Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:218, Did:0, useCase: 0



Pūpolsvētdienas brokastis. Pildītas olas - cālēni

Redakcija
Redakcija

Ja Lieldienās sanācis tā vairāk olu sakrāsot, tad nākamajā dienā varat tās pārvērst par mīlīgiem cālēniem, kas sevišķi patiks un garšos bērniem. Šādi olu cālēni jauki izskatīsies arī jebkurā bērnu ballītē vai uz brīvdienu brokastu galda.

Nepieciešams:
2 personām

4 cieti vārītas olas,
1/2 gatava avokado,
1 plāna šķēle kūpinātas karbonādes,
1 ēdamkarote majonēzes,
sāls (pēc vēlēšanās),
1 melnā olīve (cālīšu actiņām),
neliels gabaliņš vārīta burkāna (cālīšu knābīšiem).

Pagatavošana:

1. Olām nogriež vāciņus un uzmanīgi izņem dzeltenumus.

2. Olu dzeltenumus liek atsevišķā traukā, pievieno avokado, ja vēlas, arī sāli, un visu ar dakšiņu saspaida. Tad pievieno ļoti smalki sagrieztu kūpināto karbonādi, rūpīgi izmaisa.

3. Sagatvoto masu uzmanīgi pilda olās, veidojot nelielu kaudzīti, virsu uzliek olu vāciņu. Ieliek no olīvām izveidotas actiņas un no burkāna izgrieztus knābīšus.

Gatavoja un fotografēja: Iveta Apškrūma