Layout: current: getSitedefLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:210, Did:0, useCase: 0



Nākamā lapa

Ar vistu un dārzeņiem pildītas tortiljas 02.12.2019 11:04

Gards, sulīgs un sātīgs vakariņu ēdiens, kas tikpat labi var būt veģetārs, ja vien nepievienosiet sautējumam vistas fileju. Ideāli iederēsies uz galda ikvienā gadalaikā, noderot arī reizēs, kad jāpacienā viesos atnākušie draugi. Turklāt šādi pildītas tortiljas labi garšo gan siltā, gan aukstā veidā,

Veģetārā frikadeļu zupa 25.11.2019 14:54

Šoreiz gribas iepriecināt ar labu recepti veģetāru ēdienu cienītājus. Frikadeļu zupa ir viegls un garšas kārpiņām patīkams veģetārs ēdiens, ko baudīt pusdienās vai vakariņās.

Salāti ar tomātiem un Mozarella sieru 24.11.2019 08:50

Īstenojiet jaunas idejas un pasniedziet salātus, kas modinātu atmiņas par lielisko atvaļinājumu kaut kur dienvidos! Šie ir salāti, kas var aizstāt pusdienu maltīti, bet satur maz kaloriju.

Cidoniju, gaišā greipfrūta un ingvera jogurta PANNA COTA 23.11.2019 21:08

Rudenī sevisķi svarīgi lietot uzturā vitamīniem bagātu pārtiku, tāpēc tiem, kas vēlas ne tikai garšīgi, bet arī veselīgi ēst, piedāvājam Aikāgaršo šefpavāra Normunda Baranovska cidoniju, gaišā greipfrūta un ingvera PANNA COTAs recepti.

Ķirbju, rukolas un zilā siera salāti 16.11.2019 10:12

Garšīga un viegla uzkoda, kur ķirbis salikumā ar zilo sieru un rukolu veido interesantu garšas kokteili. Baudiet kopā ar labu vīnu.

Pikantais sīpolķopsis — lieliska alternatīva kečupam vai sinepēm 15.11.2019 11:16

Pikantais sīpolķopsis ir lieliska piedeva gaļas ēdieniem, ko sevišķi novērtēs stiprā dzimuma pārstāvji. Īpaši lieliem gardēžiem varu ieteikt to uzlikt uz brokastu maizītes. Bet, ja esat saaukstējies vai saķēris klepu, noteikti vāriet sīpolķopsi, jo tās būs daudz veselīgākas un, galvenais — dabīgas zāles, kas ātri vien palīdzēs tikt uz kājām. Ja vēlaties sīpolķopsi nedaudz maigāku, pievienojiet nevis divus, bet vienu čili piparu.

Lielisks latviešu ēdiens – kartupeļu un kāļu biezenis 07.11.2019 10:47


Kāļu un kartupeļu biezenis. Kālis ir šķiedrvielām bagāts dārzenis un lielisks enerģijas avots. Tā sastāvā ir dabiskie cukuri (glikoze un fruktoze), kā arī cietes. Bez tam kālis satur olbaltumvielas, ogļhidrātus, minerālvielas (kāliju, sēru, fosforu, dzelzi), pektīnus, ēteriskās eļļas, nedaudz karotīnu, nikotīnskābi, tiamīnu un riboflavīnu. Tas ir bagāts ar C vitamīnu, satur arī B1, B2 un PP vitamīnus. Tāpēc kālis būtu jālieto katram cilvēkam uzturā. Par cik bieži esmu saskārusies ar atrunām, ka kālis ir negaršīgs dārzenis, piedāvāju recepti, kas garšos visiem, neskatoties uz to , ka tās sastāvā ir kālis.

Pupiņu tomātu salāti 26.10.2019 10:43

Ēd mājās kā smalkākajos restorānos – tik skaisti un garšīgi ir šie salāti! Apraksts izskatās garš, bet patiesībā salātu pagatavošana aizņem ne vairāk kā 15 minūtes.

Lēcu, burkānu un piparmētru zupa 25.10.2019 16:57

Garšīga un sātīga veģetāra biezzupa, kurai piparmētras piešķir interesantu garšas buķeti.

