Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:196, Did:0, useCase: 0



Turku zirņu un cukini zupa

Redakcija
Redakcija

Turku zirņu un cukini zupa
Turku zirņu un cukini zupa

Sātīga veģetāra zupa ar nedaudz neparastu garšu. Ideāli piemērota arī tiem, kas vēlas novājēt.

Nepieciešams:

1 sīpols,
2 nelieli cukini,
3 tomāti,
400 g novārītu vai konservētu turku zirņu,
sauja rozīņu,
1 glāze saldētu zaļo zirnīšu,
sasmalcināti pētersīļi,
1/2 tējkarote malta koriandra,
1/2 tējkarote kanēļa,
1/2 tējkarote kumina (Romas ķimeņu),
1/2 tējkarote čili (pēc vēlēšanās),
augu eļļa,
dārzeņu buljons,
1-2 ēdamkarotes tomātu mērces.

Pagatavošana:

Tomātus nomizojiet un sagrieziet gabaliņos. Cukini sagrieziet palielos salmiņos, uz straujas liesmas īsu brīdi apcepiet, lai sāniņi tiek brūni. Augu eļļā pasautējiet sasmalcinātu sīpolu dažas minūtes, tad pieberiet garšvielu pulverus. Apmaisiet un pievienojiet rozīnes, dārzeņus un abu veidu zirņus, pielejiet buljonu, uzlieciet katlam vāku un uz mazas liesmas vāriet 5-8 minūtes, līdz cukini gatavi, bet vēl kraukšķīgi. Iemaisiet tomātu mērci, pārkaisiet zaļumus.

Aotors: Veģetārisms.lv