Nākamā lapa

Pikantā gulaša zupa 17.02.2017 09:45

Pikanta, sātīga un nedaudz tumīga zupa- tieši tāda, kas spēcina un uzlādē ar ugunīgu enerģiju. Turklāt šī ir viena no tām zupām, kas baudāma arī nākamajā dienā, jo tā nevis zaudē savu labo garšu, bet kļūst tikai piesātinātāka.

Gardais biezpiena tiramisu 16.02.2017 11:08

Gribas savu mīļāko cilvēku pasaulē pārsteigt ar kaut ko mīļu un jauku? Un arī garšīgu! Gardais biezpiena tiramisu būs ideāli piemērots gan kā neparasta dāvana, gan svētku galda rota, gan arī fantastisks kārums.
Kad būsiet to pagatavojuši vienreiz, jūs gribēsiet vēl un vēl. Gardais biezpiena tiramisu kļūs par pastāvīgu jūsu svētku galda ēdienu.

Biezpiena- smilšu mīklas cepumi 14.02.2017 10:58

Droši vien katrs no mums ir kādreiz nobaudījis smilšu mīklas cepumus, kas paši kūst mutē. Bet vai esat pagaršojuši biezpiena- smilšu miklas cepumus? Tie ir vēl garšīgāki!

Valentīndienas svētku galds. 6 brīnumainas receptes 13.02.2017 11:59

Visu mīlētāju diena ir katra diena visa gada garumā. Bet tieši 14. februārī mīlestībai ir atvēlēta īpaša vieta. Tad ir viespiemērotākais laiks pagatavot īpaši baudāmu ēdienu pagatavošanai. Šeit sakopotas iedvesmojošas receptes mīlestības pilnām ēdienreizēm kopā ar sev tuvajiem un mīļajiem cilvēkiem. Tās var pagatavot arī jebkurā citā dienā!

Tiramisu vīriešu gaumē 12.02.2017 15:08

Rudens ir laiks, kad daudzi gatavo dažādus uzlējumus un liķierus. Arī mēs pirms mēneša sākām gatavot upeņu liķieri. Kad nu tas mēnesi nostāvējis, šķidrums jānolej un pāri paliek ogas. Kur tās likt? Laukā mest taču žēl- tad radās tiramisu, kas noteikti vairāk garšos vīriešiem- kā nekā kūka ir ar grādiem, tāpēc bērniem to dot nav ieteicams un, ja tā kārtīgi saēdas, arī pie stūres sēsties varbūt labāk nevajag. Taču ballītēm draugu un radu kompānijā šādi pagatavota tiramisu kūka noteikti iederēsies.

Receptes autors: Tavavirtuve.lv

Sacepums ar tomātiem un gaļas bumbiņām 09.02.2017 11:54

Tā vien gribas ko mājīgu un sātīgu, kas sniegtu sildošu spēcinājumu un iepriecinātu garšas kārpiņas? Gan krāsnī, gan uz pannas cepti ēdieni ir kā radīti saltajiem ziemas mēnešiem – tie pilda virtuvi ar kārdinošām smaržām, un to pagatavošana neprasa lielas pūles. Šajā sezonā gaļas produktu ražotāja “Rakvere” eksperti iesaka vienkāršu gardēžu recepti, ko pagatavot un baudīt ģimenes un draugu lokā.

Naidželas Lāsones laša, avokado, krešu un ķirbju sēkliņu salāti 08.02.2017 11:48

Lasis ir ideāla pusdienu vai vakariņu sastāvdaļa. To var pagatavot brīvā brīdī, dažas dienas glabāt ledusskapī un pēc vajadzības pievienot salātiem, uzskata pieredzējusī žurnāliste, gardēde, vairāku pavārgrāmatu autore Naidžela Lāsone.

Vienkārši pagatavojami svētku salāti 06.02.2017 14:43

Salāti vienmēr ir svētku galda aktualitāte. Tie dod iespēju izlietot ledusskapī "aizķērušos" produktu pārpalikumus. Tos var gatavot gan pudienās, gan vakariņās. Un, izrotāti, salāti kalpo ne tikai kā garšīgs ēdiens, bet arī kā jauka galda rota.

