Layout: current: getSitedefLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: (Cid: 0), Fid:203, Did:0, useCase: 0



Nākamā lapa

Apgāztā brūkleņu kūka ar riekstiem 22.09.2019 09:41

Vienkārši pagatavojams našķis ar saldi rūgtajiem vitamīnu avotiem - brūklenēm -, kas īpaši piemērots svētdienas pēcpusdienai visai ģimenei. Brūkleņu vietā var ņemt dzērvenes, bet valriekstus aizstāt ar citiem riekstiem. Recepti piedāvā Dansukker.

Ar sēnem un spinātiem pildītas vistas filejas 21.09.2019 15:40

Pildītie vistas filejas rullīši ir gardums, no kura nespēs atteikties neviens. Dažādojiet savu ēdienkarti un pierasto vistas filejas karbonāžu vietā, pārsteidziet savu ģimeni vai draugus ar patiesi izsmalcinātiem gardumiem.

Apelsīnu torte 21.09.2019 10:36

Apbrīnojami garšīga, gaisīga, ziemai un svētku galdam piestāvoša torte ar svaigu apelsīnu aromātu. Gatavo un vienkārši baudi kopā ar tiem, kas tev sirdij mīļi!

Pašgatavots olu liķieris 20.09.2019 20:39

Olu liķieris ir universāls dzēriens, ko mazās glāzītēs var baudīt vienu pašu, bet lielākās devās pievienot visdažādākajiem ēdieniem, sākot no desertiem un pankūkām un beidzot ar augļu salātiem un kūkām.

Cūkgaļas cepetis ar folijā ceptiem dārzeņiem 14.09.2019 10:47

Kur slēpjas garšīga cepeša noslēpums? Domājat kādās īpašās garšvielās? Nebūt nē. Patiesībā, lai pagatavotu garšīgu cepeti, pietiek ar sāli, pipariem un ķiplokiem. Gaļas kvalitāte gan ir svarīga. Jo labāka būs gaļa, jo maigāks un sulīgāks izdosies cepetis. Ja vēl pasniegsiet to ar folijā ceptiem dārzeņiem, svētku cienīgs mielasts būs garantēts.

Siera kūka ar bezē 13.09.2019 08:10

Siera kūka ar bezē ir tradicionāls slovāku ēdiens, kas baudāms kopā ar ģiemeni vai draugiem pie tējas vai kafijas tases branča jeb otro brokastu laikā.

Kārtainā kūka no kūpinātas vistas, žāvētām plūmēm un šampinjoniem 11.09.2019 09:13

Kūkas var būt ne tikai saldas, bet arī sāļas. Tās pilda reizē divu ēdienu funkcijas - it kā kūka un tajā pat laikā salāti. Ļoti sātīgi un garšīgi. Izmēģiniet arī jūs!

Vaniļas virtuļi 10.09.2019 10:11

Brokastis tieši tāpēc ir brokastis, lai no rīta sevi tā labi palutinātu ar kaut ko garšīgu. Tu pamosties, bet tevi jau gada vakar vakarā vai no rīta pagatavotie virtuļi- vai nav jauki!? Turklāt to gatavošanai nepieciešamas tikai 10 minūtes- pavisam nedaudz laika, lai diena būtu saldu sajūtu pilna un izdevusies.

7 garšīgas un veselīgas receptes cilvēkiem, kuriem ir gastrīts 01.09.2019 20:26

Gastrīts, pateicoties mūsu straujajam dzīvesritmam un neregulārajām ēdienreizēm mūsdienās ir ļoti izplatīta kaite. Taču, nav gluži tā, kā daži iedomājas, ka, sirgstot ar šo kaiti, jāpārtiek tikai no biezputrām. Patiesībā ir daudz un dažādu recepšu, ar kurām dažādot savu ēdienkarti. Un, kaut arī par tādu virtuves piederumu kā panna, uz laiku nāksies aizmirst, tomēr cepeškrāsns jums paliek (ja neļaujat ēdienam veidoties cietai garoziņai). Šādi jūs varat gatavot gan dažādus sacepumus, omletes, sautējumus, gan arī garšīgus desertus.
Lūk, dažas no tām.

