Nākamā lapa

Cepeškrāsnī gatavota cūkgaļas krūtiņa ar brokoļiem kalvadosa mērcē 16.01.2018 16:51

Šis ir fantastisks ēdiens, bauda garšas kārpiņām un vienreizīga svētku recepte, kuras rezultātā visparastākā cūkgaļas krūtiņa pārvēršas brīnumgardā cienastā. Te, protams, savu artavu devis neparastais dzēriens- kalvadoss, kas pie mums vēl nav sevišķi atpazīstams, taču Francijā tas jau sen ieguvis cieņpilnu vietu svētku ēdienkartē.

Garšvielās cepts jēra plecs 06.01.2018 09:31

Jēra gaļa ir lieliska pati par sevi, bet, ja tai pievieno dažas "pareizās" garšvielas, jūs iegūstat augstas klases restorāna cienīgu ēdienu. Galvenais to nepārcept, svarīgi, lai vidū gaļa ir nedaudz sārta un maigi sulīga.

Bukstiņputras sacepums ar asinsdesu, kraukšķīgo bekonu un ābolu - dzērveņu mērci 01.01.2018 10:05

Sagaidīts 2018. gads. Svētki turpinās. Lai svētkus aizvadītu pacilātās un ģimeniskās izjūtās, mums ir vērts pacensties klāt svētku galdu arī gada pirmajā dienā. Restorāna “Tex-Mex” šefpavārs Kristaps Viesturs iesaka tradicionālo bukstiņputru mūsdienīgā izpildījumā.

Siļķe kažokā svētku galdam 31.12.2017 19:30

Kā gatavot siļķi kažokā zina gandrīz ikviena saimniece. Šoreiz piedāvājam vien interesantāku noformējumu, kas lieliski iederēsies uz svētku galda.

Salāti Laimes pakavs 31.12.2017 10:47

Šovakar noslēgsies 2017. gads. Lai jums laimīgs Suņa gads un nekad netrūkst veiksmes!

Kārtainie salāti ROZES 30.12.2017 18:47

Ne tikai garšīgi, bet glīti noformēti salāti ir jebkuru svētku galda rota, ar ko pārsteigt savus viesus un arī mājiniekus. Tikai nedaudz izdomas, pacietības un jūsu svētki vienmēr būs izdevušies.

Veģetārais Jaungada svinību galds. 9 garšīgas receptes 29.12.2017 10:52

Būt par veģetārieti nozīmē katru dienu ēst kā svētkos. Tad nu lai Vecgada vakars šajā ziņā nav izņēmums! Pie darba – gatavot(ies) izēšanās priekiem!

Sāļā gaļas salātu rulete želejā 26.12.2017 14:24

Oriģināla dārzeņu rulete, kas lieliski aizstās salātus un rotās jūsu galdu gan ikdienā, gan svētku reizēs.

9 gardas Ziemassvētku receptes 26.12.2017 09:49

Kā zināms, Ziemassvētku galdā jābūt deviņiem ēdieniem un arī jāēd Ziemassvētkos deviņas reizes. Kāpēc? Kā vēsta latviēsu ticējumi, tas garantē pārticību un bagātību nākamajā gadā. Obligāts ēdiens svētku galdā ir maize, lai tās nākamgad nepietrūktu.Tradicionālie ziemassvētku ēdieni ir cukas šņukurs, štovēti kāposti, speķa pīrādziņi, koča (grūbu biezputra), piparkūkas un taukšķēti zirņi. Daudzus no tiem gatavojam arī šodien. Dažas no receptēm gadsimtu gaitā nav mainījušās, citas ieguvušas jauas garšas. Piedāvājam 9 garšīgas ēdienu receptes senlatviešu tradīcijās, taču mūsdienīgā izpildījumā.

Salāti: Vista lapsas kažokā 25.12.2017 11:13

Garšīgi salāti ar maigu garšu, kurus svētku variantā var skaisti izkārtot kārtās lapsiņas formā, bet ikdienā vienkārši iemaisīt salātu bļodā. Pamēģiniet arī vārītu burkānu vietā korejas burkānus, tikai tādā gadījumā izmantojiet svaigus, nevis marinētus gurķus.

