Layout: current: getSitedefLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:214, Did:0, useCase: 0

Nākamā lapa

Praktiski padomi, kā izvēlēties vīnu pie zivju ēdieniem 12.01.2021 22:30

Lielisks vīns un lieliska zivju maltīte - kas gan var būt labāks par to!

Kā atraisīt piparu īsto aromātu 05.01.2021 17:09

Visgaršīgākie un aromātiskākie ir svaigi malti pipari. Jo tie ir kvalitatīvāki, jo mazāk jāpievieno ēdienam, pieredzē dalās AS Santa Maria sabiedriskās ēdināšanas daļas vadītāja Sanda Stalbova.

Ko darīt, ja svētkos apēsts un iedzerts par daudz 27.12.2020 09:26


4 brīvdienas aizvadītas, gan jau ēsts un dzerts par daudz. Nākamais rīts pēc svētkiem var nebūt ļoti patīkams. Par to, kā rīkoties, ja svētku maltītes vai pārmērīga alkohola lietošanas sekas jūtamas nākamajā dienā, padomus sniedz „BENU aptieku” farmaceites Oksana Gehtmane un Ligita Kukule.

Matētas vai spīdīgas virtuves iekārtas fasādes – kuru variantu izvēlēties? 22.12.2020 10:25

Viena no pirmajām zonām, kuru pamanām, ieejot virtuvē, ir telpā esošo mēbeļu fasādes. Ja apsverat domu iegādāties virtuves mēbeles pēc pasūtījuma, laikus vajadzētu izlemt ne tikai to, kāds būs izmantotais materiāls, bet arī, vai vēlaties mēbeļu fasādes ar matētu vai glancētu (spīdīgu) pārklājumu. Katram no tiem ir savas priekšrocības un arī mīnusi, par kuriem vairāk uzzināsim raksta turpinājumā.

Ēd, ņemot vērā savu asinsgrupu, un esi vesels 05.12.2020 23:14

Tiek uzskatīts, ka cepts cāļa stilbs ir kaitīgs un veido lieko svaru. Vai tiešām tas tā ir visos gadījumos? Dažiem cilvēkiem tieši kāposta lapa nodara lielāku kaitējumu, veidojot kroku uz vēdera...Kāda ir jūsu asinsgrupa? Padomājiet par to, pirms uzēst. Piedāvājam Krievijas profesoru grupas pētījumu rezultātus

Saldās Ziemassvētku dāvanas 04.12.2020 19:09

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm? Uzrīkojiet savā virtuvē rūķu darbnīcu un sajūtiet, kā rodas svētku sajūta, gatavojot un iepakojot dāvanas.

Padomi, kā pārliecināties, ka recepte izdosies 02.12.2020 21:25

Tiem, kuri gatavo pēc sajūtām un recepšu grāmatas nav atšķīruši, šis varētu nebūtu aktuāli- lai izdodas un gan jau izdosies arī turpmāk, bet, ja vienmēr strikti gatavojiet pēc receptes, tad izlasiet un, vēlams, izmantojiet šos padomus - tie noderēs, lai rezultāts būtu iepriecinošs un baudāms.

Gatavojam saldo adventes kalendāru. Pamācība + recepte 29.11.2020 15:33

Vairākās Eiropas valstīs pastāv tradīcija dāvināt bērniem saldo Adventes kalendāru- tas nozīmē, ka bērns katru dienu visu Adventa laiku saņem kādu saldumiņu- konfekti vai cepumu. Šāds kalendārs ir vienkārši pagatavojams pašu spēkiem. Saldumus varat nopirkt, taču dāvana būs mīļāka, ja tos izcepsiet paši. Katrs saldumiņš tuvinās jūsu mazuļus tik ļoti gaidītajiem Ziemassvētkiem.

Padomi un knifi svētku galdam produktu sagatavošanā 23.11.2020 21:44

‘’Izdevniecība Avots’’ laidusi klajā jaunu padomu grāmatu ‘’Gatavošanas meistarstiķi. Padomi un kulinārijas viltībiņas.’’ Tikko esam nosvinējuši Latvijas dzimšanas dienu un tuvojas Ziemassvētki, un kas gan būtu svinības bez skaista svētku galda. Tiesa, virtuvē pavadītais laiks daudziem šķiet velti izšķiesta enerģija, kas tiek atņemta kam svarīgākam vai jaukākam. Taču, zinot dažādus “knifiņus” un kulinārijas viltībiņas, ēdienu gatavošana kļūst radošāka un tiek būtiski samazināts laiks, ko pavadām pie pavarda. Rezultāts ir tā vērts – veselīgs uzturs, gandarījums par paveikto un apmierināta ģimene.

