Layout: current: getSitedefLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:233, Did:0, useCase: 0

Nākamā lapa

Apgāztā ābolkūka 13.08.2020 08:37

Ātri, lēti, vienkārši un garšīgi! Lielisks cienasts jebkuram brīdim

Liellopu gaļas tefteļi ar sēņu mērci un ķirbju biezeni 08.08.2020 11:10

Skaisti un garšīgi! Noderēs gan ikdienai, gan svētku galdam!

Vistas un sēņu salāti 04.08.2020 09:07

Ja kādreiz gribas pagatavot kaut ko neparastāku, tad var noderēt šī kārtaino salātu recepte, kas ne tikai labi garšo, bet arī ir jauka dekorācija svētku reizēs.

Cūkgaļas cepetis ar konjaku un zemesriekstiem 15.07.2020 12:57

Cūkas cepetis ar zemesriekstiem ir tieši tas, kas vajadzīgs. Mērcei pievienotais konjaks (var aizstāt ar brendiju) cepetim piešķir maigu sulīgumu, čili dod patīkamu pikantumu, bet medus un rieksti veido kraukšķīgu garoziņu.

Cepeškrāsnī cepts pildīts kabacis 15.07.2020 11:50

Izcili garšīgs un veselīgs ēdiens.

Kārtainie dārzeņu salāti ar kūpinātu lasi 15.06.2020 09:08

Kārtainie dārzeņu salāti ar kūpinātu lasi

Augļi ar putukrējumu un riekstiem 11.06.2020 08:21

Salds našķis kārumniekiem!

Apgāztā brūkleņu kūka ar riekstiem 02.06.2020 23:19

Vienkārši pagatavojams našķis ar saldi rūgtajiem vitamīnu avotiem - brūklenēm -, kas īpaši piemērots svētdienas pēcpusdienai visai ģimenei. Brūkleņu vietā var ņemt dzērvenes, bet valriekstus aizstāt ar citiem riekstiem. Recepti piedāvā Dansukker.

Cūkgaļas cepetis ar dzērveņu mērci 27.05.2020 16:58

Amerikāņu tradīciju pamatakmens ir Pateicības dienas svinēšana. Svētku fabulas pamatā ir stāsts par pamatiedzīvotājiem, kas paglābuši no bada nāves ieceļotājus no Eiropas, ceļot galdā cepeti ar dzērveņu mērci un saldajiem kartupeļiem.

Burkānu mafini 26.05.2020 08:22

Brīvdienām, pavasara un rudens periodam ļoti piemērots kārums- burkānu kēksiņi. Ja vēlaties, varat tos dekorēt ar olas baltuma glazūru vai pārbērt ar pūdercukuru.

Kārtainie salāti Ananass bez ananasa 25.05.2020 08:29

Ne tikai garšīgi, bet arī skaisti.

Kārtainie pīrāgi ar ievārījumu 16.05.2020 22:37

Kārtējo reizi ‘’Mārtiņa Beķerejā’’ pērkot kārtainās ābolkūkas, prātā ienāca doma – un kāpēc es mājās tās nevaru izcept pati? Dalīšos ar bezgala vienkāršu recepti, kuras gatavošanā šoreiz izmantoju ķirbju un kuragas ievārījumu, taču cepiens tikpat labi garšo ar ābolu, ābolu/ apelsīnu un citiem ievārījumiem, bez tam aukstā ziemas dienā cepeškrāsnī gatavoti ēdieni gan iesilda, gan tīkami iesmaržo virtuvi, vēršot mājas atmosfēru daudz jaukāku un priecīgāku.

Izsmalcināta latviska uzkoda – sāļie groziņi ar asinsdesu 04.05.2020 09:58

Arī no visparastākās asinsdesas var pagatavot izsmalcinātu un īsti karalisku uzkodu, ar ko pārsteigt savus viesus un rotāt latvisko gadskārtu svētku galdu. Turklāt šīs uzkodas sastāvā iekļauti tikai mūsu zemītē auguši produkti, tātad mūsu organismam un veselībai vispiemērotākie.

Āboļu pautu karraša – lielisks senlatviešu ēdiens 04.05.2020 01:00

Par āboļu pautu karrašu, lai cik tas arī mūsdienās dīvaini neliktos, pirms vairāk kā 200 gadiem tika dēvēts ābolu olu pīrāgs, kura recepte drukāta pirmajā oriģinālajā latviešu valodas pavārgrāmatā, kas izdota 1796. gadā un paredzēta muižas pavāriem. Lai interesantāk, esam saglabājuši tā laika izrunu un gramatiku.
Lai arī dīvaini skan, recepte ir viegli pagatavojama un pīrāgs tiešām izcili gards.

Meža cūkas cepetis 22.04.2020 06:35

Tā nu ir iegadījies, ka kāds mūsu ģimenes radinieks ir kaislīgs mednieks, tāpēc ik pa brīdim tiekam apgādāti ar medījumu gaļu. Svētkos noder! Jāteic godīgi, ka pietiekoši sulīgi un garšīgi cepeši izdevās vien ar kādu desmito reizi, kamēr pilnībā tika apgūti daži gatavošanas ''knifi''.

