Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:203, Did:0, useCase: 3


Olu plate bērniem

Olu daudz, bet ir atlicis maz laika sagatavot ko īpašu, tikai nedaudz jāpielieto izdomas spējas un var izveidot viegli pagatavojamu pārsteigumu, kas priecēs acis gan pieaugušajiem, gan bērniem.

1) Cieti vārītām olām noloba olu čaumalas.
Lai izveidotu olu groziņus, tām gandrīz līdz pusei nogriež galus tā, lai izveidotos 1 cm plats groza rokturis. Izgrieztās daļas izņem ārā un izveidoto olu groziņu sapilda ar marinēta gurķā šķēlītēm vai citiem dārzeņiem.

2) Mušmirēm, lai tās varētu novietot uz šķīvja un izveidot sēnes cepurīti, olas abus galus nogriež līdzenus. Sēnītēm punktiņus veido ar majonēzi vai olu baltuma atgriezumiem.

3) Lai izveidotu automašīnu, cieti vārītai olai abas pretējās puses gareniski nogriež līdzenas. Automašīnas riteņus izgriež no mazo tomātiņu vāciņiem un piestiprina ar koka irbulīšiem.
Mašīnas jumtam var likt tomāta, siera, desas un gurķa šķēlīti, bet luktura vietā izgriež garenisku rievu, kurā tiks izveidotas mašīnas spuldzes - to var veidot no dažādiem dārzeņiem vai šķiņķa, šajā gadījumā ir izmantota tomāta šķēlīte.

4) Putniņam acis izveido no apaļajiem pipariem. Asti un kājas izgriež no maziem, marinētiem gurķiem un piestiprina ar koka izrbulīšiem. No maza tomātiņa izveido kroni. Par muti var izmantot melnās olīvas gabaliņu.

Vēl gardāks rezultāts būs, ja olu dzeltenumus izņems, sajauks ar majonēzi un izveidoto masu sapildīs olās.

Fotogrāfēja un gatavoja Dace Vilkāja