Layout: current: getSitedefLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:210, Did:0, useCase: 0



Nākamā lapa

Ķirbju, rukolas un zilā siera salāti 31.03.2020 08:24

Garšīga un viegla uzkoda, kur ķirbis salikumā ar zilo sieru un rukolu veido interesantu garšas kokteili. Baudiet kopā ar labu vīnu.

Mājās gatavoti pelmeņi ar biezpiena pildījumu 26.03.2020 15:19

Vienkāršs, bet garšīgs ēdiens, par kuru visvairāk parasti priecājas tieši bērni. Turklāt tas nebūt nav ne tik sarežģīts, ne laikietilpīgs, kā daži mēdz domāt. Pamēģiniet kaut reizi pagatvot pelmeņus paši un jūs redzēsiet, ka turpmāk vairs nekad tos negribēsiet iegādāties veikalā.

Vegānas pankūkas ar 5 dažādiem pildījumiem 26.03.2020 09:08

Piedāvājam piecas dažādas pankūku pildīšanas variācijas, kuras iederas arī veģetārā un vegānā uzturā.

Tomātu un pupiņu biezzupa ar burtiņu makaroniem 23.03.2020 19:18

Tomātu zupa ļoti garšo manam dēliņam, tāpēc gatavoju to itin bieži, sevišķi šajā gadalaikā, kad tomāti nemaksā pārāk dārgi. Zupas pagatavošana ir ļoti vienkārša un arī izmaksas nav lielas, bet bērns priecājas par šķīvī nomakšķerētiem burtiņiem, kas starp citu, ir labs palīgs alfabēta apgūšanā. Iesmel karoti un skaties, kādi burtiņi tajā iekļuvuši.

Ķirbju biezzupa ar dārzeņiem un ingveru 18.03.2020 11:25

Ļoti aromātiska un mazliet neparasta ķirbju zupa, kurai sevišķu šarmu piešķir svaigā ingvera, kadiķa un čili notis. Lieliska ziemas maltīte, kas sniedz sāta sajūtu un sasilda. Pasniedzama ar kraukšķīgu siera bageti vai grauzdētu baltmaizi.

Ar biezpienu un zaļumiem pildīti tomāti 16.03.2020 08:10

Ar biezpienu un zaļumiem pildīti tomāti ir lieliska uzkoda launagā, vieglas vakariņas vai burvīgs svētku galda rotājums. Turklāt arī veselīgs.

Salāti ar tomātiem un Mozarella sieru 12.03.2020 07:15

Īstenojiet jaunas idejas un pasniedziet salātus, kas modinātu atmiņas par lielisko atvaļinājumu kaut kur dienvidos! Šie ir salāti, kas var aizstāt pusdienu maltīti, bet satur maz kaloriju.

Brokastīs BIO auzu pārslu biezputra 11.03.2020 08:38

Vispareizākais ir sākt dienu ar brokastu putru un viena novērtīgākajām, bez šaubām, ir auzu putra, kas ir net ikai garšīga, bet arī veselīga. Vēl jo vairāk tāpēc, ka no bioloģiski audzētām auzu pārslām gatavota. Lietojot šādu biezputru katru dienu, jūs pamazām savedīsiet savu organismu kārtībā bez jebkādām sintētiskajām zālēm. Jo patiesais spēks ir dabā un tās produktos. Tāpēc ēdīsim veslīgu pārtiku un būsim veseli.

Vegāna kakao “želeja” 10.03.2020 08:20

Vegāns, nevārīts, bez želatīna vai agar-agara, pagatavojams vienā minūtē, saželē pusstundas-stundas laikā – tāds, lūk, brīnumains, un galvenais, ļoti garšīgs kakao krēms!

Cepti dārzeņi veselīgām brokastīm 05.03.2020 08:18

Tiem, kam garšo kaut kas cepts, bet tomēr veselīgs. Cepti dārzeņi un krāsu daudzveidība uz šķīvja.

Tomātu pankūkas 03.03.2020 08:41

Gardas un sātīgas no tomātiem un zirņu miltiem ceptas pankūkas.

