Layout: current: getSitedefLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:195, Did:0, useCase: 0



Nākamā lapa

Saldējuma pagatavošana 30 minūtēs 23.05.2019 08:04

Saldējuma patēriņš, kā liecina statistikas dati, vasaras laikā Latvijā ir simtiem tonnu. Visiem garšo, bet kāpēc atdot naudu par saldējumu, kura sastāvdaļas nav zināmas, ja iespējams saldējumu ļoti vienkarši pagatavot mājās bez E vielām un citām kaitīgām piedevām.

2 karaliskas un izmaksās lētas receptes 22.05.2019 14:33

Karaliski gardai maltītei nebūt nav jāmaksā dārgi. Izvēloties kvalitatīvus produktus par izdevīgu cenu, ir iespējams ne tikai ietaupīt, bet arī draugus pacienāt ar īpašiem gardumiem. Tiem, kuri ciena izcilus produktus un nevēlas pārmaksāt, laba izvēle maltītes gatavošanai būs Rimi privātās preču zīmes produkti. Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis piedāvā trīs karaliskas receptes,

Jautrās brokastu sviestmaizes. 3 dažādi varianti 22.05.2019 09:03

Šādu sviestmaižu pagatavošanai noder viss, kas atrodams ledusskapī. Galvenais nebaidīties fantazēt. Pie viena tā ir iespēja izmantot dažāus pāralikumus un ēdiena krikumus, kuri lielākai ēdienreizei vairs nav piemēroti.

Tomātu pankūkas 21.05.2019 09:31

Gardas un sātīgas no tomātiem un zirņu miltiem ceptas pankūkas.

Kolrābji ar pētersīļiem un piparmētru 20.05.2019 10:28

Lieliska karstā uzkoda, ko pagatavot steidzīgām vakariņām. Karsējot kolrābjus, tie uzsūc sevī visu klātpievienoto produktu, garšaugu aromātus un garšas.

Āboļu pautu karraša - lielisks senlatviešu ēdiens 19.05.2019 08:06

Par āboļu pautu karrašu, lai cik tas arī mūsdienās dīvaini neliktos, pirms vairāk kā 200 gadiem tika dēvēts ābolu olu pīrāgs, kura recepte drukāta pirmajā oriģinālajā latviešu valodas pavārgrāmatā, kas izdota 1796. gadā un paredzēta muižas pavāriem. Lai interesantāk, esam saglabājuši tā laika izrunu un gramatiku.
Lai arī dīvaini skan, recepte ir viegli pagatavojama un pīrāgs tiešām izcili gards.

Dārzeņu zupa ar fenheli un kāli 17.05.2019 17:42

Garšīga, sātīga un veselīga veģetāra zupa, kas darbojas kā īsts vērtīgu uzturvielu kokteilis.

Pieneņu lapu un sēņu omlete 17.05.2019 09:01

Neparastāku šo omleti padara tai pievienotās pieneņu lapiņas, kuras, ja izmērcē sālsūdenī, pilnībā zaudē nepatīkamo rūgtumu, kļūstot par ļoti vērtīgu produktu, ko noteikti vajadzētu iekļaut savā ēdienkartē ikvienam.

Svaigo dārzeņu salāti ar krabju nūjiņām 16.05.2019 08:26

Salāti, kas garšos pilnīgi visiem un noderēs gan ikdienā, gan svētku reizēs.

Skaidiņās rīvētu kartupeļu pankūkas 14.05.2019 07:00

Garšīgas kartupeļu pankūkas (ar citādu garšu) var izcept, ja kartupeļus sarīvē uz rupjās sakņu rīves. Šādai kartupeļu masai nav jāpievieno ne ola, ne milti, ne arī kādas citas piedevas.

Salāti "Ceriņu zars" 13.05.2019 07:16

Kaut arī ceriņi jau pavisam drīz būs noziedējuši, atmiņas par tiem jūs varat saglabāt savā virtuvē, pagatavojot garšīgus salātus un attiecīgi tos izdekorējot.

Kartupeļu - siera zupa 12.05.2019 07:45

Lai gan zupas ir nesteidzīgo ēdiens, šī sātīgā viruma pagatavošana aizņems aptuveni 20 minūtes un prasīs pavisam niecīgus izdevumus.

Aizdedziet grilu! Receptes grilēšanai 11.05.2019 12:11

Gari, silti vakari un grils. Šīs divas lietas raksturo latviešu vasaru. Grilē mājās vai ņem grilu līdzi piknikā. Nevienam nav jāstāv virtuvē pie plīts, jo pie grila var darboties visi. Cepšanai uz grila der viss – gaļa, zivis un dārzeņi.

Kārums "Vasaras garša" 10.05.2019 09:33

Avenes un meža zemenes- viens no gardākajiem vasaras kārumiem, ko šoreiz izmantojam burvīgas tortes gatavošanai. Piedāvājam Tavavirtuve.lv lasītājas Līgas Elmeres iesūtīto recepti. Lai labi garšo!

