Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:203, Did:0, useCase: 0



Cepeškrāsnī cepta karpa ar ķiplokiem

Drukāt

Lai arī karpa ir asakām bagāta zivs, tomēr tā ir viena no garšīgākajām un sevišķi labi uz galda izskatās svētku reizēs. Turklāt, lai to gardi pagatavotu, nav vajdzīgas daudz un dažādas garšvielas, jo karpas garša ir pilnīga pati par sevi.

Nepieciešams:

1 karpa (apmēram 2 kg),
1 ķiploka galviņa,
sāls pēc garšas,
malti melnie pipari.

Pagatavošana:

1. Karpai notīra zvīņas, izņem iekšas, nomazgā un nosusina. Tad ierīvē ar sāli, maltiem melnajiem pipariem un caur ķiploku spiedi izspiestiem ķiplokiem.

2. Liek ietaukotā cepeštraukā un 200 grādu karstumā cep apmēram 30 - 40 minūtes. Cepšanas ilgums atkarīgs no karpas lieluma.

3. Apmēram 15 minūtes pirms cepšanas beigām karpai rūtotā veidā uzklāj majonēzi.

Gatavu liek servējamā traukā un pasniedz ar vārītiem vai krāsnī ceptiem kartupeļiem un ceptiem ķiplokiem.

Labu apetīti!

Gatavoja un fotografēja: Iveta Apškrūma

Tev jābūt autorizētam,