Layout: current: getSitedefLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:195, Did:0, useCase: 0



Nākamā lapa

Klasiskā jeb tradicionālā siera kūka 21.11.2019 13:43

Klasiskā siera kūka ir viena no gardākajām un visvienkāršāk pagatavojamām kūkām, kuru filadelfijas siers padara īpaši aromātisku.

Krabju nūjiņu salāti ar ananāsiem 21.11.2019 07:13

Bezgala garšīgi, kraukšķīgi, aromātiski un svaigas pavasara vēsmas atmiņā atsaucoši salāti, kas, turklāt, viegli un ātri pagatavojami. Ja ņemsiet talkā fantāziju, varat tos arī interesanti noformēt vai likt kārtās.

Biezpiena mērce – lieliska alternatīva majonēzei 20.11.2019 14:39

Šāda mērcīte lieliski aizstās salātu majonēzi un būs arī gards papildinājums kartupeļu ēdieniem, siļķei vai sacepumiem. Turklāt tā ir krietni vien liesāka, veselīgāka un garšīgāka. Mērces biezumu varat regulēt ar pievienotā piena daudzumu.

Vistas zupa ar klimpām un sēnēm 20.11.2019 10:51

Cik sevi atceros, šo vienkāršo un gardo zupu ir gatavojusi gan mana vecmāmiņa, gan mamma. Nedaudz uzlabotu to esmu pārmantojusi arī savas ģimenes ēdienkartē, un itin bieži dzirdu sakām - gribam zupu, visām zupām zupu !

Omlete ar karsti kūpinātu zivi 19.11.2019 06:09

Lieliskas un sātīgas ātrās brokastis, taču šo ēdienu var pasniegt arī kā vieglas vakariņas. Te der jebkura karsti kūpināta zivs, un omleti var cept gan uz pannas, gan cepeškrāsnī.

Bukstiņputras sacepums ar asinsdesu, kraukšķīgo bekonu un ābolu - dzērveņu mērci 18.11.2019 13:40

Valats svētki turpinās. Lai svētkus aizvadītu pacilātās un ģimeniskās izjūtās, mums ir vērts pacensties klāt svētku galdu arī gada pirmajā dienā. Restorāna “Tex-Mex” šefpavārs Kristaps Viesturs iesaka tradicionālo bukstiņputru mūsdienīgā izpildījumā.

Izsmalcināta latviska uzkoda - sāļie groziņi ar asinsdesu 17.11.2019 10:22

Arī no visparastākās asinsdesas var pagatavot izsmalcinātu un īsti karalisku uzkodu, ar ko pārsteigt savus viesus un rotāt latvisko gadskārtu svētku galdu. Turklāt šīs uzkodas sastāvā iekļauti tikai mūsu zemītē auguši produkti, tātad mūsu organismam un veselībai vispiemērotākie.

Uzkodu plate vasarīga vakara piknikam 16.11.2019 22:00

Vasara gandrīz nevienam nepaiet bez piknika brīvā dabā. Lai dažādotu uzkodas, ko šādās reizēs baudīt pašiem un pasniegt viesiem, tavavirtuve.lv pastāvīgā lasītāja Līga Elmere piedāvā ar sieru un papriku pildītus gaļas veltnīšus, kas lieliski garšos arī atdzesēti.

Štovēti kāposti ar grūbām latviskam svētku galdam 16.11.2019 17:10

Mūsu ģimenē Ziemassvētku gaidīšanas laiks iesākas arī ar brīdi, kad virtuvē pirmo reizi iesmaržojas štovēti kāposti. Šādi tos gatavoja visas mūsu ģimenes sievietes, ciktāl mana atmiņa sniedzas, un arī mēs tos esam atzinuši par gardiem esam. Kāpostus parasti pērku tirgū pie pazīstamas saimnieces, un vislabākie ir saldeni skābie ar ķimenēm un burkāniem, bet pievienotās grūbas piešķir štovējumam tumīgumu.

Ķirbju, rukolas un zilā siera salāti 16.11.2019 10:12

Garšīga un viegla uzkoda, kur ķirbis salikumā ar zilo sieru un rukolu veido interesantu garšas kokteili. Baudiet kopā ar labu vīnu.

Latviešu garšas gaumei pievilcīgie vācu ēdieni 15.11.2019 20:02

Vācu virtuvei kopumā ir raksturīgi sātīgi, spēcinoši ēdieni, gaļas daudzveidība, biezas mērces, sautējumi, sacepumi un zupas. Tur atrodamas simtiem maizes un alus šķirnes. Pasaulē vācu virtuve gan nav no iecienītākajām, taču tā ir savdabīga un latviešu garšas gaumei ļoti pievilcīga.

