Nākamā lapa

Cepti dārzeņi grila pannā 14.11.2017 14:04

Sātīgs, veselīgs, krāsains un ar tik daudz garšām piesātināts ēdiens, kas vēl turklāt ar savu burvīgo aromātu piepilda visu māju, un liek iegūt itin garšīgu noskaņojumu labu laika sprīdi pirms tā nobaudīšanas.

Četras salātu receptes notievēšanai 06.11.2017 12:19

Nomest dažus kilogramus nemaz nav grūti, ja lietojat uzturā dārzeņus, kas bagāti ar pektīnvielām, organiskajām skābēm, vitamīniem un mikroelementiem.

Neparastie gardēžu salāti 25.10.2017 19:12

Tiešām neparasti, taču ļoti garšīgi salāti, kuros apvienojas tik dažādas nianses, veidojot savā starpā īstu garšu mozaīku. Sulīgi tomātiņi, kraukšķīgs puķkāposts, krēmīgs siers, riekstaini šampinjoni un pikanti lociņi.... Prieks ne tikai vēderam, bet arī acīm.

Pikantais sīpolķopsis - lieliska alternatīva kečupam vai sinepēm 18.09.2017 11:09

Pikantais sīpolķopsis ir lieliska piedeva gaļas ēdieniem, ko sevišķi novērtēs stiprā dzimuma pārstāvji. Īpaši lieliem gardēžiem varu ieteikt to uzlikt uz brokastu maizītes. Bet, ja esat saaukstējies vai saķēris klepu, noteikti vāriet sīpolķopsi, jo tās būs daudz veselīgākas un, galvenais- dabīgas zāles, kas ātri vien palīdzēs tikt uz kājām. Ja vēlaties sīpolķopsi nedaudz maigāku, pievienojiet nevis divus, bet vienu čili piparu.

Piparmētru ievārījums. 2 interesantas recpetes 10.07.2017 10:40

Aromātisks, gards un atsvaidzinošs- tāds ir piparmētru ievārījums, kas lieti noderēs ziemas mēnešos. Varēsiet to pievienot tējai, desertu un mērcīšu pagatavošanai.

Tomātu un saulespuķu dīgstu salāti 19.06.2017 10:57

Svaigiem salātiem būtu jābūt ikvienas ēdienkartes ikdienas sastāvdaļai. Tie nodrošina organismu ar vitamīniem un citām vērtīgām uzturvielām, sniedz enerģiju un turklāt vēl priecē ar košām dabas krāsām.

Pikantā aukstā zupa ar savvaļas lakšiem 03.06.2017 20:15

Pamēģiniet pagatavot auksto zupu ar savvaļas ķiploku lakstiem (lakšiem); tā iegūs interesantu un savdabīgi pikantu garšu.

Svaigie salāti ar ciedru riekstiem 12.05.2017 12:57

Vienkārši, bet interesanti salāti, kuru neparastās garšas noslēpums meklējams avokado un ciedru riekstu savienojumā. Tie būs lieliska piedeva pamatēdienam vai vieglas un veselīgas vakariņas.

Dārzeņu un augļu grilējumi 18.04.2017 11:42

Vasara nebeidz pārsteigt ar tveici, kad uzelpot var tikai vēlās pievakarēs. Toties mēs nebeidzam vakariņot pagalmos un dārzos, un turpinām grilēt.

Tik dažādais kartupeļu biezenis. 6 krāsainas receptes 29.03.2017 10:14

Visi zina, kas ir kartupeļu biezenis. Un daudziem, sevišķi bērniem, tas ļoti garšo. Bet cik bieži jūs savam gatavotajam kartupeļu biezenim esat piešķīruši krāsu? Ja vēl neesat to mēģinājuši, tad rudens ir īstais laiks, lai jūsu šķīvī rotātos jautras krāsas. Tas radīs ne tikai vizuāli pievilcīgu izskatu, bet arī uzlabos garastāvokli un sniegs dzīvesprieku.

Pasta ar olīvām un baklažāniem 21.03.2017 11:12

Mazliet pavasarīgu nokrāsu un garšu tavā pusdienu vai vakariņu šķīvī gan labi garšos, gan iepriecinās pēc garās ziemas.

