Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:222, Did:0, useCase: 3


Latviskā uzkoda ar siļķi un biezpienu

Ja svētku viesībās ciemiņus esat iecerējuši iepriecināt ar daudzveidīgu uzkodu klāstu, tad ēdienkartē droši varat iekļaut arī latviskās pamatvērtības, kas jo īpaši garšo un ir pārsteidzošs atklājums ārzemniekiem.

Nepieciešams:

3-4 lieli kartupeļi,
200g biezpiena,
200ml skāba krējuma,
marinēta siļķe,
1 avokado,
saišķītis diļļu vai citi zaļumi,
sāls.

Pagatavošana:

1. Kartupeļus ar visu mizu novāra, nomizo, sagriež aptuveni 2cm biezās šķēlēs.
2. Krējumu ar biezpienu samaisa, pievieno sīki sagrieztu avokado, sasmalcinātus zaļumus un sāli pēc garšas. Kārto uz kartupeļu šķēlēm.
3. Pa virsu liek nelielos gabalos sagrieztu siļķi, var dekorēt ar zaļumiem.

Gatavoja Ilze Puķe, foto: Ivars Puķe

Ieskaties! "Zivju ēdieni. Izvēle, apstrāde, receptes". Tev noteikti patiks!

Šī pavārgrāmata, kas izdota Apgādā Zvaigzne ABC, ir unikāls vairāk nekā 500 recepšu krājums, kurā apkopotas gan klasiskas, gan mūsdienīgas receptes. Tajā iekļautas receptes visdažādāko saldūdeņos un sāļūdeņos mītošo zivju, kā arī citu jūras velšu, piemēram, garneļu, mīdiju, ķemmīšgliemeņu, pagatavošanai.

Īpašu vērtību grāmatai piešķir tajā iekļautās oriģinālās zivju ēdienu receptes no dažādiem Latvijas novadiem – tās lieliski piemērotas ēdienu pagatavošanai ne tikai virtuvē, bet arī brīvā dabā. Krāsainajās fotogrāfijās soli pa solim parādīts, kā kūpināt butes, kā cept zivju kotletes, kā grilēt nēģus un vārīt zivju zupu. Ja vēlaties iepazīties ar šo oriģinālrecepšu autoriem un nogaršot brīnišķīgas maltītes, jums jādodas ceļā, jo Jānis un Anna Macāni saimnieko Īdeņā pie Lubāna, Evija Klēviņa ─ "Vējavās” Salacgrīvas novadā, bet Aleksandra Maksakova un Imants Pričins ─ Rucavā. Interesi izraisīs arī Zanes Kilblokas, Ilzes Salnas un Māra Šēniņa īpašās receptes. Noteikti iepazīstieties ar Indras Kviotkovskas īpašo recepti, jo pēc tās pagatavotās brīnumgardās zivju kotletes deva impulsu šīs grāmatas tapšanai.