Layout: current: getSitedefLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:195, Did:0, useCase: 0



Nākamā lapa

Viegli pagatavojamas kanēļa pankūkas 27.01.2020 06:47

Šīs gardās kanēļa pankūkas iepriecinās jebkuru mazuli un garšos arī pieaugušajiem.

Amerikāņu šokolādes kūka 26.01.2020 13:21

Piedāvājam vienkāršu veidu, kā pagatavot gardu šokolādes kūku amerikāņu gaumē. Recepti piedāvā Dansukker.

Sāļie biezpiena plācenīši 26.01.2020 08:52

Biezpiens labi garšo ar zaļumiem un dārzeņiem. To var izmantot pildījumu, pastēšu, sacepumu un daudzu citu ēdienu gatavošanai.

Bute ar šampinjoniem un pupiņām 25.01.2020 12:19

Ļoti garšīga zivs, kuru bieži latvieši ēd kūpinātu, bet to var un vajag arī cept

Gardais kēkss ar rozīnēm 24.01.2020 22:19

Pašu cepts ir un paliek pašu cepts, tas garšo pavisam citādi un noteikti labāk nekā konditorejās vai beķerejās pirkts, bez tam tā pagatavošana ir visnotaļ vienkārša un ne pārlieku darbietilpīga.

Brokastu speķmaizītes 24.01.2020 08:06

Senie latvieši kādreiz ēda daudz speķa, rupjmaizi un mārrutkus, bija stipri, priecīgi un daudz strādāja, tāpēc diētas nebija vajadzīgas!

Grieķu salāti latviskā izpildījumā 23.01.2020 08:27

Maigi, kraukšīgi un svaigi- Grieķu salāti ir neparasti iecienīti daudzās pasaules valstīs un tiek gatavoti visdažādākajās variācijās. Tradicionāli visas sastāvdaļas salātos tiek grieztas palielos gabalos un salāti aizdarīti ar olīveļļu. Tā kā mēs- latvieši, vairāk esam iecienījuši smalki sagrieztus salātiņus, tad arī Grieķu salātos neliekam milzīgus, bet vidēja lieluma gabaliņos sagrieztus dārzeņus. Tā mums šķiet garšīgāk un arī vieglāk ēst. Piedāvājam savu redzējumu Grieķu salātiem.

Burkānu, balto biešu un saldo kartupeļu biezenis 22.01.2020 23:03

Šis gaisīgais un pēc garšas nedaudz saldais biezenis, kura sastāvā iekļauts arī tāds neparasts dārzenis kā baltā biete, ir lielisks vitamīnu avots. Tas labi garšo kopā ar balto gaļu, diedzētiem graudiem un sēkliņām.

Rūgušpiena, maizes un doktordesas sacepums 22.01.2020 13:52

Lieliskas un vienkārši pagatavojamas un ļoti latviskas vakariņas no jebkuram pieejamiem produktiem.

Taupīgas saimnieces virtuve. Omlete no sakaltušas maizes vai maizes pārpalikumiem 21.01.2020 23:57

Arī jums droši vien mājās sakrājas maizes galiņi vai kāda maizes šķēlīte sakalst. Taču nebēdājiet- no šādiem maizes pārpalikumiem var izcept gardu omleti. Manā ģimenē tieši šī omlete garšo vislabāk bērniem.

Sulīgie zivju rullīši 21.01.2020 09:59

Lai pastiprinātu citrona garšu, varat pierīvēt nedaudz citrona miziņas.

Ar ogām pildīti vareņiki 21.01.2020 08:03

Īsts gardums, ar kuru var ne tikai panašķoties, bet kārtīgi paēst.

Dārzeņu un zaļumu biezzupa ar baravikām 20.01.2020 14:25

Gardums, kam īpašas garšas nianses piešķir baravikas un svaigi zaļumi.

Svaigie rukolas un tomātu salāti 20.01.2020 08:16

Šādus salātus var gatavot visu gadu. Tie ir svaigi un kraukšķīgi, labi sader ar grauzdētu bageti un karpačio, kaut gan, pateicoties saldskābajai mērcītei, lieliski garšo arī tāpat. Turklāt salātiem pievienotās rukolas lapiņas ir ne vien garšīgs, bet arī veselīgs produkts, kura sastāvā ir A, C, E, K un B grupas vitamīni, kā arī cinks, magnijs, dzelzs, nātrijs un daudas citas vērtīgas vielas.