Makaroni (pasta) ar cukini un ķiršu tomātiņiem 09.11.2016 10:32

Šādi pagatavoti makaroni jeb pasta ir ne tikai garšīgs, bet arī ātri pagatavojams un pavasarīgs ēdiens.

Tostermaizes franču gaumē 24.10.2016 10:25

Olā un pienā apcepta maize – klasika, kas iederas ikvienā virtuvē. 'Tomēr šo klasiku reizēm der aizstāt ar kaut ko interesantāku. Tāpēc piedāvājam gardas tostermaizes franču gaumē.

Gardās cūku pupas senlatviešu gaumē 19.09.2016 14:04

Vārītas cūku pupas ir sena latviešu recepte- izteikti vienkārša un tajā pat laikā ļoti garšīga. Nekur citur pasaulē jūs neatradīsiet šādu ēdienu, tas nobaudāms tikai pie mums un arī tikai tad, kad ir pupu sezona. Tāpēc nepalaidīsim to garām- gatavosim, lobīsim un ēdīsim. Galu galā- tās ir ļoti vērtīgas!

Brūkleņu čatnijs 13.09.2016 11:12

Brūkleņu čatnijs- lieliska piedeva gaļas ēdieniem.

Zaļais biezpiens 09.09.2016 18:14

Septembris ir zinību mēnesis, kad gudrība un prāta asums nepieciešams ik vienam. Ēdīsim biezpienu!

Cepts ķirbis ar tomātiem 23.08.2016 11:33

Ķirbis - pasaules lielākā oga - , ir neizsīkstošs veselības avots, jo ķirbji ir ne tikai garšīgi, bet arī dziednieciski. Šajā par auglības simbolu uzskatītajā dārzenī ir maz kaloriju, daudz vitamīnu, kālija šķiedrvielu un beta karotīna. Ēdam un variējam uz nebēdu!

Spinātu mafini 02.08.2016 12:56

Mafiniem neierasta krāsa, tomēr tik ļoti dzīvesprieku un prieku veicinoša. Tā rosina ne tikai domāt par pavasari un sulīgo zaļumu, bet izjust un izbaudīt to visā pilnībā.

Jauno kāpostu salāti ar cherry tomātiņiem 24.07.2016 13:07

Atsavaidzinoši jauno kāpostu salāti, kas lieliski noderēs kā piedeva pie jebkura pamatēdiena. Pēc vēlēšanās tos var variēt, pievienojot arī, piemēram, svaigu gurķi.

FRĪ kartupeļi cepeškrāsnī 11.07.2016 15:50

Šī recepte patiks tiem, kas cenšas izvairīties no treknas pārtikas lietošanas uzturā. Cepeškrāsnī gatavoti FRĪ garšos itin visiem, bet sevišķi tos novērtēs bērni. Kartupelīši izdodas gardi un kraukšķīgi, bet galvenais- tiek gatavoti bez taukvielām.

Lielie Kurzemes kartupeļu salāti 24.06.2016 17:08

Pirmo reizi šādus salātus ēdu pie draudzenes Kurzemē – viņas ģimenē tos tradicionāli gatavojot uz katriem Jāņiem. Tos nevajag ēst vienus pašus – šie salāti jābauda kopā ar alu, ar ķimeņu sieru, grilētiem dārzeņiem, un arīdzan otrā rītā pēc kārtīgas līgošanas. Galvenais, visa jābūt daudz – lielai bļodai, piepildītai ar kartupeļu kubiņiem: lai visiem jāņabērniem pietiktu, daudz sīpolu: tā, lai kož kaklā, un daudz diļļu, kā latvieši iecienījuši.

Siltie kvinojas salāti 24.05.2016 17:44

Siltie kvinojas salāti ir ne tikai bagāti vitamīniem un vērtīgām uzturvielām, bet arī lieliski noder steidzīgajiem ātri pagatavojamai ēdienreizei vai līdzņemšanai sātīgām pusdienām. Labi garšo gan siltā, gan aukstā veidā.

