Layout: current: getSitedefLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:222, Did:0, useCase: 0



Nākamā lapa

Apgāztā brūkleņu kūka ar riekstiem 20.10.2018 15:52

Vienkārši pagatavojams našķis ar saldi rūgtajiem vitamīnu avotiem - brūklenēm -, kas īpaši piemērots svētdienas pēcpusdienai visai ģimenei. Brūkleņu vietā var ņemt dzērvenes, bet valriekstus aizstāt ar citiem riekstiem. Recepti piedāvā Dansukker.

Rupjmaizes rika ar medu un pikanto Latvijas bekonu 06.10.2018 20:33

18.novembris- diena, kad katra Latvijas iedzīvotāja sirdī parādās īpaši silta noskaņa, un, kā jau šādos notikumos pienākas, mēs kārojam pēc tai pieskaņota svētku galda. Uz tā goda vieta jāatrod smaržīgai rupjmaizei un mūsu bitenieku ievāktam medum, saka restorāna “Tex-Mex” gastronomijas guru Kristaps Viesturs un piedāvā savu rupjmaizes riku ar medu un pikanto Latvijas bekonu.

Beku mērce ar kartupeļu biezeni un burkānu - ābolu salātiem 06.10.2018 15:59

Garšīgs un rudenim piemērots ēdiens.

Biešu pankūkas vēlēšanu dienas galdam 06.10.2018 08:40

Vēlēšanu dienas mielasts ir īstais laiks, kad galdā celt Latvijā ražotu un audzētu produkciju. Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis rosina svētkus sagaidīt tradicionālās noskaņās, pagatavojot biešu pankūkas ar putotu cidoniju krēmu.

CIMES - krāsnī gatavojams senlatviešu sautējums 01.10.2018 13:03

Ļoti vienkāršs, bet tajā pat laikā neizsakāmi gards ēdiens, kas sēļu pusē gatavots jau vairākās paaudzēs. Tā īpašais šarms slēpjas tīkamajā dūmu aromātā, kas liek aizdomāties par senlatviešu lauku pirtiņu sestdienu vakaros un siltu timiāna tēju. Šis sautējums ir pierādījums tam, ka fantastisku garšu var iegūt no visparastākajiem Latvijā izaudzētiem produktiem.

Brokastīs biezpiena stienīši senlatviešu gaumē 01.10.2018 08:26

Biezpiena stienīši ir sens latviešu ēdiens, kas joprojām dažviet Latvijā tiek gatavots. Tas lieliski garšo gan siltā, gan aukstā veidā, turklāt var tikt pasniegts kā sāļā uzkoda, sātīgas brokastis, vakariņas vai saldais ēdiens. Kā nu kuram labāk tīk un garšo.

Rīvētu kartupeļu un ābolu pankūkas ar kraukšķīgu bekonu 28.09.2018 08:35

Man šīs pankūkas īpaši patīk tāpēc, ka to pagatavošanai nav nepieciešami milti. Turklāt kartupeļiem pievienotais ābols pankūkām piešķir patīkami saldskābu niansi, bet kraukšķīgais bekons piedod vēl lieliskāku garšu un aromātu. Un pārkaisot to visu ar svaigiem zaļumiem, tā vien šķiet, ka gaisā uzvirmo svaigas vasaras elpa.

Latviskā uzkoda ar siļķi un biezpienu 25.09.2018 20:33

Ja svētku viesībās ciemiņus esat iecerējuši iepriecināt ar daudzveidīgu uzkodu klāstu, tad ēdienkartē droši varat iekļaut arī latviskās pamatvērtības, kas jo īpaši garšo un ir pārsteidzošs atklājums ārzemniekiem.

Rupjmaizes deserts ar dzērveņu ķīseli 16.09.2018 11:02

Kas gan var būt latviskāks par īstu rudzu rupjmaizi, kas ir mūsu virtuves pamatu pamats! To varam baudīt gan kā piedevu zupām, gan pamatēdienos, gan salātos un pat desertos. Aromātiska maizīte savienojumā ar saldu krējumu un skābenām dzērvenēm ir lielisks saldēdiens gan ikdienā, gan svētku reizēs.

Cūku pupu, kabaču un ābolu plācenīši 07.09.2018 07:41

Latvija ir brīnumaina zeme, kur līdzās citiem kultūraugiem, tiek audzētas cilvēka uzturam tik vērtīgās cūku pupas. Taču lielākoties neviens tās nemāk nekā citādi pagatavot, kā vien pēc mūsu sentēvu metodes- novārīt ar visām pākstīm un pasniegt kopā ar kefīru vai rūgušpienu. Lai dažādotu cūku pupu lietošanu uzturā, piedāvājam garšīgu plācenīšu recepti, kura, ticiet man, liks jums izbaudīt aizgājušās vasaras garšas.

