Layout: current: getSitedefLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:196, Did:0, useCase: 0



Nākamā lapa

Vienkāršā gaļas un dārzeņu zupa 25.03.2020 14:15

Klāt jauno dārzeņu laiks- izmantosim to! Kraukšķīgi, sulīgi burkāni un jaunie kartupeļi ir unikāli, salīdzinoši nedārgi produkti, no kuriem var gatavot dažādus garšīgus ēdienus, klāt pieliekot vien nedaudz izdomas un dažus citus pārtikas produktus.

Tomātu un pupiņu biezzupa ar burtiņu makaroniem 23.03.2020 19:18

Tomātu zupa ļoti garšo manam dēliņam, tāpēc gatavoju to itin bieži, sevišķi šajā gadalaikā, kad tomāti nemaksā pārāk dārgi. Zupas pagatavošana ir ļoti vienkārša un arī izmaksas nav lielas, bet bērns priecājas par šķīvī nomakšķerētiem burtiņiem, kas starp citu, ir labs palīgs alfabēta apgūšanā. Iesmel karoti un skaties, kādi burtiņi tajā iekļuvuši.

Ķirbju biezzupa ar dārzeņiem un ingveru 18.03.2020 11:25

Ļoti aromātiska un mazliet neparasta ķirbju zupa, kurai sevišķu šarmu piešķir svaigā ingvera, kadiķa un čili notis. Lieliska ziemas maltīte, kas sniedz sāta sajūtu un sasilda. Pasniedzama ar kraukšķīgu siera bageti vai grauzdētu baltmaizi.

Sarkanā cāļa zupa Taizemes gaumē 13.03.2020 18:53

Lai ātri pagatavotu gardu ēdienu, nevajag daudz: pareizi un gudri apvienotas piecas galvenās sastāvdaļas, uzskata britu pavārs Džeimijs Olivers.

Sīpolu un bekona zupa 03.03.2020 15:03

Pirms pasniegšanas šai zupai var pārkaisīt sieru un dekorēt ar zaļumiem.

Liellopu mēles un baraviku zupa 28.02.2020 13:15

Ziemas noslēgums Latvijā ir salīdzinoši kluss laiks, kurā nav tradicionālu svinību. Un varbūt tieši tāpēc tas ir labākais laiks, lai sarīkotu mazāku vai lielāku ģimenes maltīti. Pavārs Renārs Purmalis sadarbībā ar Mežpils alu piedāvā aromātisku ēdienu receptes, kas iepriecinās visus ģimenes locekļus - gan tradicionālo ēdienu cienītājus, gan jaunu garšu meklētājus.

Borščs jeb sarkano biešu zupa 26.02.2020 19:43

Ir tādi brīži, kad ļoti gribas atgriezties bērnībā: izskrieties ar draugiem, uzcelt sniegavīru, uzrīkot vienu kārtīgu pikošanos, bet vakarā nobaudīt siltu biešu zupu, kurai pievienota kārtīga karote krējuma un zaļie lociņi. Tādos atmiņu brīžos tad arī tiek vārīta šī zupa - borščs.

Jēra zupa ar dārzeņiem un zaļajām ķīnas pupiņām 19.02.2020 12:51

Jēra gaļas zupa ir viens no populārākajiem ēdieniem daudzām austrumu tautām, un lai arī tās gatavošana aizņem ne mazums laika, ticiet- rezultāts ir tā vērts. Zupa ir sātīga, sildoša un samtaini tumīga.

Sparģeļu un spinātu krēmzupa ar diedzētiem graudiem un mocarellas sieru 12.02.2020 15:25

Krēmīga, maigi samtaina un pasakaini garšīga zupa pavasara un dzīvības krāsā būs ne tikai lieliskas pusdienas vai vieglas vakariņas, bet arī jauks uzmundrinājums, kuram pikantu noti piešķirs svaigie graudu dīgsti.

Dzidrā zivju zupa 10.02.2020 14:45

Veselīga un garda zivju zupa, kuras pagatavošanai katrs var izvēlēties tādu zivi, kas viņam pašam labāk garšo. Mēs izmantojām jūras asari. Ja vēlaties zupu padarīt biezāku un krāsaināku, varat tai gatavošanas procesā pievienot piecus gatavus sarkanos tomātus un pāris kartupeļus.