Kā izvēlēties labu vīnu veikala plauktā. Klasiskie vīni 15.11.2020 21:52

Vīns ir daudzu ļaužu iemīļots dzēriens. Taču to, kā pareizi izvēlēties labu vīnu un neapjukt plašajā vīnu piedāvājumā, zina ne katrs. Kāds izvēlas vīnu pēc cenas, citi pēc markas vai ieteikuma. Taču izrādās, ka izvēloties šo dzērienu jāņem vērā uzreiz vairāki faktori. Tas, ka jūsu priekšā veikala plauktā ir dārga vīna pudele, vēl nenozīmē produktu ar augstu kvalitāti. Kādiem nosacījumiem pievērst uzmanību, lai izvēlētais vīns būtu labas kvalitātes? Iesakām sākt ar klasiku.

Septiņi labi padomi, kā ēst veselīgi, strādājot no mājām 01.11.2020 13:49

Pēdējo mēnešu laikā Covid-19 radīto ierobežojumu dēļ no mājām ilgāku vai īsāku laiku strādājuši 41% Latvijas iedzīvotāju, liecina “Narvesen” veiktā aptauja*. Darbs no mājām maina arī ēšanas paradumus, jo strikti noteikta pusdienlaika un ierobežota darbavietas kafejnīcas piedāvājuma vietā stājas brīvi pieejams ledusskapis. Lai gan vairums mājās strādājošo gatavo paši, 40% aptaujāto atzinuši, ka maltītes pagatavošanu labprāt uztic kādam citam. Katrs piektais Latvijas iedzīvotājs gatavo ēdienu iegādājas dažādās tirdzniecības vietās vai izmanto ēdienu piegādes pakalpojumus, un tikpat daudzi gaida, kamēr maltīti pagatavos kāds ģimenes loceklis.

Kā pagatavot ieraugu mājas apstākļos 29.10.2020 13:22

Maizīte latviešiem vienmēr bijusi godā celta, bet, ja tā pašu cepta, tad var teikt, ka maizītei piemīt īpaša aura- katrs tavu roku apmīļotais kuklītis būs īpaši gards un labu domu piepildīts. Pat, ja nekad neesi mēģinājusi, to darīt,- nebaidies! Pagatavot ieraugu nemaz nav sarežģīti. Pie kam tas būs jādara tikai vienreiz, pēc tam kādu mazumiņu varēsi atlicināt katrai nākamajai reizei.

Noderīgi padomi, kā racionāli izmantot pārtikas produktus 27.10.2020 16:13

''Treknajos gados'', atēdušies lašus un ikrus, arī tagad latviskā iecirtībā turamies godam, taču reizēm nākas vien atzīt, ka maciņā svilpo vējš, vai arī, ak vai, viesības garām, bet leduskapī aizķēries tik daudz nenotiesāta, ko roka neceļas izmest. Varbūt noderēs kāds no padomiem, kurus vairāk kā pirms 30 gadiem savā pavārgrāmatā sniedza autores V.Gustava un I.Jansone.

Garšaugi, ko sarūpēt, lai ziemā neslimotu 21.10.2020 14:48

Dažāda veida garšvielas un garšaugi maltīti padara ne vien baudāmāku, bet arī veselīgāku. Piemērotu un veselībai labvēlīgu garšvielu buķete ēdienam sniedz piesātinātāku garšu, kā arī uzlabo cilvēka veselību, tādēļ garšaugu dažādība maltītē ir ieteicama. Augusts ir pilnbriedā un vēl var pagūt nodrošināt sevi un tuviniekus ar garšaugu ziemas krājumiem. Kādas garšvielas vēlams pievienot ēdienam, lai pasargātu sevi no slimībām un uzturētu labu veselību, skaidro aptieku tīkla Apotheka sertificētā farmaceite Alīna Fleišmane.

Kā apvītušiem dārzeņiem atgriezt svaigumu? 09.10.2020 17:00

Lai dārzeņiem atgrieztu svaigo izskatu, tos uz pārdesmit minūtēm jāievieto aukstā ūdenī, kuram pievienots nedaudz etiķa.