Salāti "Lieldienu ligzda" 11.04.2020 17:29

Burvīgi salāti brīvdienām, kas ir ne vien ļoti garšīgi, bet arī acij tīkami. Tie izdaiļos jebkuru galdu gan ikdienā, gan svētkos.

Brīvdienu salāti Vāverīte 28.03.2020 07:13

Brīnumskaisti un gardi salāti, kas spēj izrotāt galdu katrā svētku reizē. Pārsteidziet sev mīļos un tuvos cilvēkus ar saviem kulinārijas meistardarbiem!

Cepeškrāsnī cepta karpa ar ķiplokiem 21.03.2020 18:59

Lai arī karpa ir asakām bagāta zivs, tomēr tā ir viena no garšīgākajām un sevišķi labi uz galda izskatās svētku reizēs. Turklāt, lai to gardi pagatavotu, nav vajdzīgas daudz un dažādas garšvielas, jo karpas garša ir pilnīga pati par sevi.

Ātri pagatavojami pīrādziņi 04.03.2020 20:46

Ja tev pēkšņi piesakās viesi, vai arī tu daudz strādā, un tev atliek maz laika saimniekošanai virtuvē, taču gribas palutināt savu ģimeni vismaz svētku reizēs, pagatavo pīrādziņus, kuri izdodas pilnīgi visiem un ļoti labi garšo!

Kabaču torte ar tomātiem un sieru 29.02.2020 06:34

Kabaču torte ir gardums, kas neatstās vienaldzīgu nevienu gardēdi. Tā garšos pat tiem, kuri parasti kabacim saka nē!

Garšvielās cepts jēra plecs 11.02.2020 19:36

Jēra gaļa ir lieliska pati par sevi, bet, ja tai pievieno dažas "pareizās" garšvielas, jūs iegūstat augstas klases restorāna cienīgu ēdienu. Galvenais to nepārcept, svarīgi, lai vidū gaļa ir nedaudz sārta un maigi sulīga.

Cūkgaļas krūtiņa konjaka mērcē 10.01.2020 12:27

Tā kā tuvojas svētku laiks, kad galdā gribas celt kaut ko neparastāku, tad nolēmu, ka ir īstais brīdis padalīties ar recepti, kas nav dārga izmaksās, bet tikpat garda, kā no 1.šķiras gaļas gatavotie cepeši.

Gadu mijas kārums – cūkas stilbs 28.12.2019 17:29

Latviešiem vienmēr paticis labi paēst, tāpēc mūsu viruvē tik daudz bijis sātīgu un smeķīgu ēdienu. Tāds ir arī vārīts žāvētas cūkgaļas stilbiņš, kas bieži vien celts galdā arī svētku reizēs. Pasniegts kopā ar grūbu putru vai tradicionālajiem vārītiem kartupeļiem un štovētiem kāpostiem, tas būs varen gards cienasts ikvienam gardēdim.

Ātrā burkānu torte 22.11.2019 20:29

Palutini sevi, savu ģimeni vai draugus ar garšīgo un viegli pagatavojamo burkānu torti.

Mārtiņdiena latviešu gadskārtu paražās. (+4 Mārtiņdienas receptes) 10.11.2019 09:29

Mārtiņi latviešu gadskārtu paražās ir svinama diena, kas iezīmē rudens beigas un ziemas sākumu. Aprakstos par folkloru sastopami dažādi svētku nosaukuma – Mārtiņu vai Mārtiņdienas – skaidrojumi. Te jāņem vērā kāda sena tradīcija, kuras aizsākums meklējams 601. gadā pēc pāvesta Gregora I rīkojuma. Šai laikā katoļi centās pagānu svētkus apvienot ar kristīgo svinamajām dienām, aizvietojot senos mītiskos nosaukumus ar kristīgās ticības svēto vārdiem (piem., Jānis, Pēteris, Mārtiņš u. c.). Tādēļ, skaidrojot jebkuru latviešu gadskārtu pēc nosaukuma, jābūt ļoti uzmanīgiem.

Mārtiņdienas zoss cepetis ar āboliem 09.11.2019 09:58

Zoss cepetim klāt var pasniegt brūkleņu ievārījumu, konservētus vai svaigus augļus un dārzeņus. Lai cepetis izdotos, ir jāizvēlas jaunāka zoss.

Ātrā putukrējuma torte 03.11.2019 20:39

Tortes ir tik dažādas: saldas un skābenas, ar sarežģītiem pildījumiem un vienkārši pildītas, ātri pagatvojamas un stundām ilgi gatavojamas. Šīs tortes pagatavošana aizņems vien 15 - 20 minūtes, arī tās pildījums ir vienkāršāks par vienkāršu, toties garša- nevainojama. Tieši tāda, lai to nebūtu kauns celt priekšā sanākušajiem ēdājiem. Turklāt daudz ko šīs tortes gatavošanā varēsiet izlemt paši.

