Layout: current: getSitedefLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:203, Did:0, useCase: 0



Nākamā lapa

Ātrā Selgas cepumu kūka ar vasaras ogām 20.07.2018 19:10

Brīžos, kad nepieciešama kūka kādām svinībām, bet laika ir izteikti maz, ātrā Selgas cepumu kūkas recepte būs īsts atradums. Tās pagatavošanai nepieciešamas tikai 15- 20 minūtes, taču rezultāts pasakaini garšīgs. Protams, to var gatavot arī reizēs, kad vienkārši gribas panašķoties ar kādu saldu un garšīgu kārumu.

Sāļā torte ar marinētiem šampinjoniem 17.07.2018 19:27

Kā zināms, tortes mēdz būt ne tikai saldas, bet arī sāļas. Pie kam sāļās bieži vien tiek nepelnīti aizmirstas, rīkojot svētkus, ballītes vai vienkārši pasēdēšanas kopā ar draugiem vai radiem. Piedāvāju brīnumaini gardu sāļo torti, kas tikpat labi noderēs svētkos, tā arī brīvdienās.

Garneļu un siera salāti 14.07.2018 09:28

Maigi, gaisīgi un viegli salātiņi, kas paši kūst mutē. Tie lieliski iederēsies jūsu ēdienkartē gan svētkos, gan ikdienā. Vienkārši un ātri pagatavojami, garneļu un siera salāti būs sātīgs un gards ēdiens, kas sniegs patiesi fantastisku baudījumu ikvienai garšas kārpiņai, nodrošinot īstenu gardēžu cienīgu maltīti. Baudiet tos kopā ar glāzi laba baltvīna.

Lielie Kurzemes kartupeļu salāti 13.07.2018 10:19

Pirmo reizi šādus salātus ēdu pie draudzenes Kurzemē – viņas ģimenē tos tradicionāli gatavojot uz katriem Jāņiem. Tos nevajag ēst vienus pašus – šie salāti jābauda kopā ar alu, ar ķimeņu sieru, grilētiem dārzeņiem, un arīdzan otrā rītā pēc kārtīgas līgošanas. Galvenais, visa jābūt daudz – lielai bļodai, piepildītai ar kartupeļu kubiņiem: lai visiem jāņabērniem pietiktu, daudz sīpolu: tā, lai kož kaklā, un daudz diļļu, kā latvieši iecienījuši.

Kraukšķīgais šašliks piknikam 08.07.2018 17:56

Aiz loga silda saule un jāiet ārā gatavot - laiks piknikam. Pikniks bez šašlika Latvijā kā govs bez piena. Piedāvājam šašliku recepti, kuras pagatavošanā izmanto eļļu. Pateicoties tai, gatavā gaļa ir gan sulīga, gan kraukšķīga.

Meža cūkas cepetis 07.07.2018 19:51

Tā nu ir iegadījies, ka kāds mūsu ģimenes radinieks ir kaislīgs mednieks, tāpēc ik pa brīdim tiekam apgādāti ar medījumu gaļu. Svētkos noder! Jāteic godīgi, ka pietiekoši sulīgi un garšīgi cepeši izdevās vien ar kādu desmito reizi, kamēr pilnībā tika apgūti daži gatavošanas ''knifi''.

Biezpiena tiramisu 07.07.2018 10:23

Gribas savu mīļāko cilvēku pasaulē pārsteigt ar kaut ko mīļu un jauku? Un arī garšīgu! Gardais biezpiena tiramisu būs ideāli piemērots gan kā neparasta dāvana, gan svētku galda rota, gan arī fantastisks kārums.
Kad būsiet to pagatavojuši vienreiz, jūs gribēsiet vēl un vēl. Gardais biezpiena tiramisu kļūs par pastāvīgu jūsu svētku galda ēdienu.

Cūkgaļa apelsīnu mērcē 05.07.2018 14:59

Šis ēdiens prasa no gatavotāja nedaudz pacietības, taču rezultāts pārspēj gaidīto. Apmēram viena stunda virtuvē un iegūsiet burvīgu ēdienu, kas baudāms tikai labākajos pasaules restorānos.

