Layout: current: getSitedefLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:195, Did:0, useCase: 0



Nākamā lapa

Kartupeļu un ķirbja sacepums ar asinsdesu 15.11.2018 08:52

Gatavojot sacepumus, svarīgi lai produkti labi saderētu kopā un papildinātu viens otru, un ķirbis ar kartupeli ir lielisks duets. Bet par niansētāku garšu parūpējas ēdienam pievienotās garšvielas un piedevas.

Piena karameles uz kociņa 14.11.2018 16:00

Piedāvājam vienkāršu veidu, kā pagatavot karameles uz kociņa. Recepti piedāvā Jānis un Maija Kairi un Dansukker.

Skābētas sālītas sēnes 14.11.2018 13:32

Šogad sēņu pilni meži. Nav pat jāzina īpašas sēņu vietas, lai pielasītu pilnu grozu. Izmantojiet to! Ziemā būs tik patīkami izņemt no pieliekamā vai pagraba burciņas ar sagatavotām sēnītēm. Starp citu, sēnes var arī ieskābēt lielākā traukā, ja pagadījies tā vairāk salasīt. Tas nav nedz grūti, nedz sarežģīti. Piedāvājam skābētu sālītu sēņu recepti.

4 garšīgas uzkodu receptes no sacietējušas maizes 14.11.2018 08:16

Ir jēdzieni, kuru vērtība ir nemainīga- gaiss, zeme, ūdens, saule. Pie tādiem jēdzieniem jāpieskaita arī mūsu dienišķā maize- cilvēka pūliņu senais un mūžam jaunais produkts. Un, lai gan maizei, katrai tās šķirnei un izstrādājumu veidam ir noteikta cena, nekāda naudas summa nav ekvivalenta patiesjai maizes vērtībai. Tāpēc nekad neizsviediet sacietējuši maizi! Atcerieties, ka jebkurš- pat viscietākais maizes gabaliņš ir izmantojams!

Pikantās kūciņas ar kazas sieru un karamelizētiem sīpoliem 13.11.2018 14:07

Piedāvājam vienkāršu veidu, kā pagatavot pikantas kūciņas. Recepti piedāvā Liene Zemīte un Dansukker.

Puķkāpostu, burkānu un kartupeļu plācenīši 13.11.2018 09:33

Šī ir tikai viena no daudzajām plācenīšu variācijām, kurā izmantojami Latvijā audzēti veselīgi dārzeņi, kas pavasara sākumā atrodami ne tikai tirgū un veikalu plauktos, bet arī daudzu čaklu zemnieku pagrabos. Tad nu izmantosim tos, lai gatavotu gardas brīvdienu brokastis vai sātīgas darbdienu vakariņas.

Veselīgi pašmāju produkti un receptes, kas ļaus izvairīties no rudens vīrusiem 12.11.2018 12:40

Lai gan šogad rudens ir siltāks kā ierasts, nelūgtie viesi – vīrusi tepat vien ir. Ja nevēlies, lai tie tevi pārsteidz nesagatavotu, jau laikus ir jānodrošinās, uzturā pastiprināti iekļaujot produktus, kas organismu aizsargā no dažādām saslimšanām.

Mannas biezputra ar augļiem 12.11.2018 08:53

It kā tik vienkāršs un kopš bērnības iepazīts ēdiens, kas vienmēr un visos laikos sevišķi mazo mutīšu un vēderiņu novērtēts. Taču, lai tas būtu bez kunkulīšiem, kā arī ne par biezu un ne par šķidru, tomēr jāzina daži knifi, kas pārsvarā saistīti ar sastāvdaļu proporcijām un pareizo mannas pievienošanas brīdi.

Lāčplēša spēks - garda ēdienu recepte svētku galdam 11.11.2018 18:30

11. novembrī tiek svinēta Lāčplēša diena. Kā vēsta latviešu teika, Lāčplēša pārspēka avots bijusi cepure ar lāča ausīm, kas palīdzēja uzveikt Melno bruņinieku. Diemžēl cepuri ar tik maģisku spēku mūsdienās ir grūti atrast, taču skaidrs ir arī tas, ka ar tukšu vēderu Lāčplēsis nebūtu paveicis savus varoņdarbus, aizsargājot tēvzemi no iebrucējiem. Tāpēc restorāns “Tex-Mex Republic” sveic ikvienu svētkos, piedāvājot īpašu recepti patriotiskām valsts svētku vakariņām. Labu apetīti!

