Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:209, Did:0, useCase: 3


Mazsālīti gurķīši ar maizi ungāru gaumē

Redakcija
Redakcija

Šis ir ļoti neparasts, bet garšīgs mazsālītu gurķīšu pagatavošanas paņēmiens. Pagatavot gurķus pēc šīs ungāru receptes ir ļoti vienkārši, taču jāņem vērā dažas nianses. Gatavi gurķi savas garšas īpašības saglabā aptuveni nedēļu.

Nepieciešams:

2 litri ūdens,
1,5 kg gurķu,
6 ķiploka daiviņas,
paliels pušķītis diļļu,
2 diļļu ziedu čemuri,
1 baltmaizes šķēle,
4 ēdamkarotes sāls.

Pagatavošana:

1. Katliņā ielej ūdeni, pievieno sāli un uzvāra.

2. Gurķīšus rūpīgi nomazgā, nogriež galus un galos izdara nelielus gareniskus iegriezumus.

3. Sterilizētas 3 litru burkas apakšā liek pusi diļļu un plāksnītēs sagrieztas 3 ķiploka daiviņas. Pa virsu kārto gurķīšus.

4. Virs gurķīšiem liek atlikušās 3 plāksnītēs sagrieztas ķiploka daiviņas un atlikušās dilles.

5. Maizi tosterī vai pannā bez eļļas apgrauzdē un novieto virs gurķīšiem.

6. Pārlej visu ar siltu sāls šķīdumu (tam pilnībā jānosedz arī maize).

7. Burku pārklāj ar vairākās kārtās salocītu marles audumu vai šķīvi un atstāj uz 3 - 4 dienām, periodiski burku pagrozot.

8. Pēc 3 - 4 dienām gurķus pārliek citā traukā, šķidrumu nokāš, pārlej ar to gurķīšus un ievieto ledusskapī.

Lai izdodas!