Layout: current: getSitedefLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:196, Did:0, useCase: 0



Nākamā lapa

Vasaras zupu karaliene - aukstā zupa. 3. daļa, 5 receptes 13.06.2018 16:52

Lūk, vēl dažas vasaras auksto zupu receptes tiem, kas vēlas dažādot savu ēdienkarti ar atsvaidzinošiem un veselīgiem ēdieniem.

Vasaras zupu karaliene - aukstā zupa. 2. daļa, 4 receptes (2) 10.06.2018 11:49

Vasara un atvaļinājumu laiks ir tas periods, kad stāvēt pie karstas plīts nav īpašas vēlēšanās un patikas. Tāpēc auksto zupu cienītājiem turpinām piedāvāt receptes, kuru pagatavošana neaizņem daudz laika, toties sagādā patiesu baudu vēderam.

Vasaras zupu karaliene- aukstā zupa. 1. daļa - 5 interesantas receptes 03.06.2018 15:53

Vasara ir laiks, kad pelnīto goda vietu uz galda ieņem aukstā zupa. Un pagatavot to var visdažādākajos veidos.

5 neparastas aukstās zupas receptes (2) 01.06.2018 15:37

Vasaras karstumā, kad negribas ilgi stāvēt pie karstas plīts, bet ēst tomēr gribas, iesakam pāris garšīgas, ātri pagatavojamas un mazliet neierastas aukstās zupas receptes. Noderēs tiem, kas nebaidās eksperimentēt. Atšķirībā no salātiem, aukstās zupas vairāk piepilda kuņģi un līdz ar to mēs uzņemam mazāk kaloriju.

Aukstā biešu zupa ar skābeņu smūtiju 27.05.2018 11:31

Piedāvājam recepti, kas radusies no blenderēta skābeņu smūtija, kurš bija pārlieku koncentrēts. Pievienojot to ierastai aukstai zupai "Vasara" ar kefīru, radās veldzējoša, garšīga un vitamīniem bagāta aukstā zupa.

Zemeņu zupa ar apelsīniem un piparmētru 24.05.2018 18:15

Drīz sāksies zemeņu laiks. Bērni pilnām māgām skraida pa zemeņu vagām, omītes vāra zemeņu zapti. Bet ir brīži, kad to zemeņu ir pārāk daudz, un zaptes arī pietiks visai ziemai. Ko darīt ar pāri palikušajām zemenēm? Lūk interesants un ļoti gards variants, kas paredzēts vasaras karstajam laikam un ir viegli pagatavojams - zemeņu zupa.

11 mazie noslēpumi, kā izvārīt garšīgu zupu 24.05.2018 14:29

Šķiet, kas tur ko neuzvārīt zupu! It kā jau viss darās vienkārši, un tomēr garšīgai zupai ir savs noslēpums, kuru diemžēl mūsdienās daudzi nezina. Ir pat kafejnīcas, kurās otrie ēdieni ir garšīgi, taču zupas... diezgan bezgaršīgas vai arī garšo visas vienādi- pēc vegetas. Ko darīt, lai zupa kļūtu par vienu no gardākajiem ēdieniem? Tavavirtuve.lv atklāj jums gardas zupas noslēpumu.

Aukstā skābeņu zupa 20.05.2018 15:41

Svaigas skābenes pieejamas tikai pavasarī. Tad nu izbaudīsim spirgtos un vitamīniem bagātos zaļumus!

Aukstā piena zupa ar rabarberiem 15.05.2018 16:20

Turpinoties karstajam laikam, kas gan var būt tīkamāks par auksto zupu. Ja nu vienīgi- katru dienu cita aukstā zupa. Ļoti garšīga un neierasta saldskābā zupa rodas piena un rabarberu savienojumā .

Pikantā gulaša zupa 09.05.2018 14:15

Pikanta, sātīga un nedaudz tumīga zupa- tieši tāda, kas spēcina un uzlādē ar ugunīgu enerģiju. Turklāt šī ir viena no tām zupām, kas baudāma arī nākamajā dienā, jo tā nevis zaudē savu labo garšu, bet kļūst tikai piesātinātāka.

Latviešu spēka recepte: skābu kāpostu zupa 16.04.2018 20:07

Skābo kāpostu spēka zupu piedāvā Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis. Tās noslēpums meklējams arī zupai klāt pievienotajā svaigajā ķiplokā. Baudiet pilnvērtīgu uzturu un esiet stipri un veseli!

Lēcu, burkānu un piparmētru zupa 11.04.2018 20:17

Garšīga un sātīga veģetāra biezzupa, kurai piparmētras piešķir interesantu garšas buķeti.

