Nākamā lapa

Saldie Latvijas labumu salāti ar pienenēm 26.04.2017 09:22

Pieneņu lapiņas labi iederas ne tikai zupās un sāļajos ēdienos, bet arī saldajos salātos.

Ar biezpienu pildītas pankūkas 23.04.2017 20:06

Pankūkas ar biezpiena pildījumu ir ne tikai bērnu, bet arī daudzu pieaugušo iecienīts gardums. Taču, ja iedomājos veikalā nopērkamos pusfabrikātus, apetīte neviļus kaut kur pazūd- ne tur īsta pankūka, ne biezpienu var just. Vārdu sakot, bezgaršīga haltūra. Tāpēc, lai nepiedzīvotu vilšanos, bet izbaudītu katru kumosu, pankūkas jācep un jāpilda pašiem. Pie kam tas ir ļoti vienkārši. Lai jums izdodas!

Klasiskā siera kūka 21.04.2017 09:08

Garda, viegli pagatvojama klasiskā siera kūka, kas pati kūst mutē. Maskarpones sieru var aizstāt ar pilnpiena neskābu biezpienu. Šajā gadījumā biezpiens jāizberž caur sietiņu vai jāsablendē.

Vistas salāti ar tomātiem, avokado un papriku 19.04.2017 10:35

Pavasarīgs svaigums uz tava šķīvja.

Dārzeņu un augļu grilējumi 18.04.2017 11:42

Vasara nebeidz pārsteigt ar tveici, kad uzelpot var tikai vēlās pievakarēs. Toties mēs nebeidzam vakariņot pagalmos un dārzos, un turpinām grilēt.

8 saldu kārumu receptes Lieldienām 14.04.2017 15:23

Ziemassvētku galda sagatavošana ir līksma nodarbe, taču Lieldienu gardumu gatavošana ir vēl jautrāka. Šeit apkopotas vairākas konditorejas izstrādājumu receptes, kuras iepriecinās ikvienu. Apsieniet priekšautu, atrotiet piedurknes un ļaujiet vaļu radošajam garam.

5 garšīgas Lieldienu receptes 13.04.2017 09:08

Protams, ka Lieldienās neiztikt bez krāsotām olām, taču svētku mielastam noderēs arī citas interesantas ēdienu receptes, kas viegli un ātri pagatavojamas, sniegs patiesas garšas baudas un vairos enerģiju un labo noskaņojumu.

Pīrādziņi ar žāvētu gaļu. Ļoti garšīgi 11.04.2017 10:46

Gan svētkos, gan ikdienā, piedevām jebkurā sezonā, ikkatra latvieša virtuves neatņemama sastāvdaļa ir pašu cepti pīrādziņi.

Saldējuma deserts ar melnajiem pipariem un zemenēm 10.04.2017 19:53

Melnie pipari tiek uzskatīti par pasaulē visvairāk lietoto garšvielu. Taču, izrādās, piparus var izmantot neskaitāmos veidos, pat tādos, kādi mums līdz šim vispār nav ienākuši prātā.

Marinējam šašliku paši! 9 dažādas šašlika receptes 09.04.2017 17:02

Jāņos latviešiem pierasts ēst paštaisītu Jāņu sieru un dzert pašbrūvētu Jāņu alu, bet pēdējā laikā par tik pat neatņemamu sastāvdaļu, manuprāt, ir kļuvis arī ne tik latviskais šašliks. Taču tā nu tas ir, un dažas dienas pirms svētkiem ir jāķeras pie gaļas iemarinēšanas, lai Jāņos šašliks sanāktu makten gards. Galu galā, pašrocīgi marinēta šī gaļa ir daudz gardāka nekā veikalā pirkta.

Priežu vai egļu čiekuru ievārījums (sīrups) 07.04.2017 09:29

Ievārījums, kas gatavots no čiekuriem ir ne tikai garšīgs un neparasts, bet arī ārstniecisks. Tā iedarbīgums un efektivitāte nav mazāka, kā, piemēram, upenēm vai avenēm. Un pietiek kaut vai vienu reizi pagatavot šādu ievārījumu, lai jūs saprastu, ka jāgatavo vēl. Tomēr jāatceras, ka tā kā šis ievārījums ir ārstnieciska tā lietošana jāierobežo līdz maksimums 3 ēdamkarotēm dienā. Pateicoties augstajam fitoncīdu sastāvam tajā, kas ir dabīgie baktēriju ienaidnieki, čiekuru ievārījums stiprinās organisma aizsargspējas, paaugstinās imunitāti un būs neaizstājams bronhīta, klepus, saaukstēšanās, angīnas un smaganu saslimšanu gadījumos.

Gardais cūkgaļas šašliks (1) 06.04.2017 19:38

Pavaris klāt un arī šogad neiztiksim bez tradicionālā latviešu ''nacionālā ēdiena''- šašlika.