Karstvīna pagatavošana. 4 gardas receptes 24.12.2017 13:12

Karstvīns ir dzēriens, bez kura, šķiet, nav iedomājami ziemas aukstie vakari un Saulgriežu svētku svinēšana. Mūsu mājās pieņemts karstvīnu gatavot pašiem, jo tādējādi var pievienot tik daudz garšvielu, kas apmierina personīgās garšas kārpiņas. Protams, ir mēģināts arī veikalā pirktais karstvīns, kuru atliek tikai uzkarsēt, tomēr reizēm tas sagādājis vilšanos ar savu nepilnīgo garšas buķeti. Tāpēc labāk gatavot pašiem, pie kam, neaizmirstot par bērniem. Arī viņiem var pagatavot bezalkoholisko karstvīnu.

Sātīgais Ziemassvētku cūkas stilbiņš 22.12.2017 15:23

Latviešiem vienmēr paticis labi paēst, tāpēc mūsu viruvē tik daudz bijis sātīgu un smeķīgu ēdienu. Tāds ir arī vārīts žāvētas cūkgaļas stilbiņš, kas bieži vien celts galdā arī svētku reizēs. Pasniegts kopā ar grūbu putru vai tradicionālajiem vārītiem kartupeļiem un štovētiem kāpostiem, tas būs varen gards cienasts ikvienam gardēdim.

Salāti "Bizbizmārītes" 21.12.2017 16:55

Skaisti, acij tīkami un garšīgi salāti, kas izdaiļos ikvienu svētku galdu. Protams, arī ikdienā varat pārsteigt savu ģimeni vai mīļoto ar skaisti noformētiem salātiem.

Garšvielas, kas smaržo pēc Ziemassvētkiem 20.12.2017 16:17

Pēc kā smaržo Ziemassvētki? Protams, pēc piparkūkām un karstvīna, un šo specifisko , mūsu ožai tik patīkamo aromātu, rada garšvielas, kas tiem pievienotas- kanēlis, krustnagliņas, kardamons, ingvers, muskatrieksts, vaniļa, smaržīgie pipari un apelsīna miziņa.
Pievienojiet šīs garšvielas pie ēdieniem, ko gatavosiet Ziemassvētku maltītei un svētki var sākties!

Viegli pagatavojama piparkūku mīkla 15.12.2017 13:09

Tieši tikko pagatavotu piparkūku smarža ir tā, kas ievieš mājās Ziemassvētku sajūtu. Dažādu smaržu un garšu salikumi, no kuriem sastāv mīkla, ir apbrīnojami. Lieliska un viegli pagatavojama piparkūku mīklas recepte, kas piemērota kā mazākajiem, tā lielākajiem ģimenes pārstāvjiem Mīklas pagatavošana var izvērsties par mīļu, radošu un vienkārši lielisku pasākumu, tāpēc piedāvājam ielūkoties burvīgas piparkūku mīklas un glazūru receptēs, ar kurām ir padalījusies profesionāle, Lage Ko galvenā konditore, Nadežda Lukjančuka.

Izsmalcināta kafija. 1901. gada recepte 11.12.2017 16:50

Īpašos brīžos un svētku reizēs nepieciešams arī īpašs dzēriens. Es ieteiktu izmēģināt šo burvīgo kafijas recepti, kas līdz mūsdienām atnākusi no tālā 1901.gada.

Ātri pagatavojamā Adventes biezpiena kūka 10.12.2017 17:55

Garda, ātri pagatavojama biezpiena kūka. Atkarībā no garšas kaprīzēm un maciņa biezuma tai ir neskaitāmas variāciju iespējas.

Pirmās Adventes kūka 03.12.2017 14:10

Padariet pirmās Adventes svētdienas vakaru īpašu savai ģimenei ar speciāli šai dienai izceptu kūku, kas rotāta ar riekstiem, marmelādi un saldētām dzērvenēm. Cepiet to veidnē, kuras vidū ir caurums, tad varēsiet kūkas viducī ievietot un aidedzināt pirmo Adventes svecīti.

Ātrais šokolādes deserts 01.12.2017 16:47

Šis burvīgais un ātri pagatavojamais kārums ir kaut kas starp klasisko brauniju un vienkāršu šokolādes kūku. Garša ļoti šokolādīga: vidusdaļā maiga, apkārt kraukšķīga. Var ēst vienu pašu vai izdekorēt ar krēmu un svaigām ogām.

Piparkūku kārtojums ar rupjmaizes mērci 25.11.2017 20:18

Ziemassvētki ir piparkūku cepšanas un izbaudīšanas laiks. Piedāvājam nedaudz papildinātu variāciju ar svaigām garšas niansēm.