Pikantais sīpolķopsis — lieliska alternatīva kečupam vai sinepēm 15.11.2019 11:16

Pikantais sīpolķopsis ir lieliska piedeva gaļas ēdieniem, ko sevišķi novērtēs stiprā dzimuma pārstāvji. Īpaši lieliem gardēžiem varu ieteikt to uzlikt uz brokastu maizītes. Bet, ja esat saaukstējies vai saķēris klepu, noteikti vāriet sīpolķopsi, jo tās būs daudz veselīgākas un, galvenais — dabīgas zāles, kas ātri vien palīdzēs tikt uz kājām. Ja vēlaties sīpolķopsi nedaudz maigāku, pievienojiet nevis divus, bet vienu čili piparu.

Dārzeņu zupa ar šķiņķi 14.11.2019 16:31

Viss, kas jums nepieciešams, lai pagatavotu gardu kartupeļu zupu, ir daži kartupeļi, šķiņķis, dārzeņi un kausēts siers.

6 garšīgu pudiņu receptes 14.11.2019 11:36

Pudiņš ir ēdiens, kas pie mums, varbūt, nav tik populārs kā citviet pasaulē, bet ļoti garšīgs. Izvēlies, kura no garšām tev būtu vispiemērotākā un izmēģini. Lai iegaršojas pudiņi!

Klasiskā polenta. Pamatrecepte 13.11.2019 16:18

Polenta ir no kukurūzas putraimiem (miltiem) pagatavota putra, kas īpaši iecienīta Ziemeļitālijā. Sākotnēji tas bijis vienkāršu zemnieku ēdiens, bet mūsdienās polentu pasniedz pat izsmalcinātos restorānos.
Klasisko polentu gatavo vara katlā un maisa ar koka karoti. Tā var būt gan kā pamatēdiens, gan arī kā piedeva gaļas, zivju vai sēņu ēdieniem.

Brokastu gardums: Avokado un šprotu maizītes 13.11.2019 10:24

Patiesi garšīgas, ātri un viegli pagatavojamas maizītes, kas rosina apetīti un glīti izskatās.

Kabaču plācenīši 12.11.2019 09:39

Šie plācenīši garšos visiem, pat tiem, kuri nav iecienījuši kabaču ēdienus. Daži mani draugi saka, ka tie paši kūst mutē. Izmēģiniet arī jūs.

5 latviskie deserti ar rupjmaizi svētku galdam 11.11.2019 16:26

Lāčplēša dienā ir īstais laiks izgaršot latviskākos no desertiem - desertus ar rupjmaizi. Spēks, pamatīgums un latviska elegance! Mēs varam lepoties ar mūsu rupjmaizi. Tādu cep tikai pie mums, un ne velti Latvijā ir radušās daudzas lieliskas receptes, kā izbaudīt mūsu mīļo maizi arī saldajā ēdienā un pat dzērienos. Būsim lepni par savu zemi un tradīcijām! Gaišus svētkus!

Lāčplēša spēks – garda ēdienu recepte svētku galdam 11.11.2019 08:59

11. novembrī tiek svinēta Lāčplēša diena. Kā vēsta latviešu teika, Lāčplēša pārspēka avots bijusi cepure ar lāča ausīm, kas palīdzēja uzveikt Melno bruņinieku. Diemžēl cepuri ar tik maģisku spēku mūsdienās ir grūti atrast, taču skaidrs ir arī tas, ka ar tukšu vēderu Lāčplēsis nebūtu paveicis savus varoņdarbus, aizsargājot tēvzemi no iebrucējiem. Tāpēc restorāns “Tex-Mex Republic” sveic ikvienu svētkos, piedāvājot īpašu recepti patriotiskām valsts svētku vakariņām. Labu apetīti!

