Layout: current: getSitedefLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:214, Did:0, useCase: 0



Nākamā lapa

Padomi ražas uzglabāšanai ziemā (2) 17.09.2018 21:10

Mūsdienu ekonomiskajos apstākļos, kad cenas joprojām ceļas un nekas neliecina, ka stāvoklis var uzlaboties, ikkatrs ietaupītais santīms ir vērtība. Te nu lauku iedzīvotājiem ir liela priekšrocība, salīdzinājumā ar vairumu pilsētnieku - viņiem ir pagrabs! Lielāks vai mazāks, zem mājas vai kā atsevišķa būve, bet ar iespēju saglabāt izaudzēto ražu līdz pavasarim.

Fotopamācība: Kā no tomātiem izveidot skaistas sirsniņas 12.09.2018 20:50

Tomātu sirdis var būt jauks ēdiena dekors ne tikai dažādās svētku reizēs, bet arī ikdienā. Izveidot šādas sirdis patiesībā ir ļoti vienkārši. Tam nepieciešami mazie sarkanie tomātiņi un ass nazis. Te gan jāpiezīmē, ka sirsniņu veidošanai der tikai garenie (ovālas formas) tomātiņi, no apaļajiem sirsniņas nesanāk.

Sekojiet fotopamācībai un jums viss izdosies.

7 padomi mājas pavāriem maltīšu gatavošanai ar tvaiku 05.09.2018 14:15

Viena no slepenām, neredzamām sastāvdaļām mājas virtuvē uzturvielām bagātīgu maltīšu gatavošanā ir tvaiks. Turklāt tvaiks ne tikai ir viens no veselīgākajiem maltīšu gatavošanas veidiem, bet vienlaikus tā ir iespēja gatavot videi draudzīgā veidā. Rūpējoties par mājās gatavotāju veselību, mājas ierīču zīmols „Electrolux” dalās zināšanās, kāpēc ir vērts izmantot tvaiku maltīšu gatavošanā un kā to darīt visefektīvāk.

Derīgi padomi svaigu sulu spiešanai ar sulu spiedi 04.09.2018 19:25

Svaigi spiestas sulas ir vitamīnu un enerģijas avots cilvēka organismam. Tās satur milzīgu daudzumu dažādu veselībai nepieciešamu vielu, kas palīdz uzturēt možu garu un labsajūtu arī ziemas drūmajos un aukstajos mēnešos, kad saule gandrīz neiespīd mūsu logos. Pie kam, viena glāze sulas aizstāj diezgan lielu daudzumu augļu un dārzeņu, kurus, pēc speciālistu ieteikumiem, dienā būtu jāapēd vismaz 500g. Izdzert glāzi sulas ir vienkāršāk ,un arī kuņģis sulu pārstrādā krietni ātrāk nekā cieto barību.

Puišiem, kas vēlas pārsteigt savas meitenes 31.08.2018 19:50

Mēdz teikt, ka ceļš uz vīrieša sirdi iet caur vēderu. Taču šī patiesība tikpat labi attiecas arī uz sievietēm, tāpēc, gatavojot maltīti meitenei, jums jārada iespaids, ka esat dāsns, gādīgs un radošs vīrietis, nevis bezkaunīgs mačo. Ideāls puisis ir pa pusei Supermens, pa pusei Ziemassvētku vecītis. Kas nu tur sevišķs, jūs teiksiet? Omulīga atmosfēra, vakariņas divatā, vislabāk, pie jums mājās...Kas var būt vilinošāks par to?

Padomi, kā pārliecināties, ka recepte izdosies 19.08.2018 20:31

Tiem, kuri gatavo pēc sajūtām un recepšu grāmatas nav atšķīruši, šis varētu nebūtu aktuāli- lai izdodas un gan jau izdosies arī turpmāk, bet, ja vienmēr strikti gatavojiet pēc receptes, tad izlasiet un, vēlams, izmantojiet šos padomus - tie noderēs, lai rezultāts būtu iepriecinošs un baudāms.