Melleņu pīrāgs ar vārīto krēmu 19.01.2020 21:07

Starp mums runājot, šo pīrāgu var cept ne tikai ar mellenēm, bet ar jebkurām citām ogām pēc jūsu gaumes un izvēles. Protams, tas ir ļoti vasarīgs gardums un lieliski garšo kopā ar pēcpusdienas tēju

BRĪ siera un ķiršu kanapē ar sidra etiķa un jūrassāls katliņčipsiem 19.01.2020 07:33

Klāt pavasaris un tu noteikti vēlies pēc iespējas vairāk laika pavadīt ārpus mājas- kopā ar ģimeni, radiem vai draugiem. Un, protams, visus pārsteigt ar kaut ko gardu, taču viegli un ātri pagatavojamu. Tā, lai vairāk prieka par kopā būšanu un mazāk stāvēšanas pie plīts. Ja tā, tad BRĪ siera un ķiršu kanapē ar sidra etiķa un jūrassāls katliņčipsiem ir īstā recepte, kas tev vajadzīga. Turklāt to var gatavot visi kopā jautrā kompānijā.

Puķkāpostu, burkānu un kartupeļu plācenīši 18.01.2020 09:31

Šī ir tikai viena no daudzajām plācenīšu variācijām, kurā izmantojami Latvijā audzēti veselīgi dārzeņi, kas pavasara sākumā atrodami ne tikai tirgū un veikalu plauktos, bet arī daudzu čaklu zemnieku pagrabos. Tad nu izmantosim tos, lai gatavotu gardas brīvdienu brokastis vai sātīgas darbdienu vakariņas.

Vistas čahohbili 17.01.2020 17:12

Patiesībā šis ēdiens ir neatkārtojamās un daudzveidīgās gruzīnu virtuves vizītkarte, kas, nedaudz pārveidots un latviskots, lieliski garšo arī šajos platuma grādos un piedevām visos gadalaikos. Taču - ja šobrīd gavējat, tad noteikti pietaupiet recepti vēlākam laikam. Noderēs!

Ar rīvētiem burkāniem pildīta PARATHA 17.01.2020 08:11

Paratha ir vienkāršs diētisks indiešu plācenis, kura galvenās sastāvdaļas ir pilngraudu milti un burkāni, bet lielisko aromātu veido grauzdētas ķimenes un koriandrs.

Selgas cepumu torte ar biezpienu un zemenēm 16.01.2020 19:08

Cepumu torte ir viena no visvienkāršāk pagatavojamajām un tai pat laikā viena no garšīgākajām tortēm. Pie kam tā pagatavojama neticami daudz un dažādos variantos. Lūk, šādu cepumu torti gatavo un iesaka arī citiem Tavavirtuve.lv lasītāja Līga Elmere.

Kartupeļu un ķirbju plācenīši 16.01.2020 07:20

Plācenīši ir tik maigi un gaisīgi, ka paši kūst mutē. Pasniedziet tos ar skābu krējumu un kraukšķīgiem zaļumiem, izteiksmīgumam pievienojot arī kādu citrusaugļa šķēlīti. Bet ja esat pikantu ēdienu cienītājs, iesaku šos plācenīšus baudīt kopā ar sīpolu ievārījumu.

5 dažādas garšīgas aukstās mērces 15.01.2020 12:50

Lai cik arī gards un neatkārtojams būtu pagatavotais ēdiens, vai tā būtu gaļa, zivs vai jūras produkti, bez piemērotas mērcītes tā garša nebūs pilnīga. Tāpēc piedāvājam jums 5 brīnumgardu auksto mērcīšu receptes, kas ideāli piemērotas vasaras sezonai. Varat tās iepildīt iepriekš sagatavot\as pudelēs un ņemt līdzi zaļumos.

