Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:9, Did:0, useCase: 0



Pieneņu medus

Ar dzeltenu pieneņu pļavām pienācis pavasaris. Tas nozīmē, ka ir īstais brīdis lasīt šos smaržīgos ziedus, lai pagatavotu garšīgu un veselīgu medu, ar ko našķoties ziemas aukstajos mēnešos.

Nepieciešams:

300 gab. pieneņu ziedu (galviņas bez kātiņiem)
1 litrs auksta ūdens
1 kg cukura

Pagatavošana:

1. Pieneņu galviņas ieber katlā un pārlej ar 1 litru ūdens.

2. Katlu liek uz plīts un vāra uz mazas liesmas aptuveni vienu līdz divas stundas. Pēc tam ''sķidrumu nokāš.

3. Pieneņu novārījumu lej atpakaļ katlā, atdzesē, tad pieber 1 kilogramu cukura un atkal vāra uz mazas liesmas 1- 2 stundas (kamēr sāk veidoties sīrups). Var pievienot arī citrona sulu vai sagrieztu citronu.

4. Gatavu salej burkās. Uzglabā vēsā vietā.

Lai izdodas un labi garšo!