Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:197, Did:0, useCase: 0



Svaigie laša un dārzeņu salāti ar sezamu

Kas var būt labāks par mazsālītu lasi ar avokado? Tikai laša un avokado duets, kur intrigai pievienots ābols, gurķis un aromātiska rukola. Un tas viss vēl papildināts ar gardu aizdaru, kur noslēguma noti šim neparastajam garšu kokteilim piešķir parmezāns.

Nepieciešams:
3 personām

100 - 150 g mazsālīta laša filejas,
1,5 avokado,
1 ābols,
1 īsais gurķis vai 1/3 no garā gurķa,
1 sarkanais sīpols,
1 apelsīns,
30 g parmezāna siera,
sauja rukolas lapiņu,
3 tomāti,
dažas olīvas,
1 ēdamkarote citrona sulas,
2 ēdamkarotes balzamiko etiķa,
2 - 3 ēdamkarotes olīveļļas,
sāls,
malti melnie pipari,
sezama sēkliņas.

Pagatavošana:

1. Avokado iztīra un mīkstumu sagriež nelielos gabaliņos.

2. Ābolu nomizo, izgriež serdi un sagriež kubiciņos.

3. Avokado un ābolu gabaliņus liek salātu bļodā un pārlej ar citrona sulu, lai tie nekļūtu melni.

4. Gurķi sarīvē uz rupjās sakņu rīves, sīpolu sasmalcina un pievieno salātiem.

5. Apelsīnu notīra, sagriež nelielos gabaliņos un kopā ar iztecējušo sulu pievieno salātiem.

6. Lasi sagriež mazos gabaliņos un arī pievieno salātiem.

5. Balzamiko etiķi samaisa kopā ar olīveļļu, sāli, pipariem un pārlej salātiem.

6. Salātus samaisa, sadala trīs daļās un liek katra šķīvja vidū.

7. Tomātus sagiež ripiņās. Ripiņas kārto apkārt šķīvjos ieliktajiem salātiem.

8. Visu pārkaisa ar sezama sēkliņām, salātus pārliek ar rukolas lapiņām un augšā uzber nedaudz rīvēta parmezāna siera.

9. Izdekorē ar pāris olīvām un pasniedz.

Labu apetīti!

Gatavoja un fotografēja: Iveta Apškrūma