Nākamā lapa

Ceriņu ziedu sīrups 26.05.2017 09:53

Ja vēlaties izbaudīt īpašas garšas sajūtas, iesaku pagatavot ceriņu ziedu sīrupu. Tas piešķirs izsmalcināti karalisku garšu gandrīz jebkuram desertam. Sevišķi labi sader kopā ar saldējumu.

Mājās gatavots svaigu persiku saldējums 22.05.2017 12:34

Gardums, no kura nav iespējams atteikties! Turklāt pagatavojams pavisam vienkārši.

Pikantās cūku ribiņas 20.05.2017 13:10

Grilētas vai krāsnī ceptas ribiņas ir ēdiens, kas lieliski iederas dažādos svētkos un ballītēs. To garša ir tik pilnīga, ka piedevās nav nepieciešams nekas cits, kā vien svaigi dārzeņi, zaļumi un kraukšķīgas salātu lapas.

Biezpiena krēms ar kanēli 19.05.2017 11:33

Vienkāršs un ātri pagatavojams krēms, kuru pirms pasniegšanas var rotāt ar citrona vai laima šķēlīti.

Eksotiskie dārzeņu salāti 17.05.2017 09:32

Svaigi, gardi, pikanti pavasarīgi salāti!

Sarkano biešu zupa jeb borščs ar bērnības garšu 14.05.2017 13:07

Ir tādi brīži, kad ļoti gribas atgriezties bērnībā: izskrieties ar draugiem, uzcelt sniegavīru, uzrīkot vienu kārtīgu pikošanos, bet vakarā nobaudīt siltu biešu zupu, kurai pievienota kārtīga karote krējuma un zaļie lociņi. Tādos atmiņu brīžos tad arī tiek vārīta šī zupa, kas nu jau ir ne vien mans, bet arī manu bērnu iecienīts ēdiens.

Bumbieru un putukrējuma torte 13.05.2017 11:46

Burvīga torte, kas pati kūst mutē un brīnišķīgi garšo.

Svaigie salāti ar ciedru riekstiem 12.05.2017 12:57

Vienkārši, bet interesanti salāti, kuru neparastās garšas noslēpums meklējams avokado un ciedru riekstu savienojumā. Tie būs lieliska piedeva pamatēdienam vai vieglas un veselīgas vakariņas.

Pikantā aukstā zupa ar savvaļas lakšiem 11.05.2017 16:42

Pamēģiniet pagatavot auksto zupu ar savvaļas ķiploku lakstiem (lakšiem); tā iegūs interesantu un savdabīgi pikantu garšu.

Mazsālīti gurķīši Mārča gaumē 10.05.2017 10:21

Mazsālītu gurķīšu recepšu, protams, netrūkst, taču tavavirtuve.lv gardēžu komanda kā vienus no garšīgākajiem novērtējusi ēdienu baudītāja Mārča gatavotos. Tie nav ne par sāļu, ne par saldu, ir patīkami kraukšķīgi un varen gardi. Pie kam šī recepte noteikti patiks tiem, kas mitinās pilsētu dzīvokļos un kuriem nav pieejamas dažādu ogu lapas. Visērtāk gurķīšus gatavot vakarā, jo tad jau uz brokastu laiku varēsiet tos baudīt.

Selgas cepumu torte ar biezpienu un augļiem 07.05.2017 10:47

Lai arī cik izsmalcinātas un neparastas kūkas ik pa laikam gatavotu, tomēr atkal un atkal atgriežos pie visparastākās Selgas cepumu tortes, kura nu jau vairākus gadu desmitus pelnīti ieņem godpilnu vietu uz kūku pjedestāla. Šīs tortes noslēpums, droši vien, meklējams ne tikai tās pagatavošanas vienkāršībā, bet arī izcili sabalansētajā garšā, kas pateicoties, cepumu kvalitātei, veidojas praktiski jebkurā produktu salikumā. Šoreiz to gatavoju kā biezpiena torti.

Ātrais šokolādes deserts 04.05.2017 17:23

Šis burvīgais un ātri pagatavojamais kārums ir kaut kas starp klasisko brauniju un vienkāršu šokolādes kūku. Garša ļoti šokolādīga: vidusdaļā maiga, apkārt kraukšķīga. Var ēst vienu pašu vai izdekorēt ar krēmu un svaigām ogām.

Kā pagatavot pieneņu vīnu 03.05.2017 10:10

Pavisam neparasts, savdabīgs, bet ļoti garšīgs un pat veselīgs, ir no pienenēm gatavots vīns. Izmēģiniet!

Cepelīni- lietuviešu virtuves gardums 02.05.2017 10:02

Cepelīni ir ļoti garšīgs un sātīgs lietuviešu nacionālais ēdiens, kas gatavots no kartupeļiem un pildīts ar gaļu un garšvielām, dažreiz tos pilda arī ar biezpienu. Pasniedz galdā ar skābu krējumu un kraukšķīgi saceptu bekonu.
Cepelīnu nosaukums radies par godu izgudrotāja Ferdinanda fon Cepelīna dirižabļiem.

