Layout: current: getSitedefLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:203, Did:0, useCase: 0

Nākamā lapa

Folijā cepta karpa 23.10.2020 19:34

Neapšaubāmi, visu zivju ēdienu topa augšgalā atrodas karpa. Bez tam tās zvīņas pēc notīrīšanas var saglabāt un pietaupīt Ziemassvētkiem, lai būtu ko radiem un draugiem dāvāt vai pašam makā turēt - lai nauda nezūd un tikai nāk klāt.

Garneļu želeja 20.10.2020 08:52

Želejas var būt dažādas - pikantas un maigas, parastas un neparastas, dzidras un nedzidras, no augļiem, dārzeņiem, gaļas, zivīm un jūras veltēm pagatavojamas. Katram savs.

Taukšķēti zirņi 12.10.2020 23:02

Vārīti vai taukšķēti zirņi- latviešu tradicionālais Ziemassvētku un Jaungada svētku galda ēdiens.

Apgāztā brūkleņu kūka ar riekstiem 11.10.2020 21:28

Vienkārši pagatavojams našķis ar saldi rūgtajiem vitamīnu avotiem - brūklenēm -, kas īpaši piemērots svētdienas pēcpusdienai visai ģimenei. Brūkleņu vietā var ņemt dzērvenes, bet valriekstus aizstāt ar citiem riekstiem. Recepti piedāvā Dansukker.

Kārtainie dārzeņu salāti ar kūpinātu lasi 11.10.2020 07:37

Kārtainie dārzeņu salāti ar kūpinātu lasi

Tomātu un siera kūka 10.10.2020 16:49

Apmēram 6 porcijas

Cūkgaļas rudens šašliks 10.10.2020 12:06

Arī šoruden neiztiksim bez tradicionālā latviešu ''nacionālā ēdiena''- šašlika. Ar ko rudens šašliks atšķiras no silto dienu ēdiena? Ar atmosfēru un dzērieniem. Alus vietā prasās ko karstāku un stiprāku. Ar mēru!

Cūkgaļas cauraudzis ar puravu biezeni alus mērcē 07.10.2020 11:43

Šo ļoti latvisko recepti iesaka Dikļu pils šefpavārs Valters Zirdziņš.

Apelsīnu torte 05.10.2020 09:31

Apbrīnojami garšīga, gaisīga, ziemai un svētku galdam piestāvoša torte ar svaigu apelsīnu aromātu. Gatavo un vienkārši baudi kopā ar tiem, kas tev sirdij mīļi!

Lielie Kurzemes kartupeļu salāti 28.09.2020 18:04

Pirmo reizi šādus salātus ēdu pie draudzenes Kurzemē – viņas ģimenē tos tradicionāli gatavojot uz katriem Jāņiem. Tos nevajag ēst vienus pašus – šie salāti jābauda kopā ar alu, ar ķimeņu sieru, grilētiem dārzeņiem, un arīdzan otrā rītā pēc kārtīgas līgošanas. Galvenais, visa jābūt daudz – lielai bļodai, piepildītai ar kartupeļu kubiņiem: lai visiem jāņabērniem pietiktu, daudz sīpolu: tā, lai kož kaklā, un daudz diļļu, kā latvieši iecienījuši.

Kafijas saldējums ar cepumiem 25.09.2020 07:32

Saldējums? Saldējums! Gatavojam paši un priecājamies, ka ļoti garšīgi!

Cepeškrāsnī ceptas olas bekona groziņos 20.09.2020 08:45

Garšīgi, neparasti un oriģināli!

Piparkūku – ķirbju kūka 18.09.2020 11:22

Piparkūku mīklai svētkos var būt visdažādākie pielietojumi, kas garantē neierastu un gardu rezultātu.

Kārtainie salāti: peles sierā 17.09.2020 08:48

Šie brīnišķīgi noformētie un neparasti garšīgie salāti iepriecinās gan mājiniekus, gan viesus. Izmēģiniet, un varbūt tieši šie salāti kļūs par jūsu īpašo svētku mielasta gardumu. To pagatavošanai vajadzīgi vienkārši, visiem pieejami produkti.

Tēvu dienas uzkoda – sāļie groziņi ar asinsdesu 13.09.2020 12:31

Arī no visparastākās asinsdesas var pagatavot izsmalcinātu un īsti karalisku uzkodu, ar ko pārsteigt savus viesus un rotāt latvisko tēvu dienas svētku galdu. Turklāt šīs uzkodas sastāvā iekļauti tikai mūsu zemītē auguši produkti, tātad mūsu organismam un veselībai vispiemērotākie.

