Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:196, Did:0, useCase: 3


Puķkāpostu un sēņu zupa

Redakcija
Redakcija

Tiem, kas visu dienu pavada darbā, ir svarīgi vismaz vakara ēdienreizē pagatavot veselīgu maltīti. Zināms, ka pēc garās darbdienas stāvēšana pie plīts daudziem nav nekāda izklaide, tāpēc talkā nāk ātri un viegli pagatavojami ēdieni. Puķkāpostu un sēņu zupa ir viens no tādiem- tikai 30 minūtes virtuvē un jūsu šķīvī jau kūpēs garda zupiņa.

Nepieciešams:

1 ziedkāposts, sadalīts ziedkopās,
2 kartupeļi,
1 sīpols,
1 ēdamkarote sviesta,
1,5 l dārzeņu buljona,
250ml saldā krējuma,
250 g sēņu,
2 ēdamkarotes olīveļļas,
zaļumi.

Pagatavošana:

1. Katlā izkausē sviestu, pievieno sasmalcinātu sīpolu, gabaliņos sagrieztus kartupeļus un rozetēs sadalītu puķkāpostu. Dārzeņus nedaudz apcep, tad uzliek katlam vāku un sautē apmēram 10 minūtes, ik pa brīdim apmaisot.

2. Pievieno dārzeņiem buljonu, saldo krējumu un uz lēnas uguns vāral 20 minūtes.

3. Gatavo zupu sablenderē.

4. Pannā olīveļļā apcep sasmalcinātas sēnes.

5. Zupu lej bļodiņās vai šķīvjos, pievieno tai apceptās sēnes. Pārkaisa ar sasmalcinātiem zaļumiem.