Garšaugi, ko sarūpēt, lai ziemā neslimotu 19.08.2018 10:15

Dažāda veida garšvielas un garšaugi maltīti padara ne vien baudāmāku, bet arī veselīgāku. Piemērotu un veselībai labvēlīgu garšvielu buķete ēdienam sniedz piesātinātāku garšu, kā arī uzlabo cilvēka veselību, tādēļ garšaugu dažādība maltītē ir ieteicama. Augusts ir pilnbriedā un vēl var pagūt nodrošināt sevi un tuviniekus ar garšaugu ziemas krājumiem. Kādas garšvielas vēlams pievienot ēdienam, lai pasargātu sevi no slimībām un uzturētu labu veselību, skaidro aptieku tīkla Apotheka sertificētā farmaceite Alīna Fleišmane.

Praktiski padomi veiksmīgai saimniekošanai virtuvē (3) 16.08.2018 20:27

Jāatzīst, ka gatavojot un saimniekojot, aizvien biežāk ieskatos senos rakstos, kur gūstu daudz noderīga un šais laikos praktiski pielietojama. Padalīšos, varbūt arī jums kas derēs un būs no jauna.

Kā tikt pie slaida auguma katrai horoskopa zīmei 15.08.2018 19:59

Kā zināms, ir 12 zodiaka zīmes, kur katra no tām pieder kādai no četrām stihijām - Zemei, Gaisam, Ugunij vai Ūdenim. Svarīgi, lai laikā, kad ievērojat diētu, savā ēdienkartē jūs iekļautu produktus, kas palīdz novājēt tieši jūsu zīmes pārstāvjiem. Šie produkti ne tikai palīdzēs atbrīvoties no liekajiem kilogramiem, bet arī saglabās un pat uzlabos jūsu pašsajūtu un veselību.

Lai virtuvē būtu svaigs gaiss 07.08.2018 17:49

Kas jāievēro, lai nodrošinātu svaigu gaisu virtuvē? Visiem zināms, ka virtuvē gaiss parasti ir mitrāks nekā dzīvojamās istabās. Ja vēsā laikā bieži aizsvīst virtuves logi, tas nozīmē, ka telpā ir paaugstināta ūdens tvaiku koncentrācija.

Dažas idejas pret paģirām 04.08.2018 16:38

Nu ko, svētki pagājuši uz "urrā!". Laiks doties uz darbu. Tikai no rīta pamostoties, jūtaties kaut kā ne visai labi, jo paģiras liek sevi manīt? Parsti mēdz teikt: "Ja no rīta slikti, tad iepriekšējā vakarā bijis pārāk labi". Jā, bija jautri, bet šobrīd tamdēļ vieglāk nekļūst. Ir taču tik grūti atteikties no lieka alus kausa... Bet nākošajā rītā sāp galva, ir slikta dūša, sausa mute, moka slāpes, karstuma sajūtu nomaina drebuļi, sirds tā dīvaini sitas. Moka vājums, ir nomākts noskaņojums un vainas sajūta.

Paģiras parasti pāriet diennakts laikā, taču šis process var būt arī ilgāks. Kas darīt? Protams, cīnīties,- gribas taču atkal justies kā cilvēkam.

Arbūza vērtīgās īpašības un kas jāņem vērā izvēloties arbūzu 03.08.2018 19:14

Kādu labumu organismam spēj dot šī saldā oga? Ir zināms, ka 80% arbūza sastāvā ir ūdens, kas izskaidro tā spēju brīnišķīgi attīrīt organismu un izvadīt sārņus.
Bez tam arbūzs satur ļoti daudz vitamīnus un mikroelementus, kā arī folioskābi. Pateicoties tai, arbūzs palīdz nomierināt nervu sistēmu, kļūstot par vienu no labākiem veidiem cīņā ar stresu.
Jāatceras, ka labās īpašības būs spēkā, ja izvēlēsieties nobriedušu un gatavu arbūzu.

Neaizstājami produkti sievišķīgai ēdienkartei 19.07.2018 15:10

Pavasarim sākoties, aicinām sievietes rūpēties par savu pašsajūtu un skaistumu, iesakot ikdienas ēdienkartei produktus, kas ir īpaši nozīmīgi sievietes veselībai.