Fen šui pagraba telpās 27.09.2020 21:35

Ko tik neglabā cilvēki savos pagrabos! Sākot no divriteņiem un konserviem līdz pat vecām, salauztām grabažām, kuras jau sen būtu vajadzējis izmest laukā. Bet visu pārējo, kas vērtīgs, sakārtot uz uzglabāt tīrībā un kārtībā. Jo pagraba telpas simbolizē mājas un tās iemītnieku "zemapziņu".

Fotopamācība: Kā no tomātiem izveidot skaistas sirsniņas 15.09.2020 22:45

Tomātu sirdis var būt jauks ēdiena dekors ne tikai dažādās svētku reizēs, bet arī ikdienā. Izveidot šādas sirdis patiesībā ir ļoti vienkārši. Tam nepieciešami mazie sarkanie tomātiņi un ass nazis. Te gan jāpiezīmē, ka sirsniņu veidošanai der tikai garenie (ovālas formas) tomātiņi, no apaļajiem sirsniņas nesanāk.

Sekojiet fotopamācībai un jums viss izdosies.

Kā tikt pie slaida auguma katrai horoskopa zīmei 06.09.2020 15:24

Kā zināms, ir 12 zodiaka zīmes, kur katra no tām pieder kādai no četrām stihijām - Zemei, Gaisam, Ugunij vai Ūdenim. Svarīgi, lai laikā, kad ievērojat diētu, savā ēdienkartē jūs iekļautu produktus, kas palīdz novājēt tieši jūsu zīmes pārstāvjiem. Šie produkti ne tikai palīdzēs atbrīvoties no liekajiem kilogramiem, bet arī saglabās un pat uzlabos jūsu pašsajūtu un veselību.

Padomi, gatavojot zivju ēdienus 23.08.2020 15:29

Lai gan vairums cilvēku ikdienā priekšroku dod gaļai, graudaugiem un dārzeņiem, jāņem vērā, ka zivis ir ne tikai garšīgas, bet arī bagātina mūsu uzturu ar vērtīgiem mikroelementiem un vitamīniem. Tai nav noteikti jābūt ceturtdienai, kā ierasts kopš neatminamiem laikiem, taču zivju dienu vajadzētu ieviest vismaz reizi nedēļā.

Pieci padomi, kā pareizi uzglabāt maizi 18.08.2020 23:08

Svaiga, garšīga un uzturvielām bagāta – tāda ir Tava ideālā maize. Zināms, ka maizes klaipiņš, nepareizi uzglabāts, pakāpeniski zaudē savas labās īpašības. Ko darīt, lai maize pēc iespējas ilgāk saglabātu svaigu un gardu? Fazer Latvija piedāvā piecus pareizas maizes uzglabāšanas padomus.

11 mazie noslēpumi, kā izvārīt garšīgu zupu 17.08.2020 11:01


Šķiet, kas tur ko neuzvārīt zupu! It kā jau viss darās vienkārši, un tomēr garšīgai zupai ir savs noslēpums, kuru diemžēl mūsdienās daudzi nezina. Ir pat kafejnīcas, kurās otrie ēdieni ir garšīgi, taču zupas... diezgan bezgaršīgas vai arī garšo visas vienādi- pēc vegetas. Ko darīt, lai zupa kļūtu par vienu no gardākajiem ēdieniem? Tavavirtuve.lv atklāj jums gardas zupas noslēpumu.

Detoksikācija. Kad organismam jānāk palīgā 11.08.2020 21:33

Ik dienu mēs nonākam saskarē ar milzīgu daudzumu toksisku vielu. Nekvalitatīvi pārtikas produkti, apkārtējās vides piesārņojums, alkoholisko dzērienu lietošana, nikotīna dūmi u.tt. Liela daļa šo kaitīgo elementu ilgi saglabājas apkārtējā vidē pēc izdalīšanās no pirmavota. Šādu procesu ietekmē notiek cilvēka organisma aizsargsistēmu novājināšanās un tas piepildās ar toksīniem. Materiāls ievietots sadarbībā ar skaistumkopšanas industrijas portālu Intensa.Pro

