Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:199, Did:0, useCase: 3


Karstie salāti podiņā


Šo salātu sastāvā nav nekā neparasta, taču tas, ka to gatavošana notiek cepeškrāsnī, piešķir salātiem īpašu garšu un kolorītu. Īpaši vērtīgi tie būs vēsākās dienās, kad ļoti kārojas kaut ko siltu, bet laika gatavošanai nav daudz.

Nepieciešams:
1 personai:

1 liels ar mizu vārīts kartupelis
3 ēdamkarotes konservētu zaļo zirnīšu,
1 neliels marinēts gurķītis,
1- 2 šķēles doktordesas,
sauja rīvēta Krievijas vai Holandes siers,
1 ēdamkarote tomātu mērces,
1 ēdamkarote skāba krējuma,
zaļie sīpollociņi.

Pagatavošana:

Salātus podiņā liek kārtās:

1.kārta: kubiciņos sagriezti vārīti kartupeļi;

2.kārta: zaļie zirnīši;

3.kārta: kubiciņos sagriezti marinētie gurķīši;

4.kārta: kubiciņos sagriezta doktora desa;

5.kārta: skābs krējums;

6.kārta: tomātu mērce;

7.kārta: uz rupjās sakņu rīves sarīvēts siers.

Kad visas sastāvdaļas saliktas podiņā kārtās, to liek cepeškrāsnī (180 grādos) vai mikroviļņu krāsnī un cep, līdz siers izkusis.
Gatavus pārkaisa ar sasmalcinātiem zaļajiem lociņiem. Pasniedz karstus.

Labu apetīti!