Layout: current: getSitedefLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:195, Did:0, useCase: 0



Nākamā lapa

Gaļas, kartupeļu un miežu putraimu kotletes 20.01.2019 16:01

Ļoti interesantas kotletes sanāks, ja maltai cūkgaļai pievienosiet miežu biezputru un vārītus kartupeļus. Tās vairs nebūs tik gaļīgas, bet iegūs īpaši maigu un saistošu konsistenci, ko sevišķi novērtēs bērni. Mums šīs kotletītes ļoti patīk burgeros vai siltas kopā ar svaigiem lapu salātiem.

Tomātu un saulespuķu dīgstu salāti 20.01.2019 09:05

Svaigiem salātiem būtu jābūt ikvienas ēdienkartes ikdienas sastāvdaļai. Tie nodrošina organismu ar vitamīniem un citām vērtīgām uzturvielām, sniedz enerģiju un turklāt vēl priecē ar košām dabas krāsām.

Ķirbju biezzupa ar garnelēm 19.01.2019 16:02

Ķirbi mēs nepamatoti sacam par dārzeni, lai gan patiesībā tas ir pasaules lielākā oga - zemeņu, aveņu, vīnogu ''lielā māsa'', ar kuru var pabarot visu ģimeni.

Cepeškrāsnī cepta cūkgaļas krūtiņa ar dārzeņiem 19.01.2019 11:58

Īsta latvieša mājās nevieni svētki neiztiek bez kārtīgas šmorgaļas vai cepeša. Un kas gan vajadzīgs, lai cepetis būtu izdevies? Nu, protams, pipari un ķiploki- garšvielas, bez kurām neviens gaļas ēdiens nav pilnīgs. Pikantumam vēl nedaudz čili, bet garšu daudzveidībai- dārzeņi- visi, kas atrodami jūsu virtuvē. Un jo dažādāki tie būs, jo gardāks būs jūsu mielasts.

Brīvdienu salāti "Pūķītis" 19.01.2019 09:12

Klāt brīvdienas. Sagaidīsim tās ar pienācīgi klātu galdu, uz kura noteikti iederēsies salāti "Pūķītis".

Bešamelas mērce 18.01.2019 19:15

Bešamelas mērci pasniedz pie zivju un dārzeņu ēdieni, kā arī pie lazanjas.

Olīvu krēmsiera sendvičs 17.01.2019 09:13


Viegls vasaras pusdienu ēdiens, ko var paķert līdzi uz darbu, jo, no rīta gatavots, tas pusdienās garšos vēl labāk, jo visas garšas būs savilkušās.

Pikantie kabači 16.01.2019 08:54

Viegls launags vai vakariņas 5 minūtēs!

Kā ātri un viegli pagatavot slaveno desertu Panna Cotta 15.01.2019 18:57

Vasarā nepatīk ilgi stāvēt pie plīts, bet gardi paēst gribas vienmēr. Kā lai tiek galā ar šo situāciju? Piedāvājam garšīgos desertus Panna Cotta, kas ir ātri un viegli pagatavojami. Variācijas piedāvāsim vēl, bet šoreiz - zemeņu laikam atbilstoša recepte.

Omlete ar ceptiem kartupeļiem 15.01.2019 09:19

Šī ir ļoti garda un sātīga omlete, kas radusies, iedvesmojoties no spāņu virtuves. To var pasniegt ne tikai brokastīs, bet arī pusdienās vai vakariņās kopā ar svaigiem salātiem vai marinētiem dārzeņiem.

Auzu pārslu cepumi ar Muscovado 14.01.2019 20:06

Gaišais Muscovado cukurs lieliski iederas cepumos, neuzbāzīgi, bet pārliecinoši bagātinot ierasto garšu. Muscovado cukurā saglabāto minerālvielu un mikroelementu dēļ tā garša atšķiras no parastā cukura. Tumšais Muscovado - izteiktāk, gaišais - mērenāk.

Pikantā gulaša zupa 14.01.2019 12:11

Pikanta, sātīga un nedaudz tumīga zupa- tieši tāda, kas spēcina un uzlādē ar ugunīgu enerģiju. Turklāt šī ir viena no tām zupām, kas baudāma arī nākamajā dienā, jo tā nevis zaudē savu labo garšu, bet kļūst tikai piesātinātāka.

Mencu aknu salāti 14.01.2019 09:01

Mencu aknas ir ne tikai īsta delikatese, bet arī viens no labākajiem dabiskajiem omega 3 taukskābju avotiem. Un lai arī mencu aknas nebūt nav lēts produkts, tomēr pievienojot tās salātiem, jūs iegūsiet ēdienu, kura kopējās izmaksas nebūs lielas, bet garša vienkārši lieliska.

"Selgas" cepumu torte ar biezpienu, zemenēm un tropu augļiem 13.01.2019 12:08

Visvairāk iecienītas it tieši augļu un biezpiena tortes,- tās nav pārāk treknas, toties izcili garšīgas.Pavisam vienkārši šādu torti var pagatavot no cepumiem "Selga".

