Layout: current: getSitedefLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:203, Did:0, useCase: 0



Nākamā lapa

Latvijas svētku siļķe kažokā 17.11.2018 21:43

Piedāvājam svētkus sagaidīt ar latviskiem salātiem latviskās krāsās. Siļķi kažokā rītdienas galdā labāk pagatavot jau šovakar - rīt tā būs gardāka.

Ķirbju un dzērveņu deserts 17.11.2018 13:40

Šo gardo un veselīgo desertu var rotāt gan ar dzērveņu ogām, gan citrona šķēlītēm, gan ar riekstiem. Lai garšo!

Biešu pankūkas simtgades svētku galdam 17.11.2018 12:22

Valsts dzimšanas dienas mielasts ir īstais laiks, kad galdā celt Latvijā ražotu un audzētu produkciju. Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis rosina svētkus sagaidīt tradicionālās noskaņās, pagatavojot biešu pankūkas ar putotu cidoniju krēmu.

4 burvīgi šampanieša kokteiļi 16.11.2018 19:26

Ar šīm šampanieša kokteiļu receptēm pārsteigsi ne vien savu partneri, bet arī izlepušos viesus svinībās

Dzērveņu jogurta želeja Latvijas karoga krāsās 16.11.2018 15:54

Tuvojoties Latvijas 100. dzimšanas dienai, Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis un portāls Tavavirtuve.lv rosina svētkus sagaidīt tradicionālās noskaņās, pagatavojot veselīgus un gardus ēdienus sarkanbaltsarkanā jeb Latvijas karoga krāsās.

Lāčplēša spēks - garda ēdienu recepte svētku galdam 11.11.2018 18:30

11. novembrī tiek svinēta Lāčplēša diena. Kā vēsta latviešu teika, Lāčplēša pārspēka avots bijusi cepure ar lāča ausīm, kas palīdzēja uzveikt Melno bruņinieku. Diemžēl cepuri ar tik maģisku spēku mūsdienās ir grūti atrast, taču skaidrs ir arī tas, ka ar tukšu vēderu Lāčplēsis nebūtu paveicis savus varoņdarbus, aizsargājot tēvzemi no iebrucējiem. Tāpēc restorāns “Tex-Mex Republic” sveic ikvienu svētkos, piedāvājot īpašu recepti patriotiskām valsts svētku vakariņām. Labu apetīti!

5 latviskie deserti ar rupjmaizi svētku galdam 11.11.2018 16:30

Šinīs brīvdienās ir īstais laiks izgaršot latviskākos no desertiem - desertus ar rupjmaizi. Spēks, pamatīgums un latviska elegance! Mēs varam lepoties ar mūsu rupjmaizi. Tādu cep tikai pie mums, un ne velti Latvijā ir radušās daudzas lieliskas receptes, kā izbaudīt mūsu mīļo maizi arī saldajā ēdienā un pat dzērienos. Būsim lepni par savu zemi un tradīcijām! Gaišus svētkus!

Bukstiņputras sacepums ar asinsdesu, kraukšķīgo bekonu un ābolu - dzērveņu mērci 11.11.2018 14:30

Sagaidīts 2018. gads. Svētki turpinās. Lai svētkus aizvadītu pacilātās un ģimeniskās izjūtās, mums ir vērts pacensties klāt svētku galdu arī gada pirmajā dienā. Restorāna “Tex-Mex” šefpavārs Kristaps Viesturs iesaka tradicionālo bukstiņputru mūsdienīgā izpildījumā.

Biešu vinegrets ar olu un siļķi 11.11.2018 11:22

Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis un portāls Tavavirtuve.lv aicina Latvijas dzimšanas dienas svinības padarīt gardākas ar biešu vinegretu, kas papildināts ar olu un siļķi. Svinēsim svētkus tradicionālās noskaņās, agatavojot veselīgus un gardus ēdienus sarkanbaltsarkanā jeb Latvijas karoga krāsās.

Mārtiņdienas salāti "Putna ligzda" 10.11.2018 14:08

Burvīgi salāti brīvdienām, kas ir ne vien ļoti garšīgi, bet arī acij tīkami. Tie izdaiļos jebkuru galdu gan ikdienā, gan svētkos.