Kārtainie pīrāgi ar ievārījumu 02.07.2018 17:44

Kārtējo reizi ‘’Mārtiņa Beķerejā’’ pērkot kārtainās ābolkūkas, prātā ienāca doma – un kāpēc es mājās tās nevaru izcept pati? Dalīšos ar bezgala vienkāršu recepti, kuras gatavošanā šoreiz izmantoju ķirbju un kuragas ievārījumu, taču cepiens tikpat labi garšo ar ābolu, ābolu/ apelsīnu un citiem ievārījumiem, bez tam aukstā ziemas dienā cepeškrāsnī gatavoti ēdieni gan iesilda, gan tīkami iesmaržo virtuvi, vēršot mājas atmosfēru daudz jaukāku un priecīgāku.

Siltalus - interesanta senlatviešu recepte 23.06.2018 16:42

Vidzemē šo dzērienu senāk gatavoja no vārīta piena un alus, samaisot tos abus kopā. Savukārt Kurzemē pienam pievienoja ne vien alu, bet arī ar cukuru sakultas olas. Šāds dzēriens bija iecienīts brokastīs tējas un kafijas vietā. Tāpat to pasniedza mīļiem un gaidītiem ciemiņiem. Un vēl- siltalus lieliski noderēja nākamajā rītā pēc lustīgas Jāņu svinēšanas. Varbūt ir vērts pamēģināt?

Jāņu pīrādziņi ar žāvētu gaļu 23.06.2018 12:45

Gan svētkos, gan ikdienā, piedevām jebkurā sezonā, ikkatra latvieša virtuves neatņemama sastāvdaļa ir pašu cepti pīrādziņi.

Videopadoms, kā pagatavot alu mājās 23.06.2018 08:41

Tuvojoties lielākajiem alus svētkiem, piedāvājam videopadomu, kā vienkāršā veidā pagatavot alu mājās apstākļos

2 garšīgas Līgo svētku receptes cukura diabēta slimniekiem 23.06.2018 08:05

Kā sākas gatavošanās latviešu gadskārtas svētkiem Jāņiem? Piekritīsiet, ka svētku gaidīšana sākas ar svinību vietas izvēli, kā arī kompāniju, kurā pavadīsiet svētkus. Bet kā izlemjam, kas tiks likts galdā? Vai tas ik gadu ir tradicionālais Jāņu siers, pīrāgi un alus? .MSDpacientiem.lv piedāvā šī gada svētku galdā likt netradicionālas, garšīgas, bet veselīgas Jāņu ēdienu receptes. Ēdieni ir īpaši piemēroti cukura diabēta pacientiem.

Gardais cūkgaļas šašliks Jāņiem (1) 22.06.2018 18:33

Jāņi klāt un arī šogad neiztiksim bez tradicionālā latviešu ''nacionālā ēdiena''- šašlika.

Kā pagatavot Jāņu sieru - recepte 21.06.2018 21:09

Siera, siera, bieza piena,
Šķīsta piena nedodiet,
Tas klaudzēja vēderā,
Jāņu nakti līgojot.

Veģetārie Līgo svētki. 6 gardas receptes (6) 21.06.2018 18:43

Jāņu nakti jālīgo,
Vai iet labi, vai iet slikti;
Tautiņās jādzīvo,
Vai ir labi, vai ir slikti.Tad nu, lai, tautiņās dzīvojot, latvju veģetārietim Jāņu naktī nenāktos badu mirt, lūk, dažas idejas, ko pagatavot uz kārā zoba, kamēr citi ēdīs Kaukāza tautu ēdienus:

Siera kūka ar bezē 19.06.2018 22:32

Siera kūka ar bezē ir tradicionāls slovāku ēdiens, kas baudāms kopā ar ģiemeni vai draugiem pie tējas vai kafijas tases branča jeb otro brokastu laikā.

Ātrās receptes pašu gatavotam šašlikam 15.06.2018 17:29

Tuvojas Līgo diena un Jāņu nakts, kas ir gadskārtas svētki, ko svin teju ikviens Latvijas iedzīvotājs. Saimēs laicīgi tiek domāts, ko likt galdā svētku viesiem. Visiem zināms, ka mūsdienu vasaras saulgrieži nav iedomājami bez alus, siera un garda šašlika.Jebkurš svētku viesis spēs novērtēt ieguldītās pūles pašu gatavotajos mājas ēdienos, tāpēc Lage Ko ražošanas vadītājs RihardsLeiskinsiesaka, kā sagatavot visgardākos svētku šašlikus jūsu svētku galdam.