Cūkgaļas cepetis ar konjaku un zemesriekstiem 12.01.2019 11:02

Cūkas cepetis ar zemesriekstiem ir tieši tas, kas vajadzīgs svētkos. Mērcei pievienotais konjaks (var aizstāt ar brendiju) cepetim piešķir maigu sulīgumu, čili dod patīkamu pikantumu, bet medus un rieksti veido kraukšķīgu garoziņu. Vss kopā- debešķīgs gardums ar svētku noskaņu.

Cepeškrāsnī gatavoti pildīti kartupeļi 11.01.2019 17:42

Arī parastus kartupeļus var pagatavot daudz interesantāk.

Burkānu ripiņas ar biešu krēmu un gurķis ar laša krēmu 11.01.2019 09:14

Piedāvājam interesantu un garšīgu uzkodu. Kāpēc ne pie brokastu galda? Receptes autore Inta Backane.

Pārveidotais sendienu gardums - kuģelis 10.01.2019 13:58

Kad manās rokās nonāca apgāda Zvaigzne ABC izdotā grāmata "Tradicionālie latviešu ēdieni", es uzreiz atcerējos savu bērnību, vecmāmiņu un viņas vienkāršos, bet gardos ēdienus, kas, atšķirībā no daudzām mūsdienu receptēm, bija gan organismu spēcinošāki un sātīgāki, gan arī uzturvielu ziņā veselīgāki.
Tā nu, atmiņās kavējoties, sakārdināju sevi ar sendienu gardumiem un nolēmu, ka jāpagatavo ēdiens, ko sauc par kuģeli- savulaik tas garšoja visai mūsu kuplajai ģimenei. Taču, tā kā virtuvē esmu pieradusi eksperimentēt, tad tradicionālā kuģeļa recepti nedaudz pārveidoju un rezultāts izrādījās ļoti, ļoti labs. Pamēģiniet arī jūs!
Bet, ja vēlaties pagatavot oriģinālo kuģeli, tā recepti atradīsiet jau iepriekš pieminētajā grāmatā "Tradicionālie latviešu ēdieni", kur bez kuģeļa ir vēl citas 70 dažādas latviskas receptes.

Pašcepta saldskābā maize ar sēkliņām 10.01.2019 09:39

Maizītei ir patīkama saldskāba garša un to, protams, var piekost pie zupām vai ēst brokastīs ar sieru vai pastēti, taču var arī baudīt vienu pašu, tikai uzsmērējot plānu kārtiņu sviesta - tik garda tā ir!

Vārītas olas sinepju mērcē 09.01.2019 10:02

Svētdienas brokastu rītam visai ģimenei - nedaudz citāds vārītu olu ēdiens, kura pagatavošanā var izmantot, gan paipalu, pīļu, zosu un pat strausu, gan tradicionāli ierastās vistu olas.

Džeimija Olivera salāti Gado-gado 08.01.2019 09:39

Kuram gan nepatīk ātri pagatavojama maltīte? Taču īsts, no sirds gatavots mājas ēdiens prasa laiku un uzmanību, uzskata populārais britu virtuves virtuozs Džeimijs Olivers.

5 garšīgas biešu receptes 07.01.2019 14:39

Bietes ir ļoti veselīgs ēdiens un nemaz tik vienkāršs kā sākumā var likties. Bietēs ir dzelzs, kas sekmē asinsradi un uzlabo hemoglobīna līmeni asinīs, magnijs, kas normalizē asinsspiedienu un jods, aterosklerozes profilaksei. Bietēs pektīnvielu esot pat vairāk kā ābolos, bet tajās esošās organiskās skābes sekmē toksīnu izvadīšanu no organisma un tauku šķelšanos. Tās rekomendē pie mazasinības un pret nogurumu, bet ziemā, ja ir angīna, tad kaklu var skalot ar biešu sulu.

Piedāvājam 5 ne tik tradicionālas, bet ļoti garšīgas receptes ar bietēm.

Kabaču plācenīši 07.01.2019 09:46

Šie plācenīši garšos visiem, pat tiem, kuri nav iecienījuši kabaču ēdienus. Daži mani draugi saka, ka tie paši kūst mutē. Izmēģiniet arī jūs.

Ātrā biezpiena kūka ar upenēm 06.01.2019 19:08

Piedāvājam vienkāršu veidu, kā pagatavot gardu un ātri pagatavojamu biezpiena kūku ar upenēm. Recepte tapusi sadarbībā ar Dansukker.

11 mazie noslēpumi, kā izvārīt garšīgu zupu 06.01.2019 14:08

Šķiet, kas tur ko neuzvārīt zupu! It kā jau viss darās vienkārši, un tomēr garšīgai zupai ir savs noslēpums, kuru diemžēl mūsdienās daudzi nezina. Ir pat kafejnīcas, kurās otrie ēdieni ir garšīgi, taču zupas... diezgan bezgaršīgas vai arī garšo visas vienādi- pēc vegetas. Ko darīt, lai zupa kļūtu par vienu no gardākajiem ēdieniem? Tavavirtuve.lv atklāj jums gardas zupas noslēpumu.

