Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:195, Did:0, useCase: 0



Pākšaugu salāti ar olu - īsts enerģijas lādiņš

Pākšaugu salāti būs ne tikai gardas brokastis, bet arī īsts enerģijas lādiņš visai dienai. Sevišķi vērtīgi tiem, kam gaidāma fiziska slodzīte

Nepieciešams:
2 porcijām

Salāti
• Dažāda veida vārītas pupiņas – 300 g
• Saldā kukurūza – 100 g
• Paprika – 1gab.
• Olas – 2 gab.
• Zaļumi pēc izvēles – saujiņa
• Saldēti vai svaigi zaļie zirnīši – 100 g
• Sarkanais sīpols – ½ gab.
• Dažādu sēklu maisījums (linsēklas, saulespuķu sēklas, ķirbju sēklas) – 3 ēdamk.

Mērce
• Olīveļļa – 3 ēdamk.
• Citrons – 1gab.
• Sāls – pēc izvēles
• Pipari – pēc izvēles

Pagatavošana:

1. Noskalo papriku, sagriez kubiņos, pievieno vārītas pupiņas, saldo kukurūzu, zaļos zirnīšus, sēklu maisījumu;
2. Smalki sakapā zaļumus, sīpolu un pievieno salātiem;
3. Gatavo mērci – ņem atsevišķu trauku, izspied citrona sulu, pievieno olīveļļu, sāli, piparus, vienmērīgi samaisi, lai rastos mērces konsistence, mērci iemaisi salātos;
4. Vārošam ūdenim pievieno vienu ēdamkaroti etiķi un ar karoti iegriez ūdeni virpulī. Iesit tajā divas olas un vāri 1,5 minūti. Etiķis ūdenim jāpievieno, lai olas baltums savilktos ap dzeltenumu, citādi tas izplūdīs pa visu katlu;
5. Vārītās olas izņem no katliņa un pievieno salātiem.

Aikāgaršo padoms!
Olu vietā vari salātiem pievienot vistas fileju, jūras veltes vai svaigu mīksto sieru.