Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:210, Did:0, useCase: 0



Piparmētru ievārījums. 2 interesantas recpetes

Redakcija
Redakcija

Aromātisks, gards un atsvaidzinošs- tāds ir piparmētru ievārījums, kas lieti noderēs ziemas mēnešos. Varēsiet to pievienot tējai, desertu un mērcīšu pagatavošanai.

1. RECEPTE

Nepieciešams:

250 g piparmētru lapu,
1 g cukura,
2 citroni,
0,5 litri ūdens.

Pagatavošana:

1. Piparmētru lapas noskalo, apžāvē un sasmalcina.

2. Citronus arvisu mizu sagriež gabaliņos.

3. Visu liek katliņā, pavāra 10 minūtes, tad katliņu noņem no uguns uz atstāj uz diennakti ievilkties.

4. Nākamajā dienā maisījumam nospiež šķidrumu, tad to izkāš, lej katliņā. Pievieno cukuru un vāra līdz gatavībai.

5. Karstu ievārījumu sapilda burkās un aizvāko.

2.RECEPTE

Nepieciešams:

400 g piparmētru lapu,
1 kg cukura,
1 tējkarote citronskābes,
1 glāze ūdens.

Pagatavošana:

1. Piparmētru lapas noskalo, apžāvē un kārtām ar pusi no receptē dotā cukura daudzuma (500 g) liek katliņā. Pārlej ar 1 ēdamkarotē ūdens izšķīdinātu citronskābi. Katlu sakrata un atstāj uz 6 stundām ievilkties.

2. No atlikušā cukura (500 g) un 1 glāzes ūdens uzvāra sīrupu, kuru pārlej pāri atsuloties sākusajām piparmētrām.

3. Pēc 6 stundām katliņu liek uz plīts un vāra uz nelielas liesmas 5 minūtes.

4. Karstu sapilda burkās un burkas aizvāko.