Mārtiņdiena latviešu gadskārtu paražās. (+4 Mārtiņdienas receptes) 10.11.2018 00:51

Mārtiņi latviešu gadskārtu paražās ir svinama diena, kas iezīmē rudens beigas un ziemas sākumu. Aprakstos par folkloru sastopami dažādi svētku nosaukuma – Mārtiņu vai Mārtiņdienas – skaidrojumi. Te jāņem vērā kāda sena tradīcija, kuras aizsākums meklējams 601. gadā pēc pāvesta Gregora I rīkojuma. Šai laikā katoļi centās pagānu svētkus apvienot ar kristīgo svinamajām dienām, aizvietojot senos mītiskos nosaukumus ar kristīgās ticības svēto vārdiem (piem., Jānis, Pēteris, Mārtiņš u. c.). Tādēļ, skaidrojot jebkuru latviešu gadskārtu pēc nosaukuma, jābūt ļoti uzmanīgiem.

Laša veltnīši ar heresa mērci 08.11.2018 08:41

Kūpināts lasis, protams, ir lielisks pats par sevi un labi garšo vienkārši uzlikts uz baltmaizes šķēlītes. Taču to var arī baudīt neparastāk, piepildot nelielas laša ruletītes ar cepeškrāsnī ceptiem pastinaka un svaiga avokado gabaliņiem. Vēl baudāmāku to visu padarīs gardā heresa mērce. Recepti piedāvā Dansukker.

Pīrāgs Krokodils 07.11.2018 18:36

Katru maltīti var pārvēsrst svētkos, bet katrus svētkus padarīt neaizmirstamus, ja vien piedomājat pie sīkumiem. Piemēram, pie tā, kā interesanti pasniegt ēdienu un noformēt galdu. Lūk, viens piemērs- pīrāgs krokodila formā, kura pagatavošana nebūt nav sarežģīta.

Biezpiena kūka ar laimu, meža ogu mērci un laima sukādēm 06.11.2018 13:12

Par godu valsts svētkiem restorāna “Tex-Mex” šefpavārs Kristaps Viesturs iesaka biezpiena kūku ar laimu un Latvijas mežos vāktām ogām, kas patīkamo vakaru padarīs vēl saldāku. Tā lieliski iederēsies svētku noskaņā un priecēs katrā savas valsts patriotā mītošo gardēdi.

Tomātu un siera kūka 03.11.2018 20:07

Apmēram 6 porcijas

Brokastu peles 30.10.2018 08:33

Brīvdienu rītos, kad nav jāsteidzas uz darbu, gribas pagatavot kaut ko īpašu saviem mīļajiem. Šoreiz brokastīs- olu peles...

Apgāztā brūkleņu kūka ar riekstiem 20.10.2018 15:52

Vienkārši pagatavojams našķis ar saldi rūgtajiem vitamīnu avotiem - brūklenēm -, kas īpaši piemērots svētdienas pēcpusdienai visai ģimenei. Brūkleņu vietā var ņemt dzērvenes, bet valriekstus aizstāt ar citiem riekstiem. Recepti piedāvā Dansukker.

Ātri pagatavojama biskvīta torte 16.10.2018 20:33

Brīžos, kad nepieciešams ātri pagatavojams cienasts, palīdzēt var pārtikas produktu veikalos iegādajamie gatavie produkti, no kuriem iespējams izveidot kūku, pat neizmantojot cepeškrāsni.

Kārtainie dārzeņu salāti ar kūpinātu lasi 10.10.2018 08:16

Kārtainie dārzeņu salāti ar kūpinātu lasi

Rupjmaizes rika ar medu un pikanto Latvijas bekonu 06.10.2018 20:33

18.novembris- diena, kad katra Latvijas iedzīvotāja sirdī parādās īpaši silta noskaņa, un, kā jau šādos notikumos pienākas, mēs kārojam pēc tai pieskaņota svētku galda. Uz tā goda vieta jāatrod smaržīgai rupjmaizei un mūsu bitenieku ievāktam medum, saka restorāna “Tex-Mex” gastronomijas guru Kristaps Viesturs un piedāvā savu rupjmaizes riku ar medu un pikanto Latvijas bekonu.