Gardā nātru krēmzupa ar fenheli 14.05.2016 09:03

Pavasarīga zupiņa, kas noteikti jāizmēģina. Tās pamatā ir kartupeļi, fenhelis un nātres, kas zupai piešķir pavisam nemanāmu skābumiņu un neuzbāzīgu, smalku mandeļu aromāta noti.

Lakšu zupa 13.05.2016 15:22

Lakši ir ļoti vērtīgs produkts. Tajos ir daudz C vitamīna, vērtīgas ēteriskās eļļas un citas veselībai un imunitātes spēcināšanai noderīgas uzturvielas. Lakšiem piemīt arī spēcīgs ķiploku aromāts. Ja kādam tas netīk, to var likvidēt, ja pirms gatavošanas lakšu lapiņas aplej ar verdošu ūdeni, kuram pievienots etiķis.

Gatavo garšīgu auksto zupu 12.05.2016 17:51

Maijs mūs lutina ar neierasti vasarīgu laiku, kas liecina tikai par to, ka ir klāt auksto zupu laiks.

Skābētas nātres ar burkāniem un āboliem 09.05.2016 18:32

Skābēt var ne tikai kāpostus, bet arī nātres. Tikai atcerieties, ka tās nevajadzētu lasīt lielceļu tuvumā vai vietās, kur ir dzīva auto kustība. Ja vēlaties iegūt ne tikai veselībai nekaitīgu, bet arī vērtīgu un ārstniecisku produktu, nātres lasiet tālu no pilsētām- laukos, dārzos un pļavās. Turklāt varat tās ne tikai skābēt, bet arī sasaldēt- tad jums ziemā vienmēr būs lieliska piedeva jūsu ēdieniem.

Nātru salāti ar olu un valriekstiem 03.05.2016 17:32

Daba mostas: plaukst lapas, dīgst zāle, zied pirmās pavasara puķes un koki. Gaisā virmo pavasara aromāti. Tāpēc arī mums ir laiks mosties no ziemas pelēcības un iekļaut savā ēdienkartē jaunās tā saucamo "nezāļu" lapiņas, kas patiesībā ir vislabākās zāles mūsu nogurušajiem organismiem.

Zaļie pavasara salāti 14.04.2016 19:06

Aiz loga pavasaris un tas nozīmē- laiks uzņemt vitamīnus. Pagatavojiet zaļos pavasara salātus dzīvespriekam un veselībai.

Svaigie lapu salāti ar kukurūzu, burkāniem un saulespuķu sēkliņām 01.04.2016 13:20

Šie salāti jūs patiesi pārsteigs ar savu neparasto un interesanto garšu. To pamatā ir dažādas svaigas lapiņas, kas sāta sajūtas rašanai, papildinātas ar miltainu kukurūzu. Savukārt kraukškīgumam pievienots burkāns, bet neatkārtojamas garšas nianses veido saulespuķu sēkliņas un koriandrs. Pievienojot krējumu, salāti izmantojami ne tikai kā piedeva pamatēdienam, bet baudāmi kā atsevišķa ēdienreize launagā, brokastīs vai vakariņās.

Pikantais sakņu sautējums 31.03.2016 12:55

Ļoti spēcinošs un sātīgs sautējums, kas lieliski iederēsies uz tava galda jebkurā gadalaikā. Atkarībā no sezonas, to var gatavot no jaunajiem vai rudens perioda dārzeņiem. Izpildījums mainīsies, taču garša jebkurā gadījumā būs perfekta.

Maigie apelsīnu kēksiņi (mafini) 23.03.2016 14:24

Bezgala maigi, gardi un pufīgi kēksiņi, kas gatavojami ne tikai svētku reizēs, bet arī ikdienā. Jau to aromāts vien uzlabo omu, bet garša liek pilnībā aizmirsties, nododoties vien mutē kūstošajai pasakainajai kēksiņu masai .

