Layout: current: getSitedefLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:195, Did:0, useCase: 0

Nākamā lapa

Mājās gatavoti pelmeņi ar biezpiena pildījumu 24.09.2020 06:14

Vienkāršs, bet garšīgs ēdiens, par kuru visvairāk parasti priecājas tieši bērni. Turklāt tas nebūt nav ne tik sarežģīts, ne laikietilpīgs, kā daži mēdz domāt. Pamēģiniet kaut reizi pagatvot pelmeņus paši un jūs redzēsiet, ka turpmāk vairs nekad tos negribēsiet iegādāties veikalā.

Augļu salāti ar auzu pārslām 23.09.2020 08:57

Lieliski augļu salāti brokastīm, launagam vai vieglām vakariņām. Saprotams, ka augļus varat variēt, pievienojot arī kivi, mango, melones u.c.

Kraukšķīgie gurķīši ziemai 22.09.2020 20:55

Ja vēlaties pagatavot ziemai gurķīšus, kuru garša pārsteigs ikvienu, tad izmēģiniet šo recepti. Tā ir elementāri pagatavojama un pa spēkam pat nepieredzējušām saimniecēm.. Pie kam šādi pagatavoti gurķīši ļoti labi uzglabājas, ja vien sekosiet receptei.

Baltmaizes salāti ar tomātiem un baziliku 22.09.2020 12:36

Augustā sulīgo tomātu ēdieni, manuprāt, vispār nav iedomājami bez draudzības ar garšaugu karali - baziliku, kuru senajā Grieķijā vispirms izmantoja kā līdzekli pret depresiju un nomāktu garastāvokli. Izmēģināsim?

Pikantais sakņu sautējums 22.09.2020 08:49

Ļoti spēcinošs un sātīgs sautējums, kas lieliski iederēsies uz tava galda jebkurā gadalaikā. Atkarībā no sezonas, to var gatavot no jaunajiem vai rudens perioda dārzeņiem. Izpildījums mainīsies, taču garša jebkurā gadījumā būs perfekta.

Tunča steiks ar ķirbju biezeni un granātābolu 21.09.2020 13:04

Tunča steiks pats par sevi ir īsti karalisks gardums, taču, lai tas nezaudētu savu fantastisko garšu, tunci ir jāmāk pareizi pagatavot. Pats svarīgākais- nepārcept. Labāk, lai viducī steiks ir nedaudz jēls, bet apkārt skaisti brūns. Šāds rezultāts panākams, ja tunci uz vidēji lielas liesmas no abām pusēm cep apmēram 1 līdz 2 minūtes. Ilgāk gan nē, jo tad tuncis zaudēs savu patīkamo sulīgumu.

Kartupeļu un tomātu sacepums 21.09.2020 08:40

Kartupeļu un tomātu sacepums - gards un satur tikai 1100 kkal

Pikantais karstais sidrs 20.09.2020 23:12

Gandrīz netverams ir mirklis, kad karsto vasaru nomaina vēsais un drēgnais rudens. Pēkšņi debesis kļuvušas dzidrākas, trokšņi kļuvuši skaļāki un dzirdama nokritušo lapu čaboņa. Skanīgais rudens gaiss ir kā tuvojošās ziemas vēstnesis, kas, šķiet ieguvis vēsa pārklāja apveidu un apsedzis zemi. Šis ir laiks, kad īpaši smagi izjūtam saules un gaismas trūkumu, un, kad, biežāk nekā citos gadalaikos, ir vēlēšanās nobaudīt gardu un karstu tēju. Bet, varbūt, tēju dažreiz var nomainīt ar karstu un pikantu sidru?

Dārzeņu zupa ar šķiņķi 20.09.2020 18:21

Viss, kas jums nepieciešams, lai pagatavotu gardu kartupeļu zupu, ir daži kartupeļi, šķiņķis, dārzeņi un kausēts siers.

Cepeškrāsnī ceptas olas bekona groziņos 20.09.2020 08:45

Garšīgi, neparasti un oriģināli!

Baraviku un riekstu kotletes 19.09.2020 18:02

Mežos atkal baraviku netrūkst - piedāvājam interesantu sēņu recepti. Pat, ja jums nav kastaņu, nebēdājiet un cepiet bez tiem. Tik un tā kotletes būs brīnumgardas.

Brūkleņu ievārījums 19.09.2020 11:35

Brūkleņu ievārījumu vēlams gatavot ar dažādu citu augļu piedevu, tad tas ir biezākas konsistences un aromātiskāks. Kā piedeva vislabāk noder āboli, bumbieri un plūmes. Brūklenes satur konservējošas vielas, tāpēc ievārījums labi uzglabājas un ziemā ir vērtīga piedeva dažādiem gaļas ēdieniem.

