Nākamā lapa

Pikantās cūku ribiņas 28.07.2017 07:35

Grilētas vai krāsnī ceptas ribiņas ir ēdiens, kas lieliski iederas dažādos svētkos un ballītēs. To garša ir tik pilnīga, ka piedevās nav nepieciešams nekas cits, kā vien svaigi dārzeņi, zaļumi un kraukšķīgas salātu lapas.

Deviņas garšīgu un veselīgu ievārījumu receptes no vasaras ogām 26.07.2017 15:42

Lai ziemā netrūktu vitamīniem bagātu kārumu!

Četras neierastas un viegli pagatavojamas mērces grila ēdieniem 19.07.2017 13:05

Vasara ir laiks, kad notraušam no grila putekļus un palutinām savas garšas kārpiņas ar dažādiem grilējumiem. Grilējumu garšas nianses viennozīmīgi izcels arī piemērotas mērces. Tāpēc gaļas produktu zīmols “Rakvere” sadarbībā ar pavāru Ritvaru Tomu Loginu piedāvā izmēģināt četras neierastas, vasarīgas un vienkārši pagatavojamas mērču receptes dažādām gaumēm.

Marinējam ziemai. Saldo gurķīšu recepte 17.07.2017 17:01

Šis marinēšanas paņēmiens patiks tiem, kam garšo nedaudz saldāki gurķīši.

Gardie brokastu salāti ar garnelēm 15.07.2017 08:00

Šie ir vieni no mūsu iecienītākajiem salātiem, kas tiek gatavoti ne tikai brokastīs, bet reizēm arī vakariņās. Garšo vienkārši fantastiski! Iesakām pamēģināt arī jums.

Plovs ar vistu un žāvētiem augļiem 13.07.2017 09:51

Šo plovu pirmo reizi nogaršoju pie kādas savas draudzenes, kurai, tāpat kā man, patīk virtuvē eksperimentēt, lai ik pa brīdim pārsteigtu visus ar neredzētiem kulinārijas gardumiem.

Sarkanā dārzeņu zupa ar cūkas ribiņām 11.07.2017 11:08

Kaut kas līdzīgs borščam un tomēr nav borščs, jo šajā zupā neliekam ne kāpostus, ne pupiņas.

Piparmētru ievārījums. 2 interesantas recpetes 10.07.2017 10:40

Aromātisks, gards un atsvaidzinošs- tāds ir piparmētru ievārījums, kas lieti noderēs ziemas mēnešos. Varēsiet to pievienot tējai, desertu un mērcīšu pagatavošanai.

Melnais cūkgaļas barbekjū amerikāņu gaumē 07.07.2017 12:18

“Tā ir īsta ASV dienvidu garša, kas ir cieņā “dziļajos” Dienvidos, kur kūpināšanai, sālīšanai, cepšanai uz grila ir ierādīta goda vieta,” par cūkgaļas barbekjū saka aizrautīgais britu pavārs Džeimijs Olivers.

Iedvesmu receptei Olivers guvis apceļojot Teksasu, taču svētdienās, no 25.jūnija kanālā “FOX Life” skatāms pavāra jaunais šovs “Džeimija ceļojums apkārt Amerikai”. Tas tapis pēc visnotaļ trakas kulinārās ekspedīcijas pa vairākiem ASV štatiem – Luiziānu, Arizonu, Džordžiju, Vaiomingu, kā arī ceļojuma uz Losandželosu un Ņujorku. Interesanti, ka šajā šovā Džeimijs runā ne tikai par maltītēm, bet arī par nopietnām lietām – nabadzību, alkoholu, atstumtību.

8 vasarīgi smūtiji slaidam un veselam ķermenim 06.07.2017 16:38

Ar saulainām dienām un siltām naktīm vasara rit pilnā sparā. Šorti un svārki garderobē ieņēmuši bikšu vietu, pludmalei piemērots apģērbs ir nolikts pa ķērienam un daļa cilvēku joprojām prāto par to, kā uzlabot savas ķermeņa aprises, lai pludmalē justos pašpārliecināti.