Apgāztā Mārtiņdienas ābolu kūka 10.11.2019 11:20

Ātri, lēti, vienkārši un garšīgi! Lielisks cienasts Mārtiņdienas svētku vakaram

Mārtiņdiena latviešu gadskārtu paražās. (+4 Mārtiņdienas receptes) 10.11.2019 09:29

Mārtiņi latviešu gadskārtu paražās ir svinama diena, kas iezīmē rudens beigas un ziemas sākumu. Aprakstos par folkloru sastopami dažādi svētku nosaukuma – Mārtiņu vai Mārtiņdienas – skaidrojumi. Te jāņem vērā kāda sena tradīcija, kuras aizsākums meklējams 601. gadā pēc pāvesta Gregora I rīkojuma. Šai laikā katoļi centās pagānu svētkus apvienot ar kristīgo svinamajām dienām, aizvietojot senos mītiskos nosaukumus ar kristīgās ticības svēto vārdiem (piem., Jānis, Pēteris, Mārtiņš u. c.). Tādēļ, skaidrojot jebkuru latviešu gadskārtu pēc nosaukuma, jābūt ļoti uzmanīgiem.

Kafijas recepte tiem, kas vēlas notievēt 09.11.2019 12:26

Jāsaka godīgi, ka rīts bez kafijas nav iedomājams daudziem no mums. Citi to dzer melnu un bez cukura, daži pievieno pienu, vēl citi- kādu saldinātāju. Variantu patiesībā diezgan daudz, tikai neviens no tiem, izņemot baudījumu, nekādu citu labumu nesniedz. Taču var dzert arī tādu kafiju, kas palīdz novājēt; pagatavot to ir pavisam vienkārši.

Mārtiņdienas zoss cepetis ar āboliem 09.11.2019 09:58

Zoss cepetim klāt var pasniegt brūkleņu ievārījumu, konservētus vai svaigus augļus un dārzeņus. Lai cepetis izdotos, ir jāizvēlas jaunāka zoss.

Klasiskā siera kūka 08.11.2019 20:13

Garda, viegli pagatvojama klasiskā siera kūka, kas pati kūst mutē. Maskarpones sieru var aizstāt ar pilnpiena neskābu biezpienu. Šajā gadījumā biezpiens jāizberž caur sietiņu vai jāsablendē.

Pupiņu zupa ar vistu 08.11.2019 15:49

Gardu un kārdinoši aromātisku maltīti iespējams uzburt pat no dažiem vienkāršiem produktiem- visparastākajiem dārzeņiem un vistas. Noslēpums meklējams to veiksmīgajā salikumā, kas kopā ņemot, veido vienreizīgu garšas buķeti. Atliek vien baudīt.

Ar vistu un sparģeļiem pildīti vrapi jeb tortiljas 08.11.2019 06:15

Ātri pagatavojams un garšīgs ēdiens, kas noderēs gan kā brokastis, gan pusdienas, gan arī līdzņemšanai uz darbu vai izbraukumos pie dabas. Labi garšo kā silts, tā arī auksts.

Gurķu salāti ziemai 07.11.2019 15:00

Viss jaunais ir labi aizmirsts vecais - šai gurķu salātu receptei ir manas bērnības septembra sākuma smarža. Jāteic, ka labi noder un lieliski garšo arī šodien.

Lielisks latviešu ēdiens – kartupeļu un kāļu biezenis 07.11.2019 10:47


Kāļu un kartupeļu biezenis. Kālis ir šķiedrvielām bagāts dārzenis un lielisks enerģijas avots. Tā sastāvā ir dabiskie cukuri (glikoze un fruktoze), kā arī cietes. Bez tam kālis satur olbaltumvielas, ogļhidrātus, minerālvielas (kāliju, sēru, fosforu, dzelzi), pektīnus, ēteriskās eļļas, nedaudz karotīnu, nikotīnskābi, tiamīnu un riboflavīnu. Tas ir bagāts ar C vitamīnu, satur arī B1, B2 un PP vitamīnus. Tāpēc kālis būtu jālieto katram cilvēkam uzturā. Par cik bieži esmu saskārusies ar atrunām, ka kālis ir negaršīgs dārzenis, piedāvāju recepti, kas garšos visiem, neskatoties uz to , ka tās sastāvā ir kālis.

Soļanka – zupa ar vēsturi 06.11.2019 15:46

Radusies senajā Krievijā, mūsdienās soļanka pazīstama ļoti daudzās pasaules valstīs. Iecienīta tā ir arī pie mums, par ko liecina gandrīz vai ikvienas kafejnīcas piedāvājums. Reti kurā sabiedriskās ēdināšanas iestādes ēdienkartē nebūs atrodams soļankas nosaukums.

Vārīt šo zupu var pēc visdažādākajām receptēm, svarīgākais neaizmirst pievienot dažādas gaļas, marinētus gurķīšus un tomātu pastu. Pārējais- pēc jūsu ieskatiem.