5 latviskie deserti ar rupjmaizi svētku galdam 11.11.2018 16:30

Šinīs brīvdienās ir īstais laiks izgaršot latviskākos no desertiem - desertus ar rupjmaizi. Spēks, pamatīgums un latviska elegance! Mēs varam lepoties ar mūsu rupjmaizi. Tādu cep tikai pie mums, un ne velti Latvijā ir radušās daudzas lieliskas receptes, kā izbaudīt mūsu mīļo maizi arī saldajā ēdienā un pat dzērienos. Būsim lepni par savu zemi un tradīcijām! Gaišus svētkus!

Bukstiņputras sacepums ar asinsdesu, kraukšķīgo bekonu un ābolu - dzērveņu mērci 11.11.2018 14:30

Sagaidīts 2018. gads. Svētki turpinās. Lai svētkus aizvadītu pacilātās un ģimeniskās izjūtās, mums ir vērts pacensties klāt svētku galdu arī gada pirmajā dienā. Restorāna “Tex-Mex” šefpavārs Kristaps Viesturs iesaka tradicionālo bukstiņputru mūsdienīgā izpildījumā.

Biešu vinegrets ar olu un siļķi 11.11.2018 11:22

Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis un portāls Tavavirtuve.lv aicina Latvijas dzimšanas dienas svinības padarīt gardākas ar biešu vinegretu, kas papildināts ar olu un siļķi. Svinēsim svētkus tradicionālās noskaņās, agatavojot veselīgus un gardus ēdienus sarkanbaltsarkanā jeb Latvijas karoga krāsās.

Gardie biezpiena plācenīši 11.11.2018 06:13

Biezpiena plācenīši ir sātīgs, gards un viegli pagatavojams ēdiens, kas garšo gan lieliem, gan maziem kārumniekiem.

Mārtiņdienas salāti "Putna ligzda" 10.11.2018 14:08

Burvīgi salāti brīvdienām, kas ir ne vien ļoti garšīgi, bet arī acij tīkami. Tie izdaiļos jebkuru galdu gan ikdienā, gan svētkos.

Mārtiņdiena latviešu gadskārtu paražās. (+4 Mārtiņdienas receptes) 10.11.2018 00:51

Mārtiņi latviešu gadskārtu paražās ir svinama diena, kas iezīmē rudens beigas un ziemas sākumu. Aprakstos par folkloru sastopami dažādi svētku nosaukuma – Mārtiņu vai Mārtiņdienas – skaidrojumi. Te jāņem vērā kāda sena tradīcija, kuras aizsākums meklējams 601. gadā pēc pāvesta Gregora I rīkojuma. Šai laikā katoļi centās pagānu svētkus apvienot ar kristīgo svinamajām dienām, aizvietojot senos mītiskos nosaukumus ar kristīgās ticības svēto vārdiem (piem., Jānis, Pēteris, Mārtiņš u. c.). Tādēļ, skaidrojot jebkuru latviešu gadskārtu pēc nosaukuma, jābūt ļoti uzmanīgiem.

6 silti un garšīgi dzērieni vēsajām rudens dienām 09.11.2018 18:47

Mūsu kaprīzajā, ziemeļnieciskajā klimata joslā karstie dzērieni ir cieņā visos gadalaikos. Taču visaugstāk tos novērtē rudenī, kad kļūst vēsāks, un ziemā, kad vajag kaut ko siltu, lai sasildītos pēc slēpošanas izpriecām. Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā. Recepti piedāvā Dansukker.

Mājās gatavota Provansas majonēze 09.11.2018 16:31

Lūk, dabīgas, no kvalitatīviem produktiem mājās gatavotas majonēzes recepte, kas būs ideāla mērce daudziem salātiem. Turklāt tā nesatur konservantus. Ja gatavošanas procesā nepievienosiet sinepes, iegūsiet nevis Provansas, bet vienkāršu majonēzi.

Kartupeļu un zaļo zirnīšu salāti 09.11.2018 09:40

Salāti, kas garšo pēc vasaras. Tos var ēst mājās, bet var arī ņemt līdzi pusdienu kastītē uz darbu. Vasaras sezonā salātiem izmantojiet svaigus zirnīšus, savukārt ziemā- saldētus.