Rīsu kēksiņi 04.02.2017 15:37

Oriģināli, ātri pagatavojami un ļoti gardi kēksiņi, kuros rīsi itin nemaz nav jūtami.

Vistas šķiņķīši sinepju un citrona mērcē 03.02.2017 11:17

Pēc manām domām, timiāns ir brīnišķīgs vistas gaļas sabiedrotais. Kopā ar citronu tas vistas garšu padara daudz īpašāku un apetītlīgāku, piešķirot tai arī burvīgu aromātu. Baudiet šo gardumu kopā ar svaigiem lapu salātiem un maigu kartupeļu biezeni.

Lasītāju konkurss "Labākās uzkodas". Vakara uzkoda 01.02.2017 09:39

Recepti iesūtīja Elīza Ruska

Rīvētu kartupeļu un ābolu pankūkas ar kraukšķīgu bekonu 30.01.2017 11:45

Man šīs pankūkas īpaši patīk tāpēc, ka to pagatavošanai nav nepieciešami milti. Turklāt kartupeļiem pievienotais ābols pankūkām piešķir patīkami saldskābu niansi, bet kraukšķīgais bekons piedod vēl lieliskāku garšu un aromātu. Un pārkaisot to visu ar svaigiem zaļumiem, tā vien šķiet, ka gaisā uzvirmo svaigas vasaras elpa.

Neparastās kartupeļu pankūkas 28.01.2017 19:32

Ikviens no mums zina, kā garšo rīvētu kartupeļu pankūkas, bet vai esat kādreiz mēģinājuši tās dažādot, pievienojot mīklai neparastākas sastāvdaļas? Pamēģiniet pievienot banānu, tādējādi iegūstot ļoti neparastu, bet, protams, garšīgu uzkodu.

Cepumu torte 28.01.2017 12:06

Pēc ieskatīšanās maciņā kļūst nedaudz skumji, taču kārojas ko saldu un garšīgu? Laiks atcerēties bērnību un pagatavot cepumu torti, bez tam šī recepte ir tik vienkārša, ka tās pagatavošanas procesā droši var iesaistīt arī bērnus, jo te nav nekā asa un karsta.

Ar garšvielām cepti kartupeļi zemnieku gaumē 27.01.2017 10:52

Šis ēdiens viennozīmīgi ir klasika un tā vienkāršības dēļ iecienīts daudzās, jo daudzās valstīs. Tikai vienviet to gatavo, pievienojot tikai sāli, bet citviet padara gardāku ar daudz un dažādām garšvielām.

Makarūna destrukcija (šokolādes muss, šokolādes putas, karamelizētas mandeles, mandarīnu saldējums, smiltsērkšķu gēls) 26.01.2017 11:26

Viens no senākajiem Francijas konjaka namiem Martell, kas lepojas ar 300 gadu vēsturi, piedāvā izmēģināt jaunas garšu buķetes, gatavojot ēdienus, kuru receptēs izmantots konjaks. Receptes sagatavojis restorāna Ferma šefpavārs Māris Astičš, laužot stereotipus, ka konjaku var baudīt tikai dzerot. Iespējams, receptes prasīs nedaudz pacietības pagatavošanas laikā, tomēr rezultāts būs pūļu vērts.

Jūras velšu sacepums ar tomātiem sojas mērces glazūrā 23.01.2017 11:57

Recepti sagatavojis restorāna Ferma šefpavārs Māris Astičs, laužot stereotipus, ka konjaku var baudīt tikai dzerot. Iespējams, receptes prasīs nedaudz pacietības pagatavošanas laikā, tomēr rezultāts būs pūļu vērts.

Eļļā vārītas biezpiena un ābolu bumbiņas 20.01.2017 09:06

Gards kārums rudenīgās noskaņās, kas lieliski garšos gan siltā, gan aukstā veidā. Pirms pasniegšanas bumbiņas pārkaisiet ar pūdercukuru un baudiet kopā ar svaigu augļu salātiem, saldējumu vai ievārījumu.

