā marinēta cūkgaļa 15.10.2019 10:25

Maltītes dažādošanai un papildināšanai ar vitamīniem saturošiem produktiem lieliski noder dabā iegūstamie sezonas dārzeņi un ogas. Piemēram, pīlādžu čatnijs ne tikai papildinās un bagātinās pamatēdiena garšu, bet stiprinās organisma aizsargspējas pret apkārtējās vides kaitīgo ietekmi, jo ir bagāts gan ar vitamīniem, gan minerālvielām.

Teļa gaļa ar sēnēm 11.10.2019 20:34

Šim ēdienam var izmantot jebkuras sēnes, taču vislabāk tas garšos ar pavisam nesen pašu lasītām.

Taupīgas saimnieces virtuve. Pelmeņu plācenīši 08.10.2019 13:00

Nevarētu teikt, ka esam pelmeņu cienītāji, tomēr dažreiz tos uzvāram. Ja paliek pāri, tad nākamajā dienā nu noteikti vairs negribas tos ēst, taču arī laukā mest žēl... un arī grēks ēdienu izmest (kā teica mana vecmāmiņa). Ko darīt?
Uzcept plācenīšus! Garšo daudz labāk, nekā paši pelmeņi.

Ribiņas sarkanvīna un medus mērcē 05.10.2019 10:23

Kraukšķīgas, taču vienlaikus maigas un sulīgas- tādas ir sarkanvīna un medus mērcē gatavotas ribiņas, kas lieliski garšos gan ar maigiem salātiem, gan arī ar mums tik iemīļotajiem kartupelīšiem. Turklāt tās pasniedzamas kā ikdienā, tā arī svētkos.

Pikantais sakņu sautējums 04.10.2019 21:24

Ļoti spēcinošs un sātīgs sautējums, kas lieliski iederēsies uz tava galda jebkurā gadalaikā. Atkarībā no sezonas, to var gatavot no jaunajiem vai rudens perioda dārzeņiem. Izpildījums mainīsies, taču garša jebkurā gadījumā būs perfekta.

Liellopu gaļa franču gaumē 03.10.2019 18:20

Šādi pagatavota liellopa gaļa būs kas jauns jūsu garšu pasaulē. Taču francūži zina, kā pārsteigt ikviena garšas kārpiņas, brīžiem savienojot pat šķietami nesavienojamo. Turklāt neskopojoties ne ar garšvielām, ne ēdiena sastāvdaļām, ne ieguldīto laiku tā pagatavošanā. Mums atliek vien sekot viņu piemēram, gatavot un baudīt.

Cepts lasis ar sieru un šampinjoniem 30.09.2019 18:30

Šādi pagatavotu zivi var pasniegt gan aukstu, gan karstu un rotāt ar citroniem.

Mežacūkas gaļas kotletes 29.09.2019 18:13

Gatavojot meža cūkas gaļu ir jāatceras, ka tā ir ne tikai jāķiploko un jāspeķo dāsnāk kā mājdzivnieka gaļa, bet ka to jēlu nedrīkst garšot, sāli un piparus pieberot ''uz aci'', bez tam gaļa ir termiski ilgāk jāapstrādā. Taču rezultāts ir izcils!

Pildīti pipari 25.09.2019 08:52

Lai arī zaļās piparu pākstis var nopirkt jebkurā gadalaikā, manuprāt, šis ēdiens vislabāk ir izgaršojams tieši rudenī. Atkal - cik saimnieču, tik variantu -, un es piedāvāju savējo.

Ar sēnem un spinātiem pildītas vistas filejas 21.09.2019 15:40

Pildītie vistas filejas rullīši ir gardums, no kura nespēs atteikties neviens. Dažādojiet savu ēdienkarti un pierasto vistas filejas karbonāžu vietā, pārsteidziet savu ģimeni vai draugus ar patiesi izsmalcinātiem gardumiem.

Nākamā lapa