Ķiršu pīrāgs 12.09.2020 19:51

Palutiniet brīvdienu pēcpusdienā savus draugus un ģimenes locekļus ar ātri pagatavojamu ogu pīrāgu. Mēs šoreiz izmantojam ķiršus, bet, protams, to vietā var izmēģināt arī kādas citas ogas.

Ātri pagatavojamie zemeņu jogurta mafini 09.09.2020 07:02

Mafini vienmēr saistās ar kaut ko trauslu, gaisīgu un pasakaini gardu. Ziemā šādus mafinus gatavoju no jogurta, bet vasarā no sablendētām zemenēm. Garša ir fantastiska abējādi.

Ar tunci un rīsiem pildīta paprika 05.09.2020 16:37

Tuncis ir bagāts ar olbaltumvielām, tam ir zems taukvielu saturs, tas satur visas aminoskābes, daudz proteīnu, bez tam ir ļoti viegli pagatavojams, kā arī ir labi sabalansētas diētas sastāvdaļa.

Ātrā burkānu torte 25.08.2020 19:30

Palutini sevi, savu ģimeni vai draugus ar garšīgo un viegli pagatavojamo burkānu torti.

Meža cūkas cepetis 24.08.2020 17:53

Tā nu ir iegadījies, ka kāds mūsu ģimenes radinieks ir kaislīgs mednieks, tāpēc ik pa brīdim tiekam apgādāti ar medījumu gaļu. Svētkos noder! Jāteic godīgi, ka pietiekoši sulīgi un garšīgi cepeši izdevās vien ar kādu desmito reizi, kamēr pilnībā tika apgūti daži gatavošanas ''knifi''.

Dzērveņu jogurta želeja Latvijas karoga krāsās 23.08.2020 19:01

Svinot Baltijas ceļa 31. jubileju, Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis un portāls Tavavirtuve.lv rosina svētkus sagaidīt tradicionālās noskaņās, pagatavojot veselīgus un gardus ēdienus sarkanbaltsarkanā jeb Latvijas karoga krāsās.

Kraukšķīgais šašliks piknikam 22.08.2020 17:01

Aiz loga silda saule un jāiet ārā gatavot - laiks piknikam. Protams, ievērojot 2020. gada pavasara noteikumus: tātad pikniks divatā vai vienas mājsaimniecības ietvaros. Pikniks bez šašlika Latvijā kā govs bez piena. Piedāvājam šašliku recepti, kuras pagatavošanā izmanto eļļu. Pateicoties tai, gatavā gaļa ir gan sulīga, gan kraukšķīga.

Brīvdienu salāti Vāverīte 22.08.2020 08:09

Brīnumskaisti un gardi salāti, kas spēj izrotāt galdu katrā svētku reizē. Pārsteidziet sev mīļos un tuvos cilvēkus ar saviem kulinārijas meistardarbiem!

Biezpiena kūka ar laimu, meža ogu mērci un laima sukādēm 21.08.2020 20:44

Par godu valsts svētkiem restorāna “Tex-Mex” šefpavārs Kristaps Viesturs iesaka biezpiena kūku ar laimu un Latvijas mežos vāktām ogām, kas patīkamo vakaru padarīs vēl saldāku. Tā lieliski iederēsies svētku noskaņā un priecēs katrā savas valsts patriotā mītošo gardēdi.

Cūkgaļas rulete ar žāvētām plūmēm 20.08.2020 15:39

Lai ķimeņu garša būtu izteiktāka, tās apgrauzdē uz pannas; lai būtu smaržīgākas, viegli samaļ kafijas dzirnaviņās. Šo ruleti var pasniegt gan karstu, gan aukstu.

Apgāztā ābolkūka 13.08.2020 08:37

Ātri, lēti, vienkārši un garšīgi! Lielisks cienasts jebkuram brīdim

Liellopu gaļas tefteļi ar sēņu mērci un ķirbju biezeni 08.08.2020 11:10

Skaisti un garšīgi! Noderēs gan ikdienai, gan svētku galdam!

Cepti āboli ar šķiņķi 05.08.2020 08:26

Sātīgi un garšīgi!

Vistas un sēņu salāti 04.08.2020 09:07

Ja kādreiz gribas pagatavot kaut ko neparastāku, tad var noderēt šī kārtaino salātu recepte, kas ne tikai labi garšo, bet arī ir jauka dekorācija svētku reizēs.

Cepumu torte GARDUMS 28.07.2020 22:12

Šādi gatavota cepumu torte sevišķi garšos tiem, kam patīk kraukšķīgākas tortes. Sastāvdaļu daudzumu nerakstu apzināti, jo katram torte var atšķirties pēc lieluma un kārtu biezuma. Viens gribēs saldāku, cits mazāk saldu, tāpēc tas, cik biezas attiecīgā produkta pildījuma kārtas klāt starp cepumiem, lai paliek jūsu ziņā.

