Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:413, Did:0, useCase: 0



Ceptas reņģītes

Ceptas reņģītes
Ceptas reņģītes
Gatavoja un fotografēja: Iveta Apškrūma

Man ļoti patīk vienkārši ēdieni, kuros nav pārspīlēts garšvielu daudzums. Sevišķi, ja gatavojamais produkts pats par sevi ir pilnīgs. Tādas ir, piemēram, ceptas reņģītes. Lai tās būtu gardas, pietiek vien ar sāli, pipariem un nelielu daudzumu miltu. Turklāt šāds ēdiens ir ne tikai sātīgs un garšīgs, bet arī izmaksās lēts.

Nepieciešams:

svaigas reņģes,
kviešu milti,
sāls pēc garšas,
citrons,
sviests,
eļļa cepšanai.

Pagatavošana:

1. Reņģītes iztīra, nomazgā un nosusina.

2. Katru reņģīti apvārta miltos, pārkaisa ar sāli un liek pannā sakarsētā eļļā cepties. Cep no abām pusēm zeltaini brūnas.

3. Gatavas kārto bļodā un pārlej ar kausētu sviestu. Pasniedz ar citrona šķēlīti un vārītiem kartupeļiem.

Labu apetīti!