Ātri pagatavojama kūka 08.11.2018 17:44

Netērējot daudz laika un pat neizmantojot cepeškrāsni, var pagatavot gardu kūku. Tam būs nepieciešami tikai daži produkti.

Laša veltnīši ar heresa mērci 08.11.2018 08:41

Kūpināts lasis, protams, ir lielisks pats par sevi un labi garšo vienkārši uzlikts uz baltmaizes šķēlītes. Taču to var arī baudīt neparastāk, piepildot nelielas laša ruletītes ar cepeškrāsnī ceptiem pastinaka un svaiga avokado gabaliņiem. Vēl baudāmāku to visu padarīs gardā heresa mērce. Recepti piedāvā Dansukker.

Pīrāgs Krokodils 07.11.2018 18:36

Katru maltīti var pārvēsrst svētkos, bet katrus svētkus padarīt neaizmirstamus, ja vien piedomājat pie sīkumiem. Piemēram, pie tā, kā interesanti pasniegt ēdienu un noformēt galdu. Lūk, viens piemērs- pīrāgs krokodila formā, kura pagatavošana nebūt nav sarežģīta.

Enchilada ar gailenēm un biezpienu 07.11.2018 16:45

Meksikāņu virtuves lietpratējs, restorānu tīkla “Tex-Mex” šefpavārs Kristaps Viesturs piedāvā receptes, kurās asie dienvidnieku produkti lieliski mijiedarbojas ar Latvijā atrodamajiem labumiem. Meksikas platuma grādos gailenes nav atrodamas, turpretim Latvijā tās šobrīd sparīgi aug, tāpēc tiek piedāvāta iespēja “trāpīt diviem zaķiem ar vienu šāvienu”. Pēc veselīgas pastaigas un azartiskas sēņu lasīšanas varēsiet vakarā pagatavot gardu maltīti, kas jūsu gardēža vēderam liks aizmirst par citu ēdienu eksistenci!

Veģetārs rosols 07.11.2018 09:19

Sātīgi salāti- vienkārši un gaumīgi pagatavoti- iepriecinās jebkuru vegānu. Baudiet paši un svētku reizēs piedāvājiet saviem viesiem.

Vistu akniņas ar burkāniem 06.11.2018 18:29

Vakariņas steidzīgajiem - aši un vienkārši pagatavojams pamatēdiens, kad ir maz laika, bet liela apetīte.

Biezpiena kūka ar laimu, meža ogu mērci un laima sukādēm 06.11.2018 13:12

Par godu valsts svētkiem restorāna “Tex-Mex” šefpavārs Kristaps Viesturs iesaka biezpiena kūku ar laimu un Latvijas mežos vāktām ogām, kas patīkamo vakaru padarīs vēl saldāku. Tā lieliski iederēsies svētku noskaņā un priecēs katrā savas valsts patriotā mītošo gardēdi.

Priežu vai egļu čiekuru ievārījums (sīrups) 06.11.2018 11:44

Ievārījums, kas gatavots no čiekuriem ir ne tikai garšīgs un neparasts, bet arī ārstniecisks. Tā iedarbīgums un efektivitāte nav mazāka, kā, piemēram, upenēm vai avenēm. Un pietiek kaut vai vienu reizi pagatavot šādu ievārījumu, lai jūs saprastu, ka jāgatavo vēl. Tomēr jāatceras, ka tā kā šis ievārījums ir ārstnieciska tā lietošana jāierobežo līdz maksimums 3 ēdamkarotēm dienā. Pateicoties augstajam fitoncīdu sastāvam tajā, kas ir dabīgie baktēriju ienaidnieki, čiekuru ievārījums stiprinās organisma aizsargspējas, paaugstinās imunitāti un būs neaizstājams bronhīta, klepus, saaukstēšanās, angīnas un smaganu saslimšanu gadījumos.

Ar rīvētiem burkāniem pildīta PARATHA 06.11.2018 07:40

Paratha ir vienkāršs diētisks indiešu plācenis, kura galvenās sastāvdaļas ir pilngraudu milti un burkāni, bet lielisko aromātu veido grauzdētas ķimenes un koriandrs.

