Layout: current: getSitedefLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:210, Did:0, useCase: 0



Nākamā lapa

Lielisks latviešu ēdiens - kartupeļu un kāļu biezenis 20.07.2018 15:38

Kāļu un kartupeļu biezenis. Kālis ir šķiedrvielām bagāts dārzenis un lielisks enerģijas avots. Tā sastāvā ir dabiskie cukuri (glikoze un fruktoze), kā arī cietes. Bez tam kālis satur olbaltumvielas, ogļhidrātus, minerālvielas (kāliju, sēru, fosforu, dzelzi), pektīnus, ēteriskās eļļas, nedaudz karotīnu, nikotīnskābi, tiamīnu un riboflavīnu. Tas ir bagāts ar C vitamīnu, satur arī B1, B2 un PP vitamīnus. Tāpēc kālis būtu jālieto katram cilvēkam uzturā. Par cik bieži esmu saskārusies ar atrunām, ka kālis ir negaršīgs dārzenis, piedāvāju recepti, kas garšos visiem, neskatoties uz to , ka tās sastāvā ir kālis.

Ratatujs - viens no gardākajiem franču dārzeņu sautējumiem 16.07.2018 17:09

Tradicionālajos franču ēdienos tiek izmantots ļoti daudz dārzeņu, kurus visbiežāk gatavo dažādos sautējumos. Viens no gardākajiem ir ratatujs (ratatouille), kas nu jau aizceļojis tālu aiz Francijas robežām un tiek gatavots daudzās pasaules valstīs.

Tomātu zupa 15.07.2018 19:59

Augusts un septembris ir īstenie šīs zupas mēneši, kad tā gatavojama no svaigiem, aiz gatavības plīstošiem, mūsu pašu zemē augušiem un saulē lutinātiem tomātiem, jo pārējā laikā, lielveikalos pirkti, tie, manuprāt, negaršo ne pēc kā. Tomātu zupām ir neskaitāmi varianti, taču manējais ir šis - ilgtermiņā pārbaudīts un atzīts par gardu esam.

Biešu biezeņzupa 13.07.2018 20:02

Mēdz teikt, ka zupas - tas ir nesteidzīgo ēdiens. Taču šīs zupas pagatavošana jums aizņems tikai 30 minūtes.

Lielie Kurzemes kartupeļu salāti 13.07.2018 10:19

Pirmo reizi šādus salātus ēdu pie draudzenes Kurzemē – viņas ģimenē tos tradicionāli gatavojot uz katriem Jāņiem. Tos nevajag ēst vienus pašus – šie salāti jābauda kopā ar alu, ar ķimeņu sieru, grilētiem dārzeņiem, un arīdzan otrā rītā pēc kārtīgas līgošanas. Galvenais, visa jābūt daudz – lielai bļodai, piepildītai ar kartupeļu kubiņiem: lai visiem jāņabērniem pietiktu, daudz sīpolu: tā, lai kož kaklā, un daudz diļļu, kā latvieši iecienījuši.

Biešu un siera salāti 28.06.2018 10:16

Ļoti vienkārši pagatavojami un izmaksās lēti salāti, kuru garša pārsteigs pat tos, kam bietes garšo ne sevišķi. Šādā produktu savienojumā bietes iegūst pavisam jaunas garšas nianses. Bet salāti ir vinlīdz maigi un reizē pikanti.

Vegāna aukstā biešu zupa 25.06.2018 19:01

Vegāna biešu aukstā zupa ir viegls, veselīgs un ātri pagatavojams ēdiens. Tajā ir ļoti maz kaloriju, līdz ar to zupa ideāli piemērota arī tiem, kas vēlas novājēt.

Veģetārie Līgo svētki. 6 gardas receptes (6) 21.06.2018 18:43

Jāņu nakti jālīgo,
Vai iet labi, vai iet slikti;
Tautiņās jādzīvo,
Vai ir labi, vai ir slikti.Tad nu, lai, tautiņās dzīvojot, latvju veģetārietim Jāņu naktī nenāktos badu mirt, lūk, dažas idejas, ko pagatavot uz kārā zoba, kamēr citi ēdīs Kaukāza tautu ēdienus:

Provansas salāti 10.06.2018 09:31

Riekstaino jēra zālītes salātu, rūgteno rosē salātu un kraukšķīgo endīvijas salātu maisījums sevišķi labi garšo papildināts ar ķiploku. Tas lieliski sader kopā ar kazas sieru, kraukšķīgu bageti un jēra gaļas ēdieniem.