Cūkgaļas rulete ar žāvētām plūmēm 29.04.2017 13:14

Lai ķimeņu garša būtu izteiktāka, tās apgrauzdē uz pannas; lai būtu smaržīgākas, viegli samaļ kafijas dzirnaviņās. Šo ruleti var pasniegt gan karstu, gan aukstu.

Saldie Latvijas labumu salāti ar pienenēm 26.04.2017 09:22

Pieneņu lapiņas labi iederas ne tikai zupās un sāļajos ēdienos, bet arī saldajos salātos.

Ar biezpienu pildītas pankūkas 23.04.2017 20:06

Pankūkas ar biezpiena pildījumu ir ne tikai bērnu, bet arī daudzu pieaugušo iecienīts gardums. Taču, ja iedomājos veikalā nopērkamos pusfabrikātus, apetīte neviļus kaut kur pazūd- ne tur īsta pankūka, ne biezpienu var just. Vārdu sakot, bezgaršīga haltūra. Tāpēc, lai nepiedzīvotu vilšanos, bet izbaudītu katru kumosu, pankūkas jācep un jāpilda pašiem. Pie kam tas ir ļoti vienkārši. Lai jums izdodas!

Klasiskā siera kūka 21.04.2017 09:08

Garda, viegli pagatvojama klasiskā siera kūka, kas pati kūst mutē. Maskarpones sieru var aizstāt ar pilnpiena neskābu biezpienu. Šajā gadījumā biezpiens jāizberž caur sietiņu vai jāsablendē.

Vistas salāti ar tomātiem, avokado un papriku 19.04.2017 10:35

Pavasarīgs svaigums uz tava šķīvja.

Dārzeņu un augļu grilējumi 18.04.2017 11:42

Vasara nebeidz pārsteigt ar tveici, kad uzelpot var tikai vēlās pievakarēs. Toties mēs nebeidzam vakariņot pagalmos un dārzos, un turpinām grilēt.

8 saldu kārumu receptes Lieldienām 14.04.2017 15:23

Ziemassvētku galda sagatavošana ir līksma nodarbe, taču Lieldienu gardumu gatavošana ir vēl jautrāka. Šeit apkopotas vairākas konditorejas izstrādājumu receptes, kuras iepriecinās ikvienu. Apsieniet priekšautu, atrotiet piedurknes un ļaujiet vaļu radošajam garam.

5 garšīgas Lieldienu receptes 13.04.2017 09:08

Protams, ka Lieldienās neiztikt bez krāsotām olām, taču svētku mielastam noderēs arī citas interesantas ēdienu receptes, kas viegli un ātri pagatavojamas, sniegs patiesas garšas baudas un vairos enerģiju un labo noskaņojumu.

Pīrādziņi ar žāvētu gaļu. Ļoti garšīgi 11.04.2017 10:46

Gan svētkos, gan ikdienā, piedevām jebkurā sezonā, ikkatra latvieša virtuves neatņemama sastāvdaļa ir pašu cepti pīrādziņi.

Saldējuma deserts ar melnajiem pipariem un zemenēm 10.04.2017 19:53

Melnie pipari tiek uzskatīti par pasaulē visvairāk lietoto garšvielu. Taču, izrādās, piparus var izmantot neskaitāmos veidos, pat tādos, kādi mums līdz šim vispār nav ienākuši prātā.

Marinējam šašliku paši! 9 dažādas šašlika receptes 09.04.2017 17:02

Jāņos latviešiem pierasts ēst paštaisītu Jāņu sieru un dzert pašbrūvētu Jāņu alu, bet pēdējā laikā par tik pat neatņemamu sastāvdaļu, manuprāt, ir kļuvis arī ne tik latviskais šašliks. Taču tā nu tas ir, un dažas dienas pirms svētkiem ir jāķeras pie gaļas iemarinēšanas, lai Jāņos šašliks sanāktu makten gards. Galu galā, pašrocīgi marinēta šī gaļa ir daudz gardāka nekā veikalā pirkta.

Priežu vai egļu čiekuru ievārījums (sīrups) 07.04.2017 09:29

Ievārījums, kas gatavots no čiekuriem ir ne tikai garšīgs un neparasts, bet arī ārstniecisks. Tā iedarbīgums un efektivitāte nav mazāka, kā, piemēram, upenēm vai avenēm. Un pietiek kaut vai vienu reizi pagatavot šādu ievārījumu, lai jūs saprastu, ka jāgatavo vēl. Tomēr jāatceras, ka tā kā šis ievārījums ir ārstnieciska tā lietošana jāierobežo līdz maksimums 3 ēdamkarotēm dienā. Pateicoties augstajam fitoncīdu sastāvam tajā, kas ir dabīgie baktēriju ienaidnieki, čiekuru ievārījums stiprinās organisma aizsargspējas, paaugstinās imunitāti un būs neaizstājams bronhīta, klepus, saaukstēšanās, angīnas un smaganu saslimšanu gadījumos.