Dzērveņu jogurta želeja Latvijas karoga krāsās 17.11.2017 18:49

Tuvojoties Latvijas 96. dzimšanas dienai, Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis un portāls Tavavirtuve.lv rosina svētkus sagaidīt tradicionālās noskaņās, pagatavojot veselīgus un gardus ēdienus sarkanbaltsarkanā jeb Latvijas karoga krāsās.

Latvijas dzimšanas dienas siļķe kažokā 17.11.2017 12:03

Piedāvājam svētkus sagaidīt ar latviskiem salātiem latviskās krāsās.

Rupjmaizes deserts ar dzērveņu ķīseli 15.11.2017 11:20

Kas gan var būt latviskāks par īstu rudzu rupjmaizi, kas ir mūsu virtuves pamatu pamats! To varam baudīt gan kā piedevu zupām, gan pamatēdienos, gan salātos un pat desertos. Aromātiska maizīte savienojumā ar saldu krējumu un skābenām dzērvenēm ir lielisks saldēdiens gan ikdienā, gan svētku reizēs.

Rupjmaizes rika ar medu un pikanto Latvijas bekonu 11.11.2017 18:40

18.novembris- diena, kad katra Latvijas iedzīvotāja sirdī parādās īpaši silta noskaņa, un, kā jau šādos notikumos pienākas, mēs kārojam pēc tai pieskaņota svētku galda. Uz tā goda vieta jāatrod smaržīgai rupjmaizei un mūsu bitenieku ievāktam medum, saka restorāna “Tex-Mex” gastronomijas guru Kristaps Viesturs un piedāvā savu rupjmaizes riku ar medu un pikanto Latvijas bekonu.

Biešu pankūkas Lāčplēša dienas galdam 11.11.2017 10:18

Valsts svētku mielasts ir īstais laiks, kad galdā celt Latvijā ražotu un audzētu produkciju. Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis rosina svētkus sagaidīt tradicionālās noskaņās, pagatavojot biešu pankūkas ar putotu cidoniju krēmu.

Apgāztā brūkleņu kūka ar riekstiem 10.11.2017 19:00

Vienkārši pagatavojams našķis ar saldi rūgtajiem vitamīnu avotiem - brūklenēm -, kas īpaši piemērots svētdienas pēcpusdienai visai ģimenei. Brūkleņu vietā var ņemt dzērvenes, bet valriekstus aizstāt ar citiem riekstiem.

Mārtiņdiena latviešu gadskārtu paražās. (+4 Mārtiņdienas receptes) 10.11.2017 15:13

Mārtiņi latviešu gadskārtu paražās ir svinama diena, kas iezīmē rudens beigas un ziemas sākumu. Aprakstos par folkloru sastopami dažādi svētku nosaukuma – Mārtiņu vai Mārtiņdienas – skaidrojumi. Te jāņem vērā kāda sena tradīcija, kuras aizsākums meklējams 601. gadā pēc pāvesta Gregora I rīkojuma. Šai laikā katoļi centās pagānu svētkus apvienot ar kristīgo svinamajām dienām, aizvietojot senos mītiskos nosaukumus ar kristīgās ticības svēto vārdiem (piem., Jānis, Pēteris, Mārtiņš u. c.). Tādēļ, skaidrojot jebkuru latviešu gadskārtu pēc nosaukuma, jābūt ļoti uzmanīgiem.

Lāčplēša spēks - garda ēdienu recepte svētku galdam 09.11.2017 12:26

11. novembrī tiek svinēta Lāčplēša diena. Kā vēsta latviešu teika, Lāčplēša pārspēka avots bijusi cepure ar lāča ausīm, kas palīdzēja uzveikt Melno bruņinieku. Diemžēl cepuri ar tik maģisku spēku mūsdienās ir grūti atrast, taču skaidrs ir arī tas, ka ar tukšu vēderu Lāčplēsis nebūtu paveicis savus varoņdarbus, aizsargājot tēvzemi no iebrucējiem. Tāpēc restorāns “Tex-Mex Republic” sveic ikvienu svētkos, piedāvājot īpašu recepti patriotiskām valsts svētku vakariņām. Labu apetīti!