Garda uzkoda piknikam brīvā dabā 04.07.2017 16:14

Kad vasara klāt, aktuāla kļūst brīvā laika pavadīšana svaigā gaisā - dārza ballītes un pikniki brīvā dabā ir viens no veidiem, kā pavadīt brīvdienas kopā ar draugiem un ģimeni. Viena no būtiskākajām šādu pasākumu sastāvdaļām ir garda maltīte – ko pagatavot, lai pārsteigtu savus mīļos un palutinātu viņu garšas kārpiņas? Bloga ‘’Mākoņoga’’ autore Linda Ķuze un restorāna «Rocket Bean Roastery» šefpavārs Artūrs Taškāns sadarbībā ar Electrolux ir sagatavojuši gardu pārsteigumu, kas jums palīdzēs iepriecināt draugus!

Izmēģini 2 vasarīgas un veselīgas receptes enerģijai! 30.06.2017 16:40

Vasara ir īstais laiks, lai nodarbotos ar aktīvo atpūtu, dotos garās pastaigās vai nodotos sportiskām aktivitātēm brīvā dabā. Aktīvi pavadot savu dienu, mēs ne tikai gūstam pozitīvas emocijas un veselīgi pavadām savu brīvo laiku, bet krietni patērējam arī savas enerģijas rezerves. Tad palīgā ir jāņem veselīgs uzturs, kas nebūt nenozīmē bezgaršīgas un garlaicīgas ēdienreizes, jo arī veselīga uztura gatavošanai var pieiet radoši un sagādāt īstus vēderpriekus visai ģimenei!

Grilētas butes ar citroniem 30.06.2017 11:56

Siltajos, rāmajos vasaras vakaros turpinām grilēt un baudīt maltīti svaigā gaisā.

Sāļie konservi- supergaršīgi! 28.06.2017 16:11

Spundēsim vasaru burkās un pudelēs, mucās un toveros! Lai pēc tam drēgnajā rudenī un aukstajā ziemā kā džinu laistu to laukā, kas mums atgādinātu - bija taču saule, jūra un zibeņoti pērkona negaisi...Vienvārdsakot - konservēsim!

Kā pagatavot gardu Jāņu sieru- recepte (1) 23.06.2017 09:20

Dodi sieru, Jāņu māte,
Jāņu zāļu plūcejam;
Ja sieriņa man nedosi,
Paliks govis ālavites.

Ātrās receptes pašu gatavotam Jāņu šašlikam 22.06.2017 13:39

Tuvojas Līgo diena un Jāņu nakts, kas ir gadskārtas svētki, ko svin teju ikviens Latvijas iedzīvotājs. Saimēs laicīgi tiek domāts, ko likt galdā svētku viesiem. Visiem zināms, ka mūsdienu vasaras saulgrieži nav iedomājami bez alus, siera un garda šašlika.Jebkurš svētku viesis spēs novērtēt ieguldītās pūles pašu gatavotajos mājas ēdienos, tāpēc Lage Ko ražošanas vadītājs RihardsLeiskinsiesaka, kā sagatavot visgardākos svētku šašlikus jūsu svētku galdam.

Tomātu un saulespuķu dīgstu salāti 19.06.2017 10:57

Svaigiem salātiem būtu jābūt ikvienas ēdienkartes ikdienas sastāvdaļai. Tie nodrošina organismu ar vitamīniem un citām vērtīgām uzturvielām, sniedz enerģiju un turklāt vēl priecē ar košām dabas krāsām.

Marinējam šašliku paši! 9 dažādas šašlika receptes 17.06.2017 13:30

Jāņos latviešiem pierasts ēst paštaisītu Jāņu sieru un dzert pašbrūvētu Jāņu alu, bet pēdējā laikā par tik pat neatņemamu sastāvdaļu, manuprāt, ir kļuvis arī ne tik latviskais šašliks. Taču tā nu tas ir, un dažas dienas pirms svētkiem ir jāķeras pie gaļas iemarinēšanas, lai Jāņos šašliks sanāktu makten gards. Galu galā, pašrocīgi marinēta šī gaļa ir daudz gardāka nekā veikalā pirkta.