Pavasaris ir īstais brīdis veselīgām maltītēm: siltie kvinojas salāti 06.04.2017 09:58

Saulainais pavasaris ir īstais brīdis, lai ēdienkarti papildinātu ar veselīgiem produktiem, piemēram, uzsāktu dzert zaļos kokteiļus, pagatavotu ko gardu no kvinojas putraimiem vai ierastajiem ikdienas ēdieniem pievienot kādu eksotiskāku superpārtikas produktu.

Šokolādes un ķirbju kūka 30.03.2017 17:02

Zeltainais rudens tikai tad pilnvērtīgi nosvinēts, ja virtuvē ir tapis kāds gardums no dzeltenā ķirbja. Un nemaz nav jāgaida Helovīns, lai taptu zupa, sacepums vai kūka.

Tik dažādais kartupeļu biezenis. 6 krāsainas receptes 29.03.2017 10:14

Visi zina, kas ir kartupeļu biezenis. Un daudziem, sevišķi bērniem, tas ļoti garšo. Bet cik bieži jūs savam gatavotajam kartupeļu biezenim esat piešķīruši krāsu? Ja vēl neesat to mēģinājuši, tad rudens ir īstais laiks, lai jūsu šķīvī rotātos jautras krāsas. Tas radīs ne tikai vizuāli pievilcīgu izskatu, bet arī uzlabos garastāvokli un sniegs dzīvesprieku.

Virteņi- latviešu virtuves piemirstais gardums 27.03.2017 12:28

Virteņi ir sens latviešu ēdiens, kurš nu jau daudzās virtuvēs sen aizmirsts. Taču mūsu vecmāmiņas vēl zināja virteņu recepti un arī manā bērnībā uz galda bieži vien kūpēja šis it kā vienkāršais, bet brīnumgardais ēdiens. Iesaku arī jums atcerēties mūsu senču gardumus, kas bieži vien pārspēj pat izcilākos restorānu izgudrojumus.

Trīs zaļās možuma un spēka receptes pavasarim 25.03.2017 20:08

Tuvojoties pavasarim, krāšņas un sulīgas krāsas vēlamies redzēt ne tkai apģērbā, bet arī uz pusdienu šķīvja. Tāpēc Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis piedāvā trīs “zaļās” receptes, kas ikvienam sniegs spēku, enerģiju un mundrumu.

Sāļā torte Venēcija 24.03.2017 09:40

Ne vienmēr, klājot svētku galdu, uz tā jāliek saldumi. jo reizēm taču tos nemaz nekārojas. Toties kāda sāļā kūka būs īsti vietā un laikā.

Bumbieru un putukrējuma torte 22.03.2017 10:57

Burvīga torte, kas pati kūst mutē un brīnišķīgi garšo.

Pasta ar olīvām un baklažāniem 21.03.2017 11:12

Mazliet pavasarīgu nokrāsu un garšu tavā pusdienu vai vakariņu šķīvī gan labi garšos, gan iepriecinās pēc garās ziemas.

Vienkārši pagatavojami svētku salāti 20.03.2017 19:13

Salāti vienmēr ir svētku galda aktualitāte. Tie dod iespēju izlietot ledusskapī "aizķērušos" produktu pārpalikumus. Tos var gatavot gan pudienās, gan vakariņās. Un, izrotāti, salāti kalpo ne tikai kā garšīgs ēdiens, bet arī kā jauka galda rota.

Brīvdienu kanēļmaizītes 16.03.2017 12:08

Tā smaržoja brīvdienas manās bērnības mājās, un ar lielu prieku savas vecmāmiņas recepti izmantoju vēl joprojām. Bez tam, ja nu pavisam nekārojas pašiem gatavot rauga mīklu, tad to labu labo var nopirkt kulinārijās un beķerejās.

Pildītais tītars ar mērci 15.03.2017 11:07

Atraktīvajam britu pavāram Džeimijam Oliveram ir padoms, kā pagatavot garšīgu pildīto tītaru ar mērci.

Cepeškrāsnī ceptas olas bekona groziņos 14.03.2017 12:11

Garšīgi, neparasti un oriģināli!

Sāļie groziņi ar asinsdesu - izsmalcināta uzkoda latviskās noskaņās 10.03.2017 13:20

Arī no visparastākās asinsdesas var pagatavot izsmalcinātu un īsti karalisku uzkodu, ar ko pārsteigt savus viesus un rotāt latvisko gadskārtu svētku galdu. Turklāt šīs uzkodas sastāvā iekļauti tikai mūsu zemītē auguši produkti, tātad mūsu organismam un veselībai vispiemērotākie.

Varavīksnes salāti 09.03.2017 13:01

Gribas kaut ko skaistu? Pagatavojiet varavīksnes salātus! Produkti receptē sarakstīti tādā secībā, kādā izkārtotas kārtas un veidota varavīksne.