Kārtainie dārzeņu salāti ar kūpinātu vistu 15.01.2020 08:24

Kārtainie dārzeņu salāti ar kūpinātu vistu ir tik garšīgi, ka no viesību galda tie vienmēr pazūd pirmie.

Karstais saldējums 14.01.2020 19:34

Piektdienas vakarā varam panašķēties ar īpašu kārumu- karsto saldējumu!

Kad siermaizītes apnikušas – 3 radošas receptes, kā izmantot pāri palikušo maizi 14.01.2020 14:11

Pārtika ir viena no lielākajām izdevumu pozīcijām mūsu ikdienas budžetā, taču par spīti tam Eiropas Savienībā vidēji viens cilvēks gadā izmet 173 kilogramus pārtikas. Tādēļ ir nepieciešams mainīt pārtikas lietošanas paradumus un gada sākums ir lielisks atskaites punkts, lai sāktu piepildīt vienu no apņemšanām – jēgpilnāku pārtikas produktu izmantošanu tā, lai pēc iespējas vairāk no iegādātā tiek izlietots, nevis izmests. Maize, kā zināms, ir goda vietā katra Latvijas iedzīvotāja mājās, taču bieži gadās, ka nopirkto maizi nepagūstam izlietot. Kā no tā izvairīties?

Brokastīs olas cukini groziņos 14.01.2020 01:27

Palutiniet sevi brīvdienu rītā ar īpašām brokastīm, kuru gatavošanai darbdienās parasti laika nav. Kraukšķīgi cukini groziņi ar tomātiem un olu ir ne tikai interesants, bet arī ļoti garšīgs ēdiens. Ja vēl pievienosiet tam sasmalcinātu kūpinātu šķiņķi, iegūsiet ļoti sātīgu rīta maltīti.

Panēta cūkgaļa ar parmezānu 13.01.2020 15:19

Garda, sulīga gaļa tradicionālajā olas un miltu panējumā ir tas, kas nepieciešams aukstajos ziemas mēnešos. Ja vēl to papildinām ar parmezānu, vārītiem kartupelīšiem un svaigiem dārzeņiem, uz mūsu šķīvja ir garšām bagāts ēdiens, no kura nespēj atteikties neviens gardēdis.

Kvinojas salāti ar mango un piparmētrām 13.01.2020 00:37

Ja vēlies savai ēdienkartei pievienot nedaudz eksotikas, izmēģini kvinojas salātus ar saldu mango un atsvaidzinošu piparmētru.

Latviešu spēka recepte: skābu kāpostu zupa 12.01.2020 08:57

Skābo kāpostu spēka zupu piedāvā Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis. Tās noslēpums meklējams arī zupai klāt pievienotajā svaigajā ķiplokā. Baudiet pilnvērtīgu uzturu un esiet stipri un veseli!

Vegāna aukstā zupa ar portobello sēnēm 12.01.2020 00:06

Aukstā zupa ar portobello sēnēm un konservētiem ananāsiem ir ļoti neparasta, taču neizsakāmi garšīga un pikanta zupa, kurai raksturīga austrumu tautām tik ļoti iecienītā saldeni skābā garša. Vēl viens zupas pluss- tajā nav nekā tāda, ko nedrīkstētu ēst veģetārieši vai vegāni. Atliek vien izmēģināt!

Banānu pankūkas 11.01.2020 08:54

Ja gribas neparastākas pankūkas, tad šīs būs īstās.

Cūkgaļas krūtiņa konjaka mērcē 10.01.2020 12:27

Tā kā tuvojas svētku laiks, kad galdā gribas celt kaut ko neparastāku, tad nolēmu, ka ir īstais brīdis padalīties ar recepti, kas nav dārga izmaksās, bet tikpat garda, kā no 1.šķiras gaļas gatavotie cepeši.

Pašcepta maize tortes formā 10.01.2020 09:19

Ja nav speciālas formas, maizīti var cept arī tortes formā. Tas nekādi neiespaidos ne garšu, ne aromātu. Maizīte jebkurā gadījumā būs lieliska pati par sevi, bet varat, protams, to baudīt kopā ar garšaugu sviestu, sieru vai medu.

