Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:203, Did:0, useCase: 3


Cūkgaļas cepetis ar dzērveņu mērci

Amerikāņu tradīciju pamatakmens ir Pateicības dienas svinēšana. Svētku fabulas pamatā ir stāsts par pamatiedzīvotājiem, kas paglābuši no bada nāves ieceļotājus no Eiropas, ceļot galdā cepeti ar dzērveņu mērci un saldajiem kartupeļiem.

Nepieciešams:

Cepetim:

1-1,5 kg cūkgaļas,
3 - 4 ķiploka daiviņas,
sāls,
pipari,
garšvielu maisījums.

Dzērveņu mērcei:

2 glāzes dzērveņu,
3 ēdk. sarkanvīna,
malti melnie pipari,
3 - 4 krustnagliņas,
cukurs,
kanēļa miziņas.

Pagatavošana.

1. Cūkgaļas gabalu nomazgā, nosusina. Ķiploka daiviņas sagriež mazos gabaliņos un sadursta gaļā. Gaļas gabalu no visām pusēm apsāla, sapiparo, ierivē ar garšvielu maisījumu. Tad rūpīgi ietin folijā un cep cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā apmēram stundu, ik pa laikam cepešpannā pielejot ūdeni. Tad attin foliju un cepeti no virsas vēl aptuveni 15 - 20 minūtes apbrūnina.

2. Dzērvenes sablenderē. Iegūto masu lej katliņā, liek uz uguns vārīties aptuveni 5 minūtes, pievieno sarkanvīnu, krustnagliņas, piparus, nedaudz cukura un kanēļa miziņu.

Cepeti pasniedz ar dzērveņu mērci un kartupeļiem.