Layout: current: getSitedefLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:203, Did:0, useCase: 0



Nākamā lapa

5 latviskie deserti ar rupjmaizi svētku galdam 11.11.2019 16:26

Lāčplēša dienā ir īstais laiks izgaršot latviskākos no desertiem - desertus ar rupjmaizi. Spēks, pamatīgums un latviska elegance! Mēs varam lepoties ar mūsu rupjmaizi. Tādu cep tikai pie mums, un ne velti Latvijā ir radušās daudzas lieliskas receptes, kā izbaudīt mūsu mīļo maizi arī saldajā ēdienā un pat dzērienos. Būsim lepni par savu zemi un tradīcijām! Gaišus svētkus!

Lāčplēša spēks – garda ēdienu recepte svētku galdam 11.11.2019 08:59

11. novembrī tiek svinēta Lāčplēša diena. Kā vēsta latviešu teika, Lāčplēša pārspēka avots bijusi cepure ar lāča ausīm, kas palīdzēja uzveikt Melno bruņinieku. Diemžēl cepuri ar tik maģisku spēku mūsdienās ir grūti atrast, taču skaidrs ir arī tas, ka ar tukšu vēderu Lāčplēsis nebūtu paveicis savus varoņdarbus, aizsargājot tēvzemi no iebrucējiem. Tāpēc restorāns “Tex-Mex Republic” sveic ikvienu svētkos, piedāvājot īpašu recepti patriotiskām valsts svētku vakariņām. Labu apetīti!

Apgāztā Mārtiņdienas ābolu kūka 10.11.2019 11:20

Ātri, lēti, vienkārši un garšīgi! Lielisks cienasts Mārtiņdienas svētku vakaram

Mārtiņdiena latviešu gadskārtu paražās. (+4 Mārtiņdienas receptes) 10.11.2019 09:29

Mārtiņi latviešu gadskārtu paražās ir svinama diena, kas iezīmē rudens beigas un ziemas sākumu. Aprakstos par folkloru sastopami dažādi svētku nosaukuma – Mārtiņu vai Mārtiņdienas – skaidrojumi. Te jāņem vērā kāda sena tradīcija, kuras aizsākums meklējams 601. gadā pēc pāvesta Gregora I rīkojuma. Šai laikā katoļi centās pagānu svētkus apvienot ar kristīgo svinamajām dienām, aizvietojot senos mītiskos nosaukumus ar kristīgās ticības svēto vārdiem (piem., Jānis, Pēteris, Mārtiņš u. c.). Tādēļ, skaidrojot jebkuru latviešu gadskārtu pēc nosaukuma, jābūt ļoti uzmanīgiem.

Mārtiņdienas zoss cepetis ar āboliem 09.11.2019 09:58

Zoss cepetim klāt var pasniegt brūkleņu ievārījumu, konservētus vai svaigus augļus un dārzeņus. Lai cepetis izdotos, ir jāizvēlas jaunāka zoss.

Klasiskā siera kūka 08.11.2019 20:13

Garda, viegli pagatvojama klasiskā siera kūka, kas pati kūst mutē. Maskarpones sieru var aizstāt ar pilnpiena neskābu biezpienu. Šajā gadījumā biezpiens jāizberž caur sietiņu vai jāsablendē.

Ātrā putukrējuma torte 03.11.2019 20:39

Tortes ir tik dažādas: saldas un skābenas, ar sarežģītiem pildījumiem un vienkārši pildītas, ātri pagatvojamas un stundām ilgi gatavojamas. Šīs tortes pagatavošana aizņems vien 15 - 20 minūtes, arī tās pildījums ir vienkāršāks par vienkāršu, toties garša- nevainojama. Tieši tāda, lai to nebūtu kauns celt priekšā sanākušajiem ēdājiem. Turklāt daudz ko šīs tortes gatavošanā varēsiet izlemt paši.