Mežacūkas gaļas kotletes 29.09.2019 18:13

Gatavojot meža cūkas gaļu ir jāatceras, ka tā ir ne tikai jāķiploko un jāspeķo dāsnāk kā mājdzivnieka gaļa, bet ka to jēlu nedrīkst garšot, sāli un piparus pieberot ''uz aci'', bez tam gaļa ir termiski ilgāk jāapstrādā. Taču rezultāts ir izcils!

Ābolu un bumbieru rudens gardumi tavam galdam. 10 receptes 28.09.2019 21:34

Āboli un bumbieri- divi rudens laika gardumi, kas bagāti vitamīniem un ēdami ne tikai svaigā veidā.

Ar sēnem un spinātiem pildītas vistas filejas 21.09.2019 15:40

Pildītie vistas filejas rullīši ir gardums, no kura nespēs atteikties neviens. Dažādojiet savu ēdienkarti un pierasto vistas filejas karbonāžu vietā, pārsteidziet savu ģimeni vai draugus ar patiesi izsmalcinātiem gardumiem.

Ar āboliem pildīta cūkas karbonāde 18.07.2019 16:06

Iestājoties aukstākam laikam, arvien biežāk gribas pagatavot sātīgāku pamatēdienu.

Ābolu sacepums 02.04.2019 08:00

Garšīgs un vienkārši pagatavojams deserts, kas ziemas vakaros iepriecinās ik vienu.

Aukstā šokolādes un makadamijas riekstu kūka (nav jācep) 30.03.2019 07:24

Tie, kam garšo šokolāde, būs sajūsmā par šo kūku ar bagātīgo krēma pildījumu. Ja vēlaties, varat pasniegt kūku ar svaigām ogām.

Cepeškrāsnī gatavots pildīts ķirbis 12.02.2019 08:30

Par ķirbja vērtīgajām īpašībām dzirdējuši ir visi, taču reti kurā ģimenē tas tiek gatavots un celts galdā. Bet vaina tikai viena- nav īsti zināms, kā to garšīgi pagatavot.
Piedā'vājam vienu no izcili gardām ķirbja gatavošanas receptēm. Izmēģiniet un iemīliet ķirbi!

Jaungada pīrādziņi ar žāvētu gaļu 29.12.2018 09:19

Gan svētkos, gan ikdienā, piedevām jebkurā sezonā, ikkatra latvieša virtuves neatņemama sastāvdaļa ir pašu cepti pīrādziņi.

Gardais cūkas stilbiņu cepetis 24.12.2018 14:48

Īsteniem cepeša gatavošanas lietpratējiem šī recepte varētu šķist pārāk demokrātiska, taču tai ir vairākas priekšrocības. Pats galvenais - nav jāraizējas par cepeša sīkstumu, jo pēc kārtīgas vārīšanas gaļa vienmēr ir mīksta, bez tam pārpalikušo buljonu lieliski var izmantot gan zupām, gan mērcēm. Lieliska maltīte, kas labi garšo aukstās un lietainās dienās gan svētkos, gan ikdienā!

Medus torte ar iebiezinātā piena pildījumu 07.03.2017 13:15

Viena no populārākajām, gardākajām un visbiežāk gatavotajām tortēm ir tieši medus torte. Un ja pamatnes recepte tai īpaši nemainās, tad pildījums gan. Personīgi man vislabāk garšo medus torte ar ieiezinātā piena pildījumu. Tā atsauc atmiņā bērnību, kad iebiezinātais piens tika pārdots tikai nevārītā veidā un tā vārīšana bija varen aizrautīgs un savā ziņā pat bīstams process.

Gardais gaļas kliņģeris 02.01.2016 11:48

Sātīgs, sulīgs, aromātisks gaļas kliņģeris, kas ir tik gards, ka iepriecinās ikvienu ēdāju, pārsteidzot ar niansēti neaizmirstamām garšas notīm. Pagaršojot šo kliņģeri vienreiz, jūs noteikti gribēsiet to baudīt vēl.

Gardēžu cienīgais gaļas kukulītis- MĪTLOFS 14.10.2015 14:21

Mītlofs ir iecienīts angļu virtuves ēdiens, kas kaut kādā ziņā līdzinās viltotajam zaķim, tomēr mītlofa garša ir daudz niansētāka un izsmalcinātāka. Varētu pat teikt, ka mītlofs ir īsta, gardēžu cienīga, delikatese, kas atzinību guvusi daudzās pasaules valstīs. Izmēģiniet arī jūs.

Vistu stilbiņi adžikas un sojas mērces marinādē 02.01.2014 12:06

Katrās mājās , kur mīt gatavot un ēst mīļotāji, dzīvojas neskaitāmas vistu stilbiņu pagatavošanas receptes, taču šī pēdējā laikā mūsu virtuvē, kā rādās, ir iedzīvojusies uz ilgtermiņa palikšanu, un to pašu droši varu teikt par SIA ‘’Damps’’ ražotajiem garšvielu maisījumiem, kuri ir nopērkami veikalos ‘’Avokado’’ , kā arī lielveikalos un daudzviet citur.

Nākamā lapa