Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:198, Did:0, useCase: 0



Rūgušpiena, maizes un doktordesas sacepums

Rūgušpiena, maizes un doktordesas sacepums
Rūgušpiena, maizes un doktordesas sacepums

Lieliskas un vienkārši pagatavojamas un ļoti latviskas vakariņas no jebkuram pieejamiem produktiem.

Nepieciešams

3 šķēles "mellās" maizes (var izmantot arī citu formas jeb tautā saucamo "ķieģelīša" maizi, taču ar "mello" būs garšīgāk),
1 neliels sīpols,
0,5 l rūgušpiena,
sāls pēc garšas,
3 olas,
1/2 sarkanās paprikas
150 g doktordesas.

Pagatavošana

1. Maizi un desu sagriež kubiciņos, sīpolu- pusgredzenos, bet papriku- nelielos gabaliņos. To visu samaisa kopā, liek ar eļļu ietaukotā cepamtraukā;

2. Olas sakuļ, tām pielej rūgušpienu un pieber sāli. Vēlreiz visu sakuļ;

3. Sakulto masu pārlej pāri maizes, desas, sīpolu un paprikas maisījumam;

4. Cepamtrauku liek līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un cep aptuveni pusstundu;

5. Piecas minūtes pirms gatavības pārkaisa (ja ir vēlēšanās) sacepumu pārkaisa ar sarīvētu sieru.

Lai jums labi garšo!