Nākamā lapa

Cūkas krūtiņa ar ķiplokiem cepeškrāsnī 22.11.2017 14:22

Gardums, kas vienmēr izdodas un garšo nepārspējami. Turklāt baudāms gan siltā, gan aukstā veidā.

Tiramisu vīriešu gaumē 21.11.2017 15:29

Rudens ir laiks, kad daudzi gatavo dažādus uzlējumus un liķierus. Arī mēs pirms mēneša sākām gatavot upeņu liķieri. Kad nu tas mēnesi nostāvējis, šķidrums jānolej un pāri paliek ogas. Kur tās likt? Laukā mest taču žēl- tad radās tiramisu, kas noteikti vairāk garšos vīriešiem- kā nekā kūka ir ar grādiem, tāpēc bērniem to dot nav ieteicams un, ja tā kārtīgi saēdas, arī pie stūres sēsties varbūt labāk nevajag. Taču ballītēm draugu un radu kompānijā šādi pagatavota tiramisu kūka noteikti iederēsies.

Receptes autors: Tavavirtuve.lv

Cepts ķirbis ar tomātiem 20.11.2017 13:04

Ķirbis - pasaules lielākā oga - , ir neizsīkstošs veselības avots, jo ķirbji ir ne tikai garšīgi, bet arī dziednieciski. Šajā par auglības simbolu uzskatītajā dārzenī ir maz kaloriju, daudz vitamīnu, kālija šķiedrvielu un beta karotīna. Ēdam un variējam uz nebēdu!

Ar garšvielām cepti kartupeļi zemnieku gaumē 19.11.2017 16:36

Šis ēdiens viennozīmīgi ir klasika un tā vienkāršības dēļ iecienīts daudzās, jo daudzās valstīs. Tikai vienviet to gatavo, pievienojot tikai sāli, bet citviet padara gardāku ar daudz un dažādām garšvielām.

Dzērveņu jogurta želeja Latvijas karoga krāsās 17.11.2017 18:49

Tuvojoties Latvijas 96. dzimšanas dienai, Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis un portāls Tavavirtuve.lv rosina svētkus sagaidīt tradicionālās noskaņās, pagatavojot veselīgus un gardus ēdienus sarkanbaltsarkanā jeb Latvijas karoga krāsās.

Latvijas dzimšanas dienas siļķe kažokā 17.11.2017 12:03

Piedāvājam svētkus sagaidīt ar latviskiem salātiem latviskās krāsās.

Gardās biezpiena un ābolu bumbiņas 16.11.2017 12:30

Gards kārums rudenīgās noskaņās, kas lieliski garšos gan siltā, gan aukstā veidā. Pirms pasniegšanas bumbiņas pārkaisiet ar pūdercukuru un baudiet kopā ar svaigu augļu salātiem, saldējumu vai ievārījumu.

Rupjmaizes deserts ar dzērveņu ķīseli 15.11.2017 11:20

Kas gan var būt latviskāks par īstu rudzu rupjmaizi, kas ir mūsu virtuves pamatu pamats! To varam baudīt gan kā piedevu zupām, gan pamatēdienos, gan salātos un pat desertos. Aromātiska maizīte savienojumā ar saldu krējumu un skābenām dzērvenēm ir lielisks saldēdiens gan ikdienā, gan svētku reizēs.

Cepti dārzeņi grila pannā 14.11.2017 14:04

Sātīgs, veselīgs, krāsains un ar tik daudz garšām piesātināts ēdiens, kas vēl turklāt ar savu burvīgo aromātu piepilda visu māju, un liek iegūt itin garšīgu noskaņojumu labu laika sprīdi pirms tā nobaudīšanas.

Pikantā gulaša zupa 13.11.2017 19:32

Pikanta, sātīga un nedaudz tumīga zupa- tieši tāda, kas spēcina un uzlādē ar ugunīgu enerģiju. Turklāt šī ir viena no tām zupām, kas baudāma arī nākamajā dienā, jo tā nevis zaudē savu labo garšu, bet kļūst tikai piesātinātāka.

