Layout: current: getSitedefLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:196, Did:0, useCase: 0



Nākamā lapa

Sarkanā dārzeņu zupa ar cūkas ribiņām 10.10.2019 09:51

Kaut kas līdzīgs borščam un tomēr nav borščs, jo šajā zupā neliekam ne kāpostus, ne pupiņas.

Klimpas vai knēdeļi austriešu gaumē 09.10.2019 14:27

Šis ēdiens atrodams praktiski katrā austriešu un bavāriešu viesu mājas ēdienkartē. Servētas ar vistas vai liellopu gaļas buljonu un pārkaisītas ar maurlociņiem, klimpas bauda kā pirmo ēdienu.

11 mazie noslēpumi, kā izvārīt garšīgu zupu 07.10.2019 13:23


Šķiet, kas tur ko neuzvārīt zupu! It kā jau viss darās vienkārši, un tomēr garšīgai zupai ir savs noslēpums, kuru diemžēl mūsdienās daudzi nezina. Ir pat kafejnīcas, kurās otrie ēdieni ir garšīgi, taču zupas... diezgan bezgaršīgas vai arī garšo visas vienādi- pēc vegetas. Ko darīt, lai zupa kļūtu par vienu no gardākajiem ēdieniem? Tavavirtuve.lv atklāj jums gardas zupas noslēpumu.

Ķirbju zupa ar jasmīnu rīsiem 04.10.2019 11:29

Saulaina zupiņa saulainiem cilvēkiem. Pagatavo to dienā, kad ilgojies pēc siltuma un veselīga sāta. Šajā zupiņā savienojas tik daudz garšu un aromātu, ka tā iepriecinās ikvienu, kas to nobaudīs.

Čauders (biezzupa) ar tīģergarnelēm 24.09.2019 18:50

Nedrīkstam aizmirst arī par Latvijas mazdārziņos atrodamajām veltēm. Kartupeļi, burkāni, sīpoli un ķiploki lieliski spēj sadarboties ar Latvijā salīdzinoši eksotiskajām tīģergarnelēm. Savukārt sarkanā salsa Jūs aizvedīs maģiskā garšas dejā, ko varēsiet nodejot, ēdot šo gardumu. Brīdī, kad rudens jau sāk klaudzināt pie mūsu durvīm, tieši šādas receptes palīdz pārvarēt dvēseles mieles, ko rada nojausma par vasaras nenovēršamajām beigām. Meksikas karstais temperaments palīdzēs vasaru padarīt garāku, tostarp – gardāku,” tā savu recepti komentē „Tex-Mex” šefpavārs Kristaps Viesturs.

Sātīgā jēra gaļas un nieru zupa 18.09.2019 14:08

Šādi gatavota zupa pēc garšas līdzinās soļankai, taču taupīgām saimniecēm dod iespēju neliet laukā gardo gurķu marinādi, bet pievienot to zupai, tādējādi piešķirot tai jaunas garšu nianses.

Vistas zupa ar kariju 14.09.2019 17:35

Karijs ir īstenā garšviela, kas ''draudzējas'' ar vistas gaļas ēdieniem, vienalga, vai tas ir cepetis, sautējums vai zupa.

Kokosriekstu piena zupa ar jūras veltēm 09.09.2019 15:45

Šo zupu zvarīgi ir nepārvārīt, citādi tā kļūst bieza. Jo vairāk garneļu zupai pievieno, jo tā būs sātigāka, taču var izvēlēties arī jau gatavu jūras velšu kokteili, kas nopērkams lielveikalos.

Gardā cukini biezzupa 07.09.2019 22:06

Garšīga un sātīga- tāda ir cukini zupa, kas ideāli piemērota gavēņa laikam, un ne tikai. Arī tajās reizēs, kad vienkārši gribas kaut ko diētisku un vieglu (un tajā pat laikā garšīgu), šī zupiņa būs ideāls variants.

Skābeņu aukstā zupa ar paipalu olām 25.08.2019 11:57

Nedaudz citādāka vasaras zupa ar skābenēm. Tās garša ir maigāka, gaisīgāka un krēmīgāka.

Siera zupa ar garnelēm 18.08.2019 12:05

Siera zupas ir vienas no gardākajām, bet, ja vēl tai pievienot nedaudz garneļu, tad iegūsiet īsti karalisku ēdienu, kas priecēs gan acis, gan vēderu.

Krāsnī ceptu ķirbju krēmzupa ar čili 10.08.2019 12:46

Krēmīga, maigi pikanta un bezgala garšīga zupa, kas patiks gan lieliem, gan maziem kārumniekiem. Turklāt tā ikvienu priecēs ar savu saulaino krāsu un sasildīs punčus vēsajos rudens vakaros. Labi sader ar grauzdētām baltmaizes šķēlēm vai bageti.