Kārtainie dārzeņu salāti ar kūpinātu lasi 03.11.2019 08:04

Kārtainie dārzeņu salāti ar kūpinātu lasi

Garneļu un siera salāti 01.11.2019 09:09

Maigi, gaisīgi un viegli salātiņi, kas paši kūst mutē. Tie lieliski iederēsies jūsu ēdienkartē gan svētkos, gan ikdienā. Vienkārši un ātri pagatavojami, garneļu un siera salāti būs sātīgs un gards ēdiens, kas sniegs patiesi fantastisku baudījumu ikvienai garšas kārpiņai, nodrošinot īstenu gardēžu cienīgu maltīti. Baudiet tos kopā ar glāzi laba baltvīna.

Liellopu gaļas tefteļi ar sēņu mērci un ķirbju biezeni 31.10.2019 16:36

Skaisti un garšīgi! Noderēs gan ikdienai, gan svētku galdam!

12 garšīgas ķirbju ēdienu receptes ikdienai, svētkiem un Helovīniem 31.10.2019 11:01

Strauji tuvojas starptautiskie ķirbju godināšanas svētki! Gan Helovīniem, gan ikdienai piemēroti ķirbju ēdieni.
Labu apetīti!

Helovīnu receptes 30.10.2019 16:43

Klāt Helovīni! Šonakt tiks atvērti vārti uz nākotni un pagātni un mirušo gari nolaidīsies uz zemes, lai apciemotu savus tuviniekus un kā nākas izklaidētos. Nepalaid šo brīnumaino mirkli garām,- izveido saikni ar viņpasauli: uzvelc masku, pārģērbies, uzkrāsojies un pagatavo "ellišķīgi" labu maltīti, ar ko uzcienāt savus redzamos un neredzamos viesus.
Lūk, dažas Helovīnu ballītei piemērotas receptes!

Siera un nātru pīrāgs no kārtainās mīklas 27.10.2019 08:49

Gards pīrāgs ar pavasarīgām garšas notīm noteikti iederēsies gan tavā ikdienā, gan dārza ballītēs. Turklāt tas aicina ne tikai uz kopīgu maltīti, bet arī draudzīgām sarunām vasarīgā gaisotnē.

Senās īru Sauena (Helovīnu) svētku receptes 25.10.2019 11:36

Iepriekš iepazīstinājām savus lasītājus ar Helovīnu rašanās īsu vēsturi, kur noskaidrojām, ka sākums visam bija ķeltu Sauena svētki. Šoreiz piedāvājam iepazīties ar šo svētku tradicionālajiem ēdieniem, kas nāk no tālā 5.gadsimta, bet tiek gatavoti arī mūsdienu Īrijā. Visas receptes ir ļoti vienkārši pagatavojamas, tām nav nepieciešami ne dārgi produkti, ne specifiskas garšvielas, taču iznākums- ļoti gards.

Rupjmaizes deserts ar dzērveņu ķīseli 21.10.2019 09:52

Kas gan var būt latviskāks par īstu rudzu rupjmaizi, kas ir mūsu virtuves pamatu pamats! To varam baudīt gan kā piedevu zupām, gan pamatēdienos, gan salātos un pat desertos. Aromātiska maizīte savienojumā ar saldu krējumu un skābenām dzērvenēm ir lielisks saldēdiens gan ikdienā, gan svētku reizēs.

Cūkgaļas rudens šašliks 20.10.2019 10:27

Arī šoruden neiztiksim bez tradicionālā latviešu ''nacionālā ēdiena''- šašlika. Ar ko rudens šašliks atšķiras no silto dienu ēdiena? Ar atmosfēru un dzērieniem. Alus vietā prasās ko karstāku un stiprāku. Ar mēru!

Biezpiena kūka ar laimu, meža ogu mērci un laima sukādēm 14.10.2019 21:22

Par godu valsts svētkiem restorāna “Tex-Mex” šefpavārs Kristaps Viesturs iesaka biezpiena kūku ar laimu un Latvijas mežos vāktām ogām, kas patīkamo vakaru padarīs vēl saldāku. Tā lieliski iederēsies svētku noskaņā un priecēs katrā savas valsts patriotā mītošo gardēdi.

Saldās ananasu krizantēmas 13.10.2019 19:24

Ananasu krizantēmas ir burvīgs gardums tām reizēm, kad gribas kaut ko saldu, bet ne treknu.

Aromātiskie liellopu gaļas un pupiņu salāti 12.10.2019 09:37

Aromātiski un sātīgi - bez attiecīgā noformējuma baudāmi arī citreiz, ne tikai Helovīnos.