Siltie kvinojas salāti 07.06.2018 10:37

Siltie kvinojas salāti ir ne tikai bagāti vitamīniem un vērtīgām uzturvielām, bet arī lieliski noder steidzīgajiem ātri pagatavojamai ēdienreizei vai līdzņemšanai sātīgām pusdienām. Labi garšo gan siltā, gan aukstā veidā.

Ar biezpienu un zaļumiem pildīti tomāti 06.06.2018 08:13

Ar biezpienu un zaļumiem pildīti tomāti ir lieliska uzkoda launagā, vieglas vakariņas vai burvīgs svētku galda rotājums. Turklāt arī veselīgs.

Spinātu, nātru un balandu pudiņš 03.06.2018 10:34

Savvaļā augošo augu lapiņas var izmantot ne tikai salātu pagatavošanai, bet arī siltajiem ēdieniem. Piedāvājam garšīgu pudiņu no spinātiem, nātrēm un balandām.

Banānu pankūkas (6) 02.06.2018 10:15

Ja gribas neparastākas pankūkas, tad šīs būs īstās.

Spinātu salāti 01.06.2018 10:37

Vasara mūs iepriecina ar pirmajiem svaigajiem redīsiem un maigajām salātu lapiņām. Veselīgie un ātri pagatavojamie svaigo dārzeņu un zaļumu salāti var būt gan viegla vasarīga maltīte, gan piedeva pie kāda pamatēdiena.

Burkānu, balto biešu un saldo kartupeļu biezenis 31.05.2018 12:47

Šis gaisīgais un pēc garšas nedaudz saldais biezenis, kura sastāvā iekļauts arī tāds neparasts dārzenis kā baltā biete, ir lielisks vitamīnu avots. Tas labi garšo kopā ar balto gaļu, diedzētiem graudiem un sēkliņām.

Baltmaizes salāti ar tomātiem un baziliku 29.05.2018 08:34

Augustā sulīgo tomātu ēdieni, manuprāt, vispār nav iedomājami bez draudzības ar garšaugu karali - baziliku, kuru senajā Grieķijā vispirms izmantoja kā līdzekli pret depresiju un nomāktu garastāvokli. Izmēģināsim?

Mannas biezputra ar augļiem 28.05.2018 09:37

It kā tik vienkāršs un kopš bērnības iepazīts ēdiens, kas vienmēr un visos laikos sevišķi mazo mutīšu un vēderiņu novērtēts. Taču, lai tas būtu bez kunkulīšiem, kā arī ne par biezu un ne par šķidru, tomēr jāzina daži knifi, kas pārsvarā saistīti ar sastāvdaļu proporcijām un pareizo mannas pievienošanas brīdi.

Seleriju un kabaču sacepums ar ķiplokiem un sieru 27.05.2018 07:55

Selerijas sakne ir veseligs, taču nepelnīti reti virtuvē izmantots produkts. Lai gan sautēta kopā kabaci un ķiplokiem, tā garšo vienkārši fantastiski. Ja vēl krāsai pievienojam sarkanu papriku, bet smeķim- sieru, iegūstam nepārspējamu garšu salikumu, kas pārsteigs ne vienu vien gardēdi.

Svaigie lapu salāti ar kukurūzu, burkāniem un saulespuķu sēkliņām 21.05.2018 09:20

Šie salāti jūs patiesi pārsteigs ar savu neparasto un interesanto garšu. To pamatā ir dažādas svaigas lapiņas, kas sāta sajūtas rašanai, papildinātas ar miltainu kukurūzu. Savukārt kraukškīgumam pievienots burkāns, bet neatkārtojamas garšas nianses veido saulespuķu sēkliņas un koriandrs. Pievienojot krējumu, salāti izmantojami ne tikai kā piedeva pamatēdienam, bet baudāmi kā atsevišķa ēdienreize launagā, brokastīs vai vakariņās.

Dārzeņu un augļu grilējumi 19.05.2018 20:06

Vasara nebeidz pārsteigt ar tveici, kad uzelpot var tikai vēlās pievakarēs. Toties mēs nebeidzam vakariņot pagalmos un dārzos, un turpinām grilēt.