Skābeņu krēmzupa 05.08.2019 15:34

Skābena skābeņu zupa, kas turklāt ir ātri un viegli pagatavojama, iespējams, ka labi garšos pēc svētkiem un piedevām būs spēcinoša, uzsākot jauno darba nedēļu.

Baraviku zupa ar dārzeņiem 01.08.2019 10:20

Šīs zupas gatavošana neizmaksās dārgi, ja baravikas salasīsiet paši. Taču nebēdājiet, ja baraviku nav, jo derēs jebkuras citas sēnes.

Latīņamerikas avokado zupa ar garnelēm un salsu 30.07.2019 16:48

šo zupu parasti pasniedz atdzesētu, taču tā labi garšo arī istabas temperatūrā.

Aukstā piena zupa ar rabarberiem 26.07.2019 14:09

Turpinoties karstajam laikam, kas gan var būt tīkamāks par auksto zupu. Ja nu vienīgi- katru dienu cita aukstā zupa. Ļoti garšīga un neierasta saldskābā zupa rodas piena un rabarberu savienojumā .

Sēņu zupa ar sieru 24.07.2019 09:41

Sēņu zupa ar sieru, puķkāpostiem un zirnīšiem ir viegls un garšīgs ēdiens. To var gatavot gan ar dārzeņu buljonu (ja esat veģetārietis), gan ar vistas buljonu (ja lietojat uzturā gaļu)

Gaspačo zupa 22.07.2019 10:17

Gaspačo zupa ir īstā, kas gatavojama karstajās vasaras dienās, kad prāts nenesas uz gaļas ēdieniem, bet kārojas kaut kas atsvaidzinošs.

Vasaras pākšaugu zupa ar baziliku 14.07.2019 11:23

Garšīga, sātīga un veselīga zupa, kas pieskaitāma pie veģetārās virtuves, tā kā zupas pagatavošanai netiek izmantoti gaļas produkti.

Tomātu zupa ar garnelēm 10.07.2019 22:21

Gatavojot šo zupu, garneļu vietā var ņemt arī krabju nūjiņas.

Topinambūru un puķķāpostu biezzupa 03.07.2019 11:14

Topinambūrs ir brīnišķīgs asteru dzimtas lakstaugs. Tas ir patīkams pēc garšas (svaigā veidā nedaudz atgādina riekstus) un satur lielu daudzumu cilvēkam vajadzīgu vitamīnu un mikroelementu: cinku, dzelzi, kāliju, kalciju, fosforu, selēnu, mangānu, hromu, varu, C vitamīnu, A vitamīnu, PP vitamīnu, B grupas vitamīnus, bet galvenais- inulīnu, kas cilvēka organismā sašķeļas līdz fruktozei. Tāpēc topinambūrs īpaši ieteicams lietošanai diabēta slimniekiem.
Topinambūrs- tā ir arī iespēja dažādot savu ēdienkarti.

Aukstā melones zupa ar avokado, baziliku un prošuto 01.07.2019 12:53

Svaigums ikvienā karotē! burvīga aukstā zupiņa no veselīgiem produktiem ir viss, kas nepieciešams saulainā un siltā pavasara dienā, kad gribas kaut ko no dabas arī savā šķīvī.

Pēcjāņu pēriens. Aukstā nātru zupa 25.06.2019 12:17

Kārtīgs aukstās zupas svaigums un nātru pēriens pēc svētkiem nenāks par sliktu. Tiklu darba nedēļu!

Vasaras zupu karaliene - aukstā zupa. 2. daļa, 4 receptes 18.06.2019 12:30

Vasara un atvaļinājumu laiks ir tas periods, kad stāvēt pie karstas plīts nav īpašas vēlēšanās un patikas. Tāpēc auksto zupu cienītājiem turpinām piedāvāt receptes, kuru pagatavošana neaizņem daudz laika, toties sagādā patiesu baudu vēderam.

Vasaras zupu karaliene - aukstā zupa. 1.daļa - 5 interesantas receptes 15.06.2019 17:33

Vasara ir laiks, kad pelnīto goda vietu uz galda ieņem aukstā zupa. Un pagatavot to var visdažādākajos veidos.

Aukstā avokado zupa ar garnelēm 12.06.2019 16:56

Lai gan, neapšaubāmi, auksto zupu laiks ir vasara, šī zupa, pateicoties citronu sulai un asajai Tabasco mērcei, lieliski sildīs un garšos arī gada vēsākajās sezonās.

Pikantā aukstā zupa ar savvaļas lakšiem 09.06.2019 14:05

Pamēģiniet pagatavot auksto zupu ar savvaļas ķiploku lakstiem (lakšiem); tā iegūs interesantu un savdabīgi pikantu garšu.

Gaspačo - lieliska zupa karstai vasaras dienai 07.06.2019 11:48

Gaspačo ir aukstā zupa, kas ideāli piemērota karstam laikam. Pie kam tā ir ne vien garda, bet arī viegli un ātri pagatavojama.

