Layout: current: getSitedefLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:210, Did:0, useCase: 0

Nākamā lapa

Pupiņu tomātu salāti 23.01.2021 09:14

Ēd mājās kā smalkākajos restorānos – tik skaisti un garšīgi ir šie salāti! Apraksts izskatās garš, bet patiesībā salātu pagatavošana aizņem ne vairāk kā 15 minūtes.

Tomātu pankūkas 20.01.2021 09:12

Gardas un sātīgas no tomātiem un zirņu miltiem ceptas pankūkas.

Seleriju sacepums 15.01.2021 11:42

Kraukšķīga selerija, kas pagatavota krējuma un garšvielu maisījumā, kārtām ar sieru, ir sātīgs un garšīgs ēdiens tām reizēm, kad nevēlaties neko no gaļas. Nemaz nerunājot par veģetāriešiem, kuri gaļu uzturā nelieto: viņiem seleriju sacepums būs gards pamatēdiens, ko iekļaut savas ikdienas ēdienkartē.

Dārzeņu zupa ar fenheli un kāli 14.01.2021 17:26

Garšīga, sātīga un veselīga veģetāra zupa, kas darbojas kā īsts vērtīgu uzturvielu kokteilis.

Cepti saldie bulgāru pipari ar ķiplokiem 14.01.2021 01:00

Dažāda veida uzkodas no dārzeņiem ir ļoti iecienītas Bulgārijā. Tās ir ātri pagatavojamas un atšķiras ar to, ka ļoti ātri liek strādāt mūsu garšas kārpiņām. Piemēram, cepti saldie pipari ar ķiplokiem un pētersīļiem, pasniegti kopā ar labu vīnu, ir burvīgs starteris pamatēdienam, kā arī lieliska piedeva grilējumiem. Tīri no estētiskā viedokļa raugoties, piparus labāk izvēlēties garenākas formas.

Brokastīs zaļais biezpiens 04.01.2021 01:15

Biezpienā ir daudz bioloģiski vērtīgu olbaltumu. Tas satur minerālvielas — Ca, P, Fe un Mg. Tajā ir visas neaizstājamās aminoskābes. Ēdīsim biezpienu!

Veģetārais Jaungada svinību galds. 9 garšīgas receptes 31.12.2020 16:50

Būt par veģetārieti nozīmē katru dienu ēst kā svētkos. Tad nu lai Vecgada vakars šajā ziņā nav izņēmums! Pie darba – gatavot(ies) izēšanās priekiem!

Ar vistu un dārzeņiem pildītas tortiljas 30.12.2020 08:18

Gards, sulīgs un sātīgs vakariņu ēdiens, kas tikpat labi var būt veģetārs, ja vien nepievienosiet sautējumam vistas fileju. Ideāli iederēsies uz galda ikvienā gadalaikā, noderot arī reizēs, kad jāpacienā viesos atnākušie draugi. Turklāt šādi pildītas tortiljas labi garšo gan siltā, gan aukstā veidā,

Tomātu un siera kūka 20.12.2020 22:44

Apmēram 6 porcijas

Mannas biezputra ar augļiem 11.12.2020 01:51

It kā tik vienkāršs un kopš bērnības iepazīts ēdiens, kas vienmēr un visos laikos sevišķi mazo mutīšu un vēderiņu novērtēts. Taču, lai tas būtu bez kunkulīšiem, kā arī ne par biezu un ne par šķidru, tomēr jāzina daži knifi, kas pārsvarā saistīti ar sastāvdaļu proporcijām un pareizo mannas pievienošanas brīdi.

Cukini biezzupa 09.12.2020 14:02

Garšīga un sātīga- tāda ir cukini zupa, kas ideāli piemērota gavēņa laikam, un ne tikai. Arī tajās reizēs, kad vienkārši gribas kaut ko diētisku un vieglu (un tajā pat laikā garšīgu), šī zupiņa būs ideāls variants.

Burkānu ruletītes ar laša pildījumu 09.12.2020 08:39

Dārzeņi, protams, iekļaujami ēdienkartē ikvienā gadalaikā, taču rudens ir īstā sezona, lai gatavotu gardas receptes no burkāniem, ķirbjiem un bietēm. Mēs iesakām izmēģināt krāsainās dārzeņu ruletes, kas lieliski garšos gan brokastu, gan vakariņu reizē, kā arī noderēs tiem, kas pusdienas ņem līdzi uz darbu trauciņā. Gatavot šādas ruletītes varat no visdažādākajiem dārzeņiem vai pat no to sajaukuma, tādējādi iegūstot vēl interesantākas un krāšņākas uzkodas.