Piparkūku – ķirbju kūka 18.09.2020 11:22

Piparkūku mīklai svētkos var būt visdažādākie pielietojumi, kas garantē neierastu un gardu rezultātu.

Banānu pankūkas 18.09.2020 08:48

Ja gribas neparastākas pankūkas, tad šīs būs īstās.

Baraviku zupa ar dārzeņiem 17.09.2020 14:08

Šīs zupas gatavošana neizmaksās dārgi, ja baravikas salasīsiet paši. Taču nebēdājiet, ja baraviku nav, jo derēs jebkuras citas sēnes.

Kārtainie salāti: peles sierā 17.09.2020 08:48

Šie brīnišķīgi noformētie un neparasti garšīgie salāti iepriecinās gan mājiniekus, gan viesus. Izmēģiniet, un varbūt tieši šie salāti kļūs par jūsu īpašo svētku mielasta gardumu. To pagatavošanai vajadzīgi vienkārši, visiem pieejami produkti.

Kartupeļu laiviņas ar gailenēm 16.09.2020 15:55

Jau atkal klāt laiks, kad mūs mežā, tirgos un veikalos priecē elegantās un krāšņi rotaļīgās gailenes, kuru garšīgai pagatavošanai ir neskaitāmi varianti . Piedāvājam vienu no tiem.

Pupiņu un kartupeļu sautējums ar cūkas ribiņām 16.09.2020 07:35

Ļoti latvisks, gards un sātīgs sautējums, kura gatavošanai iepriekšējā vakarā nedrīkst aizmirst aukstā ūdenī iemērkt pupiņas- lai tās uzbriest un kļūst ātrāk pagatavojamas.

Baravikas ziemai 15.09.2020 22:34

Piedāvājam dažas vienkāršas un laika gaitā pārbaudītas receptes, kā šīs vērtīgās un garšīgās sēnes uzglabāt ziemai.

Selgas cepumu torte ar zemenēm 15.09.2020 17:59

Tā savu kūku nosaukusi viena no portāla Tavavirtuve.lv aktīvākajām lasītājām Līga Elmere, kas ik pa brīdim padalās ar savām interesantajām receptēm. Šoreiz Līga piedāvā zemeņu našķi, kas pagatavojams ļoti viegli, taču rezultāts- izcili garšīgs! Arī mēs jau izmēģinājām; nu mēģināt jūsu kārta.

Slinkie kāpostu tīteņi 15.09.2020 12:48

Gribas tīteņus no svaigajiem kāpostiem, taču nav laika ilgi stāvēt pie plīts? Piedāvājam raitāku risinājumu, taču ar tik pat garantētu, baudāmu rezultātu.

Gandrīz 2 tūkstošus gadu sena tējas recepte pret gripu 15.09.2020 09:30

Kā jau viss ģeniālais – šīs receptes ir vienkāršas, bet negaidītas kombinācijās. Zaļā tēja pati par sevi glabā ārkārtīgi daudz vērtīgu vielu un jau izsenis zināma kā tēja, kas spēcina organismu. Savukārt, apvienojot to ar citām augu valsts sastāvdaļām, tās efekts daudzkārt pastiprinās.

Borščs ar pupiņām, žāvētām plūmēm un upenēm 14.09.2020 14:17

Vai zinājāt, ka zupām var pievienot ievārījumus? Protams, ne visām, bet biešu zupām tas piešķir smalkākas garšas nianses. Pie kam nav vajadzīga gaļa, līdz ar to zupa sanāk veģetāra.

Avokado un ķiršu tomātu maizītes 14.09.2020 09:24

Ļoti garšīgas un veselīgas brokastu maizītes.

Tēvu dienas uzkoda – sāļie groziņi ar asinsdesu 13.09.2020 12:31

Arī no visparastākās asinsdesas var pagatavot izsmalcinātu un īsti karalisku uzkodu, ar ko pārsteigt savus viesus un rotāt latvisko tēvu dienas svētku galdu. Turklāt šīs uzkodas sastāvā iekļauti tikai mūsu zemītē auguši produkti, tātad mūsu organismam un veselībai vispiemērotākie.

Ķiršu pīrāgs 12.09.2020 19:51

Palutiniet brīvdienu pēcpusdienā savus draugus un ģimenes locekļus ar ātri pagatavojamu ogu pīrāgu. Mēs šoreiz izmantojam ķiršus, bet, protams, to vietā var izmēģināt arī kādas citas ogas.