Grilēta kukurūza brīvdienu piknikam 18.05.2018 14:12

Šī ir recepte, par kuru vienkāršāku atrast būs grūti. Tās pagatavošanai nepieciešamas tikai dažas kukurūzas vālītes, sāls un pavisam nedaudz sviesta. Minimums pūļu un maksimums baudas, jo grilēta kukurūza ir ēdiens, kas vēl ilgi paliek atmiņā. To var baudīt vienu pašu vai pasniegt kā piedevu uz oglēm ceptiem vai grilētiem gaļas ēdieniem.

Un atcerieties- lai grilētu, nav jāgaida vasara. To itin labi var darīt arī ziemā uz elektriskā grila.

Vegānas pankūkas ar 5 dažādiem pildījumiem 17.05.2018 19:54

Piedāvājam piecas dažādas pankūku pildīšanas variācijas, kuras iederas arī veģetārā un vegānā uzturā.

Brokastīs BIO auzu pārslu biezputra 15.05.2018 08:38

Vispareizākais ir sākt dienu ar brokastu putru un viena novērtīgākajām, bez šaubām, ir auzu putra, kas ir net ikai garšīga, bet arī veselīga. Vēl jo vairāk tāpēc, ka no bioloģiski audzētām auzu pārslām gatavota. Lietojot šādu biezputru katru dienu, jūs pamazām savedīsiet savu organismu kārtībā bez jebkādām sintētiskajām zālēm. Jo patiesais spēks ir dabā un tās produktos. Tāpēc ēdīsim veslīgu pārtiku un būsim veseli.

Brokastīs kraukšķīgās avokado un tomātu galetes 13.05.2018 09:24

Šādas brokastis ir ātri pagatavojamas, veselīgas un bagātas ar vitamīniem un mikroelementiem, kas cilvēkam tik ļoti nepieciešami. Uzsāciet savu dienu veselīgi un jums nekad netrūks ne spēka, ne enerģijas.
Avokado maizītēm ņemiet tikai tādu, kas ir gatavs un mīksts, bet tomātiņus- tikai mazos. Tie ir maigāki, saldāki un veido labāku garšu kompozīciju.

Brokastīs - kvinoja 10.05.2018 06:31

Kvinoja ir Dienvidamerikā augošs graudaugs (bezglutēna produkts), kas bagāts ar proteīniem, dzelzi, kalciju, dažādiem vitamīniem, minerāliem un šķiedrvielām. Turklāt tā satur visas deviņas cilvēkam svarīgās aminoskābes. Tieši tāpēc kvinoja ir viens no lieliskākajiem produktiem veģetāriešu virtuvē. Taču arī visiem citiem nekaitētu sākt dienu ar kārtīgu proteīnu devu.

Kvinoja labi garšo gan siltā, gan aukstā veidā. Turklāt tās pagatavošana ir ļoti vienkārša un ātra.

Spinātu un granātābolu salāti 30.04.2018 09:26

Spinātu un granātābola salāti ir bagātīgs vitamīnu un vērtīgu minerālvielu avots, un lielisks papildinājums jūsu pamata ēdienreizem. Salātu nedaudz pikantā saldskābā garša un spinātu lapiņu kraukšķīgums radīs patiesu prieka un pavasara sajūtu arī gada aukstajos mēnešos.

Ar rīvētiem burkāniem pildīta PARATHA 24.04.2018 07:25

Paratha ir vienkāršs diētisks indiešu plācenis, kura galvenās sastāvdaļas ir pilngraudu milti un burkāni, bet lielisko aromātu veido grauzdētas ķimenes un koriandrs.

Zaļais biezpiens 21.04.2018 08:55

Biezpienā ir daudz bioloģiski vērtīgu olbaltumu. Tas satur minerālvielas — Ca, P, Fe un Mg. Tajā ir visas neaizstājamās aminoskābes. Ēdīsim biezpienu!

Zemeņu karstmaizīte - garšīgi un ātri 18.04.2018 07:48

Pavisam vienkārši pagatavojamās zemeņu karstmaizītes var baudīt gan brokastīs, gan launagā. gan arī vasaras piknikā, jo vienlīdz labi tās garšo kā siltas, tā arī aukstas. Bez tam karstmaizītes varat ņemt līdzi, piemēram, uz darbu vai, ja dodaties kādā izbraukumā- tās neizjūk un neiztek.
Arī pildījumu šādām maizītēm iespējams variēt atkarībā no tā, kādas ogas dārzā ai mežā ienākušās.