Baltās šokolādes želejas deserts ar pikantajām zemenēm 10.10.2019 16:45

Kārdinošs baltās šokolādes desrts, kas pats kūst mutē un pikanti saldas zemenes- tas ir viss, kas nepieciešams mazai laimītei.

Selgas cepumu torte ar biezpienu un augļiem 07.10.2019 08:17

Lai arī cik izsmalcinātas un neparastas kūkas ik pa laikam gatavotu, tomēr atkal un atkal atgriežos pie visparastākās Selgas cepumu tortes, kura nu jau vairākus gadu desmitus pelnīti ieņem godpilnu vietu uz kūku pjedestāla. Šīs tortes noslēpums, droši vien, meklējams ne tikai tās pagatavošanas vienkāršībā, bet arī izcili sabalansētajā garšā, kas pateicoties, cepumu kvalitātei, veidojas praktiski jebkurā produktu salikumā. Šoreiz to gatavoju kā biezpiena torti.

Tomātu un siera kūka 06.10.2019 10:53

Apmēram 6 porcijas

Cepts lasis ar sieru un šampinjoniem 30.09.2019 18:30

Šādi pagatavotu zivi var pasniegt gan aukstu, gan karstu un rotāt ar citroniem.

Mežacūkas gaļas kotletes 29.09.2019 18:13

Gatavojot meža cūkas gaļu ir jāatceras, ka tā ir ne tikai jāķiploko un jāspeķo dāsnāk kā mājdzivnieka gaļa, bet ka to jēlu nedrīkst garšot, sāli un piparus pieberot ''uz aci'', bez tam gaļa ir termiski ilgāk jāapstrādā. Taču rezultāts ir izcils!

Ābolu un bumbieru rudens gardumi tavam galdam. 10 receptes 28.09.2019 21:34

Āboli un bumbieri- divi rudens laika gardumi, kas bagāti vitamīniem un ēdami ne tikai svaigā veidā.

Mazkaloriju banānu kūka 25.09.2019 18:57

Šādi pagatavota banānu kūka ir ne tikai ļoti garšīga, bet arī satur krietni mazāk kaloriju. 100 g šādas kūkas satur tikai 100 kkal.

Rupjmaizes rika ar medu un pikanto Latvijas bekonu 24.09.2019 09:52

18.novembris- diena, kad katra Latvijas iedzīvotāja sirdī parādās īpaši silta noskaņa, un, kā jau šādos notikumos pienākas, mēs kārojam pēc tai pieskaņota svētku galda. Uz tā goda vieta jāatrod smaržīgai rupjmaizei un mūsu bitenieku ievāktam medum, saka restorāna “Tex-Mex” gastronomijas guru Kristaps Viesturs un piedāvā savu rupjmaizes riku ar medu un pikanto Latvijas bekonu.

Apgāztā brūkleņu kūka ar riekstiem 22.09.2019 09:41

Vienkārši pagatavojams našķis ar saldi rūgtajiem vitamīnu avotiem - brūklenēm -, kas īpaši piemērots svētdienas pēcpusdienai visai ģimenei. Brūkleņu vietā var ņemt dzērvenes, bet valriekstus aizstāt ar citiem riekstiem. Recepti piedāvā Dansukker.

Ar sēnem un spinātiem pildītas vistas filejas 21.09.2019 15:40

Pildītie vistas filejas rullīši ir gardums, no kura nespēs atteikties neviens. Dažādojiet savu ēdienkarti un pierasto vistas filejas karbonāžu vietā, pārsteidziet savu ģimeni vai draugus ar patiesi izsmalcinātiem gardumiem.

Apelsīnu torte 21.09.2019 10:36

Apbrīnojami garšīga, gaisīga, ziemai un svētku galdam piestāvoša torte ar svaigu apelsīnu aromātu. Gatavo un vienkārši baudi kopā ar tiem, kas tev sirdij mīļi!

Pašgatavots olu liķieris 20.09.2019 20:39

Olu liķieris ir universāls dzēriens, ko mazās glāzītēs var baudīt vienu pašu, bet lielākās devās pievienot visdažādākajiem ēdieniem, sākot no desertiem un pankūkām un beidzot ar augļu salātiem un kūkām.

