Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:392, Did:0, useCase: 0



Derīgi padomi par kāpostiem

Drukāt

Senajiem grieķiem kāposti bija skaidrības simbols, ko uzturā lietoja pirms dzīrēm kā līdzekli pret pārlieku apreibināšanos.

Derīgi padomi par kāpostiem

Taču mūsu senči par kāpostiem teica tā:

Kapu, kapu kāpostiņi,
Ne es viena jūs ēdišu:
Ēdìs cūkas, sivēntiņi,
Ēdìs pate saiminiece.

- Galviņkāposti satur tikpat daudz C vitamīna, kā citroni vai apelsīni,

- Kāposti izceļas ar augstu P vitamīna saturu, kura daudzums pārsniedz šī vitamīna koncentrāciju citos dārzeņos,

- Kāposti organismam piegādā minerālvielas, kas nodrošina normālu sārmu un skābju līdzsvaru,

- Kāposti satur maz kaloriju, nedaudz olbaltumvielu un ogļhidrātu,

- U vitamīns, ko satur svaigu kāpostu sula, ieteicams kuņģa čūlas ārstēšanai.

- Kāpostus sautējot, ir ieteicams pieliet etiķi, tad tie neizvārās pārāk mīksti. Puķkāpostus var sautēt pienā,

- Puķkāpostus vārot, ūdenim pievieno nedaudz piena un cukura, tad tie ir garšīgāki un baltāki,

- Lai puķkāpostus pirms gatavošanas atbrīvotu no kaitēkļiem un tārpiem, tos 10-15 minūtes patur stiprā sālsūdenī,

- Ja kāposti pārskābuši, tos pirms lietošanas nomazgā ar siltu ūdeni un viegli nospiež; ja tikai mazliet pārskābuši, tad mazgā siltā ūdenī,

- Skābētu kāpostu zupai sāli pievieno tad, kad kāposti mīksti, citādi tos viegli pārsālīt.

Tev jābūt autorizētam,