Vistas cepetis ar apelsīniem un dzērvenēm 25.07.2020 16:39

Vistas cepetis ar apelsīniem un dzērvenēm ir gardums, no kura grūti atteikties. Tik kārdinoši aromātisks, sulīgs un pasakaini gards, tas tā vien aicina nobaudīt kaut gabaliņu, radot īpašu svētku sajūtu pat parastā darbdienā. Un kurš gan teicis, ka ikdienas kopā būšana ar ģimeni un sev mīļiem cilvēkiem nav svētki?

Aromātiskās marmora olas ķīniešu gaumē 23.07.2020 08:33

Tik skaistas, smaržīgas un garšīgas-tādas ir tējā un garšvielās vārītas olas, kas sevišķi populāras Ķīnā. To gatavošanas laikā patīkamais aromāts izplatās pa visu māju un ne tikai rosina apetīti, bet arī uzlabo garastāvokli. Protams, darbdienu rītos laika šādu olu gatavošanai visticamāk nebūs, taču brīvdienās vai svētkos varēsiet visus palutināt un pārsteigt ar vēl nebijušām garšām.

Zemeņu salāti ar zilo sieru 21.07.2020 08:49

Nezinu, kā jums, bet man ļoti kārojas zemenes jau agrā pavasarī un tiklīdz tās parādās veikalu plauktos, labprāt panašķojos, pievienojot zemenes dažādiem salātiem un saldajiem ēdieniem. Vieni no maniem mīļākajiem salātiem ir spinātu lapiņu salāti ar zilo sieru un zemenēm. To pagatavošana nepatērē daudz laika, un rezultāts sanāk ļoti garšīgs un arī veselīgs.

Cūkgaļas cepetis ar konjaku un zemesriekstiem 15.07.2020 12:57

Cūkas cepetis ar zemesriekstiem ir tieši tas, kas vajadzīgs. Mērcei pievienotais konjaks (var aizstāt ar brendiju) cepetim piešķir maigu sulīgumu, čili dod patīkamu pikantumu, bet medus un rieksti veido kraukšķīgu garoziņu.

Cepeškrāsnī cepts pildīts kabacis 15.07.2020 11:50

Izcili garšīgs un veselīgs ēdiens.

Cepeškrāsnī cepta karpa 01.07.2020 13:30

Karpa ir ļoti garda zivs, neskatoties uz palielo asaku daudzumu tajā. Cepeškrāsnī cepta karpa ir īpaši garšīga. Pamēģiniet un sapratīsiet, kāpēc svētku reizēs šī zivs pirmā pazūd no galda.

Brokastu speķmaizītes 25.06.2020 07:51

Senie latvieši kādreiz ēda daudz speķa, rupjmaizi un mārrutkus, bija stipri, priecīgi un daudz strādāja, tāpēc diētas nebija vajadzīgas!

Siltalus – interesanta senlatviešu recepte 24.06.2020 15:46

Vidzemē šo dzērienu senāk gatavoja no vārīta piena un alus, samaisot tos abus kopā. Savukārt Kurzemē pienam pievienoja ne vien alu, bet arī ar cukuru sakultas olas. Šāds dzēriens bija iecienīts brokastīs tējas un kafijas vietā. Tāpat to pasniedza mīļiem un gaidītiem ciemiņiem. Un vēl- siltalus lieliski noderēja nākamajā rītā pēc lustīgas Jāņu svinēšanas. Varbūt ir vērts pamēģināt?

Zemeņu un rabarberu plātsmaize 24.06.2020 15:41

Latvijā audzētu rabarberu un zemeņu laiks nav pārāk ilgs, tāpēc tas noteikti intensīvi jāizmanto ne tikai ēdot šos labumus svaigā veidā, bet arī lai palutinātu sevi un savus mīļos ar kādu gardu kārumu, kas nobaudāms tikai šajā sezonā.

Marinējam paši! 9 dažādas šašlika receptes 23.06.2020 13:02

Jāņos latviešiem pierasts ēst paštaisītu Jāņu sieru un dzert pašbrūvētu Jāņu alu, bet pēdējā laikā par tik pat neatņemamu sastāvdaļu, manuprāt, ir kļuvis arī ne tik latviskais šašliks. Taču tā nu tas ir, un dažas dienas pirms svētkiem ir jāķeras pie gaļas iemarinēšanas, lai Jāņos šašliks sanāktu makten gards. Galu galā, pašrocīgi marinēta šī gaļa ir daudz gardāka nekā veikalā pirkta.

Nākamā lapa