Ēd, ņemot vērā savu asinsgrupu, un esi vesels 14.07.2018 17:01

Tiek uzskatīts, ka cepts cāļa stilbs ir kaitīgs un veido lieko svaru. Vai tiešām tas tā ir visos gadījumos? Dažiem cilvēkiem tieši kāposta lapa nodara lielāku kaitējumu, veidojot kroku uz vēdera...Kāda ir jūsu asinsgrupa? Padomājiet par to, pirms uzēst. Piedāvājam Krievijas profesoru grupas pētījumu rezultātus

Kā pagatavot ieraugu mājas apstākļos 13.07.2018 11:52

Maizīte latviešiem vienmēr bijusi godā celta, bet, ja tā pašu cepta, tad var teikt, ka maizītei piemīt īpaša aura- katrs tavu roku apmīļotais kuklītis būs īpaši gards un labu domu piepildīts. Pat, ja nekad neesi mēģinājusi, to darīt,- nebaidies! Pagatavot ieraugu nemaz nav sarežģīti. Pie kam tas būs jādara tikai vienreiz, pēc tam kādu mazumiņu varēsi atlicināt katrai nākamajai reizei.

Gaļas sālīšana, kūpināšana un vītināšana – kas par to jāzina? 11.07.2018 16:26

Gaļas kūpināšana, sālīšana un vītināšana ir sensenas gaļas gatavošanas metodes, kas gadsimtiem izmantotas, lai gaļu būtu iespējams uzglabāt ilgstoši. Arī mūsdienās šie gatavošanas veidi savu popularitāti nav zaudējuši, tāpēc “Rīgas Miesnieka” gaļas meistari piedāvā uzzināt par tiem vairāk.

Kā nosvērt produktus bez svaru palīdzības 06.07.2018 14:55

Ikviena saimniece, droši vien, saskārusies ar situāciju, kad it kā visu darījusi pēc receptes, bet nekas nav sanācis, kā vajadzētu. Vai arī iepriekšējā reizē pīrāgs bija smukāks, bet šoreiz tāds ne visai. Iemeslu tam var būt daudz: vai nu cepeškrāsns bija vairāk uzsilusi vai produktu kvalitāte atšķirīga... bet, varbūt, vienkārši nav ievērotas sastāvdaļu proporcijas. Taču kā tās ievērot, ja mājās nav svaru? Lūk tā:

Psiholoģe: arī bērnu jāmudina uzņemties atbildību par sava šķīvja saturu 05.07.2018 11:14

Ikviens vecāks ikdienā sastopas ar vārdiem „man tas negaršo”, „es to negribu”, un laika trūkuma un aizņemtības dēļ vecāki bieži vien izvēlas ātrāko un bērnam pazīstamāko maltīti, kas ne vienmēr ir pārdomāta, īpaši ēdot ārpus mājas. Taču pāris vienkārši, bet pārdomāti “triki” ļaus ikdienas ēdienkarti paplašināt, turklāt mācot par šo izvēli uzņemties atbildību arī pašam bērnam. Pieredzē un padomos dalās LIDO produktu virzības vadītāja Ilga Joma un attīstības psiholoģijas speciāliste Anika Miltuze.

Kā pagatavot grilēto ēdienu karali - mutē kūstošu steiku 29.06.2018 15:52

Katram gaļas cienītājam noteikti ir pazīstams vārds “steiks”. Visbiežāk ar to tiek saprasts krietns liellopu gaļas gabals, taču gardu un sulīgu steiku var pagatavot arī no cūkgaļas. To ir pierādījis arī gaļas zīmols “Rakvere”, kas no pavasara piedāvā īpašu meistardarbu – cūkgaļas steiku, kas pagatavots no cūkgaļas karbonādes. Par to, kas jāievēro, grilējot cūkgaļas steiku, skaidro “Rakvere” eksperti.

Derīgi padomi par kāpostiem 28.06.2018 15:13

Senajiem grieķiem kāposti bija skaidrības simbols, ko uzturā lietoja pirms dzīrēm kā līdzekli pret pārlieku apreibināšanos.