Cūkas fileja ar rabareberu piedevu 08.05.2019 21:23

Rabarberi var būt arī garda piedeva gaļas ēdieniem. Izmēģiniet cūkgaļas fileju vai karbonādi pasniegt ar saldskābu rabarberu piedevu- jūsu garšas kārpiņām tas patiks.

Rabarberu un zemeņu punšs 07.05.2019 09:53

Tā kā rabarberu laiks sakrīt ar zemeņu laiku, tad tieši šobrīd varat pagatavot brīnišķīgu dzērienu- rabarberu un zemeņu punšu, kas lieliski iederēsies jebkuros vasaras dārza svēkos.

Vistas rulete omletē 06.05.2019 09:10

Šī nav parasta vistas rulete, pet pasakaini garšīga vistas rulete omletē un kaut gan skaitās aukstā uzkoda, lieliski garšo arī silta.

Vistas stilbiņi ar melno pupiņu un sakņu sautējumu 05.05.2019 14:24

Nedaudz pikants, garšīgs, veselīgs un vitamīniem bagāts ēdiens Aikāgaršo šefpavāra Normunda Baranovska izpildījumā. Tieši tas, kas vajadzīgs rudens drēgnajā periodā.

Latvijas svētku siļķe kažokā 04.05.2019 15:33

Piedāvājam svētkus sagaidīt ar latviskiem salātiem latviskās krāsās. Siļķi kažokā rītdienas galdā labāk pagatavot jau šovakar - rīt tā būs gardāka.

Dzērveņu jogurta želeja Latvijas karoga krāsās 04.05.2019 09:33

Tuvojoties Latvijas 100. dzimšanas dienai, Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis un portāls Tavavirtuve.lv rosina svētkus sagaidīt tradicionālās noskaņās, pagatavojot veselīgus un gardus ēdienus sarkanbaltsarkanā jeb Latvijas karoga krāsās.

FRĪ kartupeļi cepeškrāsnī 03.05.2019 13:16

Šī recepte patiks tiem, kas cenšas izvairīties no treknas pārtikas lietošanas uzturā. Cepeškrāsnī gatavoti FRĪ garšos itin visiem, bet sevišķi tos novērtēs bērni. Kartupelīši izdodas gardi un kraukšķīgi, bet galvenais- tiek gatavoti bez taukvielām.

Auzu pārslu putra ar kviešu klijām 03.05.2019 07:49

Viena no veselīgākajām brokastu putrām ir auzu pārslu putra ar kviešu klijām. Klijas uzlabo gandrīz visus organismā notiekošos apmaiņas procesus, regulē nervu sistēmas darbību, uzlabo izskatu, attīra organismu no toksīniem un šlakvielām, uzlabo redzi, pasargā no liekā svara rašanās un uzlabo organisma aizsargspējas kopumā. Vārdu sakot, produkts, kas nepelnīti maz tiek izmanots, bet kura vērtību varētu svērt zeltā.

Ribiņas sarkanvīna un medus mērcē 01.05.2019 11:04

Kraukšķīgas, taču vienlaikus maigas un sulīgas- tādas ir sarkanvīna un medus mērcē gatavotas ribiņas, kas lieliski garšos gan ar maigiem salātiem, gan arī ar mums tik iemīļotajiem kartupelīšiem. Turklāt tās pasniedzamas kā ikdienā, tā arī svētkos.

Bez čaumalas vārītas olas 30.04.2019 07:35

Bez čaumalas uzvārīt olas ir daudz ātrāk. Tās garšo pavisam citādi un galvenais- nav jānopūlas ar čaumalu lobīšanu. Gatavošanas process nepavisam nav sarežģīts, atliek vien nedaudz iemanīties.

Puķkāpostu, burkānu un kartupeļu plācenīši 29.04.2019 08:24

Šī ir tikai viena no daudzajām plācenīšu variācijām, kurā izmantojami Latvijā audzēti veselīgi dārzeņi, kas pavasara sākumā atrodami ne tikai tirgū un veikalu plauktos, bet arī daudzu čaklu zemnieku pagrabos. Tad nu izmantosim tos, lai gatavotu gardas brīvdienu brokastis vai sātīgas darbdienu vakariņas.

Vegāna aukstā biešu zupa 28.04.2019 15:49

Vegāna biešu aukstā zupa ir viegls, veselīgs un ātri pagatavojams ēdiens. Tajā ir ļoti maz kaloriju, līdz ar to zupa ideāli piemērota arī tiem, kas vēlas novājēt.

Pupiņu tomātu salāti 28.04.2019 07:28

Ēd mājās kā smalkākajos restorānos – tik skaisti un garšīgi ir šie salāti! Apraksts izskatās garš, bet patiesībā salātu pagatavošana aizņem ne vairāk kā 15 minūtes.

