Aukstā šokolādes un makadamijas riekstu kūka (nav jācep)

Drukāt

Tie, kam garšo šokolāde, būs sajūsmā par šo kūku ar bagātīgo krēma pildījumu. Ja vēlaties, varat pasniegt kūku ar svaigām ogām.

Aukstā šokolādes un makadamijas riekstu kūka (nav jācep)

Kūkas pamatnei nepieciešams:

300 g krekeru vai citu cepumu drumstalu,
180 g izkausēta sviesta.

Pildījumam nepieciešams:

300 g gabaliņos salauztas tumšās šokolādes,
375 g mīkstā krējumsiera,
150 g cukura,
2 tējkarotes vaniļas esences,
120 g rupji sasmalcinātu makadāmijas riekstu,
600 ml 35% saldā krējuma.

Pagatavošana:

Gatavo pamatni

1. Nedaudz ieziediet ar sviestu 28 cm diametra kūkas veidni ar noņemamu malu.

2. Traukā ielieciet cepumu drumstalas kopā ar sviestu un labi sajauciet.

3. Ielieciet maisījumu kūkas veidnē, izlīdziniet un stingri piespiediet veidnes pamatnei un malām.

Gatavo pildījumu

4. Kastrolī, kas ievietots karsta ūdens peldē, izkausējiet šokolādi. Noņemiet no uguns un atstājiet nedaudz atdzist.

5. Lielā traukā ar elektrisko mikseri (vidēja ātruma režīmā) sakuliet šokolādi, krējumsieru, cukuru un aniļas esenci, līdz masa kļūst viendabīga. Iejauciet makadamaijas riekstus.

6. Citā traukā ar elektrisko mikseri (idējā vai maksimālā ātruma režīmā) saputojiet saldo krējumu stingrās putās. Ar lāpstiņu iecilājiet ceturtdaļu putukrējuma šokolādes maisījumā. Tad iecilājiet atlikušo putukrējumu.

7. Ar karoti ielieciet pildījumu kūkas pamatnē. Apklājiet ar foliju un uz 4-6 stundām ielieciet ledusskapī.

8. Pirms pasniegšanas uzmanīgi noņemiet veidnes sānu malu. 5 minūtes atstājiet kūku istabas temperatūrā, tad pasniedziet.

Labu apetīti!

Tev jābūt autorizētam,