Rupjmaizes rika ar medu un pikanto Latvijas bekonu 11.11.2017 18:40

18.novembris- diena, kad katra Latvijas iedzīvotāja sirdī parādās īpaši silta noskaņa, un, kā jau šādos notikumos pienākas, mēs kārojam pēc tai pieskaņota svētku galda. Uz tā goda vieta jāatrod smaržīgai rupjmaizei un mūsu bitenieku ievāktam medum, saka restorāna “Tex-Mex” gastronomijas guru Kristaps Viesturs un piedāvā savu rupjmaizes riku ar medu un pikanto Latvijas bekonu.

Biešu pankūkas Lāčplēša dienas galdam 11.11.2017 10:18

Valsts svētku mielasts ir īstais laiks, kad galdā celt Latvijā ražotu un audzētu produkciju. Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis rosina svētkus sagaidīt tradicionālās noskaņās, pagatavojot biešu pankūkas ar putotu cidoniju krēmu.

Apgāztā brūkleņu kūka ar riekstiem 10.11.2017 19:00

Vienkārši pagatavojams našķis ar saldi rūgtajiem vitamīnu avotiem - brūklenēm -, kas īpaši piemērots svētdienas pēcpusdienai visai ģimenei. Brūkleņu vietā var ņemt dzērvenes, bet valriekstus aizstāt ar citiem riekstiem.

Mārtiņdiena latviešu gadskārtu paražās. (+4 Mārtiņdienas receptes) 10.11.2017 15:13

Mārtiņi latviešu gadskārtu paražās ir svinama diena, kas iezīmē rudens beigas un ziemas sākumu. Aprakstos par folkloru sastopami dažādi svētku nosaukuma – Mārtiņu vai Mārtiņdienas – skaidrojumi. Te jāņem vērā kāda sena tradīcija, kuras aizsākums meklējams 601. gadā pēc pāvesta Gregora I rīkojuma. Šai laikā katoļi centās pagānu svētkus apvienot ar kristīgo svinamajām dienām, aizvietojot senos mītiskos nosaukumus ar kristīgās ticības svēto vārdiem (piem., Jānis, Pēteris, Mārtiņš u. c.). Tādēļ, skaidrojot jebkuru latviešu gadskārtu pēc nosaukuma, jābūt ļoti uzmanīgiem.

Lāčplēša spēks - garda ēdienu recepte svētku galdam 09.11.2017 12:26

11. novembrī tiek svinēta Lāčplēša diena. Kā vēsta latviešu teika, Lāčplēša pārspēka avots bijusi cepure ar lāča ausīm, kas palīdzēja uzveikt Melno bruņinieku. Diemžēl cepuri ar tik maģisku spēku mūsdienās ir grūti atrast, taču skaidrs ir arī tas, ka ar tukšu vēderu Lāčplēsis nebūtu paveicis savus varoņdarbus, aizsargājot tēvzemi no iebrucējiem. Tāpēc restorāns “Tex-Mex Republic” sveic ikvienu svētkos, piedāvājot īpašu recepti patriotiskām valsts svētku vakariņām. Labu apetīti!

Kartupeļu un kabaču pankūkas 08.11.2017 11:53

Ja parasti esat pieraduši cept kartupeļu pankūkas bez jel kādām piedevām, pamēģiniet tās dažādot, pievienojot mīklai kabaci. Tādējādi jūs iegūsiet ne tikai jaunu recepti, bet arī nebijušus garšas piedzīvojumus. Un ticiet,- tas ir tā vērts. Šādi gatavotas, pankūkas gan nav tik kraukšķīgas, toties tās ir maigākas, zīdainākas un, pateicoties ķiplokam, arīdzan nedaudz pikantākas.

Sarkanā cāļa zupa Taizemes gaumē 06.11.2017 14:33

Lai ātri pagatavotu gardu ēdienu, nevajag daudz: pareizi un gudri apvienotas piecas galvenās sastāvdaļas, uzskata britu pavārs Džeimijs Olivers.

Četras salātu receptes notievēšanai 06.11.2017 12:19

Nomest dažus kilogramus nemaz nav grūti, ja lietojat uzturā dārzeņus, kas bagāti ar pektīnvielām, organiskajām skābēm, vitamīniem un mikroelementiem.