Ķirbju un dzērveņu deserts 11.06.2018 13:34

Šo veselīgo desertu var rotāt ar dzērveņu ogām, citronu šķēlītēm vai riekstiem.

Marinējam paši! 9 dažādas šašlika receptes 04.06.2018 11:56

Jāņos latviešiem pierasts ēst paštaisītu Jāņu sieru un dzert pašbrūvētu Jāņu alu, bet pēdējā laikā par tik pat neatņemamu sastāvdaļu, manuprāt, ir kļuvis arī ne tik latviskais šašliks. Taču tā nu tas ir, un dažas dienas pirms svētkiem ir jāķeras pie gaļas iemarinēšanas, lai Jāņos šašliks sanāktu makten gards. Galu galā, pašrocīgi marinēta šī gaļa ir daudz gardāka nekā veikalā pirkta.

Laša veltnīši ar heresa mērci 31.05.2018 08:02

Kūpināts lasis, protams, ir lielisks pats par sevi un labi garšo vienkārši uzlikts uz baltmaizes šķēlītes. Taču to var arī baudīt neparastāk, piepildot nelielas laša ruletītes ar cepeškrāsnī ceptiem pastinaka un svaiga avokado gabaliņiem. Vēl baudāmāku to visu padarīs gardā heresa mērce.

Pīrāgs Krokodils 19.05.2018 10:44

Katru maltīti var pārvēsrst svētkos, bet katrus svētkus padarīt neaizmirstamus, ja vien piedomājat pie sīkumiem. Piemēram, pie tā, kā interesanti pasniegt ēdienu un noformēt galdu. Lūk, viens piemērs- pīrāgs krokodila formā, kura pagatavošana nebūt nav sarežģīta.

Siera un nātru pīrāgs no kārtainās mīklas 16.05.2018 21:11

Gards pīrāgs ar pavasarīgām garšas notīm noteikti iederēsies gan tavā ikdienā, gan dārza ballītēs. Turklāt tas aicina ne tikai uz kopīgu maltīti, bet arī draudzīgām sarunām vasarīgā gaisotnē.

Vistas pastēte ar maskarpones sieru 16.05.2018 07:15

Giasīga, maiga un krēmīga pastēte būs gardums, ko baudīt brokastīs vai pasniegt viesiem uzkodās. Tās gatavošana neaizņem daudz laika, ir vienkārša un pa spēkam pat tiem, kas ikdienā neaizraujas ar stāvēšanu pie plīts.

3 gardi pārsteigumi Māmiņu dienā 13.05.2018 11:11

Pavasara sirsnīgākajos svētkos – Māmiņu dienā – Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis aicina ikvienu savu mammu svētkos pārsteigt ar pašu ceptām un gardām kūkām. Tā ne tikai būs īpašs pārsteigums mammai, bet arī patīkams našķis ikvienam svētku viesim.

Trīs zaļās možuma un spēka receptes pavasarim 07.05.2018 20:30

Tuvojoties pavasarim, krāšņas un sulīgas krāsas vēlamies redzēt ne tkai apģērbā, bet arī uz pusdienu šķīvja. Tāpēc Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis piedāvā trīs “zaļās” receptes, kas ikvienam sniegs spēku, enerģiju un mundrumu.

Svētdienas brokastīs: speķmaizītes 06.05.2018 00:28

Senie latvieši kādreiz ēda daudz speķa, rupjmaizi un mārrutkus, bija stipri, priecīgi un daudz strādāja, tāpēc diētas nebija vajadzīgas!

5 latviskie deserti ar rupjmaizi svētku galdam 04.05.2018 09:16

Šinīs brīvdienās ir īstais laiks izgaršot latviskākos no desertiem - desertus ar rupjmaizi. Spēks, pamatīgums un latviska elegance! Mēs varam lepoties ar mūsu rupjmaizi. Tādu cep tikai pie mums, un ne velti Latvijā ir radušās daudzas lieliskas receptes, kā izbaudīt mūsu mīļo maizi arī saldajā ēdienā un pat dzērienos. Būsim lepni par savu zemi un tradīcijām! Gaišus svētkus!

Biešu pankūkas Neatkarības atjaunošanas dienas galdam 04.05.2018 09:00

Valsts svētku mielasts ir īstais laiks, kad galdā celt Latvijā ražotu un audzētu produkciju. Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis rosina svētkus sagaidīt tradicionālās noskaņās, pagatavojot biešu pankūkas ar putotu cidoniju krēmu.

