Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:198, Did:0, useCase: 0



Lēti un garšīgi: saldētu sēņu mērce ar vārītiem kartupeļiem

Lēti un garšīgi: saldētu sēņu mērce ar vārītiem kartupeļiem
Lēti un garšīgi: saldētu sēņu mērce ar vārītiem kartupeļiem

Foto: tavavirtuve.lv

Ja piederat pie tiem, kam tīk sēņot, tad droši vien arī jūsu ledusskapja saldētavā atradīsies sēnes, kas tur ziemai noglabātas, gaida savu kārtu, lai nonāktu vakariņu galdā. Dažas no manējām šovakar tika liktas lietā un, lūk, kas sanāca.

Nepieciešams:

1 litrs saldētu sēņu;
1 liels sīpols;
2 ēdamkarotes kviešu miltu;
0,5 l piena (ja gribat šķidrāku mērci, lejiet litru piena);
4 ēdamkarotes skābā krējuma;
1 tējkarote maltu melno piparu;
buljona kubiņš;
eļļa cepšanai,
sāls pēc garšas.

Pagatavošana:

1. Sēnes atsaldē un samaļ kopā ar notīrītu sīpolu gaļas mašīnā;

2. Samalto masu liek uz sakarsētas pannas un apmēram trīs ēdamkarotēs eļļas apcep;

3. Apceptajām sēnēm pievieno miltus, iemaisa tos sēņu masā, tad pielej pienu un visu uzkarsē;

4. Pievieno buljona kubiņu, sāli, visu uzvāra;

5. Tiklīdz mērce sāk vārīties, samazina liesmu un pieliek krējumu. Krējumu iemaisa mērcē un pannu ņem nost no liesmas.

6. Sēņu mērcīte gatava! Pasniedz kopā ar vārītiem kartupeļiem un dārzeņu salātiem.

Labu apetīti!