Kafijas saldējums ar cepumiem - pagatavo pats! 29.09.2018 15:11

Saldējums? Saldējums! Gatavojam paši un priecājamies, ka ļoti garšīgi!

Torte NAPOLEONS. Klasiskā recepte 27.09.2018 14:44

Šai tortei ir ļoti romantiska vēsture un arīdzan leģenda, kas to pavada. Reiz Žozefīne pamanījusi, ka Napoleons kaut ko čukst ausī svešai dāmai un, protams, viņai tas nav paticis. Imperators reaģējis acumirklī, samelojot, ka stāstījis dāmai tortes recepti, kura sastāvdaļas izdomājis pats. Žozefīne nolēmusi pārbaudīt recepti un, visiem par lielu pārsteigumu, tai skaitā pašam Napoleonam, torte izdevusies brīnumgarda.

Salāti ar garnelēm un tomātiem 27.09.2018 09:09

Svaigi, viegli un garšīgi salāti, kas lieliski iederēsies pie jebkura pamatēdiena, un kurus par labu esam atzinīgi novērtēs garneļu un citu jūras velšu cienītāji.

Cepeškrāsnī cepta karpa 20.09.2018 18:19

Karpa ir ļoti garda zivs, neskatoties uz palielo asaku daudzumu tajā. Cepeškrāsnī cepta karpa ir īpaši garšīga. Pamēģiniet un sapratīsiet, kāpēc svētku reizēs šī zivs pirmā pazūd no galda.

Rupjmaizes deserts ar dzērveņu ķīseli 16.09.2018 11:02

Kas gan var būt latviskāks par īstu rudzu rupjmaizi, kas ir mūsu virtuves pamatu pamats! To varam baudīt gan kā piedevu zupām, gan pamatēdienos, gan salātos un pat desertos. Aromātiska maizīte savienojumā ar saldu krējumu un skābenām dzērvenēm ir lielisks saldēdiens gan ikdienā, gan svētku reizēs.

Gardais cūkgaļas šašliks (1) 15.09.2018 16:25

Arī šogad neiztiksim bez tradicionālā latviešu ''nacionālā ēdiena''- šašlika.

Pildīti sāļie groziņi 13.09.2018 09:29

Ja pēkšņi viesos piesakās radi vai draugi, un nav laika kārtīga cienasta pagatavošanai, var ķerties pie ātrajām uzkodām. Iepriecināti būs visi!

Kabaču torte ar tomātiem un sieru 05.09.2018 18:22

Kabaču torte ir vienreizīgs sezonāls gardums, kas neatstās vienaldzīgu nevienu gardēdi. Tā garšos pat tiem, kuri parasti kabacim saka- nē! Pamēģiniet un atklājiet sev līdz šim nepazītu garšu pasauli.

Svētdienas brokastīs: speķmaizītes 19.08.2018 09:08

Senie latvieši kādreiz ēda daudz speķa, rupjmaizi un mārrutkus, bija stipri, priecīgi un daudz strādāja, tāpēc diētas nebija vajadzīgas!

Ātri un viegli pagatavojama sāļā torte (1) 17.08.2018 13:21

Šāda torte ir ļoti ātri un viegli pagatavojama,- jums nav jācep pamatne un nav jāpavada virtuvē vairākas stundas. Taču garšo tā pasakaini un katrs, kurš nobaudīs šo brīnumi, noteikti apbrīnos jūsu prasmi un taujās pēc receptes.

Aromātiskās marmora olas ķīniešu gaumē 14.08.2018 09:16

Tik skaistas, smaržīgas un garšīgas-tādas ir tējā un garšvielās vārītas olas, kas sevišķi populāras Ķīnā. To gatavošanas laikā patīkamais aromāts izplatās pa visu māju un ne tikai rosina apetīti, bet arī uzlabo garastāvokli. Protams, darbdienu rītos laika šādu olu gatavošanai visticamāk nebūs, taču brīvdienās vai svētkos varēsiet visus palutināt un pārsteigt ar vēl nebijušām garšām.

