Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:198, Did:0, useCase: 0



Seleriju sacepums

Drukāt

Kraukšķīga selerija, kas pagatavota krējuma un garšvielu maisījumā, kārtām ar sieru, ir sātīgs un garšīgs ēdiens tām reizēm, kad nevēlaties neko no gaļas. Nemaz nerunājot par veģetāriešiem, kuri gaļu uzturā nelieto: viņiem seleriju sacepums būs gards pamatēdiens, ko iekļaut savas ikdienas ēdienkartē.

Nepieciešams:

1 liela selerijas sakne,
150 – 200g skāba krējuma (20 – 25% tauku),
1 daiva ķiploka,
1 naža gals sinepju,
sāls,
5 ēdamkarotes rīvēta, labi kūstoša siera,
šķēlīte citrona,
mazliet sviesta.

Pagatavošana:

1. Seleriju nomizo, sagriež plānās (2-3mm) šķēlītēs, iemērc tās ūdenī, kurā izspiesta sula no citrona šķēlītes.

2. Uzvāra sālsūdeni, iemet tajā notecinātas seleriju šķēlītes, pavāra 2-3 min., notecina, noskalo aukstā ūdenī, rūpīgi nosusina.

3. Krējumu sajauc ar sarīvētu vai caur ķiploku spiedi izspiestu ķiploku, sāli, sinepēm; samaisa ar seleriju.

4. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 C. Ar sviestu ieziestā veidnē liek kārtu seleriju ar krējumu, pārkaisa sieru, liek nākamo kārtu seleriju utt. Beigās pa virsu pārkaisa sieru, cep cepeškrāsnī 20 – 30 min., līdz selerijas gatavas un virspuse apcepusies skaisti brūna.

Autors: Veģetārisms.lv

Tev jābūt autorizētam,