Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:198, Did:0, useCase: 0



Cepeškrāsnī cepts pildīts kabacis

Cepeškrāsnī cepts pildīts kabacis
Cepeškrāsnī cepts pildīts kabacis

Gatavoja un fotografēja: Iveta Apškrūma

Izcili garšīgs un veselīgs ēdiens.

Nepieciešams:

1/3 daļa (gals) no paliela kabača;
2 lieli ar mizu vārīti kartupeļi;
3 šķēles cauraugušas žāvētas gaļas;
1 neliels sīpoliņš;
3 tējkarotes skābā krējuma;
2 daiviņas ķiploka,
50 g cietā siera.

Pagatavošana:

1. Kabacim izdobj vidu (izņem sēklotni) tā, lai izveidotos tāds kā trauciņš, kuru piepildīsim;


2. Sīpolu sasmalcina un liek pannā sakarsētā eļļā kopā ar strēmelītēs sagrieztu cauraugušu žāvētu krūtiņu, visu apcep zeltaini brūnu;


3. Kartupeļu nomizo un sagriež kubiņos;


4. Krējumā iespiež ķiploku un izmaisa;


5. Pusi no saceptās gaļas un sīpoliem liekam iekšā kabacī, pa virsu pārkaisām pusi no sagrieztajiem vārītiem kartupeļiem, pārlejam ar pusi no sagatavotās krējuma mērces. Pa virsu kartupeļiem liekam atlikušo gaļas un sīpolu maisījumu, tad atkal atlikušos kartupeļus un pārlejam ar atlikušo krējuma mērci.


6. Piepildīto kabaci liek iekšā līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī un cep līdz pusgatavībai. Tad uzkaisa sarīvētu sieru un turpina cept, līdz kabacis gatavs.

     [+] [-]

, 2012-02-03 20:38, pirms 8 gadiem
Liekas, jābūt garšīgi. Tikai žēl, ka autors nezin, cik ilgi jāgatavo...

     [+] [-]

, 2012-02-03 22:05, pirms 8 gadiem
Gatavošanas ilgums atkarīgs no kabača lieluma. Jo lielāks kabacis, jo ilgāk tas cepsies. Ar dakšiņu jāpārbauda, kad kabacis pietiekami mīksts izcepies.