Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:198, Did:0, useCase: 3


Kāpostu tīteņi

Šis ir viens no gardākajiem kāpostu ēdieniem ar senu vēsturi. Tas tiek gatavots ar dažādiem pildījuma variantiem, cepts un sautēts, tomēr itin visos veidos varen labs. Protams, kāpostu tīteņu gatavošana prasa nedaudz pacietības un laiku, taču galarezultāta deļ ir vērts pacensties.

Nepieciešams:

apmēram 500 g liela kāpostgalviņa,
dārzeņu buljons,
2 ēdamkarotes skāba krējuma,
sāls pēc garšas,
1 lauru lapa,
10 melnie piparu graudi.

Pildījumam:

300 g liesas vai vidēji treknas liellopa vai cūkgaļas,
1 sīpols,
50 g vārītu rīsu,
1 ola,
sāls pēc garšas,
malti melnie pipari.

Pagatavošana:

1. Kāpostgalvai izgriež kacenu (lai būtu vieglāk atdalīt lapas), liek verdošā ūdenī un vāra.

2. Kamēr vārās kāpostgalva, sagatavo pildījumu: gaļu kopā ar sīpolu samaļ gaļas mašīnā. Tad samaltajai masai pievieno sāli, maltus melnos piparus, vārītos rīsu un piesit olu. Visu samīca viendabīgā masā.

32. Kad ārējās lapas izvārījušās gandrīz gatavas, tās atdala no kāpostgalvas, bet lapu centrālo dzīslu, ja nepieciešams, izklapē ar gaļas āmuriņu.

4. Kāpostlapas pamatnē liek sagatavoto pildījumu, pārloka pāri lapas sānu malas un satin tītenīšos.

5. Tītenīšus liek dziļā pannā vai pīlē (vienā vai divās kārtās), pārlej ar dārzeņu buljonu, pievieno krējumu, sāli, piparus un lauru lapu. Traukam uzliek vāku un uz vidējas liesmas sautē apmēram 30 - 40 minūtes.

6. Gatavus tīteņus pasniedz ar skābu krējumu.

Labu apetīti!

Gatavoja: Vaira Vilkāja, Foto: Iveta Apškrūma