Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:217, Did:0, useCase: 0



Taukšķēti zirņi

Drukāt

Vārīti vai taukšķēti zirņi- latviešu tradicionālais Ziemassvētku un Jaungada svētku galda ēdiens.

Taukšķēti zirņi

Nepieciešams:

200g pelēko zirņu,
600 g žāvēta speķa,
sīpoli,
sāls.

Pagatavošana:

Zirņus liek katlā, novāra un, kad gatavi – nokāš. Kad zirņi nokāsti, tos apber ar sāli, uzber uz pannas un apcep. Var pievienot gabaliņos sagrieztu speķi un sasmalcinātus sīpolus.

Labu apetīti!

     [+] [-]

, 2011-03-07 20:41, pirms 7 gadiem
Taukšķēti zirņi ir :vakarā iemērc zirņus ūdenī otrā dienā no zirņiem noliet ūdeni zirņus uzbērt uz pannas pieliet mazliet eļļu un visu laiku maisot tik ilgi kamēr tie kļūst kraukšķīgi
Zirņi nav jāvāra Tā ir latviešu seņču recepte

Tev jābūt autorizētam,