Gardais cūkgaļas šašliks (1) 06.04.2017 19:38

Pavaris klāt un arī šogad neiztiksim bez tradicionālā latviešu ''nacionālā ēdiena''- šašlika.

Pavasaris ir īstais brīdis veselīgām maltītēm: siltie kvinojas salāti 06.04.2017 09:58

Saulainais pavasaris ir īstais brīdis, lai ēdienkarti papildinātu ar veselīgiem produktiem, piemēram, uzsāktu dzert zaļos kokteiļus, pagatavotu ko gardu no kvinojas putraimiem vai ierastajiem ikdienas ēdieniem pievienot kādu eksotiskāku superpārtikas produktu.

Šokolādes un ķirbju kūka 30.03.2017 17:02

Zeltainais rudens tikai tad pilnvērtīgi nosvinēts, ja virtuvē ir tapis kāds gardums no dzeltenā ķirbja. Un nemaz nav jāgaida Helovīns, lai taptu zupa, sacepums vai kūka.

Tik dažādais kartupeļu biezenis. 6 krāsainas receptes 29.03.2017 10:14

Visi zina, kas ir kartupeļu biezenis. Un daudziem, sevišķi bērniem, tas ļoti garšo. Bet cik bieži jūs savam gatavotajam kartupeļu biezenim esat piešķīruši krāsu? Ja vēl neesat to mēģinājuši, tad rudens ir īstais laiks, lai jūsu šķīvī rotātos jautras krāsas. Tas radīs ne tikai vizuāli pievilcīgu izskatu, bet arī uzlabos garastāvokli un sniegs dzīvesprieku.

Virteņi- latviešu virtuves piemirstais gardums 27.03.2017 12:28

Virteņi ir sens latviešu ēdiens, kurš nu jau daudzās virtuvēs sen aizmirsts. Taču mūsu vecmāmiņas vēl zināja virteņu recepti un arī manā bērnībā uz galda bieži vien kūpēja šis it kā vienkāršais, bet brīnumgardais ēdiens. Iesaku arī jums atcerēties mūsu senču gardumus, kas bieži vien pārspēj pat izcilākos restorānu izgudrojumus.

Trīs zaļās možuma un spēka receptes pavasarim 25.03.2017 20:08

Tuvojoties pavasarim, krāšņas un sulīgas krāsas vēlamies redzēt ne tkai apģērbā, bet arī uz pusdienu šķīvja. Tāpēc Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis piedāvā trīs “zaļās” receptes, kas ikvienam sniegs spēku, enerģiju un mundrumu.

Sāļā torte Venēcija 24.03.2017 09:40

Ne vienmēr, klājot svētku galdu, uz tā jāliek saldumi. jo reizēm taču tos nemaz nekārojas. Toties kāda sāļā kūka būs īsti vietā un laikā.

Pasta ar olīvām un baklažāniem 21.03.2017 11:12

Mazliet pavasarīgu nokrāsu un garšu tavā pusdienu vai vakariņu šķīvī gan labi garšos, gan iepriecinās pēc garās ziemas.

Vienkārši pagatavojami svētku salāti 20.03.2017 19:13

Salāti vienmēr ir svētku galda aktualitāte. Tie dod iespēju izlietot ledusskapī "aizķērušos" produktu pārpalikumus. Tos var gatavot gan pudienās, gan vakariņās. Un, izrotāti, salāti kalpo ne tikai kā garšīgs ēdiens, bet arī kā jauka galda rota.

Brīvdienu kanēļmaizītes 16.03.2017 12:08

Tā smaržoja brīvdienas manās bērnības mājās, un ar lielu prieku savas vecmāmiņas recepti izmantoju vēl joprojām. Bez tam, ja nu pavisam nekārojas pašiem gatavot rauga mīklu, tad to labu labo var nopirkt kulinārijās un beķerejās.

Pildītais tītars ar mērci 15.03.2017 11:07

Atraktīvajam britu pavāram Džeimijam Oliveram ir padoms, kā pagatavot garšīgu pildīto tītaru ar mērci.

Cepeškrāsnī ceptas olas bekona groziņos 14.03.2017 12:11

Garšīgi, neparasti un oriģināli!

Sāļie groziņi ar asinsdesu - izsmalcināta uzkoda latviskās noskaņās 10.03.2017 13:20

Arī no visparastākās asinsdesas var pagatavot izsmalcinātu un īsti karalisku uzkodu, ar ko pārsteigt savus viesus un rotāt latvisko gadskārtu svētku galdu. Turklāt šīs uzkodas sastāvā iekļauti tikai mūsu zemītē auguši produkti, tātad mūsu organismam un veselībai vispiemērotākie.

Varavīksnes salāti 09.03.2017 13:01

Gribas kaut ko skaistu? Pagatavojiet varavīksnes salātus! Produkti receptē sarakstīti tādā secībā, kādā izkārtotas kārtas un veidota varavīksne.

Nākamā lapa