5 atklājumi, ko tu nezināji par garšvielām un to glabāšanu 07.06.2018 18:52

Garšvielas ir neatņemama ēdienu pagatavošanas sastāvdaļa un ienes dažādību mūsu virtuves ikdienā. Pat tikai nedaudz pievienojot kādu no tām, iegūstam jaunu garšu gan ātri pagatavojamiem, gan izsmalcinātiem svētku galda ēdieniem. AS Santa Maria sabiedriskās ēdināšanas daļas vadītāja Sanda Stalbova atklāj piecas lietas par eksotiskajām garšvielām no visas pasaules un to vēlamo glabāšanu.

Dekoratīvā augļu un dārzeņu griešanas māksla - karvings (5) 05.06.2018 12:30

Karvings no angļu valodas curving - grebums, griezums.Par karvingu sauc dekoratīvu augļu, dārzeņu, ledus, koka un akmeņu dekoratīvās griešanas mākslu. Tā apzīmē arī īpašu kalnu slēpošanas un snovborda stilu vai apjoma ilgviļņus skaistumkopšanā.
Tā kā tuvojas izlaidumu, kāzu un dažādu dārza svētku laiks, tad šoreiz parunāsim tieši par karvingu kulinārijā. Varbūt kāds no lasītājiem izlems to izmantot arī sava svētku galda noformēšanā.

Pieci droša piknika baušļi 01.06.2018 20:10

Vasarā dienas kļūst garākas un gaiss siltāks, vienlaikus aug arī vēlme uzturēties parkos, pludmalēs, dārzos un citur svaigā gaisā. Atpūtas, izklaides un sporta aktivitātes teju vienmēr noslēdzas ar pikniku. Pikniks – tā ir maltītes ieturēšana dabā šī jēdziena visplašākajā nozīmē, sākot ar brokastīm dārzā ģimenes lokā vai kolēģu pusdienām parkā un beidzot ar launagu pie jūras labāko draugu kompānijā.

Piknika veiksmes pamatā noteikti ir ne tikai skaista vieta un laba kompānija, bet ari gards ēdiens, kas prasa rūpīgu sagatavošanos. Daži no priekšnoteikumiem drošam un veselīgam piknikam ir svaiga pārtika, pareiza ēdiena sagatavošana un glabāšana, jo siltais laiks var veicināt nelabvēlīgo baktēriju pieaugumu, tādejādi izraisot ne tikai vēdergraizes, bet ari nopietnākas slimības.

Padomi, kā pareizi uzglabāt un pagatavot vistas gaļu karstā laikā 01.06.2018 15:44

Karstais laiks daudzus mudina doties piknikā un ieturēt maltīti dārzā, kas nozīmē - jāpievērš īpaša uzmanība pareizai pārtikas, jo īpaši gaļas, uzglabāšanai un gatavošanai. Vistas gaļa ir viena no iecienītākajām vasaras maltīšu sastāvdaļām, tādēļ Latvijas vadošais putnu gaļas ražotājs “Putnu fabrika Ķekava” sniedz padomus, kādu vistas gaļu izvēlēties un kam pievērst īpašu uzmanību, plānojot maltīti.

Iemācies izmantot mazpazīstamus eksotiskos augļus (2) 29.05.2018 15:23

Veikalu plauktos aizvien biežāk parādās nepazīstami eksotiskie augļi. Ja zina kā un kopā ar ko tie ēdami, tad var arī nogaršot:

Kā novērst avāriju virtuvē (1) 25.05.2018 21:09

To, ka viens piliens darvas spēj sabojāt visu medus mucu, droši vien zina katra saimniece. To, kas sanāk, ja mēģina pēdējā brīdī pirms viesu ierašanās ķert un grābt visu nepaspēto, arī ir izbaudījusi ne viena vien namamāte. Taču reizēm nelīdz ne apņemšanās visu izdarīt savlaicīgi, ne arī vēlēšanās paveikt to perfekti, jo tik un tā kaut kas noiet greizi. Ko darīt?