Medus torte ar iebiezinātā piena pildījumu 07.03.2017 13:15

Viena no populārākajām, gardākajām un visbiežāk gatavotajām tortēm ir tieši medus torte. Un ja pamatnes recepte tai īpaši nemainās, tad pildījums gan. Personīgi man vislabāk garšo medus torte ar ieiezinātā piena pildījumu. Tā atsauc atmiņā bērnību, kad iebiezinātais piens tika pārdots tikai nevārītā veidā un tā vārīšana bija varen aizrautīgs un savā ziņā pat bīstams process.

Aveņu krēma deserts 06.03.2017 13:09

Maigi gaisīgs un kārdinoši salds- gardums, kas iepriecinās ikvienu kārumnieku.

Pankūkas no vārītiem un nevārītiem kartupeļiem: KARTUPEĻU DUETS 05.03.2017 15:56

Šādas pankūkas labi gatavot reizēs, kad no iepriekšējās dienas pusdienām pāri palikuši daži vārīti kartupeļi. Tad atliek vien piemizot klāt vēl pāris navārītus, un uzcept pavisam citādākas pankūkas, nekā ierasts. Pasniegt tās vēlams ar skāba krējuma mērci, kuras sastāvā noteikti iekļaujami svaigi un marinēti gurķīši.

Viens deserts- pieci pasniegšanas veidi 03.03.2017 11:33

Autors: Signe Meirāne

Plūmju cepumu kārtojums 02.03.2017 12:04

Autors: Signe Meirāne

Aveņu krēmsiera kapkeiki 28.02.2017 10:44

Receptes autore: Signe Meirāne

Mājās gatavotie zivju pirkstiņi un aromātiskais zirņu biezenis ar piparmētrām 27.02.2017 11:07

Mājās gatavoti zivju pirkstiņi ir lielisks veids, kā pierunāt bērnus ēst vairāk zivju. Un to pagatavošana nemaz nav tik sarežģīta, ir pārliecināts nenogurdināmais britu pavārs Džeimijs Olivers.

Mini uzkodu tornīši 25.02.2017 14:40

Krēmsiera vietā var izmantot arī mīkstu kazas sieru vai biezpiena masu.

Kartupeļu un biezpiena cūkaustiņas 24.02.2017 11:28

Mūsu senču gardums- kartupeļu un biezpiena cūkaustiņas pēc formas patiešām nedaudz atgādina cūku austiņas. Taču galvenais nav izskats, bet gan neparastā garša, kas ne ar ko citu nav salīdzināma- maiga, nedaudz citronīga un vienkārši perfekta, tā vēlreiz atgādina par latviskās virtuves neatkārtojamo burvību un prasmi vienkāršas lietas pārvērst brīnumā.

Selgas cepumu torte ar biezpienu un augļiem 22.02.2017 10:57

Lai arī cik izsmalcinātas un neparastas kūkas ik pa laikam gatavotu, tomēr atkal un atkal atgriežos pie visparastākās Selgas cepumu tortes, kura nu jau vairākus gadu desmitus pelnīti ieņem godpilnu vietu uz kūku pjedestāla. Šīs tortes noslēpums, droši vien, meklējams ne tikai tās pagatavošanas vienkāršībā, bet arī izcili sabalansētajā garšā, kas pateicoties, cepumu kvalitātei, veidojas praktiski jebkurā produktu salikumā. Šoreiz to gatavoju kā biezpiena torti.

Sātīgie brokastu salāti ar olu 21.02.2017 11:28

Ļoti interesanti salāti ar Francijas šarmu, kuros zaļo salātu lapiņas katrs var izvēlēties pēc savas garšas un gaumes. Salātlapiņas var miksēt pats vai izmantot jau gatavu maisījumu, kas nopērkams lielveikalos. Sāls šiem salātiem nav nepieciešams, jo tas pilnīgi pietiekamā daudzumā ir klāt pievienotajā desā un sierā.

Pikantā gulaša zupa 17.02.2017 09:45

Pikanta, sātīga un nedaudz tumīga zupa- tieši tāda, kas spēcina un uzlādē ar ugunīgu enerģiju. Turklāt šī ir viena no tām zupām, kas baudāma arī nākamajā dienā, jo tā nevis zaudē savu labo garšu, bet kļūst tikai piesātinātāka.

Gardais biezpiena tiramisu 16.02.2017 11:08

Gribas savu mīļāko cilvēku pasaulē pārsteigt ar kaut ko mīļu un jauku? Un arī garšīgu! Gardais biezpiena tiramisu būs ideāli piemērots gan kā neparasta dāvana, gan svētku galda rota, gan arī fantastisks kārums.
Kad būsiet to pagatavojuši vienreiz, jūs gribēsiet vēl un vēl. Gardais biezpiena tiramisu kļūs par pastāvīgu jūsu svētku galda ēdienu.

Biezpiena- smilšu mīklas cepumi 14.02.2017 10:58

Droši vien katrs no mums ir kādreiz nobaudījis smilšu mīklas cepumus, kas paši kūst mutē. Bet vai esat pagaršojuši biezpiena- smilšu miklas cepumus? Tie ir vēl garšīgāki!

Nākamā lapa