Uzkodu plate vasarīga vakara piknikam 11.08.2018 21:31

Vasara gandrīz nevienam nepaiet bez piknika brīvā dabā. Lai dažādotu uzkodas, ko šādās reizēs baudīt pašiem un pasniegt viesiem, tavavirtuve.lv pastāvīgā lasītāja Līga Elmere piedāvā ar sieru un papriku pildītus gaļas veltnīšus, kas lieliski garšos arī atdzesēti.

Gardais cūkas stilbiņu cepetis 07.08.2018 11:39

Īsteniem cepeša gatavošanas lietpratējiem šī recepte varētu šķist pārāk demokrātiska, taču tai ir vairākas priekšrocības. Pats galvenais - nav jāraizējas par cepeša sīkstumu, jo pēc kārtīgas vārīšanas gaļa vienmēr ir mīksta, bez tam pārpalikušo buljonu lieliski var izmantot gan zupām, gan mērcēm. Lieliska maltīte, kas labi garšo aukstās un lietainās dienās gan svētkos, gan ikdienā!

Taukšķēti zirņi (1) 03.08.2018 16:00

Vārīti vai taukšķēti zirņi- latviešu tradicionālais Ziemassvētku un Jaungada svētku galda ēdiens.

Pildīta paprika ar tunci un rīsiem 01.08.2018 22:24

Tuncis ir bagāts ar olbaltumvielām, tam ir zems taukvielu saturs, tas satur visas aminoskābes, daudz proteīnu, bez tam ir ļoti viegli pagatavojams, kā arī ir labi sabalansētas diētas sastāvdaļa.

Klasiskā siera kūka 24.07.2018 16:16

Garda, viegli pagatvojama klasiskā siera kūka, kas pati kūst mutē. Maskarpones sieru var aizstāt ar pilnpiena neskābu biezpienu. Šajā gadījumā biezpiens jāizberž caur sietiņu vai jāsablendē.

Marinējam paši! 9 dažādas šašlika receptes 23.07.2018 16:19

Jāņos latviešiem pierasts ēst paštaisītu Jāņu sieru un dzert pašbrūvētu Jāņu alu, bet pēdējā laikā par tik pat neatņemamu sastāvdaļu, manuprāt, ir kļuvis arī ne tik latviskais šašliks. Taču tā nu tas ir, un dažas dienas pirms svētkiem ir jāķeras pie gaļas iemarinēšanas, lai Jāņos šašliks sanāktu makten gards. Galu galā, pašrocīgi marinēta šī gaļa ir daudz gardāka nekā veikalā pirkta.

Ātrā Selgas cepumu kūka ar vasaras ogām 20.07.2018 19:10

Brīžos, kad nepieciešama kūka kādām svinībām, bet laika ir izteikti maz, ātrā Selgas cepumu kūkas recepte būs īsts atradums. Tās pagatavošanai nepieciešamas tikai 15- 20 minūtes, taču rezultāts pasakaini garšīgs. Protams, to var gatavot arī reizēs, kad vienkārši gribas panašķoties ar kādu saldu un garšīgu kārumu.

Sāļā torte ar marinētiem šampinjoniem 17.07.2018 19:27

Kā zināms, tortes mēdz būt ne tikai saldas, bet arī sāļas. Pie kam sāļās bieži vien tiek nepelnīti aizmirstas, rīkojot svētkus, ballītes vai vienkārši pasēdēšanas kopā ar draugiem vai radiem. Piedāvāju brīnumaini gardu sāļo torti, kas tikpat labi noderēs svētkos, tā arī brīvdienās.

Garneļu un siera salāti 14.07.2018 09:28

Maigi, gaisīgi un viegli salātiņi, kas paši kūst mutē. Tie lieliski iederēsies jūsu ēdienkartē gan svētkos, gan ikdienā. Vienkārši un ātri pagatavojami, garneļu un siera salāti būs sātīgs un gards ēdiens, kas sniegs patiesi fantastisku baudījumu ikvienai garšas kārpiņai, nodrošinot īstenu gardēžu cienīgu maltīti. Baudiet tos kopā ar glāzi laba baltvīna.

Nākamā lapa