Ar plaušām pildītas plānās pankūkas 29.08.2018 19:18

Domāju, ka liela daļa no jums nekad nav dzirdējuši par šādu pankūku pildījumu un vēl lielāka daļa nekad tās nav nobaudījuši. Pat biezās pavārgrāmatās, kur šķiet, ir visi iespējamie pankūku varianti, šīs receptes nav. Bet tai pat laikā ar plaušām pildītas pankūkas ir viens no mūsu senču gardumiem.

Pankūkas no vārītiem un nevārītiem kartupeļiem: KARTUPEĻU DUETS 28.08.2018 09:32

Šādas pankūkas labi gatavot reizēs, kad no iepriekšējās dienas pusdienām pāri palikuši daži vārīti kartupeļi. Tad atliek vien piemizot klāt vēl pāris navārītus, un uzcept pavisam citādākas pankūkas, nekā ierasts. Pasniegt tās vēlams ar skāba krējuma mērci, kuras sastāvā noteikti iekļaujami svaigi un marinēti gurķīši.

Puķkāpostu, burkānu un kartupeļu plācenīši 27.08.2018 07:10

Šī ir tikai viena no daudzajām plācenīšu variācijām, kurā izmantojami Latvijā audzēti veselīgi dārzeņi, kas pavasara sākumā atrodami ne tikai tirgū un veikalu plauktos, bet arī daudzu čaklu zemnieku pagrabos. Tad nu izmantosim tos, lai gatavotu gardas brīvdienu brokastis vai sātīgas darbdienu vakariņas.

Gardais cūkas stilbiņu cepetis 07.08.2018 11:39

Īsteniem cepeša gatavošanas lietpratējiem šī recepte varētu šķist pārāk demokrātiska, taču tai ir vairākas priekšrocības. Pats galvenais - nav jāraizējas par cepeša sīkstumu, jo pēc kārtīgas vārīšanas gaļa vienmēr ir mīksta, bez tam pārpalikušo buljonu lieliski var izmantot gan zupām, gan mērcēm. Lieliska maltīte, kas labi garšo aukstās un lietainās dienās gan svētkos, gan ikdienā!

Pilngraudu auzu pārslu biezputra ar āboliem un bumbieriem 04.08.2018 07:40

Kāds ir lielisks starts dienai? Nu, protams, biezputra, kas gatavota no pilngraudu auzu pārslām, bumbieriem un āboliem. Tās sastāvs ir tik bagāts ar visdažādākajām minerālvielām un vitamīniem, ka enerģijas jums pietiks līdz pat vēlai pēcpusdienai.

Taukšķēti zirņi (1) 03.08.2018 16:00

Vārīti vai taukšķēti zirņi- latviešu tradicionālais Ziemassvētku un Jaungada svētku galda ēdiens.

Gardās cūku pupas senlatviešu gaumē 28.07.2018 12:59

Vārītas cūku pupas ir sena latviešu recepte- izteikti vienkārša un tajā pat laikā ļoti garšīga. Nekur citur pasaulē jūs neatradīsiet šādu ēdienu, tas nobaudāms tikai pie mums un arī tikai tad, kad ir pupu sezona. Tāpēc nepalaidīsim to garām- gatavosim, lobīsim un ēdīsim. Galu galā- tās ir ļoti vērtīgas!

Lielisks latviešu ēdiens - kartupeļu un kāļu biezenis 20.07.2018 15:38

Kāļu un kartupeļu biezenis. Kālis ir šķiedrvielām bagāts dārzenis un lielisks enerģijas avots. Tā sastāvā ir dabiskie cukuri (glikoze un fruktoze), kā arī cietes. Bez tam kālis satur olbaltumvielas, ogļhidrātus, minerālvielas (kāliju, sēru, fosforu, dzelzi), pektīnus, ēteriskās eļļas, nedaudz karotīnu, nikotīnskābi, tiamīnu un riboflavīnu. Tas ir bagāts ar C vitamīnu, satur arī B1, B2 un PP vitamīnus. Tāpēc kālis būtu jālieto katram cilvēkam uzturā. Par cik bieži esmu saskārusies ar atrunām, ka kālis ir negaršīgs dārzenis, piedāvāju recepti, kas garšos visiem, neskatoties uz to , ka tās sastāvā ir kālis.

