Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:198, Did:0, useCase: 0



Burtnieka zandarts ar sezonas dārzeņiem

Drukāt

Šīs ēdiens ir tikpat burvīgs un krāsains kā rudens- maigi sulīgs zandarts kopā ar kraukšķīgiem dārzeņiem un dzērveņu mērci liks jūsu garšas kārpiņām gavilēt.

Recepte tapusi Melnās kastes meistarklasē kopā ar „3 pavāru restorāna “Tam labam būs augt”” pavāru Mārtiņu Sirmo.

Nepieciešams:
6 personām

Zandartam:
150 g x 6 zandarta filejas,
sāls,
pipari,
1 tējkarote medus.

Ķirbju piedevai:
400 g ķirbja,
25 g ķimeņu,
25 g olīveļļas.

Dārzeņu piedevai:
2 burkāni,
2 fenheļi,
2 pastinaki,
36 gab. diedzētu zaļo zirņu,
25 g cukurniedru sīrupa,
1 neliels citrons,
75 g olīveļļas,
2 ēdamkarotes balzāmetiķa.

Mērcei:
150 g dzērveņu,
25 g cukurniedru sīrupa.

Garnējumam:
1 iepakojums RASA krēmsiers ar gailenēm un baravikām.

Pagatavošana:

1. Ķirbi sagriež nelielos gabaliņos, iecilā ķimenēs un olīveļļā, cep cepeškrāsnī 200°C temperatūrā 15 minūtes.

2. Burkānus, pastinakus un fenheli smalki sagriež un uz 10 – 15 minūtēm liek marinēties cukurniedru sīrupā, kas sajaukts ar olīveļļu un citrona sulu.

3. Zandartu apsāla, uzber piparus, pārsmērē ar medu un liek cepešpannā ar ādu uz leju. Cep cepeškrāsnī 200°C temperatūrā 10 minūtes.

4. Gatavo mērci: dzērvenes sablenderē ar cukurniedru sīrupu.

5. Visu kārto uz silta šķīvja un pasniedz ar RASA krēmsieru.

Tev jābūt autorizētam,