11 mazie noslēpumi, kā izvārīt garšīgu zupu 24.05.2018 14:29

Šķiet, kas tur ko neuzvārīt zupu! It kā jau viss darās vienkārši, un tomēr garšīgai zupai ir savs noslēpums, kuru diemžēl mūsdienās daudzi nezina. Ir pat kafejnīcas, kurās otrie ēdieni ir garšīgi, taču zupas... diezgan bezgaršīgas vai arī garšo visas vienādi- pēc vegetas. Ko darīt, lai zupa kļūtu par vienu no gardākajiem ēdieniem? Tavavirtuve.lv atklāj jums gardas zupas noslēpumu.

Uzlādē smadzenes! Jeb kādi pārtikas produkti jālieto pirms eksāmeniem 23.05.2018 13:14

Smadzenes pārtiek no tās enerģijas, kas tiek saražota no mūsu uzturā lietojamās pārtikas. Galvenais enerģijas avots ir glikoze, kuru organisms saņem no produktiem, kas bagāti ar ogļhidrātiem: brokastu pārslām, maizes, makaroniem utml. Enerģija smadzenēs uzglabājas mazās porcijās, tāpēc, lai smadzenes strādātu ar pilnu jaudu, enerģija pastāvīgi jāpapaildina. Tas nozīmē, ka laikā, kad gatavojaties eksāmeniem, jāatsakās no jebkādām diētām; jāēd veselīgi un parezi.

Derīgi padomi pārtikas lietošanai karstā laikā (1) 21.05.2018 15:13

Klāt ir karstais laiks un arī aktīvās atpūtas laiks. Brīvdienās aicina jūrmala, lauki vai vasarnīca. Ik dienu notiek dažādi publiskie pasākumi. Lai ļaudis izvairītos no pārtikas izraisītām saslimšanām, atgādinām svarīgākos ieteikumus drošas pārtikas lietošanai.

Lieldienās krāsosim olas jeb kā ar dabīgiem līdzekļiem iegūt dažādu krāsu olas 31.03.2018 12:48

Visiem ierastākā metode Lieldienu olas krāsojot noteikti ir sīpolu mizas, kas dod brūno krāsu . Lai nebūtu kā katru gadu, tad iesakām pieliet klāt, piemēram, melleņu sulu vai stipru melno tēju un iegūsiet atkal citas nokrāsas un toņus. Protams, toņi atšķirsies arī tad, ja krāsosiet brūnu vai baltu vistas olu.

5 garšīgas Lieldienu receptes 29.03.2018 09:15

Protams, ka Lieldienās neiztikt bez krāsotām olām, taču svētku mielastam noderēs arī citas interesantas ēdienu receptes, kas viegli un ātri pagatavojamas, sniegs patiesas garšas baudas un vairos enerģiju un labo noskaņojumu.

Mīti un patiesība par imūnsistēmu 15.01.2018 08:11

Šķiet, ka pie Latvijas gada tumšākajiem mēnešiem nav iespējams pierast, jo katru gadu nogurums un fizisks vājums ir visai labi pazīstamas sajūtas ikvienam no mums. Šie simptomi var kalpot kā pirmie novājinātas imūnsistēmas vēstneši. Kā cīnīties ar miegaino pašsajūtu un iegūt enerģiju, kad tā ir visvairāk nepieciešama? Aptieku tīkla Apotheka sertificētā farmaceite Ivanda Krastiņa skaidro, kas ir imūnsistēma, kliedējot vairākus mītus, kā arī sniedz vērtīgus padomus tās aizsargāšanai.

5 padomi dzērienu baudīšanai un pasniegšanai 03.01.2018 20:30

Vēlamies, lai svinības vai mājas ballīte izdotos lieliska un nepiespiesta, un viesi tiktu pārsteigti gan ar gardām uzkodām, gan lieliski servētiem dzērieniem. Kā to panākt? “Supreme” augstākās klases dzērienu eksperts Edgars Grišulis atgādina dažas vienkāršas, taču svarīgas patiesības dzērienu servēšanas etiķetē, lai svētki būtu izdevušies. Kā arī kopā ar augstākās klases dzērienu izplatītāju Pernod Ricard Latvia piedāvā paskatīties uz ierastiem svētku dzērieniem neierastākā veidolā – jaucot kokteiļos mājas apstākļos.