Lielie Kurzemes kartupeļu salāti 13.07.2018 10:19

Pirmo reizi šādus salātus ēdu pie draudzenes Kurzemē – viņas ģimenē tos tradicionāli gatavojot uz katriem Jāņiem. Tos nevajag ēst vienus pašus – šie salāti jābauda kopā ar alu, ar ķimeņu sieru, grilētiem dārzeņiem, un arīdzan otrā rītā pēc kārtīgas līgošanas. Galvenais, visa jābūt daudz – lielai bļodai, piepildītai ar kartupeļu kubiņiem: lai visiem jāņabērniem pietiktu, daudz sīpolu: tā, lai kož kaklā, un daudz diļļu, kā latvieši iecienījuši.

Tortes formā cepta maizīte 12.07.2018 10:48

Ja nav speciālas formas, maizīti var cept arī tortes formā. Tas nekādi neiespaidos ne garšu, ne aromātu. Maizīte jebkurā gadījumā būs lieliska pati par sevi, bet varat, protams, to baudīt kopā ar garšaugu sviestu, sieru vai medu.

Lai nebūtu visas sastāvdaļas jāsver, izmantosim krūzīti ar 250 ml tilpumu- gan ātrāk, gan ērtāk. Ja maizīti vēlies cept regulāri, tad nedaudz ierauga labāk katru reizi atlikt burciņā, kuru aizvākotā veidā droši var uzglabāt ledusskapī vienu nedēļu

Meža cūkas cepetis 07.07.2018 19:51

Tā nu ir iegadījies, ka kāds mūsu ģimenes radinieks ir kaislīgs mednieks, tāpēc ik pa brīdim tiekam apgādāti ar medījumu gaļu. Svētkos noder! Jāteic godīgi, ka pietiekoši sulīgi un garšīgi cepeši izdevās vien ar kādu desmito reizi, kamēr pilnībā tika apgūti daži gatavošanas ''knifi''.

Miežu putraimu jeb bukstiņbiezputra 26.06.2018 13:08

Turpinām gatavot latviskus, sātīgus un garšīgus ēdienus. Šoreiz piedāvājam miežu putraimu biezputru, ko mani vecvecāki dēvēja par bukstiņbiezputru.

Siltalus - interesanta senlatviešu recepte 23.06.2018 16:42

Vidzemē šo dzērienu senāk gatavoja no vārīta piena un alus, samaisot tos abus kopā. Savukārt Kurzemē pienam pievienoja ne vien alu, bet arī ar cukuru sakultas olas. Šāds dzēriens bija iecienīts brokastīs tējas un kafijas vietā. Tāpat to pasniedza mīļiem un gaidītiem ciemiņiem. Un vēl- siltalus lieliski noderēja nākamajā rītā pēc lustīgas Jāņu svinēšanas. Varbūt ir vērts pamēģināt?

Spinātu, nātru un balandu pudiņš 03.06.2018 10:34

Savvaļā augošo augu lapiņas var izmantot ne tikai salātu pagatavošanai, bet arī siltajiem ēdieniem. Piedāvājam garšīgu pudiņu no spinātiem, nātrēm un balandām.

Mannas biezputra ar augļiem 28.05.2018 09:37

It kā tik vienkāršs un kopš bērnības iepazīts ēdiens, kas vienmēr un visos laikos sevišķi mazo mutīšu un vēderiņu novērtēts. Taču, lai tas būtu bez kunkulīšiem, kā arī ne par biezu un ne par šķidru, tomēr jāzina daži knifi, kas pārsvarā saistīti ar sastāvdaļu proporcijām un pareizo mannas pievienošanas brīdi.

Brokastīs biezā omlete ar šķiņķi 17.05.2018 07:49

Šī ir īsta brīvdienu rīta omlete, kad var atļauties pasēdēt pie brokastu galda nedaudz ilgāk kā ierasts un izbaudīt mūsu senču garā gatavotu gardu maltīti, kas, starp citu, ir tik sātīga, ka pusdienu reizi droši varēsiet izlaist vai vismaz atlikt uz vēlāku laiku.

5 latviskie deserti ar rupjmaizi svētku galdam 04.05.2018 09:16

Šinīs brīvdienās ir īstais laiks izgaršot latviskākos no desertiem - desertus ar rupjmaizi. Spēks, pamatīgums un latviska elegance! Mēs varam lepoties ar mūsu rupjmaizi. Tādu cep tikai pie mums, un ne velti Latvijā ir radušās daudzas lieliskas receptes, kā izbaudīt mūsu mīļo maizi arī saldajā ēdienā un pat dzērienos. Būsim lepni par savu zemi un tradīcijām! Gaišus svētkus!