Ugunīgais plovs 06.11.2019 08:21

Šis plovs ir vairāku tavavirtuve.lv darbinieku iecienīts gardums. Arī radies tas portāla virtuvē. Ja nevēlaties to tik ugunīgi asu, pievienojiet mazāk čili piparu.

Kā pagatavot ieraugu mājas apstākļos 05.11.2019 17:32

Maizīte latviešiem vienmēr bijusi godā celta, bet, ja tā pašu cepta, tad var teikt, ka maizītei piemīt īpaša aura- katrs tavu roku apmīļotais kuklītis būs īpaši gards un labu domu piepildīts. Pat, ja nekad neesi mēģinājusi, to darīt,- nebaidies! Pagatavot ieraugu nemaz nav sarežģīti. Pie kam tas būs jādara tikai vienreiz, pēc tam kādu mazumiņu varēsi atlicināt katrai nākamajai reizei.

Salāti ukraiņu gaumē 05.11.2019 09:26

Reizēm patiesi noder draudzība ar ''daudzu tautību bērniem''. Kad pavisam nesen savai Rīgā dzīvojošajai ukraiņu paziņai stāstīju, ka atcerējos ebreju kaviāra recepti, viņa izbrīnā pacēla uzacis un pārjautāja, kāpēc tad neesmu atminējusies arī par salātiem ukraiņu gaumē, kuru pašaizmaksa ir zem lata? Pamēģināsim?

Klasiskā Boloņas mērce 04.11.2019 16:41

Boloņas mērci pasniedz pie pastas, īpaši labi tā garšo kopā ar spageti un lazanju.

Truša vai zaķa gaļas pastēte 04.11.2019 09:02

Šo pastēti pirmo reizi iedrošinājos pagatavot, kad biju to nogaršojusi pie kādas savas franču draudzenes. Bezgala maiga, gaisīga un aromātiska, tā nemaz nelīdzinās mums tik pierastajām aknu pastētēm. Un, ak, cik garda!

Ātrā putukrējuma torte 03.11.2019 20:39

Tortes ir tik dažādas: saldas un skābenas, ar sarežģītiem pildījumiem un vienkārši pildītas, ātri pagatvojamas un stundām ilgi gatavojamas. Šīs tortes pagatavošana aizņems vien 15 - 20 minūtes, arī tās pildījums ir vienkāršāks par vienkāršu, toties garša- nevainojama. Tieši tāda, lai to nebūtu kauns celt priekšā sanākušajiem ēdājiem. Turklāt daudz ko šīs tortes gatavošanā varēsiet izlemt paši.

Kārtainie dārzeņu salāti ar kūpinātu lasi 03.11.2019 08:04

Kārtainie dārzeņu salāti ar kūpinātu lasi

Cūkgaļa ar austersēnēm vīna mērcē 02.11.2019 08:22

Arī vienkāršu cūkgaļu var pārvērst delikatesē. Pievienojam tai austersēnes, balto sieru, labu sauso sarkanvīnu, dažas garšvielas un varam svinēt dzīvi. Ja teiksiet, ka tas ir dārgi, es teikšu- nē. Austersēnes svarā ir ļoti vieglas un to nekad nevajag daudz, savukārt labu vīnu mūsdienās var iegādāties par ļoti saprātīgām cenām.

Tumšās Muscovado trifeles 01.11.2019 21:03

Muscovado ir nerafinēts, mikls, ar cukurniedru melasi bagāts saldums no dabas. Šokolādes trifelēm tas piešķirs īpaši tumšu krāsu un dūmakainu aromātu. Ja trifeles vēlaties maigākas, izvēlieties gaišo Muscovado variantu.

Itāļu pasta ar malto gaļu 01.11.2019 13:19

Mūsu ģimenē ir tradīcija - no katra ceļojuma pārvest vismaz pa vienai receptei, un šī atsauc atmiņā viesošanās laiku saulainajā Itālijā.

Garneļu un siera salāti 01.11.2019 09:09

Maigi, gaisīgi un viegli salātiņi, kas paši kūst mutē. Tie lieliski iederēsies jūsu ēdienkartē gan svētkos, gan ikdienā. Vienkārši un ātri pagatavojami, garneļu un siera salāti būs sātīgs un gards ēdiens, kas sniegs patiesi fantastisku baudījumu ikvienai garšas kārpiņai, nodrošinot īstenu gardēžu cienīgu maltīti. Baudiet tos kopā ar glāzi laba baltvīna.

Nākamā lapa