Kabaču torte ar tomātiem un sieru 29.02.2020 06:34

Kabaču torte ir gardums, kas neatstās vienaldzīgu nevienu gardēdi. Tā garšos pat tiem, kuri parasti kabacim saka nē!

Spinātu un granātābolu salāti 27.02.2020 20:20

Spinātu un granātābola salāti ir bagātīgs vitamīnu un vērtīgu minerālvielu avots, un lielisks papildinājums jūsu pamata ēdienreizem. Salātu nedaudz pikantā saldskābā garša un spinātu lapiņu kraukšķīgums radīs patiesu prieka un pavasara sajūtu arī gada aukstajos mēnešos.

Zemeņu karstmaizīte 26.02.2020 08:36

Pavisam vienkārši pagatavojamās zemeņu karstmaizītes var baudīt gan brokastīs, gan launagā. gan arī vasaras piknikā, jo vienlīdz labi tās garšo kā siltas, tā arī aukstas. Bez tam karstmaizītes varat ņemt līdzi, piemēram, uz darbu vai, ja dodaties kādā izbraukumā- tās neizjūk un neiztek.
Arī pildījumu šādām maizītēm iespējams variēt atkarībā no tā, kādas ogas dārzā ai mežā ienākušās.

Spinātu mafini 25.02.2020 09:06

Mafiniem neierasta krāsa, tomēr tik ļoti dzīvesprieku un prieku veicinoša. Tā rosina ne tikai domāt par pavasari un sulīgo zaļumu, bet izjust un izbaudīt to visā pilnībā.

Ar vistu un dārzeņiem pildītas tortiljas 22.02.2020 05:56

Gards, sulīgs un sātīgs vakariņu ēdiens, kas tikpat labi var būt veģetārs, ja vien nepievienosiet sautējumam vistas fileju. Ideāli iederēsies uz galda ikvienā gadalaikā, noderot arī reizēs, kad jāpacienā viesos atnākušie draugi. Turklāt šādi pildītas tortiljas labi garšo gan siltā, gan aukstā veidā,

Skaidiņās rīvētu kartupeļu pankūkas 21.02.2020 08:08

Garšīgas kartupeļu pankūkas (ar citādu garšu) var izcept, ja kartupeļus sarīvē uz rupjās sakņu rīves. Šādai kartupeļu masai nav jāpievieno ne ola, ne milti, ne arī kādas citas piedevas.

Burkānu pudiņš ar apelsīnu mērci 17.02.2020 08:20

Burkānu pudiņš jeb halava ir tradicionāls Ziemeļindijas deserts. Es to papildināju ar asu mērci. Jo šādi, manuprāt, tas garšo vēl labāk!

Vegānas pildītās pankūkas ar pieciem dažādiem pildījumiem 05.02.2020 08:56

Vegānas pankūkas garšas ziņā nav ne ar ko sliktākas par daudziem tik pierastajām olu pankūkām. Tās var gatavot gan saldas, gan pikantas- jebkurā gadījumā tas ir garšīgi. Pie kam garšo pilnīgi visiem- vegāniem, veģetāriešiem, gaļēdājiem.

Seleriju sacepums 02.02.2020 09:01

Kraukšķīga selerija, kas pagatavota krējuma un garšvielu maisījumā, kārtām ar sieru, ir sātīgs un garšīgs ēdiens tām reizēm, kad nevēlaties neko no gaļas. Nemaz nerunājot par veģetāriešiem, kuri gaļu uzturā nelieto: viņiem seleriju sacepums būs gards pamatēdiens, ko iekļaut savas ikdienas ēdienkartē.

Spinātu salāti 29.01.2020 08:27

Vasara mūs iepriecina ar pirmajiem svaigajiem redīsiem un maigajām salātu lapiņām. Veselīgie un ātri pagatavojamie svaigo dārzeņu un zaļumu salāti var būt gan viegla vasarīga maltīte, gan piedeva pie kāda pamatēdiena.