Gardais biezpiena tiramisu 05.11.2017 13:49

Gribas savu mīļāko cilvēku pasaulē pārsteigt ar kaut ko mīļu un jauku? Un arī garšīgu! Gardais biezpiena tiramisu būs ideāli piemērots gan kā neparasta dāvana, gan svētku galda rota, gan arī fantastisks kārums.
Kad būsiet to pagatavojuši vienreiz, jūs gribēsiet vēl un vēl. Gardais biezpiena tiramisu kļūs par pastāvīgu jūsu svētku galda ēdienu.

Cūkgaļas cepetis ar konjaku un zemesriekstiem 01.11.2017 17:07

Cūkas cepetis ar zemesriekstiem ir tieši tas, kas vajadzīgs svētkos. Mērcei pievienotais konjaks (var aizstāt ar brendiju) cepetim piešķir maigu sulīgumu, čili dod patīkamu pikantumu, bet medus un rieksti veido kraukšķīgu garoziņu. Vss kopā- debešķīgs gardums ar svētku noskaņu.

Sāļie groziņi ar asinsdesu - izsmalcināta uzkoda latviskās noskaņās 27.10.2017 15:03

Arī no visparastākās asinsdesas var pagatavot izsmalcinātu un īsti karalisku uzkodu, ar ko pārsteigt savus viesus un rotāt latvisko gadskārtu svētku galdu. Turklāt šīs uzkodas sastāvā iekļauti tikai mūsu zemītē auguši produkti, tātad mūsu organismam un veselībai vispiemērotākie.

Klasiskā siera kūka 24.10.2017 13:05

Garda, viegli pagatvojama klasiskā siera kūka, kas pati kūst mutē. Maskarpones sieru var aizstāt ar pilnpiena neskābu biezpienu. Šajā gadījumā biezpiens jāizberž caur sietiņu vai jāsablendē.

Cepeškrāsnī cepta karpa ar ķiplokiem 21.10.2017 14:10

Lai arī karpa ir asakām bagāta zivs, tomēr tā ir viena no garšīgākajām un sevišķi labi uz galda izskatās svētku reizēs. Turklāt, lai to gardi pagatavotu, nav vajdzīgas daudz un dažādas garšvielas, jo karpas garša ir pilnīga pati par sevi.

Brīnumgardie salāti "Putna ligzda" 11.10.2017 13:23

Burvīgi salāti, kas ir ne vien ļoti garšīgi, bet arī acij tīkami. Tie izdaiļos jebkuru galdu gan ikdienā, gan svētkos.

Selgas cepumu torte ar biezpienu un augļiem 06.10.2017 11:54

Lai arī cik izsmalcinātas un neparastas kūkas ik pa laikam gatavotu, tomēr atkal un atkal atgriežos pie visparastākās Selgas cepumu tortes, kura nu jau vairākus gadu desmitus pelnīti ieņem godpilnu vietu uz kūku pjedestāla. Šīs tortes noslēpums, droši vien, meklējams ne tikai tās pagatavošanas vienkāršībā, bet arī izcili sabalansētajā garšā, kas pateicoties, cepumu kvalitātei, veidojas praktiski jebkurā produktu salikumā. Šoreiz to gatavoju kā biezpiena torti.

Pīrādziņi ar žāvētu gaļu. Ļoti garšīgi 03.10.2017 18:02

Gan svētkos, gan ikdienā, piedevām jebkurā sezonā, ikkatra latvieša virtuves neatņemama sastāvdaļa ir pašu cepti pīrādziņi.

Pildīta paprika ar tunci un rīsiem 30.09.2017 14:23

Tuncis ir bagāts ar olbaltumvielām, tam ir zems taukvielu saturs, tas satur visas aminoskābes, daudz proteīnu, bez tam ir ļoti viegli pagatavojams, kā arī ir labi sabalansētas diētas sastāvdaļa.

Pildītais tītars ar mērci 09.09.2017 11:07

Atraktīvajam britu pavāram Džeimijam Oliveram ir padoms, kā pagatavot garšīgu pildīto tītaru ar mērci.

Apgāztā 1.septembra ābolu kūka 31.08.2017 10:49

Ātri, lēti, vienkārši un garšīgi! Lielisks cienasts 1. septembra svētku vakaram

Aukstā šokolādes un makadamijas riekstu kūka (nav jācep) 29.08.2017 14:34

Tie, kam garšo šokolāde, būs sajūsmā par šo kūku ar bagātīgo krēma pildījumu. Ja vēlaties, varat pasniegt kūku ar svaigām ogām.

Nākamā lapa