Lai nebūtu visas sastāvdaļas jāsver, izmantosim krūzīti ar 250 ml tilpumu- gan ātrāk, gan ērtāk. Ja maizīti vēlies cept regulāri, tad nedaudz ierauga labāk katru reizi atlikt burciņā, kuru aizvākotā veidā droši var uzglabāt ledusskapī vienu nedēļu

Rauga pončiki jeb virtuļi ar biezpienu 09.01.2020 16:19

Pagatavot šādus biezpiena virtuļus var samērā ātri, viegli un, pats galvenais,- vienkārši. Rezultāts jūs tiešām iepriecinās.

Kreoliešu mērce 09.01.2020 10:20

Šī mērce lieliski garšo ar gaļu vai zivīm, taču, ja atturaties no gaļas lietošanas uzturā, tā būs gards papildinājums makaroniem. Ja vēlaties, varat mērcei pievienot arī sakapātas svaigas pētersīļu lapiņas.

Receptes no 200 gadus vecas pavārgrāmatas 08.01.2020 17:12

Ir ļoti interesanti lasīt senas pavārgrāmatas un vēl interesantāk mēģināt pagatavot ēdienus, kuri tikuši gatavoti muižkungiem pirms nedaudz vairāk kā 200 gadiem. Protams, šajās grāmatās nākas sastapties ar vecvārdiem, kuru nozīme ne vienmēr mums saprotama, taču labi pameklējot, atšifrēt var pilnīgi visu. Nolēmām padalīties arī ar jums šajās receptēs. Lai lasītājam būtu interesantāk, saglabājām gan veco izrunu, gan gramatiku. Daži vārdi jums varbūt šķitīs nesaprotami, citi mūsdienās tiek pat par nepieklājīgiem uzskatīti, taču tā ir mūsu pagātne. Malači, ja mēģināsiet kaut ko no aprakstītā pagatavot (mēs pamēģinājām), taču, ja tas šķiet pārāk sarežģīti, vismaz būs interesanti palasīt.

Zemāk aprakstītās receptes ņemtas no 1796. gadā izdotās pirmās oriģinālās latviešu valodā sarakstītās pavārgrāmatas "Latviska pavāru grāmata muižas pavāriem". Tās autors- Kristofs Harders.

Cūku pupu, kabaču un ābolu plācenīši 08.01.2020 08:13

Latvija ir brīnumaina zeme, kur līdzās citiem kultūraugiem, tiek audzētas cilvēka uzturam tik vērtīgās cūku pupas. Taču lielākoties neviens tās nemāk nekā citādi pagatavot, kā vien pēc mūsu sentēvu metodes- novārīt ar visām pākstīm un pasniegt kopā ar kefīru vai rūgušpienu. Lai dažādotu cūku pupu lietošanu uzturā, piedāvājam garšīgu plācenīšu recepti, kura, ticiet man, liks jums izbaudīt aizgājušās vasaras garšas.

Siera un bekona cepumi 07.01.2020 20:34

Siera un bekona cepumi ir brīnišķīga uzkoda ikvienam gardēdim. Tie lieliski sader ar alu un vīnu.

Cēzara salāti Līgas gaumē 07.01.2020 08:58

Šoreiz Līga piedāvā Cēzara salātus, kas gatavoti nevis ar vistas gaļu, kā tas pieņemts tradicionālajā receptē, bet gan ar cūkgaļas karbonādi. Izpaliek arī dažas citas pierastās Cēzara salātu sastāvdaļas, taču tas tikai piešķir salātiem jaunas garšas nianses. Izmēģiniet arī jūs Cēzara salātus portāla lasītājas Līgas Elmeres gaumē.

Pašu gatavoti švābu pelmeņi 06.01.2020 14:05

Švābu pelmeņi ir lielo ravioli paveids, iecienīts Dienvidvācijas ēdiens, kas, nedaudz mainoties, cauri gadu simtiem saglabājies līdz pat šodienai. Bet tagad pat Švābijas lauku restorāniņos šādus pelmeņus biežāk pasniedz pildītus ar lasi nekā ar smalki maltu gaļu un spinātiem, kā tas ir paredzēts oriģinālajā receptē.

Nākamā lapa