Sātīgā gaļas un dārzeņu zupa ar mēli 07.02.2020 12:21

Sātīgā zupa ar liellopu gaļu, mēli, šitaki sēnēm un dārzeņiem lieliski aizstāj pamatēdienu, tāpēc noder ne tikai vakariņu reizēs, bet arī pusdienās. Tā lieliski garšo un sniedz nepieciešamo enerģijas devu arī fiziska darba veicējiem.

Aigo boulido – sena franču paģiru zupa 04.02.2020 15:26

Šī zupa radusies senajā Francijā, - bada laikos, kad cilvēkiem bija grūtības ar pārtiku. Aigo boulido viņiem palīdzēja izdzīvot un uzturēt veselību. Taču, ja jūs domājat, ka mūsdienās tā vairs nav aktuāla, tad maldāties. Arī šodien Aigo bouligo ir iecienīta zupa Francijā un, starp citu, ļoti noderīga pēc lieliem svētkiem, respektīvi- uz paģirām.

Čilīgā ķirbju un kartupeļu krēmzupa 03.02.2020 19:21

Saulaini silta, maigi samtaina un pikanti čilīga- tāda ir kartupeļu un ķirbju krēmzupa, kas sevišķi piemērota drēgnajiem pavasara un rudens mēnešiem, kad ilgojamies pēc saules un siltuma.

Dārzeņu un zaļumu biezzupa ar baravikām 20.01.2020 14:25

Gardums, kam īpašas garšas nianses piešķir baravikas un svaigi zaļumi.

Latviešu spēka recepte: skābu kāpostu zupa 12.01.2020 08:57

Skābo kāpostu spēka zupu piedāvā Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis. Tās noslēpums meklējams arī zupai klāt pievienotajā svaigajā ķiplokā. Baudiet pilnvērtīgu uzturu un esiet stipri un veseli!

Vegāna aukstā zupa ar portobello sēnēm 12.01.2020 00:06

Aukstā zupa ar portobello sēnēm un konservētiem ananāsiem ir ļoti neparasta, taču neizsakāmi garšīga un pikanta zupa, kurai raksturīga austrumu tautām tik ļoti iecienītā saldeni skābā garša. Vēl viens zupas pluss- tajā nav nekā tāda, ko nedrīkstētu ēst veģetārieši vai vegāni. Atliek vien izmēģināt!

Receptes no 200 gadus vecas pavārgrāmatas 08.01.2020 17:12

Ir ļoti interesanti lasīt senas pavārgrāmatas un vēl interesantāk mēģināt pagatavot ēdienus, kuri tikuši gatavoti muižkungiem pirms nedaudz vairāk kā 200 gadiem. Protams, šajās grāmatās nākas sastapties ar vecvārdiem, kuru nozīme ne vienmēr mums saprotama, taču labi pameklējot, atšifrēt var pilnīgi visu. Nolēmām padalīties arī ar jums šajās receptēs. Lai lasītājam būtu interesantāk, saglabājām gan veco izrunu, gan gramatiku. Daži vārdi jums varbūt šķitīs nesaprotami, citi mūsdienās tiek pat par nepieklājīgiem uzskatīti, taču tā ir mūsu pagātne. Malači, ja mēģināsiet kaut ko no aprakstītā pagatavot (mēs pamēģinājām), taču, ja tas šķiet pārāk sarežģīti, vismaz būs interesanti palasīt.

Zemāk aprakstītās receptes ņemtas no 1796. gadā izdotās pirmās oriģinālās latviešu valodā sarakstītās pavārgrāmatas "Latviska pavāru grāmata muižas pavāriem". Tās autors- Kristofs Harders.

Biešu zupa ar kūpinājuma garšu 05.01.2020 17:24

Garšīga un sātīga biešu zupa ar kūpinājuma garšu.