Frikadeļu zupa 03.04.2018 09:20

Frikadeļu zupa ir viena no iecienītākajām zupām, un pamatoti ieņēmusi stabilu vietu daudzās virtuvēs. Tā garšo ne tikai pieaugušiem, bet arī bērniem, ir vienkārši pagatavojama un neaizņem daudz laika pat tad, ja frikadeles vēlamies veidot vienādi apaļas. Vēl ātrākai pagatavošanai tās var veidot vienkārši ar tējkarotes palīdzību.

Skābu kāpostu zupa ar kukurūzu 02.04.2018 08:55

Šī ir pavisam neparasta skābu kāpostu zupa, kurai saldāku un maigāku garšu piešķir burkāni un kukurūza. Tā vairs nav tik ziemīga, vairāk piestāv agram pavasarim un piešķir saulainas garšas notis.

Jēra zupa ar dārzeņiem un zaļajām ķīnas pupiņām 28.03.2018 18:04

Jēra gaļas zupa ir viens no populārākajiem ēdieniem daudzām austrumu tautām, un lai arī tās gatavošana aizņem ne mazums laika, ticiet- rezultāts ir tā vērts. Zupa ir sātīga, sildoša un samtaini tumīga.

Pupiņu zupa 19.03.2018 13:54

Pupiņu zupa ir tradicionāls latviešu ēdiens, kas sevišķi labi garšo ziemas aukstajās dienās. Tā ir sātīga, garšīga un ļoti aromātiska.

Klasiskais krievu borščs 07.03.2018 13:50

Krievu borščs, protams ir klasika, kas populāra ne tikai daudzās Austrumu valstīs, bet arī pie mums. Tās pamatā ir bietes, tomāti un daudz svaigu garšaugu, kas visi kopā zupai piešķir patīkami saldskābu garšu.

Sātīgā gardēžu soļanka 18.02.2018 16:29

Šādi pagatavota soļanka ir varen sātīga, sildoša un brīnumgarda. Recepti, protams, var variēt, atkarībā no tā, kādi produkti jums pieejami, taču, ja iespējams, iesaku izmēģināt tieši šo zupas versiju.

Jēra gaļas zupa 09.02.2018 16:20

Ziemas periods ir tas laiks, kad kārojas kaut silts un sātīgs.

Liellopu gaļas un sēņu zupa 19.01.2018 17:25

Šāda zupa nekad nekārojas siltajā sezonā, toties aukstajos mēnešos ir īsts atradums. Tā ir sātīga, spēcinoša, bet galvenais- aromātiska un ļoti garšīga.

Veselīgā vistas zupa 02.01.2018 11:00

Dienās, kad svētkos pavairāk ēsts, dzerts un visapkārt "klejo" visdažādākie vīrusi, ļoti vērtīga vakariņu vai pusdienu galdā būs vistas zupa - garšīga, sātīga un veselīga.

Šķelto zirnīšu zupa ar žāvētām cūkgaļas ribiņām 27.12.2017 11:26

Aromātiska, tumīga šķelto zirnīšu zupa ar kūpinājuma garšu vienmēr bijusi cieņā latviešu virtuvē. Tā lieliski sasilda vēsajās ziemas dienās, sniedz sāta sajūtu un brīnišķīgi garšo.

Sarkanā cāļa zupa Taizemes gaumē 06.11.2017 14:33

Lai ātri pagatavotu gardu ēdienu, nevajag daudz: pareizi un gudri apvienotas piecas galvenās sastāvdaļas, uzskata britu pavārs Džeimijs Olivers.

Pikantā ķirbju krēmzupa 31.10.2017 16:02

Lieliska un veselīga Helovīnu vakara maltīte! Mitrajā gadalaikā, kad netrūkst dažādu vīrusu, vakariņu vai pusdienu galdā lieti noderēs garšīga, pikanta un veselīga ķirbju zupa.

Soļanka - zupa ar vēsturi 13.10.2017 19:08

Radusies senajā Krievijā, mūsdienās soļanka pazīstama ļoti daudzās pasaules valstīs. Iecienīta tā ir arī pie mums, par ko liecina gandrīz vai ikvienas kafejnīcas piedāvājums. Reti kurā sabiedriskās ēdināšanas iestādes ēdienkartē nebūs atrodams soļankas nosaukums.

Vārīt šo zupu var pēc visdažādākajām receptēm, svarīgākais neaizmirst pievienot dažādas gaļas, marinētus gurķīšus un tomātu pastu. Pārējais- pēc jūsu ieskatiem.

Čilīgā ķirbju un kartupeļu krēmzupa 09.10.2017 15:22

Saulaini silta, maigi samtaina un pikanti čilīga- tāda ir kartupeļu un ķirbju krēmzupa, kas sevišķi piemērota drēgnajiem pavasara un rudens mēnešiem, kad ilgojamies pēc saules un siltuma.