Grillēts sams vasaras galdam 16.06.2017 12:11

Vasarsvētku rīts! Aiz loga silti spīd saulīte! Pēdējais laiks izvilkt grilu un pagatavot maltīti pie dabas! Nu, piemēram, grilētu samu. Līgai Elmerei, kas mums iesūtījusi šo recepti, sams bijis veselus 7 kg smags. Iespaidīgi, vai ne?

Četras salātu receptes notievēšanai 14.06.2017 16:56

Nomest dažus kilogramus nemaz nav grūti, ja lietojat uzturā dārzeņus, kas bagāti ar pektīnvielām, organiskajām skābēm, vitamīniem un mikroelementiem.

3 gardas marinējumu receptes 12.06.2017 10:24

Siltajā laikā cilvēki arvien vairāk dodas baudīt laiku pie dabas, ņemot līdzi piknika groziņus. Iecienīta piknika sastāvdaļa ir grilēta gaļa, kā arī zivis, dažādas jūras un cepšanai paredzētas desiņas. Taču jāatceras – lai gaļa un zivis sniegtu vislielāko baudījumu garšas kārpiņām, liela nozīme ir marinādei, savukārt grila desiņas ir svarīgi pareizi pagatavot, lai tās kustu uz mēles.

Pikantā aukstā zupa ar savvaļas lakšiem 03.06.2017 20:15

Pamēģiniet pagatavot auksto zupu ar savvaļas ķiploku lakstiem (lakšiem); tā iegūs interesantu un savdabīgi pikantu garšu.

Mazsālīti gurķīši ar maizi ungāru gaumē 30.05.2017 11:33

Šis ir ļoti neparasts, bet garšīgs mazsālītu gurķīšu pagatavošanas paņēmiens. Pagatavot gurķus pēc šīs ungāru receptes ir ļoti vienkārši, taču jāņem vērā dažas nianses. Gatavi gurķi savas garšas īpašības saglabā aptuveni nedēļu.

Ceriņu ziedu sīrups 26.05.2017 09:53

Ja vēlaties izbaudīt īpašas garšas sajūtas, iesaku pagatavot ceriņu ziedu sīrupu. Tas piešķirs izsmalcināti karalisku garšu gandrīz jebkuram desertam. Sevišķi labi sader kopā ar saldējumu.

Mājās gatavots svaigu persiku saldējums 22.05.2017 12:34

Gardums, no kura nav iespējams atteikties! Turklāt pagatavojams pavisam vienkārši.

Biezpiena krēms ar kanēli 19.05.2017 11:33

Vienkāršs un ātri pagatavojams krēms, kuru pirms pasniegšanas var rotāt ar citrona vai laima šķēlīti.

Eksotiskie dārzeņu salāti 17.05.2017 09:32

Svaigi, gardi, pikanti pavasarīgi salāti!

Sarkano biešu zupa jeb borščs ar bērnības garšu 14.05.2017 13:07

Ir tādi brīži, kad ļoti gribas atgriezties bērnībā: izskrieties ar draugiem, uzcelt sniegavīru, uzrīkot vienu kārtīgu pikošanos, bet vakarā nobaudīt siltu biešu zupu, kurai pievienota kārtīga karote krējuma un zaļie lociņi. Tādos atmiņu brīžos tad arī tiek vārīta šī zupa, kas nu jau ir ne vien mans, bet arī manu bērnu iecienīts ēdiens.

Bumbieru un putukrējuma torte 13.05.2017 11:46

Burvīga torte, kas pati kūst mutē un brīnišķīgi garšo.

Svaigie salāti ar ciedru riekstiem 12.05.2017 12:57

Vienkārši, bet interesanti salāti, kuru neparastās garšas noslēpums meklējams avokado un ciedru riekstu savienojumā. Tie būs lieliska piedeva pamatēdienam vai vieglas un veselīgas vakariņas.