Kā pabarot mazuli – izvēlīgu ēdāju? 04.08.2020 16:34

Atbildes uz biežāk uzdotajiem vecāku jautājumiem sniedz uztura speciāliste Olga Ļubina. “Bažas par mazuļa apetītes traucējumiem ir viens no biežākajiem uztura speciālista apmeklējuma iemesliem. Tomēr nav nekas neparasts, ja vecumā no viena līdz četriem gadiem bērns atsakās ēst konkrētus produktus vai produktu grupas. Bieži vien bērna gaume ir nepastāvīga – tas, kas garšo šodien, negaršo rīt un otrādi. Tomēr ir svarīgi mazuli jau kopš agrīna vecuma radināt pie garšu daudzveidības, lai izvairītos no neofobijas jeb bailēm nogaršot jaunus ēdienus. Pieaugot mazuļi mācās būt patstāvīgi, un ēdiena kontrole ir viens no veidiem, kā bērns pārbauda savu ietekmi un tiesības. Vecākiem jāņem vērā, ka bērns pats vislabāk zina, cik ēdiena viņam nepieciešams. Mazais nav lielais – bērna uztura prasības atšķiras no pieaugušā vajadzībām,” stāsta uztura speciāliste Olga Ļubina, kas specializējas tieši bērnu uztura jautājumos.

Konservējam ātri un ar izdomu 27.07.2020 13:35

Dārzeņu konservēšana un ievārījumu, čatniju, kompotu gatavošana vasarā ir īpaši aktuāla, jo šādi iespējams vēlākai lietošanai sagatavot produktus atbilstoši tieši savai garšai un gaumei, atklāj Santa Maria mazumtirdzniecības mārketinga vadītāja Latvijā Inga Auziņa. Piparu, lauru lapu, krustnagliņu un citu tieši marinēšanai, ievārījumu gatavošanai vajadzīgo garšvielu pieaugošais pieprasījums liecina, ka šovasar sabiedrība ne tikai vairāk pievērsusies dārzkopībai, bet arī izaudzēto konservē un gatavo vēlākam patēriņam.

Izmēģini virtuvē ko jaunu un neparastu – picu no makaroniem 24.07.2020 15:54

Makaroni picas vietā jeb labāk, lētāk un garšīgāk. Visiem gribētos pelnīt daudz naudas un atļauties regulāri apmeklēt smalkus un dārgus restorānus. Ne vienmēr tas ir tik viegli izdarāms. Ikviens vēlētos nopelnīt vairāk, vai arī nopelnīt nedaudz papildus. Ir vairākas iespējas, kā to var panākt. Viens no variantiem ir izmēģināt veiksmi bezmaksas kazino speles Book of Ra, kas pieejamas https://book-of-ra-free.com/lv/. Mājaslapas autors Manuel Sagall uzskata, ka veiksme ir tikai laika jautājums. Dažreiz ir vairāk veiksmīgas dienas, citreiz mazāk. Ja nav tava pati veiksmīgākā diena, tad izmēģini pagatavot kādu jaunu recepti, jo gatavošana un paštaisītas maltītes baudīšana vienmēr padara cilvēku apmierinātu un laimīgu. Savukārt, ja ir tava veiksmīgā diena, tad pamēģini iegūt kādu jauku papildus summiņu, lai varētu palutināt sevi un savus tuviniekus ar kāda izsmalcināta restorāna apmeklēju, vai piepildītu kādu citu sen lolotu sapni.

Hotdoga baudīšanas etiķete: 9 pieklājīgas ēšanas baušļi 21.07.2020 13:30

Pasaulē 22. jūlijs tiek atzīmēts kā diena, kad tiek cildināts hotdogs. Jau 534 gadus visā pasaulē cilvēki ik dienu ar to mielojas. Kā ēst hotdogus? Uzkodai ar tik senu vēsturi ir daži svarīgi noteikumi, kas jāievēro, baudot šo vasaras iecienītāko maltīti pa ceļam. Lai neizgāztos draugu priekšā un hotdoga svētku nedēļā to notiesātu kā pieklājas, “Narvesen” piedāvā apgūt hotdoga baudīšanas etiķeti.

Aukstās zupas veselīgam uzturam un svara korekcijai – uztura speciālistes padomi 04.07.2020 16:10

Vasarā Latvijā īpaši populāras kļūst aukstās zupas. Vai tās ir veselīga un ieteicama ikdienas uztura sastāvdaļa? Kā pagatavot tās veselīgi un ko vērtīgu tās spēj sniegt mūsu organismam? Skaidro BENU Aptiekas piesaistītā eksperte, sertificēta uztura speciāliste Liene Sondore un BENU Aptiekas farmaceite Zanda Ozoliņa.