Ķirbju deserts ar upenēm vai dzērvenēm 03.12.2020 07:03

Viens no retajiem ķirbju ēdieniem, kas garšo arī tiem, kam ķirbji nav gardumu saraksta augšgalā.

Kartupeļu un ķirbju sautējums 27.11.2020 08:30

Sātīgs un latvisks ēdiens!

Vegānas pildītās pankūkas ar pieciem dažādiem pildījumiem 25.11.2020 21:04

Vegānas pankūkas garšas ziņā nav ne ar ko sliktākas par daudziem tik pierastajām olu pankūkām. Tās var gatavot gan saldas, gan pikantas- jebkurā gadījumā tas ir garšīgi. Pie kam garšo pilnīgi visiem- vegāniem, veģetāriešiem, gaļēdājiem.

Svaigie salāti ar balto redīsu un rukolu 25.11.2020 09:07

Svaigi un sulīgi salāti, kas tavā virtuvē ienesīs pavasara sajūtu. Tos var baudīt vakariņās vai pasniegt kā piedevu pamatēdieniem.

Spinātu salāti 24.11.2020 08:09

Vasara mūs iepriecina ar pirmajiem svaigajiem redīsiem un maigajām salātu lapiņām. Veselīgie un ātri pagatavojamie svaigo dārzeņu un zaļumu salāti var būt gan viegla vasarīga maltīte, gan piedeva pie kāda pamatēdiena.

Zaļās pupiņas ar ķiplokiem un sieru 04.11.2020 07:47

Šādi pagatavotas zaļās pupiņas ir lieliska vakariņu uzkoda vai piedeva pie gaļas ēdieniem. Pupiņām pievienotie ķiploki padara tās nedaudz pikantas, bet siers piešķir izsmalcinātākas garšas nianses. Ja gatavosiet pupiņas īsāku brīdi, tās būs burvīgi kraukšķīgas, savukārt mazliet ilgāk gatavotas kļūs maigi mīkstas.

Četri dažādi burkānu salāti tievēšanai 30.10.2020 12:55

Vēlaties kļūt slaidi un skaisti, saglabāt labu veselību un ādas krāsu? Tad iekļaujiet savā ēdienkartē šos salātus.

Veģetārs rosols 26.10.2020 08:00

Sātīgi salāti- vienkārši un gaumīgi pagatavoti- iepriecinās jebkuru vegānu. Baudiet paši un svētku reizēs piedāvājiet saviem viesiem.

Skaidiņās rīvētu kartupeļu pankūkas 22.10.2020 10:48

Garšīgas kartupeļu pankūkas (ar citādu garšu) var izcept, ja kartupeļus sarīvē uz rupjās sakņu rīves. Šādai kartupeļu masai nav jāpievieno ne ola, ne milti, ne arī kādas citas piedevas.

Pikantais sīpolķopsis — lieliska alternatīva kečupam vai sinepēm 21.10.2020 01:28

Pikantais sīpolķopsis ir lieliska piedeva gaļas ēdieniem, ko sevišķi novērtēs stiprā dzimuma pārstāvji. Ja vēlaties sīpolķopsi nedaudz maigāku, pievienojiet nevis divus, bet vienu čili piparu.

Pašgatavota vegāna majonēze 19.10.2020 09:25

Šī majonēze var atrast virtuvē daudz vairāk pielietojumu, nekā tikai salātu aidars. To var izmantot dažādu maizīšu un uzkodu gatavošanai, kā arī pievienot mērcēm un karstajiem ēdieniem. Pie kam tā lieliski garšos ne tikai vegāniem.

Apelsīnu putra 18.10.2020 06:17

Apelsīns ir izmantojams arī šādi.

Kartupeļu laiviņas ar gailenēm 17.10.2020 10:28

Jau atkal klāt laiks, kad mūs mežā, tirgos un veikalos priecē elegantās un krāšņi rotaļīgās gailenes, kuru garšīgai pagatavošanai ir neskaitāmi varianti . Piedāvājam vienu no tiem.

Pasta ar olīvām un baklažāniem 15.10.2020 17:07

Piedāvājam mazliet pavasarīgu nokrāsu un garšu tavā pusdienu vai vakariņu šķīvī šajā rudenī.

Puķkāpostu un sēņu zupa 12.10.2020 14:28

Tiem, kas visu dienu pavada darbā, ir svarīgi vismaz vakara ēdienreizē pagatavot veselīgu maltīti. Zināms, ka pēc garās darbdienas stāvēšana pie plīts daudziem nav nekāda izklaide, tāpēc talkā nāk ātri un viegli pagatavojami ēdieni. Puķkāpostu un sēņu zupa ir viens no tādiem- tikai 30 minūtes virtuvē un jūsu šķīvī jau kūpēs garda zupiņa.