Latvijas svētku siļķe kažokā 03.05.2018 16:36

Piedāvājam svētkus sagaidīt ar latviskiem salātiem latviskās krāsās. Siļķi kažokā rītdienas galdā labāk pagatavot jau šovakar - rīt tā būs gardāka.

Cūkgaļas cauraudzis ar puravu biezeni Valmiermuižas alus mērcē 02.05.2018 17:50

Tuvojoties 4. maija svinībām, svētku mielastam šo ļoti latvisko recepti iesaka Dikļu pils šefpavārs Valters Zirdziņš.

Rupjmaizes deserts ar dzērveņu ķīseli 28.04.2018 08:58

Kas gan var būt latviskāks par īstu rudzu rupjmaizi, kas ir mūsu virtuves pamatu pamats! To varam baudīt gan kā piedevu zupām, gan pamatēdienos, gan salātos un pat desertos. Aromātiska maizīte savienojumā ar saldu krējumu un skābenām dzērvenēm ir lielisks saldēdiens gan ikdienā, gan svētku reizēs.

Cepeškrāsnī cepta karpa ar ķiplokiem 21.04.2018 20:20

Lai arī karpa ir asakām bagāta zivs, tomēr tā ir viena no garšīgākajām un sevišķi labi uz galda izskatās svētku reizēs. Turklāt, lai to gardi pagatavotu, nav vajdzīgas daudz un dažādas garšvielas, jo karpas garša ir pilnīga pati par sevi.

Ātri un viegli pagatavojama sāļā torte (1) 21.04.2018 12:53

Šāda torte ir ļoti ātri un viegli pagatavojama,- jums nav jācep pamatne un nav jāpavada virtuvē vairākas stundas. Taču garšo tā pasakaini un katrs, kurš nobaudīs šo brīnumi, noteikti apbrīnos jūsu prasmi un taujās pēc receptes.

Medus un konjaka mērcē cepti banāni 12.04.2018 09:39

Sācies rudens drēgnums ar vēju, lietu un slapju sniegu, kad vakaros gribas sasildīties ar krūzi siltas tējas vai, varbūt, siltiem ceptiem banāniem konjaka mērcē.
Tiem, kam tomēr prasās kas vēsāks, noderēs saldējuma bumbiņa.

Pildīta paprika ar tunci un rīsiem 07.04.2018 10:42

Tuncis ir bagāts ar olbaltumvielām, tam ir zems taukvielu saturs, tas satur visas aminoskābes, daudz proteīnu, bez tam ir ļoti viegli pagatavojams, kā arī ir labi sabalansētas diētas sastāvdaļa.

Cepeškrāsnī gatavota cūkgaļas krūtiņa ar brokoļiem kalvadosa mērcē 06.04.2018 13:12

Šis ir fantastisks ēdiens, bauda garšas kārpiņām un vienreizīga svētku recepte, kuras rezultātā visparastākā cūkgaļas krūtiņa pārvēršas brīnumgardā cienastā. Te, protams, savu artavu devis neparastais dzēriens- kalvadoss, kas pie mums vēl nav sevišķi atpazīstams, taču Francijā tas jau sen ieguvis cieņpilnu vietu svētku ēdienkartē.

Salāti "Lieldienu zaķis" (2) 01.04.2018 11:04

Kā gan Lieldienās bez zaķa?! Mūsējais šogad iekāpis šķīvī (šķiet sēž un dēj krāsainas Lieldienu olas).
Ja arī jūs vēlaties tādu Lieldienu zaķi, zemāk ir pamācība, kā tas gatavojams.

Pašgatavots olu liķieris 31.03.2018 21:43

Olu liķieris ir universāls dzēriens, ko mazās glāzītēs var baudīt vienu pašu, bet lielākās devās pievienot visdažādākajiem ēdieniem, sākot no desertiem un pankūkām un beidzot ar augļu salātiem un kūkām.

Lieldienu olu plate bērniem 31.03.2018 10:31

Ja gaidāmi ciemiņi, bet ir atlicis maz laika sagatavot ko īpašu, tikai nedaudz jāpielieto izdomas spējas un var izveidot viegli pagatavojamu pārsteigumu, kas priecēs acis gan pieaugušajiem, gan bērniem.

Nākamā lapa