Pēcsvētku rasoļņiks 01.01.2020 19:37

Klāt 2020. gads, svētki aizvadīti un gribas baudīt ko karstāku un spēcinošāku. Šo zupu var gatavot arī uz citu buljonu bāzes, piemēram, no vistas vai liellopa gaļas, kā arī marinētos gurķus var aizstāt ar sālītajiem.

Sātīgā gardēžu soļanka 11.12.2019 19:20

Šādi pagatavota soļanka ir varen sātīga, sildoša un brīnumgarda. Recepti, protams, var variēt, atkarībā no tā, kādi produkti jums pieejami, taču, ja iespējams, iesaku izmēģināt tieši šo zupas versiju.

Ķirbju – siera krēmzupa 03.12.2019 14:49

Garšīga zupa, kurā ķibja garšas maigumu vēl maigāku padara kausētais siers, nelielu pikantumu piešķir sarkanais čili pipars, bet visu nolīdzsvaro saldais krējums.

Šķelto zirnīšu zupa ar žāvētām cūkgaļas ribiņām 02.12.2019 14:08

Aromātiska, tumīga šķelto zirnīšu zupa ar kūpinājuma garšu vienmēr bijusi cieņā latviešu virtuvē. Tā lieliski sasilda vēsajās ziemas dienās, sniedz sāta sajūtu un brīnišķīgi garšo.

Jēra gaļas zupa 30.11.2019 12:30

Rudens periods ir tas laiks, kad kārojas kaut ko siltu un sātīgu. Jēra gaļas zupa

Veģetārā frikadeļu zupa 25.11.2019 14:54

Šoreiz gribas iepriecināt ar labu recepti veģetāru ēdienu cienītājus. Frikadeļu zupa ir viegls un garšas kārpiņām patīkams veģetārs ēdiens, ko baudīt pusdienās vai vakariņās.

Vistas zupa ar klimpām un sēnēm 20.11.2019 10:51

Cik sevi atceros, šo vienkāršo un gardo zupu ir gatavojusi gan mana vecmāmiņa, gan mamma. Nedaudz uzlabotu to esmu pārmantojusi arī savas ģimenes ēdienkartē, un itin bieži dzirdu sakām - gribam zupu, visām zupām zupu !

Dārzeņu zupa ar šķiņķi 14.11.2019 16:31

Viss, kas jums nepieciešams, lai pagatavotu gardu kartupeļu zupu, ir daži kartupeļi, šķiņķis, dārzeņi un kausēts siers.

Pupiņu zupa ar vistu 08.11.2019 15:49

Gardu un kārdinoši aromātisku maltīti iespējams uzburt pat no dažiem vienkāršiem produktiem- visparastākajiem dārzeņiem un vistas. Noslēpums meklējams to veiksmīgajā salikumā, kas kopā ņemot, veido vienreizīgu garšas buķeti. Atliek vien baudīt.

Soļanka – zupa ar vēsturi 06.11.2019 15:46

Radusies senajā Krievijā, mūsdienās soļanka pazīstama ļoti daudzās pasaules valstīs. Iecienīta tā ir arī pie mums, par ko liecina gandrīz vai ikvienas kafejnīcas piedāvājums. Reti kurā sabiedriskās ēdināšanas iestādes ēdienkartē nebūs atrodams soļankas nosaukums.

Vārīt šo zupu var pēc visdažādākajām receptēm, svarīgākais neaizmirst pievienot dažādas gaļas, marinētus gurķīšus un tomātu pastu. Pārējais- pēc jūsu ieskatiem.

Maigā siera zupa ar garnelēm un dārzeņiem 26.10.2019 15:36

Šī zupa ir īstens gardums, no kura atteikties nespēs neviens. Maigā siera garša, ko papildina kartupeļu miltainums, ķiploka pikantums un garneļu kraukšķīgums, ir tas, kas veido neatkārtojamu garšu kombināciju, kuru noteikti nav iespējams aizmirst. Zupa, kas prasīsies pēc atkārtojuma.

Lēcu, burkānu un piparmētru zupa 25.10.2019 16:57

Garšīga un sātīga veģetāra biezzupa, kurai piparmētras piešķir interesantu garšas buķeti.