Piena ragū 19.01.2017 10:52

Recepte balstīta uz klasiskās pastas Bolonjēzes gaumē pagatavošanas principiem. Galu galā iegūsiet piecas porcijas. Katru porciju vēlams pasniegt uz silta šķīvja.

Pilngraudu maizes minestrone 18.01.2017 10:25

Recepti piedāvā IBM Šefpavārs Vatsons.

Jogurta polenta 17.01.2017 08:13

Lai arī polenta izklausās mazliet sarežģīti un mazliet pēc svešvārda, tomēr tik traki nav. Polenta ir kukurūzas putraimu putra, ko var aizstāt parastiem miltiem, pilngraudu kviešu vai griķu miltiem. Recepte paredzēta sešām porcijām.

Kartupeļu un biezpiena cūkaustiņas 16.01.2017 12:30

Mūsu senču gardums- kartupeļu un biezpiena cūkaustiņas pēc formas patiešām nedaudz atgādina cūku austiņas. Taču galvenais nav izskats, bet gan neparastā garša, kas ne ar ko citu nav salīdzināma- maiga, nedaudz citronīga un vienkārši perfekta, tā vēlreiz atgādina par latviskās virtuves neatkārtojamo burvību un prasmi vienkāršas lietas pārvērst brīnumā.

Gardā cūkas aknu un gaļas pastēte 14.01.2017 11:29

Daži uzskata, ka no cūkas aknām garšīga pastēte nesanāk, taču patiesībā tā nemaz nav. Ja pamēģināsiet pagatavot pastēti pēc šīs receptes, sapratīsiet, ka garda, jo garda uzkoda top pavisam vienkārši.

Tortes formā cepta maizīte 13.01.2017 10:30

Ja nav speciālas formas, maizīti var cept arī tortes formā. Tas nekādi neiespaidos ne garšu, ne aromātu. Maizīte jebkurā gadījumā būs lieliska pati par sevi, bet varat, protams, to baudīt kopā ar garšaugu sviestu, sieru vai medu.

Lai nebūtu visas sastāvdaļas jāsver, izmantosim krūzīti ar 250 ml tilpumu- gan ātrāk, gan ērtāk. Ja maizīti vēlies cept regulāri, tad nedaudz ierauga labāk katru reizi atlikt burciņā, kuru aizvākotā veidā droši var uzglabāt ledusskapī vienu nedēļu

Kārtainie dārzeņu salāti ar kūpinātu vistu (2) 12.01.2017 10:24

Kārtainie dārzeņu salāti ar kūpinātu vistu ir tik garšīgi, ka no viesību galda tie vienmēr pazūd pirmie.

Kārtainie salāti ROZES 11.01.2017 09:59

Ne tikai garšīgi, bet glīti noformēti salāti ir jebkuru svētku galda rota, ar ko pārsteigt savus viesus un arī mājiniekus. Tikai nedaudz izdomas, pacietības un jūsu svētki vienmēr būs izdevušies.

Viegli pagatavojamas gardās kanēļa pankūkas 10.01.2017 11:24

Šīs gardās kanēļa pankūkas iepriecinās jebkuru mazuli un garšos arī pieaugušajiem.

Kārtainie salāti: peles sierā 09.01.2017 11:10

Šie brīnišķīgi noformētie un neparasti garšīgie salāti iepriecinās gan mājiniekus, gan viesus. Izmēģiniet, un varbūt tieši šie salāti kļūs par jūsu īpašo svētku mielasta gardumu. To pagatavošanai vajadzīgi vienkārši, visiem pieejami produkti.

Soļanka- zupa ar vēsturi 06.01.2017 10:33

Radusies senajā Krievijā, mūsdienās soļanka pazīstama ļoti daudzās pasaules valstīs. Iecienīta tā ir arī pie mums, par ko liecina gandrīz vai ikvienas kafejnīcas piedāvājums. Reti kurā sabiedriskās ēdināšanas iestādes ēdienkartē nebūs atrodams soļankas nosaukums.