Torte vasarai, kas nav jācep 17.08.2019 20:01

Burvīgi kārdinoša un debešķīgi garšīga torte no vasaras ogām un augļiem. Garšo pilnīgi visiem. Un galvenais- tā nav jācep.

Bukstiņputras sacepums ar asinsdesu, kraukšķīgo bekonu un ābolu - dzērveņu mērci 17.08.2019 09:51

Sagaidīts 2018. gads. Svētki turpinās. Lai svētkus aizvadītu pacilātās un ģimeniskās izjūtās, mums ir vērts pacensties klāt svētku galdu arī gada pirmajā dienā. Restorāna “Tex-Mex” šefpavārs Kristaps Viesturs iesaka tradicionālo bukstiņputru mūsdienīgā izpildījumā.

Vistas pastēte ar maskarpones sieru 16.08.2019 11:42

Giasīga, maiga un krēmīga pastēte būs gardums, ko baudīt brokastīs vai pasniegt viesiem uzkodās. Tās gatavošana neaizņem daudz laika, ir vienkārša un pa spēkam pat tiem, kas ikdienā neaizraujas ar stāvēšanu pie plīts.

Cūkgaļas cauraudzis ar puravu biezeni Valmiermuižas alus mērcē 05.08.2019 09:11

Tuvojoties 4. maija svinībām, svētku mielastam šo ļoti latvisko recepti iesaka Dikļu pils šefpavārs Valters Zirdziņš.

Garšvielās cepts jēra plecs 29.07.2019 10:30

Jēra gaļa ir lieliska pati par sevi, bet, ja tai pievieno dažas "pareizās" garšvielas, jūs iegūstat augstas klases restorāna cienīgu ēdienu. Galvenais to nepārcept, svarīgi, lai vidū gaļa ir nedaudz sārta un maigi sulīga.

Kārtainie salāti Ananāss 28.07.2019 13:22

Ne tikai garšīgi, bet arī skaisti.

Ar āboliem pildīta cūkas karbonāde 18.07.2019 16:06

Iestājoties aukstākam laikam, arvien biežāk gribas pagatavot sātīgāku pamatēdienu.

Pašgatavotas konfektes - lēti un garšīgi 15.07.2019 16:13

Svētkiem un ikdienai uz kārā zoba var pagatavot krāsainas un bezgala garšīgas konfektes no brokastu pārslām, iesaistot šajā nodarbē visu ģimeni. Ir taču tik jauki būt kopā!

Biešu vinegrets ar olu un siļķi 06.07.2019 10:07

Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis un portāls Tavavirtuve.lv aicina Latvijas dzimšanas dienas svinības padarīt gardākas ar biešu vinegretu, kas papildināts ar olu un siļķi. Svinēsim svētkus tradicionālās noskaņās, agatavojot veselīgus un gardus ēdienus sarkanbaltsarkanā jeb Latvijas karoga krāsās.

Ātrās receptes pašu gatavotam šašlikam 23.06.2019 08:26

Tuvojas Līgo diena un Jāņu nakts, kas ir gadskārtas svētki, ko svin teju ikviens Latvijas iedzīvotājs. Saimēs laicīgi tiek domāts, ko likt galdā svētku viesiem. Visiem zināms, ka mūsdienu vasaras saulgrieži nav iedomājami bez alus, siera un garda šašlika.Jebkurš svētku viesis spēs novērtēt ieguldītās pūles pašu gatavotajos mājas ēdienos, tāpēc Lage Ko ražošanas vadītājs RihardsLeiskinsiesaka, kā sagatavot visgardākos svētku šašlikus jūsu svētku galdam.