Senās īru Sauena (Helovīnu) svētku receptes 25.10.2019 11:36

Iepriekš iepazīstinājām savus lasītājus ar Helovīnu rašanās īsu vēsturi, kur noskaidrojām, ka sākums visam bija ķeltu Sauena svētki. Šoreiz piedāvājam iepazīties ar šo svētku tradicionālajiem ēdieniem, kas nāk no tālā 5.gadsimta, bet tiek gatavoti arī mūsdienu Īrijā. Visas receptes ir ļoti vienkārši pagatavojamas, tām nav nepieciešami ne dārgi produkti, ne specifiskas garšvielas, taču iznākums- ļoti gards.

3 garšīgas veģetāras sēņu zupas 17.10.2019 17:24

Veģetāram uzturam mūsdienās pievēršas arvien vairāk cilvēku. Un tas ir saprotams- šāds ēdiens palīdz saglabāt slaidu augumu un rūpējas par mūsu sirds veselību. Lūk, trīs sēņu laikam piemērotas veģetāras zupas ar rudenīgu garšu.

FRĪ kartupeļi cepeškrāsnī 12.10.2019 20:43

Šī recepte patiks tiem, kas cenšas izvairīties no treknas pārtikas lietošanas uzturā. Cepeškrāsnī gatavoti FRĪ garšos itin visiem, bet sevišķi tos novērtēs bērni. Kartupelīši izdodas gardi un kraukšķīgi, bet galvenais- tiek gatavoti bez taukvielām.

Tomātu un siera kūka 06.10.2019 10:53

Apmēram 6 porcijas

Pikantais sakņu sautējums 04.10.2019 21:24

Ļoti spēcinošs un sātīgs sautējums, kas lieliski iederēsies uz tava galda jebkurā gadalaikā. Atkarībā no sezonas, to var gatavot no jaunajiem vai rudens perioda dārzeņiem. Izpildījums mainīsies, taču garša jebkurā gadījumā būs perfekta.

Burkānu ruletītes ar laša pildījumu 01.10.2019 10:46

Dārzeņi, protams, iekļaujami ēdienkartē ikvienā gadalaikā, taču rudens ir īstā sezona, lai gatavotu gardas receptes no burkāniem, ķirbjiem un bietēm. Mēs iesakām izmēģināt krāsainās dārzeņu ruletes, kas lieliski garšos gan brokastu, gan vakariņu reizē, kā arī noderēs tiem, kas pusdienas ņem līdzi uz darbu trauciņā. Gatavot šādas ruletītes varat no visdažādākajiem dārzeņiem vai pat no to sajaukuma, tādējādi iegūstot vēl interesantākas un krāšņākas uzkodas.

Karstie rudens salāti 30.09.2019 10:00

Piedāvājam laika pārbaudi godam izturējušu karsto rudens salātu recepti. Tā, pirmkārt, ir ātri pagatavojama, otrkārt, ir ļoti lēta, un treškārt - mazliet variējama būs gana laba gan veģetāriešiem, gan tiem, kuri ne dienu nevar iztikt bez gaļas.

Zaļās pupiņas ar ķiplokiem un sieru 16.09.2019 09:39

Šādi pagatavotas zaļās pupiņas ir lieliska vakariņu uzkoda vai piedeva pie gaļas ēdieniem. Pupiņām pievienotie ķiploki padara tās nedaudz pikantas, bet siers piešķir izsmalcinātākas garšas nianses. Ja gatavosiet pupiņas īsāku brīdi, tās būs burvīgi kraukšķīgas, savukārt mazliet ilgāk gatavotas kļūs maigi mīkstas.

Gardā cukini biezzupa 07.09.2019 22:06

Garšīga un sātīga- tāda ir cukini zupa, kas ideāli piemērota gavēņa laikam, un ne tikai. Arī tajās reizēs, kad vienkārši gribas kaut ko diētisku un vieglu (un tajā pat laikā garšīgu), šī zupiņa būs ideāls variants.