Kraukšķīgais šašliks piknikam 27.04.2019 18:57

Aiz loga silda saule un jāiet ārā gatavot - laiks piknikam. Pikniks bez šašlika Latvijā kā govs bez piena. Piedāvājam šašliku recepti, kuras pagatavošanā izmanto eļļu. Pateicoties tai, gatavā gaļa ir gan sulīga, gan kraukšķīga.

3 gardas marinējumu receptes piknikam 27.04.2019 08:35

Siltajā laikā cilvēki arvien vairāk dodas baudīt laiku pie dabas, ņemot līdzi piknika groziņus. Iecienīta piknika sastāvdaļa ir grilēta gaļa, kā arī zivis, dažādas jūras un cepšanai paredzētas desiņas. Taču jāatceras – lai gaļa un zivis sniegtu vislielāko baudījumu garšas kārpiņām, liela nozīme ir marinādei, savukārt grila desiņas ir svarīgi pareizi pagatavot, lai tās kustu uz mēles.

Aukstā zupa 26.04.2019 14:39

Laukā jūtama īsta vasara un tas nozīmē, ka pienācis auksto zupu laiks. Piedāvājam mūsu lasītājas Līgas Elmeres recepti.

Sāļie biezpiena plācenīši 25.04.2019 07:46

Biezpiens labi garšo ar zaļumiem un dārzeņiem. To var izmantot pildījumu, pastēšu, sacepumu un daudzu citu ēdienu gatavošanai.

Ar biezpienu pildītas pankūkas 24.04.2019 07:41

Pankūkas ar biezpiena pildījumu ir ne tikai bērnu, bet arī daudzu pieaugušo iecienīts gardums. Taču, ja iedomājos veikalā nopērkamos pusfabrikātus, apetīte neviļus kaut kur pazūd- ne tur īsta pankūka, ne biezpienu var just. Vārdu sakot, bezgaršīga haltūra. Tāpēc, lai nepiedzīvotu vilšanos, bet izbaudītu katru kumosu, pankūkas jācep un jāpilda pašiem. Pie kam tas ir ļoti vienkārši. Lai jums izdodas!

Pēcsvētku augļu salāti ar auzu pārslām 23.04.2019 10:15

Lieliski augļu salāti brokastīm, launagam vai vieglām vakariņām. Saprotams, ka augļus varat variēt, pievienojot arī kivi, mango, melones u.c.

Ideālā kafijas recepte katrai horoskopa zīmei 23.04.2019 10:13

Kafija- viens no aromātiskākajiem, uzmundrinošākajiem un iecienītākajiem dzērieniem. Pagatavo to pēc īpašās, tavai horoskopa zīmei piemērotākās receptes un nobaudi patiesi gardu kafiju.

Otro Lieldienu olu plate bērniem 22.04.2019 16:56

Olu palicis daudz, bet ir atlicis maz laika sagatavot ko īpašu, tikai nedaudz jāpielieto izdomas spējas un var izveidot viegli pagatavojamu pārsteigumu, kas priecēs acis gan pieaugušajiem, gan bērniem.

Salāti "Lieldienu zaķis" 21.04.2019 17:08

Kā gan Lieldienās bez zaķa?! Mūsējais šogad iekāpis šķīvī (šķiet sēž un dēj krāsainas Lieldienu olas).
Ja arī jūs vēlaties tādu Lieldienu zaķi, zemāk ir pamācība, kā tas gatavojams.

Lieldienu kliņģerīši - ligzdiņas 21.04.2019 15:35

Interesants un garšīgs olu trauciņš - Lieldienu ligzdiņas, kas cepamas svētkos..

Cepeškrāsnī cepta karpa ar ķiplokiem 20.04.2019 15:46

Lai arī karpa ir asakām bagāta zivs, tomēr tā ir viena no garšīgākajām un sevišķi labi uz galda izskatās svētku reizēs. Turklāt, lai to gardi pagatavotu, nav vajdzīgas daudz un dažādas garšvielas, jo karpas garša ir pilnīga pati par sevi.

6 gardi Lieldienu deserti 20.04.2019 08:40

Pēc Lieldienu pusdienām patīkami izbaudīt garšīgu desertu. Var ātri pagatavot kaut ko pavisam vienkāršu, piemēram, svaigu augļu jogurta desertu. Sulīgu Lieldienu pīrāgu “Šarlote” var nobaudīt, dzerot pēcpusdienas kafiju. Šo un citus desertus iesakām gan Lieldienās, gan visa gada garumā!

Pasha bez olām 20.04.2019 08:40

Tiem, kas nelieto uzturā olas, piedāvājam Lieldienu pashas recepti bez tām.

Nākamā lapa