Grieķu salāti latviskā izpildījumā 23.01.2020 08:27

Maigi, kraukšīgi un svaigi- Grieķu salāti ir neparasti iecienīti daudzās pasaules valstīs un tiek gatavoti visdažādākajās variācijās. Tradicionāli visas sastāvdaļas salātos tiek grieztas palielos gabalos un salāti aizdarīti ar olīveļļu. Tā kā mēs- latvieši, vairāk esam iecienījuši smalki sagrieztus salātiņus, tad arī Grieķu salātos neliekam milzīgus, bet vidēja lieluma gabaliņos sagrieztus dārzeņus. Tā mums šķiet garšīgāk un arī vieglāk ēst. Piedāvājam savu redzējumu Grieķu salātiem.

Burkānu, balto biešu un saldo kartupeļu biezenis 22.01.2020 23:03

Šis gaisīgais un pēc garšas nedaudz saldais biezenis, kura sastāvā iekļauts arī tāds neparasts dārzenis kā baltā biete, ir lielisks vitamīnu avots. Tas labi garšo kopā ar balto gaļu, diedzētiem graudiem un sēkliņām.

Svaigie rukolas un tomātu salāti 20.01.2020 08:16

Šādus salātus var gatavot visu gadu. Tie ir svaigi un kraukšķīgi, labi sader ar grauzdētu bageti un karpačio, kaut gan, pateicoties saldskābajai mērcītei, lieliski garšo arī tāpat. Turklāt salātiem pievienotās rukolas lapiņas ir ne vien garšīgs, bet arī veselīgs produkts, kura sastāvā ir A, C, E, K un B grupas vitamīni, kā arī cinks, magnijs, dzelzs, nātrijs un daudas citas vērtīgas vielas.

Ar rīvētiem burkāniem pildīta PARATHA 17.01.2020 08:11

Paratha ir vienkāršs diētisks indiešu plācenis, kura galvenās sastāvdaļas ir pilngraudu milti un burkāni, bet lielisko aromātu veido grauzdētas ķimenes un koriandrs.

Vegāna aukstā zupa ar portobello sēnēm 12.01.2020 00:06

Aukstā zupa ar portobello sēnēm un konservētiem ananāsiem ir ļoti neparasta, taču neizsakāmi garšīga un pikanta zupa, kurai raksturīga austrumu tautām tik ļoti iecienītā saldeni skābā garša. Vēl viens zupas pluss- tajā nav nekā tāda, ko nedrīkstētu ēst veģetārieši vai vegāni. Atliek vien izmēģināt!

Banānu pankūkas 11.01.2020 08:54

Ja gribas neparastākas pankūkas, tad šīs būs īstās.

Veģetārais Jaungada svinību galds. 9 garšīgas receptes 31.12.2019 12:50

Būt par veģetārieti nozīmē katru dienu ēst kā svētkos. Tad nu lai Vecgada vakars šajā ziņā nav izņēmums! Pie darba – gatavot(ies) izēšanās priekiem!

Vegānās piparkūkas 25.12.2019 09:21

Ziemassvētki nav iedomājami bez piparkūkām. Arī vegānas piparkūkas garšo vienlīdz labi, jo galvenais piparkūku cepšanā tomēr ir pats process un īstās garšvielas. Ja to aromāts piepilda māju, tad svētki, jau var teikt, ir izdevušies.

Brokastīs kraukšķīgās avokado un tomātu galetes 19.12.2019 09:00

Šādas brokastis ir ātri pagatavojamas, veselīgas un bagātas ar vitamīniem un mikroelementiem, kas cilvēkam tik ļoti nepieciešami. Uzsāciet savu dienu veselīgi un jums nekad netrūks ne spēka, ne enerģijas.
Avokado maizītēm ņemiet tikai tādu, kas ir gatavs un mīksts, bet tomātiņus- tikai mazos. Tie ir maigāki, saldāki un veido labāku garšu kompozīciju.

Pasta ar cukini un ķiršu tomātiem 12.12.2019 08:04

Šādi pagatavoti makaroni jeb pasta ir ne tikai garšīgs, bet arī ātri pagatavojams un pavasarīgs ēdiens.

Veģetārā frikadeļu zupa 25.11.2019 14:54

Šoreiz gribas iepriecināt ar labu recepti veģetāru ēdienu cienītājus. Frikadeļu zupa ir viegls un garšas kārpiņām patīkams veģetārs ēdiens, ko baudīt pusdienās vai vakariņās.