Zemeņu karstmaizīte 12.10.2020 09:22

Pavisam vienkārši pagatavojamās zemeņu karstmaizītes var baudīt gan brokastīs, gan launagā. gan arī vasaras piknikā, jo vienlīdz labi tās garšo kā siltas, tā arī aukstas. Bez tam karstmaizītes varat ņemt līdzi, piemēram, uz darbu vai, ja dodaties kādā izbraukumā- tās neizjūk un neiztek.
Arī pildījumu šādām maizītēm iespējams variēt atkarībā no tā, kādas ogas dārzā ai mežā ienākušās.

Biešu šniceles ar sieru 07.10.2020 17:00

Maltīte tiem, kas noguruši no gaļas ēdieniem un vienlaikus neapstrīd, ka uzturā lietot bietes ir veselīgi, lēti un garšīgi.

Kartupeļu un gaileņu sacepums 01.10.2020 16:31

Kartupeļu un gaileņu sacepums ir lielisks sezonāls ēdiens, kas noteikti jānobauda katram. Varat to gatavot gan no zaļiem, gan arī no vārītiem kartupeļiem.

Lielie Kurzemes kartupeļu salāti 28.09.2020 18:04

Pirmo reizi šādus salātus ēdu pie draudzenes Kurzemē – viņas ģimenē tos tradicionāli gatavojot uz katriem Jāņiem. Tos nevajag ēst vienus pašus – šie salāti jābauda kopā ar alu, ar ķimeņu sieru, grilētiem dārzeņiem, un arīdzan otrā rītā pēc kārtīgas līgošanas. Galvenais, visa jābūt daudz – lielai bļodai, piepildītai ar kartupeļu kubiņiem: lai visiem jāņabērniem pietiktu, daudz sīpolu: tā, lai kož kaklā, un daudz diļļu, kā latvieši iecienījuši.

Mājās gatavoti pelmeņi ar biezpiena pildījumu 24.09.2020 06:14

Vienkāršs, bet garšīgs ēdiens, par kuru visvairāk parasti priecājas tieši bērni. Turklāt tas nebūt nav ne tik sarežģīts, ne laikietilpīgs, kā daži mēdz domāt. Pamēģiniet kaut reizi pagatvot pelmeņus paši un jūs redzēsiet, ka turpmāk vairs nekad tos negribēsiet iegādāties veikalā.

Augļu salāti ar auzu pārslām 23.09.2020 08:57

Lieliski augļu salāti brokastīm, launagam vai vieglām vakariņām. Saprotams, ka augļus varat variēt, pievienojot arī kivi, mango, melones u.c.

Baltmaizes salāti ar tomātiem un baziliku 22.09.2020 12:36

Augustā sulīgo tomātu ēdieni, manuprāt, vispār nav iedomājami bez draudzības ar garšaugu karali - baziliku, kuru senajā Grieķijā vispirms izmantoja kā līdzekli pret depresiju un nomāktu garastāvokli. Izmēģināsim?

Pikantais sakņu sautējums 22.09.2020 08:49

Ļoti spēcinošs un sātīgs sautējums, kas lieliski iederēsies uz tava galda jebkurā gadalaikā. Atkarībā no sezonas, to var gatavot no jaunajiem vai rudens perioda dārzeņiem. Izpildījums mainīsies, taču garša jebkurā gadījumā būs perfekta.

Kartupeļu un tomātu sacepums 21.09.2020 08:40

Kartupeļu un tomātu sacepums - gards un satur tikai 1100 kkal

Banānu pankūkas 18.09.2020 08:48

Ja gribas neparastākas pankūkas, tad šīs būs īstās.

Avokado un ķiršu tomātu maizītes 14.09.2020 09:24

Ļoti garšīgas un veselīgas brokastu maizītes.

Ātri pagatavojamie zemeņu jogurta mafini 09.09.2020 07:02

Mafini vienmēr saistās ar kaut ko trauslu, gaisīgu un pasakaini gardu. Ziemā šādus mafinus gatavoju no jogurta, bet vasarā no sablendētām zemenēm. Garša ir fantastiska abējādi.

Ar biezpienu un zaļumiem pildīti tomāti 06.09.2020 10:27

Ar biezpienu un zaļumiem pildīti tomāti ir lieliska uzkoda launagā, vieglas vakariņas vai burvīgs svētku galda rotājums. Turklāt arī veselīgs.

Nākamā lapa