Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:222, Did:0, useCase: 0



Čaganā griķu biezputra

Šādi pagatavota griķu biezputra ir ļoti čagana un daudz garšīgāka, nekā vārīta.

Nepieciešams:

200 g griķu putraimu,
1 litrs ūdens,
sviests,
sāls.

Pagatavošana:

1. Griķu putraimus uzber uz sakarsētas pannas un uz lēnas uguns grauzdē, līdz tie iegūst gaiši brūnu nokrāsu.

2. Tad apgrauzdētos griķu putraimus liek cepeštraukā, pārlej ar 1 litru verdoša ūdens, kurā izšķīdināta 1 tējkarote sāls (bez kaudzes), pārliek ar sviesta piciņām un cep cepeškrāsnī 180 grādos gatavus.

3. Pasniedz ar ceptu cūkgaļas cauraudzīti.

Lai labi garšo!

Gatavoja un fotografēja: Iveta Apškrūma