Baraviku zupa 21.09.2017 16:43

Tāds baraviku gads laikam sen nav piedzīvots. Vāram baraviku zupu. Zupa vislieliskāk garšo, ja to gatavo labu draugu kompānijā lielā katlā mežā uz ugunskura tieši pēc sēņošanas. Ar piebildi - ja neviens nav apmaldījies, kā tas gadījās ar mums, jo tikai tad visu kolektīvo uzmanību var koncentrēt vienīgi un tikai ēdiena gatavošanai un baudīšanai.

Sarkano biešu zupa jeb borščs ar bērnības garšu 18.09.2017 20:25

Ir tādi brīži, kad ļoti gribas atgriezties bērnībā: izskrieties ar draugiem, uzcelt sniegavīru, uzrīkot vienu kārtīgu pikošanos, bet vakarā nobaudīt siltu biešu zupu, kurai pievienota kārtīga karote krējuma un zaļie lociņi. Tādos atmiņu brīžos tad arī tiek vārīta šī zupa, kas nu jau ir ne vien mans, bet arī manu bērnu iecienīts ēdiens.

Sarkanā dārzeņu zupa ar cūkas ribiņām 11.07.2017 11:08

Kaut kas līdzīgs borščam un tomēr nav borščs, jo šajā zupā neliekam ne kāpostus, ne pupiņas.

Pikantā aukstā zupa ar savvaļas lakšiem 03.06.2017 20:15

Pamēģiniet pagatavot auksto zupu ar savvaļas ķiploku lakstiem (lakšiem); tā iegūs interesantu un savdabīgi pikantu garšu.

Pilngraudu maizes minestrone 18.01.2017 10:25

Recepti piedāvā IBM Šefpavārs Vatsons.

Sīpolu un bekona zupa 05.11.2016 12:02

Pirms pasniegšanas šai zupai var pārkaisīt sieru un dekorēt ar zaļumiem.

Skābeņu aukstā zupa ar paipalu olām 22.08.2016 11:02

Nedaudz citādāka vasaras zupa ar skābenēm. Tās garša ir maigāka, gaisīgāka un krēmīgāka.

Alus un piena zupa vācu gaumē 16.08.2016 19:16

Neparasta, taču garšīga un vasarai ļoti piemērota zupa, kura jau sen iecienīta vācu virtuvē.

Čauders (biezzupa) ar tīģergarnelēm 08.08.2016 14:06

Nedrīkstam aizmirst arī par Latvijas mazdārziņos atrodamajām veltēm. Kartupeļi, burkāni, sīpoli un ķiploki lieliski spēj sadarboties ar Latvijā salīdzinoši eksotiskajām tīģergarnelēm. Savukārt sarkanā salsa Jūs aizvedīs maģiskā garšas dejā, ko varēsiet nodejot, ēdot šo gardumu. Brīdī, kad rudens jau sāk klaudzināt pie mūsu durvīm, tieši šādas receptes palīdz pārvarēt dvēseles mieles, ko rada nojausma par vasaras nenovēršamajām beigām. Meksikas karstais temperaments palīdzēs vasaru padarīt garāku, tostarp – gardāku,” tā savu recepti komentē „Tex-Mex” šefpavārs Kristaps Viesturs.

Saldējuma sendviči 29.07.2016 13:08

Lieliskākais vasaras kārums, kuram cepumus varat izcept paši, bet var arī nopirkt jau gatavus un piepildīt ar savu mīļāko saldējumu.

Dzidrā zivju zupa 26.07.2016 14:44

Veselīga un garda zivju zupa, kuras pagatavošanai katrs var izvēlēties tādu zivi, kas viņam pašam labāk garšo. Mēs izmantojām jūras asari. Ja vēlaties zupu padarīt biezāku un krāsaināku, varat tai gatavošanas procesā pievienot piecus gatavus sarkanos tomātus un pāris kartupeļus.

Skābeņu zupa 30.05.2016 08:38

Viena no klasiskajām zupām- skābeņu zupa ir ēdiens, kas noteikti gatavojams pavasarī un vasarā, jo tikai šajā laikā pieejamas svaigas jaunās skābeņu lapiņas.

Sparģeļu un kokosriekstu zupa ar garnelēm 22.05.2016 13:15

Maiga, krēmīga un garšām bagāta zupa, kas daudziem šķitīs pati pilnība.

Zemeņu zupa ar šampanieti 17.05.2016 10:03

Veiksmīgas darba dienas nogalē piedāvājam nobaudīt atspirdzinošu desertu, kas noteikti uz galda iederēsies arī svētku reizēs.

Nākamā lapa