Gardais biezpiena tiramisu 05.11.2017 13:49

Gribas savu mīļāko cilvēku pasaulē pārsteigt ar kaut ko mīļu un jauku? Un arī garšīgu! Gardais biezpiena tiramisu būs ideāli piemērots gan kā neparasta dāvana, gan svētku galda rota, gan arī fantastisks kārums.
Kad būsiet to pagatavojuši vienreiz, jūs gribēsiet vēl un vēl. Gardais biezpiena tiramisu kļūs par pastāvīgu jūsu svētku galda ēdienu.

Gardās brīvdienu brokastis: pankūkas ar zaļumiem un olu 04.11.2017 17:01

Visiem garšo pildītas pankūkas, taču ne vienmēr ir laiks un vēlēšanās tādas gatavot. Tāpēc piedāvājam daudz vienkāršāku variantu, kas ideāli aizvieto pildītās pankūkas.

Saldējuma deserts ar melnajiem pipariem un zemenēm 03.11.2017 12:08

Melnie pipari tiek uzskatīti par pasaulē visvairāk lietoto garšvielu. Taču, izrādās, piparus var izmantot neskaitāmos veidos, pat tādos, kādi mums līdz šim vispār nav ienākuši prātā.

Cūkgaļas cepetis ar konjaku un zemesriekstiem 01.11.2017 17:07

Cūkas cepetis ar zemesriekstiem ir tieši tas, kas vajadzīgs svētkos. Mērcei pievienotais konjaks (var aizstāt ar brendiju) cepetim piešķir maigu sulīgumu, čili dod patīkamu pikantumu, bet medus un rieksti veido kraukšķīgu garoziņu. Vss kopā- debešķīgs gardums ar svētku noskaņu.

Pikantā ķirbju krēmzupa 31.10.2017 16:02

Lieliska un veselīga Helovīnu vakara maltīte! Mitrajā gadalaikā, kad netrūkst dažādu vīrusu, vakariņu vai pusdienu galdā lieti noderēs garšīga, pikanta un veselīga ķirbju zupa.

Mazkaloriju spinātu un rudzu miltu mafini 30.10.2017 13:11

Garšas ziņā ne sliktāki par tiem mafiniem, kas cepti ar eļļu, sviestu un kviešu miltiem, taču diētiski, daudz veselīgāki un ar zemāku kaloriju saturu.

Mencu aknu salāti 29.10.2017 17:43

Mencu aknas ir ne tikai īsta delikatese, bet arī viens no labākajiem dabiskajiem omega 3 taukskābju avotiem. Un lai arī mencu aknas nebūt nav lēts produkts, tomēr pievienojot tās salātiem, jūs iegūsiet ēdienu, kura kopējās izmaksas nebūs lielas, bet garša vienkārši lieliska.

Kartupeļu un ķirbju plācenīši 28.10.2017 14:21

Plācenīši ir tik maigi un gaisīgi, ka paši kūst mutē. Pasniedziet tos ar skābu krējumu un kraukšķīgiem zaļumiem, izteiksmīgumam pievienojot arī kādu citrusaugļa šķēlīti. Bet ja esat pikantu ēdienu cienītājs, iesaku šos plācenīšus baudīt kopā ar sīpolu ievārījumu.

Sāļie groziņi ar asinsdesu - izsmalcināta uzkoda latviskās noskaņās 27.10.2017 15:03

Arī no visparastākās asinsdesas var pagatavot izsmalcinātu un īsti karalisku uzkodu, ar ko pārsteigt savus viesus un rotāt latvisko gadskārtu svētku galdu. Turklāt šīs uzkodas sastāvā iekļauti tikai mūsu zemītē auguši produkti, tātad mūsu organismam un veselībai vispiemērotākie.

Neparastie gardēžu salāti 25.10.2017 19:12

Tiešām neparasti, taču ļoti garšīgi salāti, kuros apvienojas tik dažādas nianses, veidojot savā starpā īstu garšu mozaīku. Sulīgi tomātiņi, kraukšķīgs puķkāposts, krēmīgs siers, riekstaini šampinjoni un pikanti lociņi.... Prieks ne tikai vēderam, bet arī acīm.

Klasiskā siera kūka 24.10.2017 13:05

Garda, viegli pagatvojama klasiskā siera kūka, kas pati kūst mutē. Maskarpones sieru var aizstāt ar pilnpiena neskābu biezpienu. Šajā gadījumā biezpiens jāizberž caur sietiņu vai jāsablendē.