Zemeņu karstmaizīte 29.08.2019 09:24

Pavisam vienkārši pagatavojamās zemeņu karstmaizītes var baudīt gan brokastīs, gan launagā. gan arī vasaras piknikā, jo vienlīdz labi tās garšo kā siltas, tā arī aukstas. Bez tam karstmaizītes varat ņemt līdzi, piemēram, uz darbu vai, ja dodaties kādā izbraukumā- tās neizjūk un neiztek.
Arī pildījumu šādām maizītēm iespējams variēt atkarībā no tā, kādas ogas dārzā ai mežā ienākušās.

Siltie kvinojas salāti 26.08.2019 09:18

Siltie kvinojas salāti ir ne tikai bagāti vitamīniem un vērtīgām uzturvielām, bet arī lieliski noder steidzīgajiem ātri pagatavojamai ēdienreizei vai līdzņemšanai sātīgām pusdienām. Labi garšo gan siltā, gan aukstā veidā.

Kraukšķīgie Briseles kāposti citrusaugļu mērcē 20.08.2019 09:13

Lai Briseles kāposti būtu garšīgi, svarīgi gatavot tos svaigus, nevis saldētus, un nepārvārīt – tiem jābūt vēl kraukšķīgiem un saglabājušiem savu zaļo krāsu.

Pusdienas indiešu stilā 12.08.2019 10:59

Dziedāt slavas dziesmas indiešu virtuvei es varētu no rīta līdz vakaram. Garšīgi, sātīgi, krāšņi – bauda gan acīm, gan vēderam. Bet galvenais un veģetāriešiem vissvarīgākais, manuprāt, ir tas, ka tā ir laika pārbaudi izturējusi gatava veģetāras ēšanas tradīcija – tik ņem un gatavo atbilstoši tai, un, pat, ja neesi nekāds lielais dietoloģijas speciālists un uzturvielu rēķinātājs, visa būs gana, lai dzīvotu mūžu laimīgi: olbaltumu, aminoskābju, dzelzs utt.
Lielākais izaicinājums, visticamāk, būs garšvielu pielietojuma apgūšana. Savukārt pārsteidzošākais – ka šķietami tik tālas zemes virtuve tik viegli pielāgojama Latvijas iespējām: ierastie produkti, pazīstamas garšvielas, bet rezultātā eksotiska un pilnīgi atšķirīga kulinārā pieredze.

Krāsnī ceptu ķirbju krēmzupa ar čili 10.08.2019 12:46

Krēmīga, maigi pikanta un bezgala garšīga zupa, kas patiks gan lieliem, gan maziem kārumniekiem. Turklāt tā ikvienu priecēs ar savu saulaino krāsu un sasildīs punčus vēsajos rudens vakaros. Labi sader ar grauzdētām baltmaizes šķēlēm vai bageti.

Risotto ar sparģeļiem, baravikām un trifeļu eļļu 09.08.2019 18:02

Ja vēlies nobaudīt īstu, vislabākajās itāļu tradīcijās gatavotu, risotto, tad pirmais, kam tev jāpievērš uzmanība, ir rīsi. Vislabākie šim nolūkam būs Itālijā audzētie, pēc izskata palieli, apaļi, RISOTTO rīsi ar augstu cietes saturu. Gatavā veidā tie ēdienam piešķirs zīdainu krēmveida tekstūru, izteiktāku garšu un patīkamu kraukšķīgumu grauda iekšpusē.

Vēl gribējās piebilst, lai neskaties uz šī ēdiena ne pārāk pievilcīgo izskatu, jo šajā gadījumā visu izšķir garša. Un tā ir vienkārši fantastiska.

Tomātu pankūkas 04.08.2019 11:38

Gardas un sātīgas no tomātiem un zirņu miltiem ceptas pankūkas.

Kraukšķīgais puķkāpostu lapu gardums 27.07.2019 11:21

Šādi pagatavotas puķkāpostu lapas garšo līdzīgi čipsiem, taču ir tūkstoškārt veselīgākas un, saprotams, uzturvielām bagātākas. Gardums, kas jānovērtē. Un iemesls neizmest puķkāpostu lapas atkritumos.