Veģetārie Līgo svētki. 6 gardas receptes 23.06.2019 08:25

Jāņu nakti jālīgo,
Vai iet labi, vai iet slikti;
Tautiņās jādzīvo,
Vai ir labi, vai ir slikti.Tad nu, lai, tautiņās dzīvojot, latvju veģetārietim Jāņu naktī nenāktos badu mirt, lūk, dažas idejas, ko pagatavot uz kārā zoba, kamēr citi ēdīs Kaukāza tautu ēdienus:

Recepte. Kā pagatavot gardu Jāņu sieru 22.06.2019 11:40

Dodi sieru, Jāņu māte,
Jāņu zāļu plūcejam;
Ja sieriņa man nedosi,
Paliks govis ālavites.

Neparastie vistas salāti 20.06.2019 09:28

Ja kādreiz gribas pagatavot kaut ko neparastāku, tad var noderēt šī kārtaino salātu recepte, kas ne tikai labi garšo, bet arī ir jauka dekorācija svētku reizēs.

Tradicionālie un vegānu pīrādziņi Līgo galdam 19.06.2019 16:43

Tuvojas vasaras gaidītākie svētki, un līgotājus nodarbina daudzi jautājumi, piemēram, kur svinēt, ar ko kopā svinēt un ko celt svinību galdā! Pīrādziņi ir viens no tiem gardumiem, kuru izvēlēsies katrs līgotājs – vai tas būs speķa, biezpiena vai vegāniskais pīrādziņš. Pīrādziņi vienmēr būs nekļūdīga izvēle. Turklāt ierastos speķa pīrādziņus var pielāgot arī vegānu interesēm, piemēram, aizstāt ar pīrādziņiem, kas pildīti ar sēnēm vai ķirbi. Izklausās taču gardi, vai ne!

Marinējam paši! 9 dažādas šašlika receptes 08.06.2019 18:29

Jāņos latviešiem pierasts ēst paštaisītu Jāņu sieru un dzert pašbrūvētu Jāņu alu, bet pēdējā laikā par tik pat neatņemamu sastāvdaļu, manuprāt, ir kļuvis arī ne tik latviskais šašliks. Taču tā nu tas ir, un dažas dienas pirms svētkiem ir jāķeras pie gaļas iemarinēšanas, lai Jāņos šašliks sanāktu makten gards. Galu galā, pašrocīgi marinēta šī gaļa ir daudz gardāka nekā veikalā pirkta.

Gaļas bumbiņas vīna mērcē 02.06.2019 17:43

Burvīgs svētku galdam piemērots ēdiens ar ideāli sabalansētu garšu.

2 garšīgas salātu receptes ar konservētiem ananāsiem 27.05.2019 08:40

Mājas viesībās aukstā galda salātu klāstā dažādībai lieliski iederas dažādas variācijas par konservētu ananasu tēmu, un jāteic, ka nereti tieši šie salāti no galda ēdāju mutēs pazūd visātrāk.

Sojas šašliks 26.05.2019 10:37

Tiem, kas uzturā nelieto gaļu, svētkos nav jāpaliek bez tik ļoti latviešiem iemīļotā šašlika. Pagatavojiet to no sojas.

Pildīti sāļie groziņi 25.05.2019 10:41

Ja pēkšņi viesos piesakās radi vai draugi, un nav laika kārtīga cienasta pagatavošanai, var ķerties pie ātrajām uzkodām. Iepriecināti būs visi!

Āboļu pautu karraša - lielisks senlatviešu ēdiens 19.05.2019 08:06

Par āboļu pautu karrašu, lai cik tas arī mūsdienās dīvaini neliktos, pirms vairāk kā 200 gadiem tika dēvēts ābolu olu pīrāgs, kura recepte drukāta pirmajā oriģinālajā latviešu valodas pavārgrāmatā, kas izdota 1796. gadā un paredzēta muižas pavāriem. Lai interesantāk, esam saglabājuši tā laika izrunu un gramatiku.
Lai arī dīvaini skan, recepte ir viegli pagatavojama un pīrāgs tiešām izcili gards.