Kā sev nenodarīt pāri grilēšanas sezonā? 30.05.2020 14:03

Pavasarī, kad viss zaļo un plaukst, tā vien gribas vairāk laika pavadīt ārā, gatavot un ēst svaigā gaisā, kur par lielisku kopābūšanas nodarbi kļūst grilēšana. Latvijas iedzīvotāju vidū iecienītās grilēšanas laikā svarīgi domāt gan garšām, ēšanas paradumiem un grila ēdienu ietekmi uz gremošanas sistēmu, gan atcerēties par drošību – rīkošanās ar karstām oglēm un restēm, iesmiem un degšķidrumiem var būt arī traumatiska. Kā droši baudīt grila sezonu, ko ievērot grilējot un kā rīkoties, ja gadījies pārēsties vai savainoties, skaidro “Euroaptieka” farmaceite Zane Melberga.

Pagatavojiet kafiju mājās – sākot no saviem iecienītākajiem dzērieniem līdz jaunām, aizraujošām receptēm 29.05.2020 15:26

Kafija ir viens no vispopulārākajiem dzērieniem visā pasaulē. Daudzi cilvēki to bauda ne tikai lielā enerģijas lādiņa dēļ, ko kafija sniedz agrā rītā, kad mēģināt tikt ārā no gultas, bet arī tās dažādo garšu dēļ, ko kafija piedāvā jūsu garšu paletei. Tas ir garšīgs dzēriens, kas ap sevi ir izveidojis veselu sociālo kultūru, kā rezultātā jaunas kafejnīcas ik dienas atveras lielās un mazās pilsētās visā pasaulē. Kafijas pagatavošanai ir daudz veidu, un, lai arī jūsu regulāro pasūtījumu, iespējams, izpilda jums tuvumā esošais profesionālais barista, daudzi joprojām izvēlas pagatavot savu kofeīna devu mājās. Šajā rakstā mēs aplūkosim vispopulārākos kafijas dzērienus, kurus varat viegli pagatavot mājās, izmantojot savu kafijas aparātu, un vēl dažus unikālus dzērienus, ar kuriem ir vērts paeksperimentēt.

5 atklājumi, ko tu nezināji par garšvielām un to glabāšanu 18.05.2020 12:46

Garšvielas ir neatņemama ēdienu pagatavošanas sastāvdaļa un ienes dažādību mūsu virtuves ikdienā. Pat tikai nedaudz pievienojot kādu no tām, iegūstam jaunu garšu gan ātri pagatavojamiem, gan izsmalcinātiem svētku galda ēdieniem. AS Santa Maria sabiedriskās ēdināšanas daļas vadītāja Sanda Stalbova atklāj piecas lietas par eksotiskajām garšvielām no visas pasaules un to vēlamo glabāšanu.

Kā pagatavot grilēto ēdienu karali – mutē kūstošu steiku 06.05.2020 13:32

Katram gaļas cienītājam noteikti ir pazīstams vārds “steiks”. Visbiežāk ar to tiek saprasts krietns liellopu gaļas gabals, taču gardu un sulīgu steiku var pagatavot arī no cūkgaļas. To ir pierādījis arī gaļas zīmols “Rakvere”, kas no pavasara piedāvā īpašu meistardarbu – cūkgaļas steiku, kas pagatavots no cūkgaļas karbonādes. Par to, kas jāievēro, grilējot cūkgaļas steiku, skaidro “Rakvere” eksperti.

Noderīgi padomi 4. maija galda klāšanā 01.05.2020 10:14

Svinot 1990. gada 4. maiju, kad Latvijas PSR Augstākā padome pieņēma deklarāciju „Par Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu” - lēmumu, kas atjaunoja Latvijas suverenitāti, cilvēki tiek aicināti to godāt kā Baltā galdauta svētkus, kas ir veids kā svinēt Latvijas otro dzimšanas dienu.

Kā pareizi atvērt vīna pudeli, kā vīnu ieliet glāzē un baudīt 24.04.2020 21:39

It kā nemaz nevajag daudz, lai gūtu baudījumu no vīna: labu pudeli vīna un piemērotu glāzi. Taču visbiežāk tieši te arī sākas problēma: kurā brīdī atvērt pudeli? Kā to pareizi ieliet glāzē? Kad dekantēt?

Lūk daži padomi (kas nekādā gadījumā nav prasības), kas palīdzēs gūt patiesu baudījumu no šī burvīgā dzēriena, nesabojājot to.