Sēņu zupa ar sieru 24.07.2019 09:41

Sēņu zupa ar sieru, puķkāpostiem un zirnīšiem ir viegls un garšīgs ēdiens. To var gatavot gan ar dārzeņu buljonu (ja esat veģetārietis), gan ar vistas buljonu (ja lietojat uzturā gaļu)

Grila pannā cepti dārzeņi 20.07.2019 16:05

Sātīgs, veselīgs, krāsains un ar tik daudz garšām piesātināts ēdiens, kas vēl turklāt ar savu burvīgo aromātu piepilda visu māju, un liek iegūt itin garšīgu noskaņojumu labu laika sprīdi pirms tā nobaudīšanas.

Dārzeņu koftas indiešu gaumē 18.07.2019 22:24

Šim indiešu virtuves ēdienam ar jakām nav nekāda sakara. Koftas ir līdzīgas mums pazīstamajiem tefteļiem, tikai gatavotas no dārzeņiem. Pusdienās kopā ar kartupeļiem un salātiem vai skaistā bļodā uz svētku galda – tās vienmēr “rullē”!

Kartupeļu laiviņas ar gailenēm 14.07.2019 14:30

Jau atkal klāt laiks, kad mūs mežā, tirgos un veikalos priecē elegantās un krāšņi rotaļīgās gailenes, kuru garšīgai pagatavošanai ir neskaitāmi varianti . Piedāvājam vienu no tiem.

Vasaras pākšaugu zupa ar baziliku 14.07.2019 11:23

Garšīga, sātīga un veselīga zupa, kas pieskaitāma pie veģetārās virtuves, tā kā zupas pagatavošanai netiek izmantoti gaļas produkti.

Skaidiņās rīvētu kartupeļu pankūkas 11.07.2019 17:29

Garšīgas kartupeļu pankūkas (ar citādu garšu) var izcept, ja kartupeļus sarīvē uz rupjās sakņu rīves. Šādai kartupeļu masai nav jāpievieno ne ola, ne milti, ne arī kādas citas piedevas.

Kartupeļu un ķirbju sautējums 10.07.2019 10:13

Sātīgs un latvisks ēdiens!

Dārzeņu salāti ar vasaras garšu 09.07.2019 08:40

Burvīgi, vasaras krāsām bagāti, gardi un kraukšķīgi salāti ikdienai un svētkiem. Baudiet!

Recepti iesaka Līga Elmere

Vegānas pankūkas ar 5 dažādiem pildījumiem 30.06.2019 09:18

Piedāvājam piecas dažādas pankūku pildīšanas variācijas, kuras iederas arī veģetārā un vegānā uzturā.

Pēcjāņu pēriens. Aukstā nātru zupa 25.06.2019 12:17

Kārtīgs aukstās zupas svaigums un nātru pēriens pēc svētkiem nenāks par sliktu. Tiklu darba nedēļu!

Veģetārie Līgo svētki. 6 gardas receptes 23.06.2019 08:25

Jāņu nakti jālīgo,
Vai iet labi, vai iet slikti;
Tautiņās jādzīvo,
Vai ir labi, vai ir slikti.Tad nu, lai, tautiņās dzīvojot, latvju veģetārietim Jāņu naktī nenāktos badu mirt, lūk, dažas idejas, ko pagatavot uz kārā zoba, kamēr citi ēdīs Kaukāza tautu ēdienus:

Liepu lapu salāti 21.06.2019 08:31

Kamēr liepu lapas vēl jaunas un maigas, no tām var pagatavot ļoti garšīgus un veselīgus salātus.

Neparastie gardēžu salāti 17.06.2019 09:11

Tiešām neparasti, taču ļoti garšīgi salāti, kuros apvienojas tik dažādas nianses, veidojot savā starpā īstu garšu mozaīku. Sulīgi tomātiņi, kraukšķīgs puķkāposts, krēmīgs siers, riekstaini šampinjoni un pikanti lociņi.... Prieks ne tikai vēderam, bet arī acīm.

Cepti tomāti ar sieru 11.06.2019 08:38

Tomāti ar sulīgi pikantu siera garoziņu - tādus tos izgaršo Itālijā un Francijas dienvidos. Neizdevās šogad aizbraukt? Tad baudīsim tepat!

Nākamā lapa