Izcili gardas marinētas sēnes 23.10.2017 12:30

Šogad padevies izcils sēņu gads, diez vai izdodas salasīto uzreiz apēst. Konservējam! Starp citu, pēc šīs receptes var marinēt veikalā nopirktos šampinjonus. Tas noteikti sanāks lētāk, nekā pirkt gatavus.

Cepeškrāsnī cepta karpa ar ķiplokiem 21.10.2017 14:10

Lai arī karpa ir asakām bagāta zivs, tomēr tā ir viena no garšīgākajām un sevišķi labi uz galda izskatās svētku reizēs. Turklāt, lai to gardi pagatavotu, nav vajdzīgas daudz un dažādas garšvielas, jo karpas garša ir pilnīga pati par sevi.

Jēra zupa ar dārzeņiem un zaļajām ķīnas pupiņām 19.10.2017 13:01

Jēra gaļas zupa ir viens no populārākajiem ēdieniem daudzām austrumu tautām, un lai arī tās gatavošana aizņem ne mazums laika, ticiet- rezultāts ir tā vērts. Zupa ir sātīga, sildoša un samtaini tumīga.

Kabaču plācenīši 18.10.2017 13:05

Šie plācenīši garšos visiem, pat tiem, kuri nav iecienījuši kabaču ēdienus. Daži mani draugi saka, ka tie paši kūst mutē. Izmēģiniet arī jūs.

Cepeškrāsnī cepts baklažāns ar tomātiem un zaļumiem 14.10.2017 14:34

Rezultāts ir neticami garšīgs. Baklažāns tiešām ir īsts brīnumdaris. Tas palīdz gan taukus sadedzināt, gan arī garšo kā īsta delikatese, un nezinātājs pat nevarēs iedomāties, ka šis ir mazkaloriju ēdiens.

Soļanka - zupa ar vēsturi 13.10.2017 19:08

Radusies senajā Krievijā, mūsdienās soļanka pazīstama ļoti daudzās pasaules valstīs. Iecienīta tā ir arī pie mums, par ko liecina gandrīz vai ikvienas kafejnīcas piedāvājums. Reti kurā sabiedriskās ēdināšanas iestādes ēdienkartē nebūs atrodams soļankas nosaukums.

Vārīt šo zupu var pēc visdažādākajām receptēm, svarīgākais neaizmirst pievienot dažādas gaļas, marinētus gurķīšus un tomātu pastu. Pārējais- pēc jūsu ieskatiem.

Vistas šķīņķīši garšaugu marinādē 12.10.2017 11:23

Gardi šķiņķīši, kas viegli pagatavojami

Brīnumgardie salāti "Putna ligzda" 11.10.2017 13:23

Burvīgi salāti, kas ir ne vien ļoti garšīgi, bet arī acij tīkami. Tie izdaiļos jebkuru galdu gan ikdienā, gan svētkos.

Čilīgā ķirbju un kartupeļu krēmzupa 09.10.2017 15:22

Saulaini silta, maigi samtaina un pikanti čilīga- tāda ir kartupeļu un ķirbju krēmzupa, kas sevišķi piemērota drēgnajiem pavasara un rudens mēnešiem, kad ilgojamies pēc saules un siltuma.

Marinējam ziemai. Saldo gurķīšu recepte 07.10.2017 18:46

Šis marinēšanas paņēmiens patiks tiem, kam garšo nedaudz saldāki gurķīši.

Selgas cepumu torte ar biezpienu un augļiem 06.10.2017 11:54

Lai arī cik izsmalcinātas un neparastas kūkas ik pa laikam gatavotu, tomēr atkal un atkal atgriežos pie visparastākās Selgas cepumu tortes, kura nu jau vairākus gadu desmitus pelnīti ieņem godpilnu vietu uz kūku pjedestāla. Šīs tortes noslēpums, droši vien, meklējams ne tikai tās pagatavošanas vienkāršībā, bet arī izcili sabalansētajā garšā, kas pateicoties, cepumu kvalitātei, veidojas praktiski jebkurā produktu salikumā. Šoreiz to gatavoju kā biezpiena torti.

Nākamā lapa