3 garšīgas veģetāras sēņu zupas 17.10.2019 17:24

Veģetāram uzturam mūsdienās pievēršas arvien vairāk cilvēku. Un tas ir saprotams- šāds ēdiens palīdz saglabāt slaidu augumu un rūpējas par mūsu sirds veselību. Lūk, trīs sēņu laikam piemērotas veģetāras zupas ar rudenīgu garšu.

Sarkanā dārzeņu zupa ar cūkas ribiņām 10.10.2019 09:51

Kaut kas līdzīgs borščam un tomēr nav borščs, jo šajā zupā neliekam ne kāpostus, ne pupiņas.

Klimpas vai knēdeļi austriešu gaumē 09.10.2019 14:27

Šis ēdiens atrodams praktiski katrā austriešu un bavāriešu viesu mājas ēdienkartē. Servētas ar vistas vai liellopu gaļas buljonu un pārkaisītas ar maurlociņiem, klimpas bauda kā pirmo ēdienu.

11 mazie noslēpumi, kā izvārīt garšīgu zupu 07.10.2019 13:23


Šķiet, kas tur ko neuzvārīt zupu! It kā jau viss darās vienkārši, un tomēr garšīgai zupai ir savs noslēpums, kuru diemžēl mūsdienās daudzi nezina. Ir pat kafejnīcas, kurās otrie ēdieni ir garšīgi, taču zupas... diezgan bezgaršīgas vai arī garšo visas vienādi- pēc vegetas. Ko darīt, lai zupa kļūtu par vienu no gardākajiem ēdieniem? Tavavirtuve.lv atklāj jums gardas zupas noslēpumu.

Ķirbju zupa ar jasmīnu rīsiem 04.10.2019 11:29

Saulaina zupiņa saulainiem cilvēkiem. Pagatavo to dienā, kad ilgojies pēc siltuma un veselīga sāta. Šajā zupiņā savienojas tik daudz garšu un aromātu, ka tā iepriecinās ikvienu, kas to nobaudīs.

Čauders (biezzupa) ar tīģergarnelēm 24.09.2019 18:50

Nedrīkstam aizmirst arī par Latvijas mazdārziņos atrodamajām veltēm. Kartupeļi, burkāni, sīpoli un ķiploki lieliski spēj sadarboties ar Latvijā salīdzinoši eksotiskajām tīģergarnelēm. Savukārt sarkanā salsa Jūs aizvedīs maģiskā garšas dejā, ko varēsiet nodejot, ēdot šo gardumu. Brīdī, kad rudens jau sāk klaudzināt pie mūsu durvīm, tieši šādas receptes palīdz pārvarēt dvēseles mieles, ko rada nojausma par vasaras nenovēršamajām beigām. Meksikas karstais temperaments palīdzēs vasaru padarīt garāku, tostarp – gardāku,” tā savu recepti komentē „Tex-Mex” šefpavārs Kristaps Viesturs.

Sātīgā jēra gaļas un nieru zupa 18.09.2019 14:08

Šādi gatavota zupa pēc garšas līdzinās soļankai, taču taupīgām saimniecēm dod iespēju neliet laukā gardo gurķu marinādi, bet pievienot to zupai, tādējādi piešķirot tai jaunas garšu nianses.

Vistas zupa ar kariju 14.09.2019 17:35

Karijs ir īstenā garšviela, kas ''draudzējas'' ar vistas gaļas ēdieniem, vienalga, vai tas ir cepetis, sautējums vai zupa.

Kokosriekstu piena zupa ar jūras veltēm 09.09.2019 15:45

Šo zupu zvarīgi ir nepārvārīt, citādi tā kļūst bieza. Jo vairāk garneļu zupai pievieno, jo tā būs sātigāka, taču var izvēlēties arī jau gatavu jūras velšu kokteili, kas nopērkams lielveikalos.

Gardā cukini biezzupa 07.09.2019 22:06

Garšīga un sātīga- tāda ir cukini zupa, kas ideāli piemērota gavēņa laikam, un ne tikai. Arī tajās reizēs, kad vienkārši gribas kaut ko diētisku un vieglu (un tajā pat laikā garšīgu), šī zupiņa būs ideāls variants.

Nākamā lapa