Spinātu - siera zupa ar garnelēm un žāvētu krūtiņu 05.11.2018 14:34

Kā zināms, spinātiem ir milzīga uzturvērtība. Tie satur С, A, B1, В2, B6, D2, E, РР, Р, К vitamīnus, kā arī milzum daudz dažādu citu vērtīgu vielu. Sevišķi tie būtu jālieto uzturā bērniem un pusaudžiem, kā arī cukura diabēta, rahīta, tuberkulozes, avitaminozes un hipertonijas slimniekiem.

Karstie vistas gaļas salāti 05.11.2018 08:31

Aukstā laikā mielojamies ar karstiem salātiem!

Kartupeļu laiviņas ar gailenēm 04.11.2018 12:33

Jau atkal klāt laiks, kad mūs mežā, tirgos un veikalos priecē elegantās un krāšņi rotaļīgās gailenes, kuru garšīgai pagatavošanai ir neskaitāmi varianti . Piedāvājam vienu no tiem.

Mājās gatavots SUŠI ar lasi un avokado 04.11.2018 07:53

Suši kļuvis par populāru maltīti arī Latvijā. Parasti to bauda restorānos, ēstuvēs vai pasūta ar piegādi uz mājām vai birojiem. Bet kāpēc nepagatavot pašiem? Tas nav grūti. Piedāvājam Tavavirtuve.lv lasītājas Elīzas Ruskas iesūtīto recepti.

Tomātu un siera kūka 03.11.2018 20:07

Apmēram 6 porcijas

Tostermaizes franču gaumē 03.11.2018 10:21

Olā un pienā apcepta maize – klasika, kas iederas ikvienā virtuvē. 'Tomēr šo klasiku reizēm der aizstāt ar kaut ko interesantāku. Tāpēc piedāvājam gardas tostermaizes franču gaumē.

Klasiskais krievu borščs 02.11.2018 14:02

Krievu borščs, protams ir klasika, kas populāra ne tikai daudzās Austrumu valstīs, bet arī pie mums. Tās pamatā ir bietes, tomāti un daudz svaigu garšaugu, kas visi kopā zupai piešķir patīkami saldskābu garšu.

Salāti rudenīgu kļavu lapu krāsā 02.11.2018 09:11

Ienesiet savās mājās rudenīgo noskaņu, pagatavojot veselīgus un garšīgus salātus rudenīgu kļavu lapu krāsā!

Ķirbju krēmzupa 01.11.2018 15:14

Neskatoties uz pavisam vienkāršajām zupas sastāvdaļām, tai ir eksotiska un izteikti izsmalcināta garša. Kā izrādās, lai taptu restorāna cienīga zupa, nemaz nevajag daudz- nelielu ķirbi, nedaudz garšvielu un garšaugu, RASA krēmsieru, krisksīti izdomas, šķipsniņu mīlestības- un ēdam mājās kā vissmalkākajā restorānā.

Pankūku ruletes ar lasi un krēmsieru 01.11.2018 09:28

Brīnišķīgi gards un ātri pagatavojams ēdiens. Pankūkas, kas pildītas ar lasi un sieru, lieliski iederēsies uz galda gan ikdienā, gan svētkos.

Turku zirņi ar itāļu salātiem un ceptu vistas fileju 31.10.2018 14:49

Turku zirņi ir ļoti labs olbaltumvielu avots, tāpēc tie sevišķi noderīgi veģetāriešu ēdienkartē, taču arī tā saucamajiem gaļēdājiem nav jāatsakās no šī garduma. Regulāri lietojot zirņus uzturā, pazeminās holesterīna līmenis un normalizējas cukura līmenis asinīs.

Bagātīgā brokastu omlete 31.10.2018 08:09

Šādi gatavota omlete ir tik sātīga, ka gandrīz vai aizstāj pusdienas. Tā lieliski iederēsies uz jūsu galda brīvdienu rītos, kad gribas tā ilgāk pagulēt un tad kārtīgi paēst, lai par nākamo ēdienreizi sāktu domāt tikai vakarpusē.

Tradicionālā ābolu plātsmaize 30.10.2018 15:59

Lai arī pavasaris, kā zināms, nav ražas laiks, taču Latvijā āboli ir cauru gadu – ja ne kokos, tad noteikti vismaz pagrabos, veikalos un tirgos, tāpēc visās sezonās var tīkami iesmaržināt virtuvi un pacienāt mīļos ar gardām ābolu plātsmaizēm.

Nākamā lapa