Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:196, Did:0, useCase: 0



Alus un piena zupa vācu gaumē

Neparasta, taču garšīga un vasarai ļoti piemērota zupa, kura jau sen iecienīta vācu virtuvē.

Nepieciešams:

600 ml viegla alus
1/2 citrona sula
1 kanēļa standziņa
500 ml piena
5 tējkarotes cukura
1 ēdamkarote kartupeļu cietes
2 olas dzeltenumi
1/4 tējkarote malta muskarieksta
šķipsniņa malta kanēļa
sāls pēc garšas
malti melnie pipari pēc garšas
apgrauzdēta maizīte

Pagatavošana:

1. Uz lēnas uguns uzkarsē (līdz vārīšanās temperatūrai) alu kopā ar citrona sulu un kanēļa standziņu. Noliek malā, lai nedaudz atdziest.

2. Atsevišķā katliņā uzkarsē pienu kopā ar cukuru. Karsē, līdz cukurs izkusis.

3. Kartupeļu cieti iemaisa pāris ēdamkarotēs ūdens un pielej pie sakultiem olu dzeltenumiem.

4. Olu masai, nepārtraukti maisot, pamazām pielej silto pienu. Pēc garšas pievieno sāli, piparus, šķipsniņu muskatrieksta un šķipsniņu malta kanēļa. Atstāj, lai atdziest.

5. Atdzisušajam piena maisījumam pielej atdzisušo alu.

6. Liek uz plīts, uz lēnas uguns un, ik pa brīdim apmaisot, karsē, līdz masa nedaudz sabiezējusi. Jāseko, lai zupa nesāk vārīties, citādi olas dzeltenumi sarecēs.

7. Gatavu zupu lej bļodiņās un pasniedz ar grauzdētu baltmaizi.

Labu apetīti!