Cūkgaļas cepetis ar folijā ceptiem dārzeņiem 14.09.2019 10:47

Kur slēpjas garšīga cepeša noslēpums? Domājat kādās īpašās garšvielās? Nebūt nē. Patiesībā, lai pagatavotu garšīgu cepeti, pietiek ar sāli, pipariem un ķiplokiem. Gaļas kvalitāte gan ir svarīga. Jo labāka būs gaļa, jo maigāks un sulīgāks izdosies cepetis. Ja vēl pasniegsiet to ar folijā ceptiem dārzeņiem, svētku cienīgs mielasts būs garantēts.

Siera kūka ar bezē 13.09.2019 08:10

Siera kūka ar bezē ir tradicionāls slovāku ēdiens, kas baudāms kopā ar ģiemeni vai draugiem pie tējas vai kafijas tases branča jeb otro brokastu laikā.

Kārtainā kūka no kūpinātas vistas, žāvētām plūmēm un šampinjoniem 11.09.2019 09:13

Kūkas var būt ne tikai saldas, bet arī sāļas. Tās pilda reizē divu ēdienu funkcijas - it kā kūka un tajā pat laikā salāti. Ļoti sātīgi un garšīgi. Izmēģiniet arī jūs!

Vaniļas virtuļi 10.09.2019 10:11

Brokastis tieši tāpēc ir brokastis, lai no rīta sevi tā labi palutinātu ar kaut ko garšīgu. Tu pamosties, bet tevi jau gada vakar vakarā vai no rīta pagatavotie virtuļi- vai nav jauki!? Turklāt to gatavošanai nepieciešamas tikai 10 minūtes- pavisam nedaudz laika, lai diena būtu saldu sajūtu pilna un izdevusies.

7 garšīgas un veselīgas receptes cilvēkiem, kuriem ir gastrīts 01.09.2019 20:26

Gastrīts, pateicoties mūsu straujajam dzīvesritmam un neregulārajām ēdienreizēm mūsdienās ir ļoti izplatīta kaite. Taču, nav gluži tā, kā daži iedomājas, ka, sirgstot ar šo kaiti, jāpārtiek tikai no biezputrām. Patiesībā ir daudz un dažādu recepšu, ar kurām dažādot savu ēdienkarti. Un, kaut arī par tādu virtuves piederumu kā panna, uz laiku nāksies aizmirst, tomēr cepeškrāsns jums paliek (ja neļaujat ēdienam veidoties cietai garoziņai). Šādi jūs varat gatavot gan dažādus sacepumus, omletes, sautējumus, gan arī garšīgus desertus.
Lūk, dažas no tām.

Torte vasarai, kas nav jācep 17.08.2019 20:01

Burvīgi kārdinoša un debešķīgi garšīga torte no vasaras ogām un augļiem. Garšo pilnīgi visiem. Un galvenais- tā nav jācep.

Bukstiņputras sacepums ar asinsdesu, kraukšķīgo bekonu un ābolu - dzērveņu mērci 17.08.2019 09:51

Sagaidīts 2018. gads. Svētki turpinās. Lai svētkus aizvadītu pacilātās un ģimeniskās izjūtās, mums ir vērts pacensties klāt svētku galdu arī gada pirmajā dienā. Restorāna “Tex-Mex” šefpavārs Kristaps Viesturs iesaka tradicionālo bukstiņputru mūsdienīgā izpildījumā.

Vistas pastēte ar maskarpones sieru 16.08.2019 11:42

Giasīga, maiga un krēmīga pastēte būs gardums, ko baudīt brokastīs vai pasniegt viesiem uzkodās. Tās gatavošana neaizņem daudz laika, ir vienkārša un pa spēkam pat tiem, kas ikdienā neaizraujas ar stāvēšanu pie plīts.

Cūkgaļas cauraudzis ar puravu biezeni Valmiermuižas alus mērcē 05.08.2019 09:11

Tuvojoties 4. maija svinībām, svētku mielastam šo ļoti latvisko recepti iesaka Dikļu pils šefpavārs Valters Zirdziņš.

Nākamā lapa