Ar plaušām pildītas plānās pankūkas 06.01.2019 09:46

Domāju, ka liela daļa no jums nekad nav dzirdējuši par šādu pankūku pildījumu un vēl lielāka daļa nekad tās nav nobaudījuši. Pat biezās pavārgrāmatās, kur šķiet, ir visi iespējamie pankūku varianti, šīs receptes nav. Bet tai pat laikā ar plaušām pildītas pankūkas ir viens no mūsu senču gardumiem.

Ķirbju, burkānu un citronu ķīselis ar saldo biezpienu 05.01.2019 12:00

Piedāvājam vienkāršu veidu, kā pagatavot gardu un veselīgu saldo ēdienu - ķirbju, burkānu un citronu ķīseli ar saldo biezpienu. Recepte tapusi sadarbībā ar Dansukker.

Gudras saimnieces noslēpumi - pankūkas no sarūguša piena 05.01.2019 09:33

Šīs pankūkas parasti tiek ceptas, kad atklājas, ka piens ir sarūdzis.

Karstais saldējums 04.01.2019 16:11

Piektdienas vakarā varam panašķēties ar īpašu kārumu- karsto saldējumu!

Auksti kūpinātas skumbrijas (makreles) salāti 04.01.2019 08:39

Mazliet neparasti salāti ar tīkamu kūpinājuma garšu un aromātu, ko tiem piešķir skumbrija, kas nu jau pārtapusi par makreli. Tie lieliski iederēsies ikdienas vakariņās, bet izdekorēti, būs arī garda rota svētku galdā.

4 vērtīgas putras tavai veselībai, enerģijai un skaistumam 03.01.2019 09:42

Mēs visi zinām, ka putras ir uzturvielām bagāts un vērtīgs produkts, kas būtu jālieto uzturā vismaz vienreiz dienā. Putru sastāvā ir daudz šķiedrvielu, kas stimulē zarnu trakta darbību un attīra organismu no kaitīgām vielām. Tāpat tās satur ogļūdeņražus, olbaltumvielas un augu taukus, kā arī daudzus neaizstājamus vitamīnus (sevišķi B grupas vitamīnus) un minerālvielas. Bet galvenais- putras ir garšīgas!

Piparkūkas ar marcipānu 02.01.2019 15:32

Piedāvājam vienkāršu veidu, kā pagatavot gardas piparkūkas ar marcipānu. Recepti piedāvā Jānis Kairis un Dansukker.

Ananāsu dzēriens ar ingveru 02.01.2019 15:22

Piedāvājam vienkāršu veidu, kā pagatavot gardu ananāsu - ingvera dzērienu. Recepti piedāvā Dansukker.

Salāti "Bruņurupucis" 02.01.2019 09:05

Pēcsvētku salāti, kas ne tikai labi garšos, bet arī jautri zskatīsies uz galda.

Zivju soļanka 01.01.2019 12:46

Soļanka ir viena no slavenākajām Krievijas zupām. Tā atšķiras no citām zupām ar to, ka tai pievieno dažādus skābētus produktus - gurķus, kāpostus vai ābolus. Soļanka var būt gan gaļas, gan sēņu, gan zivju.

Siļķe kažokā 2019 31.12.2018 16:21



Siļķe kažokā vai mundierī. Viens no Latvijā iecienītiem gadu mijas ēdieniem, ko katra saimniece gatavo savā versijā. Parasti nemainās sastāvdaļas, bet to izkārtojums un daudzums. Lūk vēl viens variants. 2019. gadā piedāvājam atteikties no veikalos nopērkamās majonēzes, kurā kaut ko vērtīgu grūti atrast, un aizstājam to ar krējuma maisījumu.

Lai garšīgs un mazliet veselīgāks Cūkas gads!

Cūkas šņukurs cūkas laimei Cūkas gadu sagaidot! 30.12.2018 20:58

Ziemaasvētku un Jaunā gada sagaidīšanas laika galds izsenis Latvijā nav iedomājams bez cūkas galvas vai vismaz šņukura. Līdz ar šo recepti, Epadomi vēl visiem Cūkas gadā cūkas laimi, radošu, vērtīgu un garšīgu 2019. gadu!

Kā uzcelt piparkūku mājiņu un pagatavot pūdercukura glazūru 30.12.2018 11:00

Lai iegūtu stabilu, kārtīgu piparkūku mājiņu, ieteicams to celt vairākos etapos. Ir jāsagatavo stingrs pamats, uz kura tiks novietota piparkūku mājiņa (var izmantot dēlīti). Uz tā novieto izcepto piparkūku mājiņas pamatni un ar nelielu daudzumu glazūras to nostiprini.

Jaungada pīrādziņi ar žāvētu gaļu 29.12.2018 09:19

Gan svētkos, gan ikdienā, piedevām jebkurā sezonā, ikkatra latvieša virtuves neatņemama sastāvdaļa ir pašu cepti pīrādziņi.

Sezama sēklu īriss 28.12.2018 15:49

Piedāvājam vienkāršu veidu, kā pagatavot gardu saldo ēdienu - sezama sēklu īrisu. Recepti piedāvā Dansukker.

Nākamā lapa