Salāti "Ceriņu zars" 13.05.2019 07:16

Kaut arī ceriņi jau pavisam drīz būs noziedējuši, atmiņas par tiem jūs varat saglabāt savā virtuvē, pagatavojot garšīgus salātus un attiecīgi tos izdekorējot.

Cūkas fileja ar rabareberu piedevu 08.05.2019 21:23

Rabarberi var būt arī garda piedeva gaļas ēdieniem. Izmēģiniet cūkgaļas fileju vai karbonādi pasniegt ar saldskābu rabarberu piedevu- jūsu garšas kārpiņām tas patiks.

Vistas rulete omletē 06.05.2019 09:10

Šī nav parasta vistas rulete, pet pasakaini garšīga vistas rulete omletē un kaut gan skaitās aukstā uzkoda, lieliski garšo arī silta.

Latvijas svētku siļķe kažokā 04.05.2019 15:33

Piedāvājam svētkus sagaidīt ar latviskiem salātiem latviskās krāsās. Siļķi kažokā rītdienas galdā labāk pagatavot jau šovakar - rīt tā būs gardāka.

Dzērveņu jogurta želeja Latvijas karoga krāsās 04.05.2019 09:33

Tuvojoties Latvijas 100. dzimšanas dienai, Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis un portāls Tavavirtuve.lv rosina svētkus sagaidīt tradicionālās noskaņās, pagatavojot veselīgus un gardus ēdienus sarkanbaltsarkanā jeb Latvijas karoga krāsās.

Kraukšķīgais šašliks piknikam 27.04.2019 18:57

Aiz loga silda saule un jāiet ārā gatavot - laiks piknikam. Pikniks bez šašlika Latvijā kā govs bez piena. Piedāvājam šašliku recepti, kuras pagatavošanā izmanto eļļu. Pateicoties tai, gatavā gaļa ir gan sulīga, gan kraukšķīga.

Otro Lieldienu olu plate bērniem 22.04.2019 16:56

Olu palicis daudz, bet ir atlicis maz laika sagatavot ko īpašu, tikai nedaudz jāpielieto izdomas spējas un var izveidot viegli pagatavojamu pārsteigumu, kas priecēs acis gan pieaugušajiem, gan bērniem.

Salāti "Lieldienu zaķis" 21.04.2019 17:08

Kā gan Lieldienās bez zaķa?! Mūsējais šogad iekāpis šķīvī (šķiet sēž un dēj krāsainas Lieldienu olas).
Ja arī jūs vēlaties tādu Lieldienu zaķi, zemāk ir pamācība, kā tas gatavojams.

Lieldienu kliņģerīši - ligzdiņas 21.04.2019 15:35

Interesants un garšīgs olu trauciņš - Lieldienu ligzdiņas, kas cepamas svētkos..

Cepeškrāsnī cepta karpa ar ķiplokiem 20.04.2019 15:46

Lai arī karpa ir asakām bagāta zivs, tomēr tā ir viena no garšīgākajām un sevišķi labi uz galda izskatās svētku reizēs. Turklāt, lai to gardi pagatavotu, nav vajdzīgas daudz un dažādas garšvielas, jo karpas garša ir pilnīga pati par sevi.

6 gardi Lieldienu deserti 20.04.2019 08:40

Pēc Lieldienu pusdienām patīkami izbaudīt garšīgu desertu. Var ātri pagatavot kaut ko pavisam vienkāršu, piemēram, svaigu augļu jogurta desertu. Sulīgu Lieldienu pīrāgu “Šarlote” var nobaudīt, dzerot pēcpusdienas kafiju. Šo un citus desertus iesakām gan Lieldienās, gan visa gada garumā!

Nākamā lapa