Vārīt šo zupu var pēc visdažādākajām receptēm, svarīgākais neaizmirst pievienot dažādas gaļas, marinētus gurķīšus un tomātu pastu. Pārējais- pēc jūsu ieskatiem.

Piparkūku kārtojums ar rupjmaizes mērci 04.01.2017 11:18

Ziemassvētki ir piparkūku cepšanas un izbaudīšanas laiks. Piedāvājam nedaudz papildinātu variāciju ar svaigām garšas niansēm.

Salāti "Bizbizmārītes" 03.01.2017 11:01

Skaisti, acij tīkami un garšīgi salāti, kas izdaiļos ikvienu svētku galdu. Protams, arī ikdienā varat pārsteigt savu ģimeni vai mīļoto ar skaisti noformētiem salātiem.

Kārtainā kūka no kūpinātas vistas, žāvētām plūmēm un šampinjoniem 02.01.2017 18:03

Kūkas var būt ne tikai saldas, bet arī sāļas. Pie kam sāļās nav ne par mata tiesu sliktākas. Daudziem tās šķiet pat garšīgākas un arī pilda reizē divu ēdienu funkcijas- it kā kūka un tajā pat laikā- salāti. Ļoti sātīgi un garšīgi. Izmēģiniet arī jūs!

Pīrādziņi ar žāvētu gaļu. Ļoti garšīgi 25.12.2016 18:39

Gan svētkos, gan ikdienā, piedevām jebkurā sezonā, ikkatra latvieša virtuves neatņemama sastāvdaļa ir pašu cepti pīrādziņi.

Viegli pagatavojama piparkūku mīkla ar fantastiskiem garšas elementiem 24.12.2016 13:10

Tieši tikko pagatavotu piparkūku smarža ir tā, kas ievieš mājās Ziemassvētku sajūtu. Dažādu smaržu un garšu salikumi, no kuriem sastāv mīkla, ir apbrīnojami. Lieliska un viegli pagatavojama piparkūku mīklas recepte, kas piemērota kā mazākajiem, tā lielākajiem ģimenes pārstāvjiem Mīklas pagatavošana var izvērsties par mīļu, radošu un vienkārši lielisku pasākumu, tāpēc piedāvājam ielūkoties burvīgas piparkūku mīklas un glazūru receptēs, ar kurām ir padalījusies profesionāle, Lage Ko galvenā konditore, Nadežda Lukjančuka.

Cepeškrāsnī cepta karpa 23.12.2016 15:48

Karpa ir mana mīļākā zivs, neskatoties uz palielo asaku daudzumu tajā. Cepeškrāsnī cepta karpa ir īpaši garšīga. Pamēģiniet un sapratīsiet, kāpēc manas ģimenes svētku reizēs šī zivs pirmā pazūd no galda.

Džeimija Olivera pildītais Ziemassvētku tītars ar mērci 21.12.2016 19:32

Ziemassvētki ir ne tikai vissirsnīgākie un siltākie svētki, bet arī gada lielākais kulinārais izaicinājums ikvienai saimniecei, neatkarīgi no tā, vai viņa ir pieredzējusi pavāre vai arī tikai vēl mācās. Atraktīvajam britu pavāram Džeimijam Oliveram ir padoms, kā pagatavot garšīgu pildīto tītaru ar mērci.

Vistas cepetis ar apelsīniem un dzērvenēm 21.12.2016 10:37

Vistas cepetis ar apelsīniem un dzērvenēm ir gardums, no kura grūti atteikties. Tik kārdinoši aromātisks, sulīgs un pasakaini gards, tas tā vien aicina nobaudīt kaut gabaliņu, radot īpašu svētku sajūtu pat parastā darbdienā. Un kurš gan teicis, ka ikdienas kopā būšana ar ģimeni un sev mīļiem cilvēkiem nav svētki?

Nākamā lapa