Kā ierīkot grila zonu pagalmā vai dārzā? 21.04.2020 14:20

Ēdiens vienmēr garšo labāk to baudot svaigā gaisā. Katrs grilēšanas entuziasts zina vismaz piecas lieliskas grilētu ēdienu receptes. Sākot ar grilētu vistas fileju medus un sinepju mērcē un beidzot ar grilētiem dārzeņiem un desertiem. Taču kā ierīkot grila zonu pagalmā vai dārzā, lai tā spētu kalpot efektīvi? Pirms grilēšanas zonas ierīkošanas, noteikti jāuzklausa daži lietderīgi padomi, lai grilēšana būtu drošs un ērts process.

7 padomi mājas pavāriem maltīšu gatavošanai ar tvaiku 14.04.2020 14:49

Viena no slepenām, neredzamām sastāvdaļām mājas virtuvē uzturvielām bagātīgu maltīšu gatavošanā ir tvaiks. Turklāt tvaiks ne tikai ir viens no veselīgākajiem maltīšu gatavošanas veidiem, bet vienlaikus tā ir iespēja gatavot videi draudzīgā veidā. Rūpējoties par mājās gatavotāju veselību, mājas ierīču zīmols „Electrolux” dalās zināšanās, kāpēc ir vērts izmantot tvaiku maltīšu gatavošanā un kā to darīt visefektīvāk.

5 garšīgas Otro Lieldienu receptes 13.04.2020 06:39

Protams, ka Lieldienās neiztikt bez krāsotām olām, taču svētku mielastam noderēs arī citas interesantas ēdienu receptes, kas viegli un ātri pagatavojamas, sniegs patiesas garšas baudas un vairos enerģiju un labo noskaņojumu.

Kā nokrāsot Lieldienu olas 14 dažādās krāsās ar dabīgiem līdzekļiem. Vecmāmiņu padomi 11.04.2020 14:40


Vai zinājāt, ka skaistas Lieldienu olas dažādās krāsās var iegūt ar dabiskiem līdzekļiem? Piedāvājam receptes, kā nokrāsot olas 14 dažādās krāsās un toņos.

Lieldienās krāsosim olas jeb kā ar dabīgiem līdzekļiem iegūt dažādu krāsu olas 11.04.2020 05:49

Visiem ierastākā metode Lieldienu olas krāsojot noteikti ir sīpolu mizas, kas dod brūno krāsu . Lai nebūtu kā katru gadu, tad iesakām pieliet klāt, piemēram, melleņu sulu vai stipru melno tēju un iegūsiet atkal citas nokrāsas un toņus. Protams, toņi atšķirsies arī tad, ja krāsosiet brūnu vai baltu vistas olu.

Kā ilgāk uzglabāt gaļu svaigu, ja sabojājies ledusskapis vai nav elektrības 12.03.2020 14:22

Nupat man nācās saskarties ar ļoti nopietnu mūsdienu problēmu. Kādu rītu pamostoties, sapratu, ka mājā nav elektrības. Kad saņēmu paziņojumu, ka tās, sakarā ar steidzamiem remontdarbiem, nebūs visu diennakti, sapratu,- kaut kas steidzami jādara ar gaļu. Tā kā gaļu iepērku no lauksaimniekiem (ekoloģisko), tad saprotams, ka ne jau pa kilogramam, bet vairumā. Šim nolūkam esmu iegādājusies arī tādu palielāku saldētavu. Taču ko man dod saldētava, ja nav elektrības?
Tā kā gaļa nav sevišķi lēts produkts, tad arī negribēju pieļaut, ka kaut kādu iemeslu dēļ tā sabojājas. Tad nu nācās atcerēties vecmāmiņu metodes, kuras gribu darīt zināmas arī jums. Izrādās- senos labos produktu uzglabāšanas paņēmienus labāk neaizmirst, jo nekad nevar zināt, kurā brīdī tos var ievajadzēties.

Sāls grūtniecības laikā – jā vai nē? 06.02.2020 19:39

Sāls jau gadsimtiem ilgi ir bijusi neatņemama mūsu garšvielu plaukta sastāvdaļa. Taču pēdējās desmitgadēs tā ieguvusi sliktu slavu, tāpēc daudzi to cenšas izslēgt no savas ēdienkartes. Tā kā topošās māmiņas īpaši rūpējas par savu veselību, tad tā ir viena no garšvielām, kam jāpievērš papildu uzmanība. Vairāk par sāls ietekmi un to, kādu sāli labāk izvēlēties grūtniecēm, stāsta Rimi veselības veicināšanas programmas Uztura speciālists iesaka vēstnese, uztura speciāliste Inga Pūce.

Nākamā lapa