Recepti piedāvā Līga Elmere

Skābeņu zupa ar žāvētām ribiņām 03.06.2019 16:08

Ienākušos skābeņu maigais zaļums ir jāizmant.o - šoreiz pamatīgā, īsteni latviskā, ģimeni vienojošā zupā. Pirms ēšanas zupai var pievienot skābu krējumu un vārītu olu

Saldā melleņu zupa ar klimpām 29.05.2019 20:19

Mellenēs ir ļoti maz kaloriju. Nepieciešamā dienas deva (neliela bļodiņa ar mellenēm) satur tikai aptuveni 40 kalorijas, bet nodrošina organismu ar lielu daudzumu vitamīnu un minerālvielu, īpaši ar C vitamīnu, kāliju un dzelzi. Vienā šādā porcijā melleņu ir tikpat daudz šķiedrvielu kā gabaliņā rupjmaizes.

Aukstā biešu zupa ar skābeņu smūtiju 24.05.2019 18:31

Piedāvājam recepti, kas radusies no blenderēta skābeņu smūtija, kurš bija pārlieku koncentrēts. Pievienojot to ierastai aukstai zupai "Vasara" ar kefīru, radās veldzējoša, garšīga un vitamīniem bagāta aukstā zupa.

Dārzeņu zupa ar fenheli un kāli 17.05.2019 17:42

Garšīga, sātīga un veselīga veģetāra zupa, kas darbojas kā īsts vērtīgu uzturvielu kokteilis.

Kartupeļu - siera zupa 12.05.2019 07:45

Lai gan zupas ir nesteidzīgo ēdiens, šī sātīgā viruma pagatavošana aizņems aptuveni 20 minūtes un prasīs pavisam niecīgus izdevumus.

Vegāna aukstā biešu zupa 28.04.2019 15:49

Vegāna biešu aukstā zupa ir viegls, veselīgs un ātri pagatavojams ēdiens. Tajā ir ļoti maz kaloriju, līdz ar to zupa ideāli piemērota arī tiem, kas vēlas novājēt.

Aukstā zupa 26.04.2019 14:39

Laukā jūtama īsta vasara un tas nozīmē, ka pienācis auksto zupu laiks. Piedāvājam mūsu lasītājas Līgas Elmeres recepti.

Ķirbju biezzupa ar dārzeņiem un ingveru 08.04.2019 17:55

Ļoti aromātiska un mazliet neparasta ķirbju zupa, kurai sevišķu šarmu piešķir svaigā ingvera, kadiķa un čili notis. Lieliska ziemas maltīte, kas sniedz sāta sajūtu un sasilda. Pasniedzama ar kraukšķīgu siera bageti vai grauzdētu baltmaizi.

Taupīgas saimnieces gaļas zupa 15.03.2019 16:06

Šāda zupa mūsu ģimenē tiek vārīta katru reiz pēc tam, kad esam gatavojuši veselības dzērienu (kas tik ļoti nepieciešams ziemas laikā) un spieduši sulu no bietēm, burkāniem, sīpoliem un ķiplokiem. Izspiedas netiek nekad mestas ārā, bet gan liktas katlā, lai uzvārītu garšīgu zupu.

Kartupeļu zupa ar garnelēm 22.02.2019 17:31

Mazliet neparasta zupa jūras velšu baudītājiem, kuru ikdiena vienlaicīgi šķiet neiespējama bez kartupeļu ēdieniem.

Sīpolu zupa maizes bļodiņā 06.02.2019 16:40

Burvīgi aromātiska, sildoša un tiešām sātīga.

Receptes no 200 gadus vecas pavārgrāmatas 02.02.2019 16:29

Ir ļoti interesanti lasīt senas pavārgrāmatas un vēl interesantāk mēģināt pagatavot ēdienus, kuri tikuši gatavoti muižkungiem pirms nedaudz vairāk kā 200 gadiem. Protams, šajās grāmatās nākas sastapties ar vecvārdiem, kuru nozīme ne vienmēr mums saprotama, taču labi pameklējot, atšifrēt var pilnīgi visu. Nolēmām padalīties arī ar jums šajās receptēs. Lai lasītājam būtu interesantāk, saglabājām gan veco izrunu, gan gramatiku. Daži vārdi jums varbūt šķitīs nesaprotami, citi mūsdienās tiek pat par nepieklājīgiem uzskatīti, taču tā ir mūsu pagātne. Malači, ja mēģināsiet kaut ko no aprakstītā pagatavot (mēs pamēģinājām), taču, ja tas šķiet pārāk sarežģīti, vismaz būs interesanti palasīt.

Zemāk aprakstītās receptes ņemtas no 1796. gadā izdotās pirmās oriģinālās latviešu valodā sarakstītās pavārgrāmatas "Latviska pavāru grāmata muižas pavāriem". Tās autors- Kristofs Harders.

Nākamā lapa