Veselīgie augļu salāti ar auzu pārslām 17.04.2018 08:37

Lieliski augļu salāti brokastīm, launagam vai vieglām vakariņām. Saprotams, ka augļus varat variēt, pievienojot arī kivi, mango, melones u.c.

Ābolu putra 14.04.2018 09:12

Ābolu putra ir brīnišķīgs deserts ar minimālu kaloriju daudzumu, bet maksimālu vitamīnu devu. Tās pamatā ir gandrīz tikai āboli un pavisam nedaudz mannas, tāpēc ābolu putra ideāli noderēs arī tiem, kas vēlas samazināt svaru, nezaudējot spēkus un enerģiju.

Tomātu pankūkas 13.04.2018 09:09

Gardas un sātīgas no tomātiem un zirņu miltiem ceptas pankūkas.

Lēcu, burkānu un piparmētru zupa 11.04.2018 20:17

Garšīga un sātīga veģetāra biezzupa, kurai piparmētras piešķir interesantu garšas buķeti.

Basmati rīsi indiešu gaumē 11.04.2018 08:03

Basmati rīsi ir unikāla rīsu šķirne ar burvīgu aromātu, kas saglabājas arī pēc to novārīšanas. Turklāt apvienojumā ar pareizajām garšvielām, tie ne tikai pārvēršas kārdinošā gardumā, bet arī priecē acis ar savu saulaino izskatu: kurkuma rīsiem piešķir dzelteno krāsu, kardamons- rūgtenas notis, bet žāvētie augļi- nelielu saldmi.

2 gardas un veselīgas burkānu salātu receptes 08.04.2018 11:47

Klāt arī jauno burkānu laiks.Piedāvājam pāris veselīgas un ātri pagatavojamas brokastis možam vasaras rītam.

Pasta ar olīvām un baklažāniem 05.04.2018 15:46

Mazliet pavasarīgu nokrāsu un garšu tavā pusdienu vai vakariņu šķīvī gan labi garšos, gan iepriecinās pēc garās ziemas.

Pikantais sīpolķopsis - lieliska alternatīva kečupam vai sinepēm 22.03.2018 16:11

Pikantais sīpolķopsis ir lieliska piedeva gaļas ēdieniem, ko sevišķi novērtēs stiprā dzimuma pārstāvji. Īpaši lieliem gardēžiem varu ieteikt to uzlikt uz brokastu maizītes. Bet, ja esat saaukstējies vai saķēris klepu, noteikti vāriet sīpolķopsi, jo tās būs daudz veselīgākas un, galvenais- dabīgas zāles, kas ātri vien palīdzēs tikt uz kājām. Ja vēlaties sīpolķopsi nedaudz maigāku, pievienojiet nevis divus, bet vienu čili piparu.

Auzu pārslu putra ar kviešu klijām 07.03.2018 08:00

Viena no veselīgākajām brokastu putrām ir auzu pārslu putra ar kviešu klijām. Klijas uzlabo gandrīz visus organismā notiekošos apmaiņas procesus, regulē nervu sistēmas darbību, uzlabo izskatu, attīra organismu no toksīniem un šlakvielām, uzlabo redzi, pasargā no liekā svara rašanās un uzlabo organisma aizsargspējas kopumā. Vārdu sakot, produkts, kas nepelnīti maz tiek izmanots, bet kura vērtību varētu svērt zeltā.

Pikantais sakņu sautējums 05.03.2018 17:04

Ļoti spēcinošs un sātīgs sautējums, kas lieliski iederēsies uz tava galda jebkurā gadalaikā. Atkarībā no sezonas, to var gatavot no jaunajiem vai rudens perioda dārzeņiem. Izpildījums mainīsies, taču garša jebkurā gadījumā būs perfekta.

Tostermaizes franču gaumē 24.02.2018 09:21

Olā un pienā apcepta maize – klasika, kas iederas ikvienā virtuvē. 'Tomēr šo klasiku reizēm der aizstāt ar kaut ko interesantāku. Tāpēc piedāvājam gardas tostermaizes franču gaumē.

Nākamā lapa