Cidoniju, gaišā greipfrūta un ingvera jogurta PANNA COTA 23.11.2019 21:08

Rudenī sevisķi svarīgi lietot uzturā vitamīniem bagātu pārtiku, tāpēc tiem, kas vēlas ne tikai garšīgi, bet arī veselīgi ēst, piedāvājam Aikāgaršo šefpavāra Normunda Baranovska cidoniju, gaišā greipfrūta un ingvera PANNA COTAs recepti.

Pikantais sīpolķopsis — lieliska alternatīva kečupam vai sinepēm 15.11.2019 11:16

Pikantais sīpolķopsis ir lieliska piedeva gaļas ēdieniem, ko sevišķi novērtēs stiprā dzimuma pārstāvji. Īpaši lieliem gardēžiem varu ieteikt to uzlikt uz brokastu maizītes. Bet, ja esat saaukstējies vai saķēris klepu, noteikti vāriet sīpolķopsi, jo tās būs daudz veselīgākas un, galvenais — dabīgas zāles, kas ātri vien palīdzēs tikt uz kājām. Ja vēlaties sīpolķopsi nedaudz maigāku, pievienojiet nevis divus, bet vienu čili piparu.

Lielisks latviešu ēdiens – kartupeļu un kāļu biezenis 07.11.2019 10:47


Kāļu un kartupeļu biezenis. Kālis ir šķiedrvielām bagāts dārzenis un lielisks enerģijas avots. Tā sastāvā ir dabiskie cukuri (glikoze un fruktoze), kā arī cietes. Bez tam kālis satur olbaltumvielas, ogļhidrātus, minerālvielas (kāliju, sēru, fosforu, dzelzi), pektīnus, ēteriskās eļļas, nedaudz karotīnu, nikotīnskābi, tiamīnu un riboflavīnu. Tas ir bagāts ar C vitamīnu, satur arī B1, B2 un PP vitamīnus. Tāpēc kālis būtu jālieto katram cilvēkam uzturā. Par cik bieži esmu saskārusies ar atrunām, ka kālis ir negaršīgs dārzenis, piedāvāju recepti, kas garšos visiem, neskatoties uz to , ka tās sastāvā ir kālis.

Pupiņu tomātu salāti 26.10.2019 10:43

Ēd mājās kā smalkākajos restorānos – tik skaisti un garšīgi ir šie salāti! Apraksts izskatās garš, bet patiesībā salātu pagatavošana aizņem ne vairāk kā 15 minūtes.

Lēcu, burkānu un piparmētru zupa 25.10.2019 16:57

Garšīga un sātīga veģetāra biezzupa, kurai piparmētras piešķir interesantu garšas buķeti.

Senās īru Sauena (Helovīnu) svētku receptes 25.10.2019 11:36

Iepriekš iepazīstinājām savus lasītājus ar Helovīnu rašanās īsu vēsturi, kur noskaidrojām, ka sākums visam bija ķeltu Sauena svētki. Šoreiz piedāvājam iepazīties ar šo svētku tradicionālajiem ēdieniem, kas nāk no tālā 5.gadsimta, bet tiek gatavoti arī mūsdienu Īrijā. Visas receptes ir ļoti vienkārši pagatavojamas, tām nav nepieciešami ne dārgi produkti, ne specifiskas garšvielas, taču iznākums- ļoti gards.

3 garšīgas veģetāras sēņu zupas 17.10.2019 17:24

Veģetāram uzturam mūsdienās pievēršas arvien vairāk cilvēku. Un tas ir saprotams- šāds ēdiens palīdz saglabāt slaidu augumu un rūpējas par mūsu sirds veselību. Lūk, trīs sēņu laikam piemērotas veģetāras zupas ar rudenīgu garšu.

FRĪ kartupeļi cepeškrāsnī 12.10.2019 20:43

Šī recepte patiks tiem, kas cenšas izvairīties no treknas pārtikas lietošanas uzturā. Cepeškrāsnī gatavoti FRĪ garšos itin visiem, bet sevišķi tos novērtēs bērni. Kartupelīši izdodas gardi un kraukšķīgi, bet galvenais- tiek gatavoti bez taukvielām.

Nākamā lapa