Mazsālīti gurķīši Mārča gaumē 10.05.2017 10:21

Mazsālītu gurķīšu recepšu, protams, netrūkst, taču tavavirtuve.lv gardēžu komanda kā vienus no garšīgākajiem novērtējusi ēdienu baudītāja Mārča gatavotos. Tie nav ne par sāļu, ne par saldu, ir patīkami kraukšķīgi un varen gardi. Pie kam šī recepte noteikti patiks tiem, kas mitinās pilsētu dzīvokļos un kuriem nav pieejamas dažādu ogu lapas. Visērtāk gurķīšus gatavot vakarā, jo tad jau uz brokastu laiku varēsiet tos baudīt.

Selgas cepumu torte ar biezpienu un augļiem 07.05.2017 10:47

Lai arī cik izsmalcinātas un neparastas kūkas ik pa laikam gatavotu, tomēr atkal un atkal atgriežos pie visparastākās Selgas cepumu tortes, kura nu jau vairākus gadu desmitus pelnīti ieņem godpilnu vietu uz kūku pjedestāla. Šīs tortes noslēpums, droši vien, meklējams ne tikai tās pagatavošanas vienkāršībā, bet arī izcili sabalansētajā garšā, kas pateicoties, cepumu kvalitātei, veidojas praktiski jebkurā produktu salikumā. Šoreiz to gatavoju kā biezpiena torti.

Ātrais šokolādes deserts 04.05.2017 17:23

Šis burvīgais un ātri pagatavojamais kārums ir kaut kas starp klasisko brauniju un vienkāršu šokolādes kūku. Garša ļoti šokolādīga: vidusdaļā maiga, apkārt kraukšķīga. Var ēst vienu pašu vai izdekorēt ar krēmu un svaigām ogām.

Kā pagatavot pieneņu vīnu 03.05.2017 10:10

Pavisam neparasts, savdabīgs, bet ļoti garšīgs un pat veselīgs, ir no pienenēm gatavots vīns. Izmēģiniet!

Cepelīni- lietuviešu virtuves gardums 02.05.2017 10:02

Cepelīni ir ļoti garšīgs un sātīgs lietuviešu nacionālais ēdiens, kas gatavots no kartupeļiem un pildīts ar gaļu un garšvielām, dažreiz tos pilda arī ar biezpienu. Pasniedz galdā ar skābu krējumu un kraukšķīgi saceptu bekonu.
Cepelīnu nosaukums radies par godu izgudrotāja Ferdinanda fon Cepelīna dirižabļiem.

Cūkgaļas rulete ar žāvētām plūmēm 29.04.2017 13:14

Lai ķimeņu garša būtu izteiktāka, tās apgrauzdē uz pannas; lai būtu smaržīgākas, viegli samaļ kafijas dzirnaviņās. Šo ruleti var pasniegt gan karstu, gan aukstu.

Saldie Latvijas labumu salāti ar pienenēm 26.04.2017 09:22

Pieneņu lapiņas labi iederas ne tikai zupās un sāļajos ēdienos, bet arī saldajos salātos.

Ar biezpienu pildītas pankūkas 23.04.2017 20:06

Pankūkas ar biezpiena pildījumu ir ne tikai bērnu, bet arī daudzu pieaugušo iecienīts gardums. Taču, ja iedomājos veikalā nopērkamos pusfabrikātus, apetīte neviļus kaut kur pazūd- ne tur īsta pankūka, ne biezpienu var just. Vārdu sakot, bezgaršīga haltūra. Tāpēc, lai nepiedzīvotu vilšanos, bet izbaudītu katru kumosu, pankūkas jācep un jāpilda pašiem. Pie kam tas ir ļoti vienkārši. Lai jums izdodas!

Klasiskā siera kūka 21.04.2017 09:08

Garda, viegli pagatvojama klasiskā siera kūka, kas pati kūst mutē. Maskarpones sieru var aizstāt ar pilnpiena neskābu biezpienu. Šajā gadījumā biezpiens jāizberž caur sietiņu vai jāsablendē.

Vistas salāti ar tomātiem, avokado un papriku 19.04.2017 10:35

Pavasarīgs svaigums uz tava šķīvja.

Nākamā lapa