5 padomi, ja pēc Jaunā gada svinībām ir sagurums 02.01.2018 10:55

Jauno gadu lielākā daļa no mums sagaidīja pie bagātīgi klātiem galdiem, un iespējams netrūka arī grādīgāku un stiprāku dzērienu, kurus svētku reizēs iedzeram arī vairāk nekā vajadzētu. Nereti dienas pēc svētkiem nāk ar smagām sekām: galvassāpēm, sliktu dūšu u.c. veselības problēmām.

Sāls grūtniecības laikā – jā vai nē? 23.11.2017 12:49

Sāls jau gadsimtiem ilgi ir bijusi neatņemama mūsu garšvielu plaukta sastāvdaļa. Taču pēdējās desmitgadēs tā ieguvusi sliktu slavu, tāpēc daudzi to cenšas izslēgt no savas ēdienkartes. Tā kā topošās māmiņas īpaši rūpējas par savu veselību, tad tā ir viena no garšvielām, kam jāpievērš papildu uzmanība. Vairāk par sāls ietekmi un to, kādu sāli labāk izvēlēties grūtniecēm, stāsta Rimi veselības veicināšanas programmas Uztura speciālists iesaka vēstnese, uztura speciāliste Inga Pūce.

Padomi galda noformēšanā: kā valsts svētkos uzburt īpašu noskaņu? (+ foto) 13.11.2017 14:32

Tuvojoties valsts svētkiem, Iittala aicina uzburt svētku sajūtu ne vien sirdīs, bet arī savās mājās. Iittala galda noformēšanas eksperta un Augu Māja dekoratora Valtera Ozoliņa padomi svētku galda noformēšanā palīdzēs svētku sajūtas radīšanā gan sev, gan saviem mīļajiem.

Knifiņi, kas jāzina gatavojot rīsus 05.10.2017 12:37

Vai zināji, ka rīsi ir trešais visvairāk audzētais kultūraugs pasaulē aiz cukurniedrēm un kukurūzas? Turklāt pasaulē ir vairāk nekā 40 tūkstošu rīsu šķirņu, un tās pieder pie graudzāļu dzimtas Oryza sativa. Taču, lai arī no kādiem rīsiem tu gatavotu, daži knifiņi tomēr jāievēro, lai ēdiens izdotos gards.

Apgādā “Jumava” iznākusi Lizetes Pugas padomu grāmata vecākiem “Veselīgi našķi bērniem” 04.10.2017 11:03

Apgādā “Jumava” iznākusi padomu grāmata vecākiem “Veselīgi našķi bērniem”. Lizete Puga ir lieliska mamma un uztura speciāliste, kas ik dienu cenšas apvienot savas zināšanas un praksi gan audzinot savus bērnus, gan rūpējoties par citu bērnu veselību savā profesionālajā jomā! Ēst ir bauda, un darīt to veselīgi ir gluži kā balva! Izmantosim to!

5 lietas par kurām neaizmirst, dodoties sēņot 04.10.2017 10:40

Šogad pilni grozi ar baravikām Latvijā ir ierasta lieta. Izcils sēņu gads. Latvijā sēņošanu droši var saukt par nacionālo sporta veidu – rudens sākumā meži ir pilni ar cilvēkiem, kas steidz pielasīt pilnus grozus dabas velšu. Aicinām neaizmirst ar lietām, kuras ieteicams paņemt līdzi vai iegādāties pa ceļam, lai sēņošana noritētu veiksmīgi.

C vitamīns – lietas, ko par to nezinājāt 28.09.2017 09:59

Mēs visi lieliski zinām, ka C vitamīns ir noderīgs tad, kad vēlamies izvairīties no saaukstēšanās slimībām. Taču šis efektīvais vitamīns satur daudz vairāk mūsu organismam noderīgu vielu. Varētu pat apgalvot, ka tā ir galvenā uzturviela – tas nozīmē, ka, vēloties būt veseli, tas būtu jāiekļauj savā ikdienas uzturā. Kādas lietas vēl ir vērts zināt par C vitamīnu?

Nākamā lapa