Latvijas svētku siļķe kažokā 03.05.2018 16:36

Piedāvājam svētkus sagaidīt ar latviskiem salātiem latviskās krāsās. Siļķi kažokā rītdienas galdā labāk pagatavot jau šovakar - rīt tā būs gardāka.

Cūkgaļas cauraudzis ar puravu biezeni Valmiermuižas alus mērcē 02.05.2018 17:50

Tuvojoties 4. maija svinībām, svētku mielastam šo ļoti latvisko recepti iesaka Dikļu pils šefpavārs Valters Zirdziņš.

Kartupeļu salāti ar siļki 29.04.2018 09:05

Klāt jauno kartupeļu laiks ! Un kur kartupelis, tur arī siļķīte iederēsies.

Latviešu spēka recepte: skābu kāpostu zupa 16.04.2018 20:07

Skābo kāpostu spēka zupu piedāvā Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis. Tās noslēpums meklējams arī zupai klāt pievienotajā svaigajā ķiplokā. Baudiet pilnvērtīgu uzturu un esiet stipri un veseli!

Ābolu putra 14.04.2018 09:12

Ābolu putra ir brīnišķīgs deserts ar minimālu kaloriju daudzumu, bet maksimālu vitamīnu devu. Tās pamatā ir gandrīz tikai āboli un pavisam nedaudz mannas, tāpēc ābolu putra ideāli noderēs arī tiem, kas vēlas samazināt svaru, nezaudējot spēkus un enerģiju.

Skābu kāpostu zupa ar kukurūzu 02.04.2018 08:55

Šī ir pavisam neparasta skābu kāpostu zupa, kurai saldāku un maigāku garšu piešķir burkāni un kukurūza. Tā vairs nav tik ziemīga, vairāk piestāv agram pavasarim un piešķir saulainas garšas notis.

Pupiņu zupa 19.03.2018 13:54

Pupiņu zupa ir tradicionāls latviešu ēdiens, kas sevišķi labi garšo ziemas aukstajās dienās. Tā ir sātīga, garšīga un ļoti aromātiska.

Sāļie groziņi ar asinsdesu - izsmalcināta uzkoda latviskās noskaņās 15.03.2018 08:51

Arī no visparastākās asinsdesas var pagatavot izsmalcinātu un īsti karalisku uzkodu, ar ko pārsteigt savus viesus un rotāt latvisko gadskārtu svētku galdu. Turklāt šīs uzkodas sastāvā iekļauti tikai mūsu zemītē auguši produkti, tātad mūsu organismam un veselībai vispiemērotākie.

Pašu gatavota cūkas aknu un gaļas pastēte 16.02.2018 09:42

Daži uzskata, ka no cūkas aknām garšīga pastēte nesanāk, taču patiesībā tā nemaz nav. Ja pamēģināsiet pagatavot pastēti pēc šīs receptes, sapratīsiet, ka garda, jo garda uzkoda top pavisam vienkārši.

Biešu vinegrets ar olu un siļķi 08.02.2018 08:24

Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis un portāls Tavavirtuve.lv aicina Latvijas dzimšanas dienas svinības padarīt gardākas ar biešu vinegretu, kas papildināts ar olu un siļķi. Svinēsim svētkus tradicionālās noskaņās, agatavojot veselīgus un gardus ēdienus sarkanbaltsarkanā jeb Latvijas karoga krāsās.

Pupiņu un kartupeļu sautējums ar cūkas ribiņām 05.02.2018 10:06

Ļoti latvisks, gards un sātīgs sautējums, kura gatavošanai iepriekšējā vakarā nedrīkst aizmirst aukstā ūdenī iemērkt pupiņas- lai tās uzbriest un kļūst ātrāk pagatavojamas.

Bukstiņputras sacepums ar asinsdesu, kraukšķīgo bekonu un ābolu - dzērveņu mērci 01.01.2018 10:05

Sagaidīts 2018. gads. Svētki turpinās. Lai svētkus aizvadītu pacilātās un ģimeniskās izjūtās, mums ir vērts pacensties klāt svētku galdu arī gada pirmajā dienā. Restorāna “Tex-Mex” šefpavārs Kristaps Viesturs iesaka tradicionālo bukstiņputru mūsdienīgā izpildījumā.

Šķelto zirnīšu zupa ar žāvētām cūkgaļas ribiņām 27.12.2017 11:26

Aromātiska, tumīga šķelto zirnīšu zupa ar kūpinājuma garšu vienmēr bijusi cieņā latviešu virtuvē. Tā lieliski sasilda vēsajās ziemas dienās, sniedz sāta sajūtu un brīnišķīgi garšo.

Nākamā lapa