Zaļo tomātu salāti ziemai 12.09.2020 10:23

Katrs, kurš pats audzē tomātus, ir saskāries ar to, ka pēdējā raža vienmēr novācama zaļā veidā. Tad, protams, saliek tos kastēs un kādā tumšā vietā noliek gatavoties. Daži tomāti nogatavojas, citi sāk bojāties. Ko tad darīt ar lielu daudzumu zaļu tomātu? Mēs iesakam pagatavot ziemai gardus salātus.

Bešamelas mērce 11.09.2020 16:42

Bešamelas mērci pasniedz pie zivju un dārzeņu ēdieni, kā arī pie lazanjas.

Zemeņu zupa ar apelsīniem un piparmētru 11.09.2020 09:05

Drīz sāksies zemeņu laiks. Bērni pilnām māgām skraida pa zemeņu vagām, omītes vāra zemeņu zapti. Bet ir brīži, kad to zemeņu ir pārāk daudz, un zaptes arī pietiks visai ziemai. Ko darīt ar pāri palikušajām zemenēm? Lūk interesants un ļoti gards variants, kas paredzēts vasaras karstajam laikam un ir viegli pagatavojams - zemeņu zupa.

Vistas salāti ar tomātiem, avokado un papriku 10.09.2020 08:42

Pavasarīgs svaigums uz tava šķīvja.

Ātri pagatavojamie zemeņu jogurta mafini 09.09.2020 07:02

Mafini vienmēr saistās ar kaut ko trauslu, gaisīgu un pasakaini gardu. Ziemā šādus mafinus gatavoju no jogurta, bet vasarā no sablendētām zemenēm. Garša ir fantastiska abējādi.

Gaļas salātu zupa 08.09.2020 16:40

Kam negadās tā, ka pēc viesībām paliek pāri krietna bļodiņa gaļas salātu jeb tā saucamā rosola? Laukā izmest žēl, taču likt galdā arī vairs negribas. Ideja: gaļas sālatiem jāpārtop gaļas salātu zupā!

Kanēļa pankūkas 08.09.2020 08:20

Šīs gardās kanēļa pankūkas iepriecinās jebkuru mazuli un garšos arī pieaugušajiem.

Mājputnu gaļas pastēte ar jāņogām 07.09.2020 08:00

Garda un nedaudz neparasta pastēte, kurai patīkamu garšu piešķir upenes un jāņogas, kaut gan, protans, varat pamēģināt pagatavot šo gardumu arī ar citām rudens laika skābenajām ogām.

Ar biezpienu un zaļumiem pildīti tomāti 06.09.2020 10:27

Ar biezpienu un zaļumiem pildīti tomāti ir lieliska uzkoda launagā, vieglas vakariņas vai burvīgs svētku galda rotājums. Turklāt arī veselīgs.

Ar tunci un rīsiem pildīta paprika 05.09.2020 16:37

Tuncis ir bagāts ar olbaltumvielām, tam ir zems taukvielu saturs, tas satur visas aminoskābes, daudz proteīnu, bez tam ir ļoti viegli pagatavojams, kā arī ir labi sabalansētas diētas sastāvdaļa.

Karstie rudens salāti 05.09.2020 08:38

Piedāvājam laika pārbaudi godam izturējušu karsto rudens salātu recepti. Tā, pirmkārt, ir ātri pagatavojama, otrkārt, ir ļoti lēta, un treškārt - mazliet variējama būs gana laba gan veģetāriešiem, gan tiem, kuri ne dienu nevar iztikt bez gaļas.

Sīpolkūka 04.09.2020 23:03

Sīpolkūka ir viens no vācu tradicionālās virtuves gardumiem. Lai to nobaudītu, nav obligāti jādodas uz Vāciju,- visas tās pagatavošanai nepieciešamās sastāvdaļas atrodamas tepat pie mums.

Marinēti bumbieri 04.09.2020 14:53

Šādai marinēšanai lieliski noder bumbieru vēlīnākās šķirnes, kurām augļi ir ar blīvu mīkstumu, kas dod gaišus, sulīgus, vārda tiešā nozīmē mutē kūstošus augļus, kas lieliski garšos arī konservētā veidā.

Cepti tomāti ar sieru 04.09.2020 07:22

Tomāti ar sulīgi pikantu siera garoziņu - tādus tos izgaršo Itālijā un Francijas dienvidos. Neizdevās šogad aizbraukt? Tad baudīsim tepat!

Nākamā lapa