Basmati rīsi indiešu gaumē 21.03.2016 13:19

Basmati rīsi ir unikāla rīsu šķirne ar burvīgu aromātu, kas saglabājas arī pēc to novārīšanas. Turklāt apvienojumā ar pareizajām garšvielām, tie ne tikai pārvēršas kārdinošā gardumā, bet arī priecē acis ar savu saulaino izskatu: kurkuma rīsiem piešķir dzelteno krāsu, kardamons- rūgtenas notis, bet žāvētie augļi- nelielu saldmi.

Provansas salāti 18.03.2016 16:50

Riekstaino jēra zālītes salātu, rūgteno rosē salātu un kraukšķīgo endīvijas salātu maisījums sevišķi labi garšo papildināts ar ķiploku. Tas lieliski sader kopā ar kazas sieru, kraukšķīgu bageti un jēra gaļas ēdieniem.

Makaronu (pastas) sacepums 16.03.2016 12:04

Šīs receptes pagatavošana prasīs no jūsu laika nieka 15 minūtes, toties rezultātā iegūsiet sātīgu un gardu ēdienu, kas baudāms gan kā veģetāras vakariņas, gan arī kā piedeva gaļas ēdieniem. Lieliski sader ar cīsiņiem vai sardelēm.

Risotto ar sparģeļiem, baravikām un trifeļu eļļu 15.03.2016 11:04

Ja vēlies nobaudīt īstu, vislabākajās itāļu tradīcijās gatavotu, risotto, tad pirmais, kam tev jāpievērš uzmanība, ir rīsi. Vislabākie šim nolūkam būs Itālijā audzētie, pēc izskata palieli, apaļi, RISOTTO rīsi ar augstu cietes saturu. Gatavā veidā tie ēdienam piešķirs zīdainu krēmveida tekstūru, izteiktāku garšu un patīkamu kraukšķīgumu grauda iekšpusē.

Vēl gribējās piebilst, lai neskaties uz šī ēdiena ne pārāk pievilcīgo izskatu, jo šajā gadījumā visu izšķir garša. Un tā ir vienkārši fantastiska.

Auzu pārslu putra ar kviešu klijām 14.03.2016 11:16

Viena no veselīgākajām brokastu putrām ir auzu pārslu putra ar kviešu klijām. Klijas uzlabo gandrīz visus organismā notiekošos apmaiņas procesus, regulē nervu sistēmas darbību, uzlabo izskatu, attīra organismu no toksīniem un šlakvielām, uzlabo redzi, pasargā no liekā svara rašanās un uzlabo organisma aizsargspējas kopumā. Vārdu sakot, produkts, kas nepelnīti maz tiek izmanots, bet kura vērtību varētu svērt zeltā.

Pikantie kabači un briseles kāposti cepeškrāsnī 10.03.2016 13:00

Piedevām, ko pasniedz pie gaļas ēdieniem, ne vienmēr jābūt rīsiem, griķiem vai kartupeļiem. Ikvienu gaļu lieliski papildinās cepeškrāsnī cepti brokoļi un kabači, kur asumiņam pievienots čili pipars.

Svaigie dažādu lapu un tomātu salāti 09.03.2016 12:24

Svaigie lapu un dārzeņu salāti ir lieliska piedeva praktiski jebkuram pamatēdienam. Tie brīnišķīgi papildina kartupeļu ēdienus, dažādas gaļas, sacepumus un biezputras, bet kopā ar sieru, riekstiem vai sēkliņām baudāmi arī kā atsevišķs ēdiens vai starteris pirms nopietnāka lanča.

Ratatujs- viens no gardākajiem franču dārzeņu sautējumiem 02.03.2016 11:34

Tradicionālajos franču ēdienos tiek izmantots ļoti daudz dārzeņu, kurus visbiežāk gatavo dažādos sautējumos. Viens no gardākajiem ir ratatujs (ratatouille), kas nu jau aizceļojis tālu aiz Francijas robežām un tiek gatavots daudzās pasaules valstīs.

Kraukšķīgie Briseles kāposti citrusaugļu mērcē 01.03.2016 12:13

Lai Briseles kāposti būtu garšīgi, svarīgi gatavot tos svaigus, nevis saldētus, un nepārvārīt – tiem jābūt vēl kraukšķīgiem un saglabājušiem savu zaļo krāsu.

Nākamā lapa